Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ξυπνήστε τον Δράκο! (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Eurocup)




Η χθεσινή μέρα παρόλο που ήταν για λίγα και μπασκετικά τουλάχιστον είχαμε μόνο μία δυάδα περιέργειας, ήταν απογοητευτική. Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά το γεγονός πως στο Eurocup οι εκπλήξεις περισσεύουν επομένως δίκαια χάθηκε η χαμηλή νίκη της Μπουντούσνοστ ενώ δεν άντεξε και η Σαρλερουά στο β’ ημίχρονο και παραδόθηκε αμαχητί. Πέρασε η Νανσί στις αναλύσεις ή καλύτερα χάλασε το σερί νικών της Λιμόζ όπως ακριβώς σας το έγραψα.  Σήμερα θα πούμε λίγα λόγια για όλα τα παιχνίδια του Eurocup


Ξεκίνημα από το Καζάν όπου η Ούνιξ υποδέχεται την Μακάμπιμ Χάϊφα. Οι ομάδες τα πάνε περίφημα σε εγχώρια και Eurocup αμφότερες και στην ουσία δύσκολα θα χάσουν την πρόκριση στον όμιλο τους. Αήττητη η Ούνιξ, μία ήττα μόνο η Χάϊφα αυτή από την Ούνιξ εντός στην πρεμιέρα των ομίλων με 8π! Καλύτερο υλικό οι ρώσοι άλλα στην έδρα τους και με την Μπάνβιτ είδαμε πως χρειάστηκαν «μαγικό» τρίποντο για να πάρουν το παιχνίδι στο «μηδέν» συνεπώς το +11,5 της Χάϊφα πιστεύω δεν θα καλυφθεί μιας και περιμένω ενδιαφέρον παιχνίδι και όχι περίπατο της Ούνιξ.


Πονηρά δοσμένο το παιχνίδι στην Σόφια ανάμεσα σε Ακαντέμικ και Χάποελ. Οι βούλγαροι άλλαξαν κόουτς οπότε και ψυχολογία και προέρχονται από καλό διπλό στην Ρουμανία με την Πλοϊέστι. Η Χάποελ είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες του Eurocup, πάλεψε στην Σμύρνη με την Καρσίγιακα και κυριολεκτικά έχασε στις λεπτομέρειες. Η Ακαντέμικ δύσκολα θα προκριθεί στον όμιλο που είναι. Συνεπώς βαθμολογικά η Χάποελ έχει περισσότερο κίνητρο κατά μία έννοια άλλα εντός και με καλή ψυχολογία για τους βούλγαρους εγώ φοβάμαι να ακουμπήσω την αναμέτρηση.


Καλό παιχνίδι στην Ουκρανία και ίσως έχουμε και καλό σημείο εδώ. Η Χιμίκ ξεκίνησε πολύ δυνατά άλλα πέφτουν οι ρυθμοί της σιγά σιγά καθώς δεν έχει τόσο γεμάτο ρόστερ για συνεχόμενα παιχνίδια σε Ουκρανία και Ευρώπη. Είναι πάντως μια ευχάριστη έκπληξη καθώς πρωτάρα στο Eurocup μιας και ήταν θαμώνας Eurochallenge. Με νίκη σήμερα είναι με το «ένα» πόδι στο Last 32 μιας και η Μπουντούσνοστ έχασε χθες. Η Άνκαρα είναι επίσης πρωτάρα άλλα απρόβλεπτη ομάδα και λάτρης των ανατροπών. Ήττα στην Ουγγαρία, ήττα και από την Εφές στα εγχώρια άλλα εδώ το χάντικαπ είναι πονηρό και αίσθηση μου είναι πως δεν θα καλυφθεί. Μου «γυάλισε» και η βόμβα νίκης της Άνκαρα σε αποδόσεις περίπου 4,50.


Σπαρτάκ και Μπεσίκτας συνθέτουν ένα γρίφο. Η Σπαρτάκ όπως έχουμε πει και παλαιότερα είναι αποδυναμωμένη φέτος, η έδρα της δεν είναι κάτι ιδιαίτερο  άλλα ως ομάδα μέρας είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Επίσης ασταθής η Μπεσίκτας που είναι πιο «γεμάτη» άλλα όχι εμπιστοσύνης. Απέχουμε και ας είναι φαβορί η Σπαρτάκ διαδικτυακά.


Στο Ταλίν η αγαπημένη μου Κάλεβ Κράμο υποδέχεται την Μπάνβιτ και ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη στον όμιλο άλλα μόνο αν της «χαριστεί» η Μπάνβιτ θα την πετύχει. Η Κάλεβ πάντως στο χάντικαπ της εντός μας πλήρωσε αδρά και με Ρίγα και με Ούνιξ και με Χάϊφα. Πάλι άσσο με χάντικαπ θα παίξω γιατί οι εσθονοί είναι μαχητικοί εντός απλά σήμερα δεν θα έχω το σημείο σε πρόταση όπως τις προηγούμενες φορές. Η Μπάνβιτ είναι σε ανοδική πορεία και όντας σοβαρή μπορεί μας χαλάσει καλό δελτίο στο φινάλε. Συνεπώς μονό αποδεκτό Κάλεβ (+9,5).


Στα Σκόπια ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα το παιχνίδι. Λίγο προβάδισμα έχει η έδρα για μένα οπότε ίσως προς άσσο εδώ για την περιέργεια άλλα προσέχουμε το παιχνίδι μάλλον σετάρεται με αυτό της Ακαντέμικ και θέλει γενικά προσοχή.


Η Νεπτούνας λογικά κερδίζει την Μπίσονς άλλα όχι με περίπατο καθώς οι φινλανδοί είναι επικίνδυνη ομάδα και εκτός. Το 1,40 το κρατάω πάντως. Πιστεύω πως οι λιθουανοί τουλάχιστον το εντός με την Μπίσονς το έχουν στα «κερδισμένα» στο καλεντάρι τους. Είναι και μία ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες άλλωστε καθώς οι 4 συνεχόμενες ήττες σε vtb και eurocup έχουν προβληματίσει την ομάδα (οι τρεις εξ’ αυτων στο τέλος).


Ο Πανιώνιος μπορεί το διπλό στην Σερβία; Eκ πρώτης όψεως το +5,5 όταν το είδα μου άρεσε άλλα βλέποντας το 0 στα 3 της Ραντνίσκι με Μπουντούσνοστ, Μπεσίκτας, Τσεντεβίτα αποφάσισα να μην το ακουμπήσω. Οι σέρβοι μοιάζουν ντεφορμέ άλλα στηρίζονται στην έδρα τους πάντα και δεν αποκλείεται να κερδίσουν και με 6 ώστε να καλύψουν και την διαφοράς της ήττας τους από το παιχνίδι στην Αθήνα. Απέχω.


Μπερδεμένο το Πλοϊέστι- Κίμκι. Οι ρώσοι είναι «τρένο» και η μόνη ήττα που έχουν είναι εντός από την Πλοϊέστι στην πρεμιέρα του Eurocup. Οι ρουμάνοι που πήγαιναν φουλ για πρόκριση έχασαν εντός και εύκολα από την Ακαντέμικ στο τελευταίο παιχνίδι και έκαναν τα εύκολα, δύσκολα. Ή μάλλον έχασαν το εύκολο και πρέπει να κερδίσουν το δύσκολο. Θα πάρει «εκδίκηση» η Κίμκι για την ήττα της πρεμιέρας όμως; Δεν μπορώ να βγάλω άκρη ειλικρινά.


Στην Τσεχία βλέπω νίκη Νίμπουργκ άλλα δεν ακουμπάω παιχνίδι με την αλλοπρόσαλλη Οστάνδη που από ήττα αμαχητί μπορεί μέχρι και νίκη περιπάτου. Μια γνώμη πάντως βλέπω νίκη Νίμπουργκ.


Στον Ουγγαρία η Φέχερβαρ έκανε την πολυπόθητη παρθενική της νίκη στο Eurocup την προηγούμενη αγωνιστική με την Άνκαρα. Καλή έδρα πάντα μας έχει καλοπληρώσει και η Φέχερβαρ με τα χάντικαπ της άλλα τώρα δεν έχω καλό μομέντουμ εδώ και η Νίζνι αν θέλει κερδίζει με πάνω από 10π. συνεπώς απέχω.


Σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε Άρτλαντ και Καντού. Από εκτός έδρας ήττες προέρχονται οι ομάδες. Η Άρτλαντ  με την Φρανκφούρτη, η Καντού με την Βανόλι (δύο σημεία που τα είχαμε σε προτάσεις το σαβ/κο και πέρασαν εύκολα). Στο Eurocup πάντως η Καντού όντας αήττητη είναι άνετη και θεωρητικά η Άρτλαντ θέλει την νίκη. Ρεαλιστικά αν χρησιμοποιήσουν σωστά την δύναμη που παίρνουν πάντα από την έδρα τους οι «δράκοι» κερδίζουν έστω και δύσκολα. Στα θετικά ότι η Καντού έχει το επόμενο εντός με την Σιένα και όσο να πει κανείς το μυαλό είναι και εκεί σε ένα παιχνίδι αίγλης του καμπιονάτο. Άσσος για Άρτλαντ.



Με το Άλμπα – Βόννη δεν θα ασχοληθώ. Προ ημερών είχαμε πάρει τον άσσο της Βόννης για την Μπουντεσλίγκα άλλα είχαμε καλό μομέντουμ. Τώρα δεν μπορώ να πιαστώ από πουθενά εδώ.


Τα παιχνίδι των Βιλερμπαν. Σάσσαρι και Γκραβελίν τα προσπερνάω. Δεν έβγαλα επίσης άκρη και φοβάμαι ακόμα και τις μικρές νίκες των φαβορί εδώ.


Η Βαρέζε κάνει «κοιλιά» άλλα παίζει τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και έχει καλό μομέντουμ να επιστρέψει στις νίκες. Θα την εμπιστευτώ  στο 1,38 περίπου και ας ελπίζουμε πως θα με δικαιώσει. Το σημείο δεν προκύπτει αγωνιστικά καθαρά άλλα περισσότερο βάσει άλλης λογικής.


 Σαρωτικές αλλαγές στην Ιγκόκεα που έφυγε και ο προπονητής και πλέον βλέπουμε μία ομάδα κατά πολύ αλλαγμένη με αυτό που ξεκίνησε άλλα παίζει καλύτερα πλέον και σωστό το πονηρό +5,5 με την Καρσίγιακα που έχει. Οι τούρκοι είναι καλή ομάδα και στην Σμύρνη διέσυραν τους βόσνιους με νίκη 30 πόντων άλλα σήμερα μου μοιάζει ελαφρώς «τυράκι» πρώτον η χαμηλή νίκη τους και δεύτερον το χαμηλό χάντικαπ που πρέπει να καλύψουν. Πάω με τον άσσο σε μονό αποδεκτό για την περιέργεια περισσότερο.


Τέλος στο Ανταρές η Λε Μαν υποδέχεται την Τσιμπόνα. Μία Λε Μαν που είναι χοτ και μία Τσιμπόνα που «δεν βλέπεται» άλλα επίσης έδιωξε τον Σπάχια και δείχνει να αναπνέει και πάλι με εμφατικό διπλό στο Νόβο Μέστο με την Κρκα. Δεν ξέρω. Η Τσιμπόνα μας έχει πληγώσει στοιχηματικά και δεν το ξεχνώ άλλα κάτι με ωθεί προς το χάντικαπ που έχει υπέρ της. Επίσης σε μονό αποδεκτό ώστε αν χαθεί να είναι μόνο αυτό και όχι όλη η πρόταση.



Σύνοψιζω


ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (+11,5)

ΑΝΚΑΡΑ (+8,5)

ΚΑΛΕΒ ΚΡΑΜΟ  (+9,5)   ΜΟΝΟ

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ   ΝΙΚΗ  1,40

ΑΡΤΛΑΝΤ    ΝΙΚΗ

ΙΓΚΟΚΕΑ (+5,5)   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΤΣΙΜΠΟΝΑ (+7,5)    ΜΟΝΟ

ΒΑΡΕΖΕ ΝΙΚΗ  1,38


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  (ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ)


711. ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (+11,5)    2

713. ΧΙΜΙΚ- ΑΝΚΑΡΑ (+8,5)    2

722. ΑΡΤΛΑΝΤ- ΚΑΝΤΟΥ (+1,5)   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΑΡΤΛΑΝΤ- ΚΑΝΤΟΥ   1  ΝΙΚΗ  ΑΡΤΛΑΝΤ

ΒΑΡΕΖΕ- ΟΛΙΜΠΙΑ Λ.   1  ΝΙΚΗ ΒΑΡΕΖΕ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    2


ΧΙΜΙΚ- ΑΝΚΑΡΑ  2   ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΑΝΚΑΡΑ
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ- ΜΠΙΣΟΝΣ   1   ΝΙΚΗ  ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου