Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Άλμπα σοβαρέψου! (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακου)




Δεν καταφέραμε χθες να πληρωθούμε ελέω ΤΣΣΚΑ. Μία ΤΣΣΚΑ που ήταν νευρική, αγχωμένη, ο Μεσίνα «κοιμόταν» τον ύπνο του δικαίου και η άμυνα του Ολυμπιακού «τσάκιζε» κόκκαλα. Δικαιότατα χάσαμε. Αυτό το συνονθύλευμα που είδαμε δεν ήταν ΤΣΣΚΑ ποτέ. Για την ιστορία είχαμε πάρει από την Πέμπτη εύκολα την Ρέτζιο Εμίλια και επίσης ως εξτραδάκια την Πριενάϊ, την  Όμπερβαρτ, την Βιέννη και την Σάσσαρι. Όπως καταλαβαίνετε θα είχαμε ένα μίνι πάρτι πάλι αν περνούσε και ο ρώσος! Χωρίς να πλατειάζω πάμε ευθύς στα φρέσκα.

Το κουπόνι μας είναι διαίτης και γενικά από εδώ και πέρα διαίτης θα είναι. Πλην Ισπανίας,  Ελλάδας, Σερβίας, Κροατίας  όλοι οι υπόλοιποι παίζουν πλέι οφ οπότε οι επιλογές μας είναι μετρημένες. Στην Ελλάδα όλοι περιμένουν μόνο ένα ματς για να «χώσουν». Το Περιστέρι- Ηλυσιακός. Όλα τα άλλα είναι αδιάφορα παιχνίδια. Στην Ισπανία υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για το ποιος θα μπει στα πλέι οφ και ποιος θα έχει καλύτερο πλασάρισμα καθώς η πρώτη δυάδα άλλα και οι δύο που θα υποβιβαστούν είναι γνωστοί εδώ και καιρό. Οπότε και η Ισπανία διαίτης και αυτή! Πάμε να δούμε τι θα παίξουμε.

Πρώτη επιλογή είναι ο Απόλλων. Το παιχνίδι δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον απλά ο Απόλλων με πολύ κόσμο σίγουρα θα τα δώσει όλα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο κυρίως επειδή το μπάσκετ στην Πάτρα αντιμετωπίζεται και ως γιορτή όταν ο φιλοξενούμενος είναι τεράστιο όνομα και επ’ ουδενί δεν θα αδιαφορήσει κανείς στην ομάδα πιστεύω. Ο Παναθηναϊκός περιμένει υπομονετικά να έρθουν οι τελικοί για να δει αν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Μέχρι τότε αγγαρείες θα κάνει και θα προσπαθεί να βρει λόγο ύπαρξης ίσως λίγο στα ημιτελικά με τον Πανιώνιο. Το +13,5 είναι καλό χάντικαπ και το κρατάω.

Δεύτερη επιλογή είναι η Ρόμα. Την Πέμπτη περίμενα γκέλα των ρωμαίων και δικαιώθηκα. Τώρα σε δεύτερο σερί εντός δεν χάνει εκ νέου για μένα. Άλλωστε η Ρέτζιο αυτό που ήθελε να πάρει στην Ρώμη το πήρε. Στους 5,5 το όριο (ο ΟΠΑΠ ακόμα το σκέφτεται) είναι υψηλό αν δούμε πως έπαιξε η Ρόμα στο πρώτο παιχνίδι άλλα δίκαιο καθώς και ο μπουκ δεν θέλει να χρυσοπληρώσει την νίκη της Ρόμα και βγαίνει στο χαμηλό 1,35. Εγώ πιστεύω η Ρόμα κάνει μία νίκη σήμερα γύρω στους 10-12 πόντους οπότε άσσος στον ΟΠΑΠ και νίκη διαδικτυακά.

Τρίτη επιλογή είναι η Άλμπα. Γενικά το +6,5 της Άλμπα είναι το σημείο του σαββατοκύριακου για μένα. Στο 2-0 η σειρά υπέρ της Μπάγερν με νίκη σήμερα οι βαυαροί «σκουπίζουν» τους φιλοξενούμενους. Η Μπάγερν δείχνει πιο έτοιμη και ικανή, έχει σαφέστατα δυνατή έδρα και πολύ καλό υλικό άλλα η Άλμπα στην Γερμανία είναι πάντα Άλμπα και δεν μπορεί σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο για αυτήν να έχει και +6,5. Η Άλμπα είναι υποχρεωμένη να παλέψει μέχρι τέλους για την νίκη και πιστεύω θα το κάνει. Είναι ομάδα που έχει στόχο το πρωτάθλημα άλλωστε όπως και η Μπάγερν, όπως και η Μπάμπεργκ όπως και η Ουλμ.

Την Κυριακή πρώτη επιλογή είναι η Μούρθια. Πολλοί οι αδιάφοροι στην Ισπανία άλλα δεν γίνεται να κερδίσουν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Απομονώνω Μάλαγα και Μπιλμπάο που παίξουν με Γκραν και Βαλένθια που εξ’ ίσου θέλουν νίκη. Λογικά η Μάλαγα την παίρνει στο χαμηλό 1,30. Η Μπιλμπάο θέλει προσοχή στο 1,60. Από τα υπόλοιπα έχουμε Ομπραντόϊρο (1,50), Κανάριας (1,60), Σαραγόσα (1,50). Από αυτά τα πέντε σημεία δύο τουλάχιστον θα σπάσουν. Και θα σπάσουν γιατί στην Ισπανία κανείς δεν σφυρίζει αδιάφορα και άπαντες παίζουν για τον κόσμο και την ιστορία τους. Γι’ αυτό και είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Συνεχίζω. Η Μάλαγα έχει την «κάψα» με την Ευρωλίγκα άλλα είναι και μεγάλο όνομα. Περνά στο 1,30. Η Μπιλμπάο φέτος δεν είναι σταθερή. Πιθανόν να σπάσει αυτό το 1,60. Δεν ακουμπάμε πάντως. Από τα άλλα 3 όπου οι γηπεδούχοι είναι παντελώς αδιάφοροι και οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για νίκη λόγω πλέι οφ εγώ πιστεύω πως η Μούρθια κερδίζει την νεοφώτιστη Κανάριας και ενδεχομένως η Σαραγόσα με την Ομπραντόϊρο να «φτύσουν» αίμα για την πολυπόθητη νίκη. «Σπάω» όμως την Μούρθια και για άλλους λόγους που για να μην σας κουράζω δεν θα αναφέρω.

Δεύτερη επιλογή είναι η Σιένα. Χάντικαπ πιθανόν να έχουμε και αύριο εδώ. Απλά μετά το χθεσινό περίπατο της Μιλάνο, επειδή ακριβώς η Μιλάνο (ειδικά εντός) είναι ο ορισμός του αλλοπρόσαλλου και ασόβαρου, πιστεύω δεν ξανακάνει τόσο καλή εμφάνιση για να μην πω πως η «ημιθανείς» Σιένα μπορεί και καθαρό διπλό. Με το χάντικαπ που θα βγει είμαστε μια χαρά πιστεύω.

Διαδικτυακά το Σάββατο πάμε με τρεις νίκες. Οι δύο από αυτές είναι την Κυριακή. Ρόμα (1,35), Μάλαγα (1,30), Κλοστερνμπουρν (1,50) Αυστρία. Την Κυριακή πάμε με την νίκη της Ρεάλ (1,50) και το +6,5 της Άλμπα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


726. (+13,5) ΑΠΟΛΛΩΝ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1

729. ΡΟΜΑ- ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ   (ότι χάντικαπ δώσει. Μάλλον 5,5 (+- 1)

738. ΜΠΑΓΕΡΝ- ΑΛΜΠΑ (+6,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΡΟΜΑ- ΡΕΤΖΙΟ  1   ΝΙΚΗ ΡΟΜΑ

ΚΛΟΣΤΕΡΝΜΠΟΥΡΝ- ΟΜΠΕΡΒΑΡΤ  1   ΝΙΚΗ ΚΛΟΣΤΕΡΝΜΠΟΥΡΝ

ΜΑΛΑΓΑ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  1  ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΓΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


734. (+2,5) ΜΟΥΡΘΙΑ- ΚΑΝΑΡΙΑΣ  1939    1

738. ΜΠΑΓΕΡΝ- ΑΛΜΠΑ (+6,5)    2

742. ΜΙΛΑΝΟ- ΣΙΕΝΑ    2    (ότι χάντικαπ δώσει στην Σιένα)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΟΣΦΠ-ΡΕΑΛ  2   ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ

ΜΠΑΓΕΡΝ- ΑΛΜΠΑ  2   ΜΕ   6,5π. ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου