Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Θα μιλήσει η έδρα; (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



H Ρίγα ήταν κακή χθες και έχασε εύκολα και δίκαια από την Ούνιξ. Ήταν και το κοινό  σημείο στις δύο προτάσεις. Κατά τα άλλα στον ΟΠΑΠ πήραμε τον ΠΑΟΚ άλλα χάσαμε το χάντικαπ της Χάποελ. Στο διαδίκτυο πήραμε την απλή νίκη της Χάποελ. Συνεχίζει η τετράδα μικρών νικών που σας πρότεινα. Πέρασαν Σαραγόσα- Χάποελ και Σκόπια. Περιμένουμε την Γαλατασαράϊ πλέον την Παρασκευή.

Σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά και μόνο στην Ευρωλίγκα. Φτάσαμε αισίως στην τέταρτη στροφή!!!

Στο Βίλνιους η Λιέτουβος Ρίτας υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι λιθουανοί ποντάρουν στην έδρα τους φέτος για να προκριθούν στο Τοπ 16 και στην πρεμιέρα εντός κέρδισαν τον Παναθηναϊκό στην παράταση. Έκτοτε δύο ήττες εύκολες. Η  τελευταία εντός με την Λαμποράλ. Δεύτερο συνεχόμενο εντός επομένως. Η Μακάμπι συνέρχεται μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα (κυρίως στο Ισραήλ) με δύο καλά διπλά στο Κράσνονταρ με την Κούμπαν και με την Γκιλμπόα στο Ισραήλ. Τρίτο συνεχόμενο ταξίδι! Χωρίς απουσίες οι δύο ομάδες. Στοιχηματικά η Ρίτας έχει σε vtb και ευρωλίγκα 4 σερί ήττες, Την επόμενη αγωνιστική πάει στο Βελιγράδι να παίξει με τον Αστέρα. Μάλλον χάνει. Επομένως αναμφίβολα σήμερα θα παλέψει όσο μπορεί για την νίκη που δεν είναι ανέφικτο αποτέλεσμα. Η Μακάμπι στρώνει άλλα δεν είναι ακόμα εμπιστοσύνης και σε μία καλή έδρα σήμερα δεν ξέρω κατά πόσο θα περάσει εύκολες ώρες. Το χάντικαπ της Λιέτουβος το κρατάω. Δεν αποκλείω νίκη των λιθουανών στο δελεαστικό 3,00 διαδικτυακά, ακόμα και στο χαμηλό 2,65 του ΟΠΑΠ. Νίκη Μακάμπι δεν παίζω.


Η Μπάμπεργκ είναι ισχυρή εντός και το απόδειξε περίτρανα στο παιχνίδι με την Εφές. Το πληρωθήκαμε αδρά κιόλας. Με 2 νίκες στα 3 πρώτα παιχνίδια υπερτερεί του Στρασβούργου και της Ζαλγκίρις στην μάχη της τέταρτης προνομιούχο θέσης αν υποθέσουμε πως η τριάδα Ρεάλ- Εφές- Μιλάνο δεν χαλάει. Σήμερα παίζει πάλι εντός με την Μιλάνο σε ένα πονηρό παιχνίδι όμως  πλέον δίνεται φαβορί (δίκαια) ενώ το μομέντουμ δεν ευνοεί τόσο αυτή την νίκη του 1,60. Κομπλέ οι γερμανοί που πέρασαν εμφατικά και από την Βέχτα την Κυριακή για την BBL. Το Μιλάνο πονάει ψηλά καθώς έχει μόνιμα εκτός Τζίλι- Κανγκούρ. Πήρε τον Lawal άλλα δεν θα παίξει σήμερα με την Μπάμπεργκ. Η ομάδα του Μπάνκι πονάει εκτός. Εύκολη ήττες με Εφές και Ρεάλ. Πάντως υπάρχει δικαιολογία καθώς έπαιζε με τις δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Στην Ιταλία με καλή άμυνα κέρδισε +20 την νεοφώτιστη Πιστόϊα. Η άμυνα ήταν πρόβα τζενεράλε εν όψει Μπάμπεργκ προφανώς. Στοιχηματικά σέβομαι την φερέγγυα ως τώρα έδρα της Μπάμπεργκ άλλα αυτό το 1,60 το φοβάμαι. Αν αποδώσει η καλή άμυνα της Μιλάνο πάμε σε θριλεράκι μάλλον επομένως το +3,5 που υπάρχει διαδικτυακά για Μιλάνο το προτιμώ.


Στην Πόλη η Εφές φιλοξενεί την Ζαλγκίρις και μάλλον την κερδίζει χωρίς να αγχώνεται. Μία Εφές που έχασε στην Γερμανία από την Μπάμπεργκ με τρίποντο στην εκπνοή άλλα στην καλή της έδρα δεν νομίζω να ξαναχάσει εκ νέου. Εκτός ο Γκονλούμ εδώ και καιρό. Η Ζαλγκίρις φέτος ήξερε ότι θα είχε μία μέτρια χρονιά. Με την έδρα της και την εμπειρία «καθάρισε» το Στρασβούργο άλλα εκτός έχει εμφανείς αδυναμίες και κακά τα ψέματα τα παιχνίδια που την ενδιαφέρουν δεν είναι τα εκτός έδρας με Ρεάλ και Εφές. Επιστρέφει ο Λαβρίνοβιτς. Εκτός ο εσθονός Βένε. Καλή ψυχολογία πάντως καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουκρανίας ανέλαβε επίσημος χορηγός της ομάδας και θα «πέσει» χρήμα. Αγωνιστικά είμαι με την νίκη της Εφές αν και χαμηλή στο 1,18. Με χάντικαπ -8,5 πάλι προς άσσο άλλα όχι φανατικά.


Στην Βιτόρια η Λαμποράλ υποδέχεται τον Αστέρα σε ένα πονηρό παιχνίδι. Οι βάσκοι μαζί με αυτούς της Μπιλμπάο κάνουν κακό ξεκίνημα πρωταθλήματος στην Ισπανία. Σε ευρωλίγκα και eurocup πάντως τα πάνε καλά. Η Λαμποράλ προέρχεται από σπουδαίο διπλό με Ρίτας στο Βίλνιους και λογικά εδώ θέλει την νίκη για να έχει προβάδισμα πρόκρισης άλλα και για να φτιάξει η ψυχολογία της μετά το «στραπάτσο» με την Σεβίλλη το Σάββατο. Ο Αστέρας ψάχνει την πρώτη του νίκη άλλα μάλλον θα περιμένει λίγο ακόμα. Μετά την οριακή ήττα στην παράταση από τον Παναθηναϊκό ήρθε και η οριακή ήττα στην Ποντγκόριτσα με την Μπουντούσνοστ για την αδριατική λίγκα. Απουσίες δεν έχει. Σε αντίθεση με την Λαμποράλ που έχουμε κλασικά κινητικότητα. Εκεί επιστρέφουν μάλλον Κελάτι, Σαν Εμετέριο. Ο Χάμιλτον είναι αμφίβολος όπως και οι Κοσιέρ και Ερτέλ. Σταθερά εκτός ο Χάνγκα. Νίκη Λαμποράλ δεν παίζω. Προτιμώ αυτή της Εφές στην ίδια απόδοση. Με χάντικαπ +9,5 είμαι με το διπλό.


Ο Παναθηναϊκός παίζει στο Ηράκλειο αυτή την φορά, Λογικά πάλι θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Υποδέχεται την Κούμπαν. Μία Κούμπαν που είναι γεμάτη ομάδα και άκρως επικίνδυνη εκτός έδρας. Ισόβαθμες οι ομάδες με 2 νίκες σε 3 παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από «προπόνηση» με τον ΚΑΟΔ. Νωρίτερα στο Βελιγράδι με ανατροπή κέρδιζε στην παράταση τον Αστέρα. Η Κούμπαν ηττήθηκε εντός από την Μακάμπι (λέγαμε για την μέτρια έδρα της Κούμπαν) άλλα γενικά και ως πρωτάρα εδώ είναι καλοδουλεμένη ομάδα και υπολογίσιμη. Χωρίς Κάρι μάλλον (δεν είμαι σίγουρος 100%) οι πράσινοι. Χωρίς Μάριτς η Κούμπαν. Δεν θέλω να μπλέξω με την αναμέτρηση. Ο καλός σε διάρκεια Παναθηναϊκός μπορεί και το χάντικαπ άλλα ο διπρόσωπος μέχρι που χάνει κιόλας. Ίσως επιλέξω μόνο στον ΟΠΑΠ 2 ημίχρονο/ άσσο τελικό με 6,00 απόδοση φυσικά για λίγα.


Στην Γαλλία το Στρασβούργο φιλοξενεί το «τρένο» της Ρεάλ. Το +13,5 έγινε πλέον +15,5 στον ΟΠΑΠ. +16,5 σταθερά ιντερνετικά. Εκτός ο καλός γκάρντ Ντιότ για το Στρασβούργο. Κομπλέ η Ρεάλ. Θέμα διάθεσης η διαφορά πιστεύω. Απλά η Ρεάλ εκτός δεν καλύπτει τόσο εύκολα τέτοια χάντικαπ όσο εντός. Συνεπώς για την περιέργεια και μόνο βάζω λίγα στο διαδικτυακό +16,5 του Στρασβούργου σε μονό αποδεκτό.


Στην Πολωνία η Ζιελόνα έγραψε ιστορία με την νίκη επί της Σιένα (η πρώτη νίκη της ιστορίας της σε ευρωλίγκα) και θέλει να «ντουμπλάρει» τώρα άλλα είναι δύσκολο το έργο της  Μαχητική εντός πάντως παίζει με πάθος. Η Γαλατασάραϊ κάνει συνεχώς κινήσεις να ενισχυθεί μιας και οι απουσίες δεν λείπουν. Έτσι μετά τον Μενσά Μπονσού στην θέση του Τζαβάι πήρε και τον Χέρστον για την θέση του Μαρκοϊσβίλι. Γεμάτη ομάδα προέρχεται από δύο καλές ήττες με Ολυμπιακό και Μάλαγα και λογικά σήμερα επιστρέφει στις νίκες. Εύκολα ή δύσκολα δεν μπορώ να εκτιμήσω. Απλά κρατάω την νίκη της στο 1,35 που πιστεύω δεν χαλάει.


Στην Βαυαρία καλό ματς ανάμεσα σε Μπάγερν και Μάλαγα. Η Μπάγερν είναι αήττητη στην Γερμανία και γενικά στα επίσημα από το ξεκίνημα φέτος έχει μόνο μία ήττα, αυτή με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Δυνατή έδρα. Δίκαια δίνεται ελαφρύ φαβορί. Κομπλέ καθώς Τόμπσον και Χάμαν είναι μακροχρόνιοι απόντες και δεν επηρεάζουν. Η Μάλαγα φέτος είναι στρωμένη ομάδα και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το περσινό χάλι. Πολύ καλή εντός, παλεύει και εκτός άλλα στερείτε σταθερότητας εκεί στην απόδοση της. Διέσυρε την Γαλατασαράϊ εντός, πέρασε και με δύσκολο διπλό από την Βαρκελώνη με την Μπανταλόνα και γενικά μόλις 2 ήττες ως τώρα με Βαλένθια για την Ισπανία και Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. Εκτός ο καλός Κάνερ Μέντλεϊ. Ντέρμπι με τα όλα του και ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα για μένα. Δίκαιο φαβορί η Μπάγερν άλλα φοβάμαι να βάλω 1,55 νίκη Μπάγερν σε καλό δελτίο. Συνεπώς live και στον ΟΠΑΠ ίσως αξίζει να κυνηγήσουμε τις ανατροπές σε ημίχρονο- τελικό δηλαδή 2/1 5,50 απόδοση και  1/  2   6,25 απόδοση.


Στην Φλωρεντία η Σιένα υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα κομβικό παιχνίδι για αυτήν καθώς είναι η μοναδική ομάδα στον όμιλο χωρίς νίκη ακόμα και μπορεί να έριξε κατακόρυφα το μπάτζετ της άλλα δύσκολα συνηθίζει κανείς στην ομάδα το απόλυτο μηδέν! Επιβλητικό διπλό στο Πέζαρο με την πρώην Σκαβολίνι, εκτός σταθερά ο Σπένσερ Νέλσον. Ο Ολυμπιακός αήττητος και χοτ έκανε την προπόνηση του στην Ρόδο με τον Κολοσσό και πάει σήμερα για το 4 στα 4 στην Ευρωλίγκα και δίκαια είναι το μεγάλο φαβορί. Αμφίβολος ο Σπανούλης. Στοιχηματικά με +7,5 είμαι με την Σιένα. Αναγνωρίζω την διαφορά ποιότητας άλλα η ανάγκη για την πρώτη νίκη στην διοργάνωση είναι μεγάλη και πιστεύω θα τα δώσουν όλα σήμερα τα παλικάρια του Κρέσπι. Άλλωστε επί ιταλικού εδάφους πάντα η Σιένα παίζει καλύτερα.  Επομένως Σιένα με +7,5.


Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ συνθέτουν το καλύτέρο, από πλευράς ονομάτων, παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής. Η Μπαρτσελόνα έχει εκτός σταθερά Όλεσον και Λόρμπεκ. Η ΤΣΣΚΑ σταθερά Βορόντσεβιτς και Ζοζούλιν. Πασκουάλ και Μεσίνα σε κρίση καθώς οι ομάδες τους δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα όπως θα περίμενε κάποιος. Δύο κολλητές ήττες για τους καταλανούς στην ευρωλίγκα. Από Ουλκέρ άλλα και από Ναντέρ εντός!!! Επίσης διασυρμός από την Ουλκέρ εκτός για την ΤΣΣΚΑ. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν την νίκη. Ίσως η Μπαρτσελόνα λίγο παραπάνω καθώς δεν χωνεύεται το διπλό της Ναντέρ. Σωστά δοσμένο το παιχνίδι με ελαφρύ χάντικαπ υπέρ ΤΣΣΚΑ 2,5 ή 3,5 πόντων. Καλύτερο το live φυσικά καθώς νίκη Μπαρτσελόνα ναι μεν λέμε πως δύσκολα θα τριτώσει το κακό στην ευρωλίγκα άλλα δεν είναι και σίγουρο αυτό με την εικόνα των καταλανών ως τώρα που βλέπουμε. Πάλι ίσως προσωπικά ρισκάρω με τις ανατροπές σε ημίχρονο/ τελικό εκατέρωθεν. Πάντα λίγα στην παράταση σε τέτοιες τιτανομαχίες.


Στην Γαλλία Ναντέρ και Μπουντιβέλνικ παίζουν κρίσιμο παιχνίδι για την τέταρτη θέση του ομίλου. Η Ναντέρ προέρχεται από σούπερ διπλό στην Βαρκελώνη. Στην Γαλλία σταθερά αήττητη «καθάρισε» σαν αβγό και την καλή Σολέ και μάλιστα εκτός έδρας. Σοβαρή και δεμένη ομάδα απρόσμενα καθώς είναι γαλλική που δεν το περιμένεις. Η Μπουντιβέλνικ έκανε την πρώτη της νίκη στην ιστορία στην ευρωλίγκα με την Παρτίζαν εντός την προηγούμενη αγωνιστική. Ομάδα με καλό υλικό, τα παιχνίδια με Ναντέρ και Παρτίζαν θα τα παλέψει αναμφίβολα εντός- εκτός. Πήρε τον γερόλυκο Σαλένγκα που θα βοηθήσει.  Στοιχηματικά δύσκολο προς πρόβλεψη. Και μάλιστα σετάκι με αυτό της Μπαρτσελόνα. Δεν θέλω να ασχοληθώ. Φοβάμαι μήπως αυτό το διπλό στην Βαρκελώνη κάνει υπερόπτες τους γάλλους και έχουμε «σπάσιμο».


Στο Βελιγράδι τέλος η Παρτίζαν υποδέχεται την Ουλκέρ του Ομπράντοβιτς που είναι «φόλα» Παρτίζαν μιας και έπαιξε εκεί ως παίχτης 7 χρόνια ενώ μόλις κρέμασε την φανέλα του το 1991 ανέλαβε προπονητής στην ομάδα και μάλιστα την οδήγησε στο πρώτο κύπελλο πρωταθλητριών της ιστορίας της άλλα και δικό του με Τζόρτζεβιτς- Ντανίλοβιτς- Ρέμπρατσα μέσα και με επικό τρίποντο στο φινάλε από τον Τζόρτζεβιτς στον αλησμόνητο τελικό με την Μπανταλόνα στο Αμπντί Ιπεχτσί. Αυτά με την ιστορία! Αύριο στην κατάμεστη λογικά Πιονίρ αρένα η Παρτίζαν (που αναγεννιέται εντός) θα παίξει για την νίκη και το χάντικαπ +6,5 που έχει είναι δίκαιο καθώς εντός έδρας είναι πολύ σκληρή ομάδα και άκρως αποτελεσματική. Η Ουλκέρ προελαύνει και «καθάρισε» εντός Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ. Αήττητη η ομάδα φυσικά σε Τουρκία και Ευρωλίγκα. Έχει πάρει όλα τα ντέρμπι. Γεμάτο ρόστερ. Εγγύηση ο Ζοτς. Να μην τα πολυλογώ εδώ. Ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας ανέμεσα στις δύο ομάδες. Κάτι όμως μου λέει πως ο Ζοτς δύσκολα θα επιδιώξει να διασύρει την αγαπημένη του Παρτίζαν μέσα στο Βελιγράδι. Επομένως με +6,5 είμαι με τον άσσο. Οι απουσίες των ομάδων είναι μακροχρόνιες και δεν επηρεάζουν.


ΣΥΝΟΨΗ


ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ +4,5 ΟΠΑΠ ή +5,5 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΜΙΛΑΝΟ +3,5 ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ

ΕΦΕΣ ΝΙΚΗ

ΕΦΕΣ (-8,5)    ΛΙΓΑ

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+9,5)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΚΟΥΜΠΑΝ   2  ΗΜΙΧ/  1 ΤΕΛΙΚΟ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (+16,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   ΝΙΚΗ  1,35

ΜΠΑΓΕΡΝ- ΜΑΛΑΓΑ   ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΗΜΙΧΡ/ ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ

ΣΙΕΝΑ (+7,5)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΤΣΚΚΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΗΜΙΧΡ/ ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (+6,5)



ΒΟΜΒΕΣ


ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ 3,00 ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΝΙΚΗ  3,50 ΠΕΡΙΠΟΥ


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ (+4,5) ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΠΑΡΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΕΤΡΑΔΑ ΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ- ΧΑΠΟΕΛ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ



745. (+4,5) ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ    1

756. (+7,5) ΣΙΕΝΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    1

759. (+6,5) ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΟΥΛΚΕΡ    1



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ  1  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   2    ΝΙΚΗ  ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΠΑΡΤΙΖΑΝ- ΟΥΛΚΕΡ   1  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ

ΕΦΕΣ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ  1   ΝΙΚΗ ΕΦΕΣ (απλά για κλείσιμο δυάδας)


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου