Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Γιώργη Μπαρτζώκα δώσε λίγα από τα χρωστούμενα... (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Τι κι αν είχαμε 5 στα 8 σημεία στο Eurocup χθες. Η χημεία μας ήταν κακή με αποτέλεσμα προσωπικά να μην είμαι ευχαριστημένος. Η Άρτλαντ έχασε δίκαια και θυμώνω όταν παίζει έτσι εντός έδρας. Η Βαρέζε έχασε στην παράταση με 1π. με τρίποντο στο τέλος μάλιστα. Πέρασαν η αγαπημένη μου Κάλεβ όπου έπρεπε και αυτή την φορά να την έχω στις προτάσεις, πέρασε η ανανεωμένη Τσιμπόνα που επίσης έπρεπε να έχω σε προτάσεις, δικαιωθήκαμε για την Άνκαρα στην οποία σας είπα και για την προκλητική απόδοση στην νίκη της ενώ η Ιγκόκεα και η Νεπτούνας συμπλήρωσαν την πεντάδα των επιβεβαιωμένων σημείων. Σήμερα είναι ημέρα Ευρωλίγκας και όπως κάθε Πέμπτη θα τα γράψουμε όλα αναλυτικά. Απλά σαν αγωνιστική δεν παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον παρά μόνο εστιασμένο σε συγκεκριμένα σημεία. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα χάντικαπ. Οκτώ από τα 12 είναι άνω των 7 πόντων…

Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Ναντέρ και έχουμε φυσικά ξεκάθαρο φαβορί τους ρώσους. Έτοιμος και ο Βορόντσεβιτς για πρώτη φορά φέτος, σταθερά εκτός ο Κρστιτς. Η «αρκούδα» διέλυσε την Παρτίζαν πάλι εντός και λογικά μπορεί πάλι περίπατο αν θέλει. Η Ναντέρ βγάζει κούραση σιγά σιγά, περιμένει να δει τι θα γίνει με τον σκόρερ Γκλαντίρ όπου έχει πρόβλημα στο πόδι ενώ και με Ορλεάν στο πρωτάθλημα χρειάστηκε αντεπίθεση διαρκείας στο β’ ημίχρονο για να κερδίσει τελικά με 2π. στο τέλος εντός έδρας. Για να πω την αλήθεια πιστεύω πως το κομβικό παιχνίδι για τους γάλλους είναι το επόμενο εντός έδρας με την Παρτίζαν. Εκεί παίζεται η μισή πρόκριση για μένα. Σήμερα αν θα αντέξει ή όχι με την ΤΣΣΚΑ για μένα είναι γρίφος ως σημείο και δεν θα μπλέξω.


Στην Πόλη η Γαλατασαράϊ φιλοξενεί την Σιένα και το παιχνίδι είναι «θολό». Η Γαλατά έχει τους μόνιμους απόντες πλέον και ενισχύθηκε όπως είπαμε τελευταία και με τον Χέρστον που ντεμπουτάρει σε μία προσπάθεια να καλύψει τα κενά. Στην Ευρωλίγκα τα δίνει όλα και έτσι πάλι εντός κέρδισε σχετικά εύκολα την Μπάγερν σε ένα παιχνίδι που από +5,5 για Μπάγερν κατέληξε σε +3,5 για Γαλατά στα χάντικαπ. Είχαμε επιλέξει άσσο τότε. Υπάρχει γκρίνια πάντως καθώς στην Τουρκία χάνει παιχνίδια που δεν πρέπει όπως με την Τουρκ Τέλεκομ εκτός και με την Μπάνβιτ εντός. Γενικά τείνει να γίνει ομάδα μέρας. Η Σιένα δείχνει να βρίσκει φόρμα με ένα 3 στα 3. Σούπερ νίκη ψυχολογίας στο «μηδέν» μέσα στην Μάλαγα όπου πάλεψε ως το τέλος και δικαιώθηκε. Δεύτερο συνεχόμενο εκτός στην ευρωλίγκα. Στοιχηματικά δεν βγάζω άκρη. Νίκη Γαλατά δεν παίζω, είναι χαμηλή για τέτοιο ματς δεδομένου πως αμφότερες οι ομάδες θέλουν την νίκη εξ’ ίσου. Στον α’ γύρο η Γαλατά είχε βγάλει εύκολο διπλό. Τώρα όμως έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Ίσως ισόποσα τις ανατροπές σε ΟΠΑΠ σε ημιχ/ τελικό με  1/  2  και 2/1.


Στην Βαυαρία η Μπάγερν πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα με την Ζιελόνα Γκόρα. Οι πολωνοί πάντως είναι μαχητικοί όπως είδαμε και στο ΣΕΦ και άσσο με -13,5 θέλει σκέψη για να παίξει κάποιος φυσικά σε μονό αποδεκτό πάντα καθώς το σημείο δεν είναι για παρολί. Εντός πάντως η Μπάγερν αν βρει ρυθμό μπορεί και +20 πόντους διαφορά.


Στο ΟΑΚΑ επιτέλους ο Παναθηναϊκός και άπαντες όσοι μιλάνε ελληνικά λένε πως η αθηναϊκή ομάδα δεν χάνει. Δεν χάνει γιατί έκανε απανωτές ήττες, γιατί έχασε στην πρεμιέρα στο Βίλνιους από την Ρίτας και είναι απίθανο να κάνει 2 στα 2 η Ρίτας με τον Παναθηναϊκό, δεν χάνει γιατί παίζει στην φυσική του έδρα, γενικά δεν χάνει. Άλλα και το +13,5 των λιθουανών προσωπικά δεν το λέω και χαμηλό. Εκτός ο Λάσμε. Κομπλέ η Λιέτουβος. Με +13,5 θα έβαζα λίγα στο διπλό μόνο και μόνο για την περιέργεια. Λογικά ο Παναθηναϊκός κερδίζει και ίσως για να ανεβάσετε απόδοση λίγο όσοι έχετε την δυνατότητα, μπορεί νίκη και με -6 λογικά.


Στο Γιαντ Ελιάου η Μακάμπι υποδέχεται την Λαμποράλ και την μεγαλύτερη ανάγκη για νίκη την έχουν οι ισπανοί. Τραγικός ο Σκαριόλο έχασε δικό του παιχνίδι στο Κράσνονταρ με την Κούμπαν που έφαγε «χαζό» καλάθι+φάουλ άλλα και τρίποντο στο τέλος από τον αμαρκάριστο σχεδόν Σιμόν. Στην Ισπανία πάντως «χρύσωσε» το χάπι με εντός έδρας νίκη με την Μάλαγα. Ασταθής ομάδα πάντως και λίγος ο Σκαριόλο όταν το παιχνίδι φτάνει να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Μακάμπι τα πάει περίφημα στην Ευρωλίγκα άλλα στο Ισραήλ χάνει παιχνίδια στα οποία άλλοτε έκανε προπόνηση εν’ όψει ευρωλίγκας. Έτσι στο ντέρμπι του Τελ Αβιβ η Χάποελ πολύ εύκολα «καθάρισε» την Μακάμπι και υπάρχει λίγη γκρίνια για τον Μπλατ άλλα μέχρι εκεί. Στοιχηματικά δεύτερο σερί εντός για Μακάμπι και δεύτερο σερί εκτός για Λαμποράλ ή οποία όμως προέρχεται από απανωτά σοκ με Κούμπαν και Αστέρα. Συνεπώς πάμε με το διπλό στο +8,5 άλλα προσεκτικά καθώς οι ισπανοί δεν είναι και πολύ εμπιστοσύνης φέτος.


Στο Βελιγράδι η Παρτίζαν υποδέχεται σε ένα κατάμεστο γήπεδο την Μπαρτσελόνα και πάλι θα παίξει στα ίσια για την νίκη όπως έκανε άλλωστε και με την Ουλκέρ. Εκτός ο Βέστερμαν (γκαρντ) και είναι καλή η απουσία του. Στην Μπαρτσελόνα μπαίνει στο κλίμα δειλά και ο Λόρμπεκ καθώς αποθεραπεύτηκε. Είναι γεγονός πως οι καταλανοί δεν πείθουν. Θα ήθελα πάντως να είχαν κερδίσει την Μπιλμπάο την Κυριακή για το πρωτάθλημα για να παίξω ευχάριστα τον άσσο των σέρβων. Τώρα πάλι προς άσσο είμαι άλλα σε μονό αποδεκτό. Πάντα σε παιχνίδι με χάντικαπ αναφέρομαι. Χαμηλό το όριο 142,5 άλλα είμαι προς under. Ποντάρω στην δύναμη που παίρνουν εντός από τον κόσμο τα πιτσιρίκια του Βουγιόσεβιτς άλλα και στο μονοδιάστατο παιχνίδι που παίζει ως τώρα η Μπαρτσελόνα.


Αύριο στο Κράσνονταρ η Κούμπαν φιλοξενεί τον Αστέρα.  Φορμαρισμένες και οι δύο ομάδες και κομπλέ. Ο Αστέρας μάλιστας τρέχει ένα 4 στα 4 με διπλό στην Βιτόρια, με νίκη στο ντέρμπι μίσους με την Παρτίζαν και με νίκη εύκολη με την Λιέτουβος Ρίτας. Η Κούμπαν δεν έχει την έδρα φόβητρο άλλα παίζει καλά πάντα. Στο παιχνίδι του α’ γύρου είχαμε νίκη των ρώσων με 3π. στο τέλος. Για μένα είναι ένα ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα παιχνίδι. Βρίσκουμε σε καλό «φεγγάρι» τον Αστέρα και νομίζω το διπλό με χάντικαπ είναι καλύτερη επιλογή από τον άσσο.


Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι ο προσωπικός μου κακός δαίμονας εδώ και ένα χρόνο. Αήττητη οι ερυθρόλευκοι απόφυγαν ακόμα και την ήττα σοκ εντός με την Ζιελόνα Γκόρα. Εκτός ο Σίμονς. Για την Μάλαγα αμφίβολος ο Μέντλεϊ. Στοιχηματικά έχουμε καλό μομέντουμ για τον άσσο. Ήττα σοκ εντός για την Μάλαγα από την Σιένα και πάλι ήττα στην Βιτόρια από την Κάχα. Θεωρώ δύσκολο να τριτώσει από την στιγμή που ο Πλάθα χρειάζεται πολύ αυτή την νίκη στην προσπάθεια της πρόκρισης. Στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα η Μάλαγα είχε σταθεί καλά και έχασε με επική ανατροπή. Τώρα πιστεύω όλα συνηγορούν υπέρ της. Μόνο «αγκάθι» για μένα η προσωπική μου κακή προϊστορία με τον Ολυμπιακό όποτε τον κοντράρω άλλα και δεν βρίσκω καλύτερο σημείο αυτή την αγωνιστική από τον άσσο της Μάλαγα.


Η Ουλκέρ αν θέλει καλύπτει το -17,5. Θέμα διάθεσης εδώ και δεν θα ασχοληθώ,


Στην Γαλλία, το Στρασβούργο που είναι ντεφορμέ υποδέχεται την Μπάμπεργκ και φαβορί είναι το ντεφορμέ Στρασβούργο!!! Οι γάλλοι έχουν 2 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια τους και με μηδέν νίκες στον όμιλο μάλλον δεν προλαβαίνουν Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ που έχουν από δύο άλλα πρέπει να κάνουν κάποτε μία καλή νίκη ψυχολογίας και το παιχνίδι προσφέρεται. Οι γερμανοί προέρχονται από σπουδαίο διπλό στην Μπουντεσλίγκα με την Βόννη και με νίκη εδώ κάνουν βήμα πρόκρισης εις βάρος της Ζαλγκίρις που χάνει από την Ρεάλ. Σωστό εν μέρει το χάντικαπ που το σωστότερο έπρεπε να είναι το +0,5 στον άσσο κατ’ εμέ. Άλλα έτσι δοσμένο ενισχύεται ο άσσος καθώς αυτόν πιστεύουν ενδόμυχα και οι μπουκ και προσπαθούν να οδηγήσουν το παιχνίδι προς το διπλό. Συνεπώς άσσος και σε πρόταση ΟΠΑΠ ελλείψει άλλων επιλογών.


Στο Μιλάνο, η τοπική ομάδα υποδέχεται την Εφές. Ένα Μιλάνο που χάνει στα εγχώρια άλλα στην Ευρωλίγκα δείχνει σταθερότητα και θέλει την πρόκριση και μάλλον δεν την χάνει. Στην Ιταλία άλλωστε θα καλύψει το χαμένο έδαφος αργά ή γρήγορα. Η Εφές είναι περισσότερο ομάδα συνόλου φέτος και περισσότερο ομάδα έδρας. Στον ά γύρο στην Πόλη είχαμε περίπατο της Εφές. Τώρα ίσως έχουμε νίκη της Μιλάνο άλλα αυτό το 1,50 δεν είναι για φόρτωμα. Το βάζουμε πάντως κάπου συμμαζεμένα γιατί πιστεύω την νίκη.


Με τα κέφια της Ρεάλ δεν ασχολούμαι.


ΣΥΝΟΨΗ


ΜΠΑΓΕΡΝ (-13,5)  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+13,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ

ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+8,5)   ΛΙΓΑ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (+7,5)   ΛΙΓΑ

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+8,5)  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΜΑΛΑΓΑ (+2,5)  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  ΝΙΚΗ

ΜΙΛΑΝΟ  ΝΙΚΗ    1,50


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  (ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΜΑΣΤΕ- ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ)


749. ΠΑΡΤΙΖΑΝ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   UNDER   142,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

753. (+1,5)  ΜΑΛΑΓΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1

755. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+1,5)    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΜΑΛΑΓΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    1    ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΓΑ   2,10



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  1   ΝΙΚΗ ΣΤΡΑΒΟΥΡΓΟ   1,75

ΜΙΛΑΝΟ – ΕΦΕΣ   1   ΝΙΚΗ ΜΙΛΑΝΟ   1,50



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου