Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Στοίχημα και αρνί πάνε μαζί! (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακου)




Μετά από μία κάκιστη Πέμπτη και το απαραίτητο ρεπό της Παρασκευής καθώς δεν βοηθούσε και το πρόγραμμα για κάποια πρόταση ουσίας, είμαστε πάλι εδώ Μ. Σάββατο για να δούμε τι θα παίξουμε παρέα με την μαγειρίτσα και τον οβελία. Να πούμε πάντως πως το πρόγραμμα είναι τραγικά φτωχό για σαββατοκύριακο καθώς λείπουν η Ελλάδα και η Γαλλία ενώ και η Γερμανία είναι ήδη σε «φάση» πλέι οφ. Στην Ιταλία έχουμε την τελευταία αγωνιστική όπου η κορυφή και ο υποβιβασμός έχουν κριθεί και μας μένουν μόνο κάποια τελικά πλασαρίσματα μέσα στην 8άδα εν όψει πλέι οφ. Συνεπώς ναι μεν υπάρχει κίνητρο από κάποιες ομάδες άλλα μικρό και θέλει προσοχή στον φαβοριτισμό. Μόνο οι ισπανοί έχουν ακόμα δρόμο άλλα και εκεί η κορυφή και ο υποβιβασμός έχουν κριθεί με συνέπεια να έχουμε αρκετούς αδιάφορους που θέλουν επίσης προσοχή καθώς παίζουν ελεύθερα και κάνουν ζημιές. 

Εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ συνεχίζονται τα πλέι οφ σε όλη την Ευρώπη άλλα όσο πλησιάζουμε προς το τέλος και μένουν οι καλές ομάδες τα παιχνίδια γίνονται δυσκολότερα στην πρόβλεψη τους.

Δυστυχώς με το συγκεκριμένο κουπόνι ΟΠΑΠ (πρεμιέρα πλέι οφ Γερμανίας που θέλει προσοχή, τελευταία αγων. Ιταλία που επίσης θέλει προσοχή και Ισπανία που τα φαβορί έχουν μεγάλα χάντικαπ να καλύψουν) πεντάδα δεν βγαίνει αυτή την φορά. Επομένως πάμε με μία τριάδα διημέρου και 2 προτάσεις ίντερνετ μία για κάθε μέρα.

Πρώτη επιλογή είναι η Μάλαγα. Το παιχνίδι είναι μονό αποδεκτό στον ΟΠΑΠ και γενικά είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι στην Ισπανία αυτή την αγωνιστική. Η Μάλαγα από όλες τις ομάδες που παλεύουν να μπουν στα πλέι οφ είναι η μοναδική που αν δεν τα καταφέρει θα υποστεί σημαντική ζημιά καθώς θα χάσει το συμβόλαιο με την ευρωλίγκα. Γενικά η ομάδα άρχισε να στρώνει (ξεπεράστηκε και το σοκ με τον Ουϊλιαμς) και προέρχεται από 2 σερί νίκες με Σεβίλλη και Βαλένθια. Φέτος βγάζει αδυναμίες εκτός έδρας άλλα το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κομβικό για την 8άδα και το πρόγραμμα που απομένει για την Μάλαγα δεν της επιτρέπει γκέλα σήμερα. Η Ομπραντόϊρο γενικά είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο θέλει απλά άνετη παραμονή. Φέτος έχει κάνει πάντως μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις και δίκαια διεκδικεί θέση στην τελική 8άδα του πρωταθλήματος. Προέρχεται από διπλό στο Σαν Σεμπαστιάν με την Χιπούσκοα άλλα το κακό με την ομάδα είναι πως στερείται εμπειρίας και ίσως αυτό της στοιχίσει τώρα στο φινάλε σε must win παιχνίδια. Άλλωστε και ένα από τα ατού της Ομπραντόϊρο ήταν η άγνοια κινδύνου στο παιχνίδι της κυρίως με τους «μεγάλους».

Στο δια ταύτα. Το παιχνίδι το θέλουν και οι δύο πολλοί. Η Μάλαγα έχει καλύτερες μονάδες, εμπειρία και φανέλα άλλα δυστυχώς φέτος δεν είναι τόσο σταθερή όσο θα θέλαμε. Η Ομπραντόϊρο μέχρι τώρα είχε την «τρέλα» και τον ενθουσιασμό άλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να παίξει εκ νέου ελεύθερα σε ένα τόσο κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι. Πάω με την εμπειρία και το κίνητρο που έχει η Μάλαγα με την ευρωλίγκα.

Δεύτερη επιλογή είναι η Παρί. Ο τελικός του κυπέλλου γίνεται στο Bercy του Παρισιού και στην ουσία γηπεδούχος είναι η Παρί (αν και παίζει σε άλλο γήπεδο κανονικά) καθώς γίνεται στην πόλη της. Η Ναντέρ είναι μία ομάδα που ανέβηκε πρόπερσι στην Pro A, κρατήθηκε, δεν έπεσε άλλα αντίθετα δυνάμωσε και φέτος είναι η χρονιά της με την είσοδο στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία της και φυσικά μεγάλη στιγμή και ο τελικός του κυπέλλου. Γενικά υπολογίσιμη δύναμη φέτος με καλή χημεία και συνοχή. Η Παρί προέρχεται από την συγχώνευση  της μεγάλης Ρασίνγκ Παρί και της κοινότητας του Λεβαλουά και γενικά ως ομάδα της πρωτεύουσας ψάχνει τις διακρίσεις στα κύπελλα μιας και για το πρωτάθλημα χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά από τους υπεύθυνους. Η Παρί από νωρίς έριξε το βάρος σε αυτό τον θεσμό και τώρα ήρθε η ώρα σε ένα και μοναδικό παιχνίδι να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Στο πρωτάθλημα μόλις χάθηκαν τα πλέι οφ (σχετικά νωρίς) αδιαφόρησε γενικά κλείνοντας με ένα παρατεταμένο σερί ηττών. Τώρα όμως είναι αλλιώς.

Γενικά συγκρίνοντας και τις δύο ομάδες και δεδομένου πως η ανάγκη της Παρί και ως φανέλα για ένα τρόπαιο που κρίνεται στο Παρίσι είναι μεγαλύτερη είμαι με τον άσσο. Απλή νίκη διαδικτυακά (1,75), με -1,5 στον ΟΠΑΠ.

Τρίτη επιλογή είναι το Σικάγο. Η σειρά είναι στο 3-3 και ο νικητής βρίσκει στα ημιτελικά της Ανατολής το Μαϊάμι με μειονέκτημα έδρας. Η Συγκεκριμένη σειρά εξελίχθηκε λίγο αλλοπρόσαλλα με το Σικάγο να φτάνει στο 3-1 με break. Κάπου εκεί πάντως μίλησε η ποιότητα των Λόπεζ- Γουϊλιαμς και πλέον παίζουμε το σημερινό παιχνίδι χωρίς αύριο. Αίσθηση μου είναι πως θα περάσει το Σικάγο. Δεν θέλω πάντως να ρισκάρω τόσο πολύ. Το χάντικαπ που έχει όμως (+6,5) εκτιμώ πως για την κρισιμότητα του αγώνα είναι καλό.

Στο διαδίκτυο το Σάββατο πάμε με το Σικάγο (+6,5) και την Μάλαγα (+1,5). Εξτραδάκι 2 ομάδες που μας «κουβάδιασαν» την Πέμπτη άλλα εγώ ως «ξεροκέφαλος» θα τις ξαναπαίξω. Φέρρο (+6,5) και Πρόκομ (+10,5). Την Κυριακή πάμε με την νίκη της Παρί (1,75) και την νίκη της Τρεφλ από την Πολωνία (δεν έχω ακόμα αποδόσεις άλλα πιστεύω θα είναι καλή η τιμή).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


729. ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ- ΜΑΛΑΓΑ (+1,5)   2

731. ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ- ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (+6,5)    2

739. ΠΑΡΙ ΛΕΒΑΛΟΥΑ- ΝΑΝΤΕΡ  (+1,5)    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ- ΜΑΛΑΓΑ   2  ΜΕ 1,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΓΑ

ΜΠΡΟΥΛΚΙΝ- ΣΙΚΑΓΟ  2  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΣΙΚΑΓΟ

**εξτραδάκι

ΑΖΟΒΜΑΣ- ΦΕΡΡΟ  2   ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΦΕΡΡΟ

ΑΝΒΙΛ- ΑΣΣΕΚΟ    2  ΜΕ 10,5π. ΥΠΕΡ ΑΣΣΕΚΟ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΠΑΡΙ- ΝΑΝΤΕΡ  1   ΝΙΚΗ ΠΑΡΙ

ΚΟΣΖΑΛΙΝ- ΤΡΕΦΛ  2   ΝΙΚΗ ΤΡΕΦΛ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου