Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Επιστροφή στην δράση! (Μπάσκετ Τρίτης Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις)




Οι γιορτές είναι γιορτές και τα ταμεία πάντα ταμεία. Έτσι και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεν έλειψαν οι πληρωμές και σίγουρα τα έξοδα του οβελία βγήκαν και με το παραπάνω. Συγκεκριμένα είχαμε ταμείο ΟΠΑΠ στην μοναδική πρόταση ΟΠΑΠ διημέρου που προτείναμε με ΠΑΡΙ, ΣΙΚΑΓΟ και ΜΑΛΑΓΑ. Διαδικτυακά επίσης ταμείο το Σάββατο με ΜΑΛΑΓΑ και ΣΙΚΑΓΟ. Την Κυριακή πέρασε η ΠΑΡΙ όχι όμως και η Τρεφλ που με την ήττα της από την Κοσζάλιν έμεινε και εκτός συνέχειας πλέι οφ στην έκπληξη της Πολωνίας. 

Πλέον πλην Ισπανίας σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουμε πλέι οφ. Αυτό σημαίνει πως το παιχνίδι μας καλό είναι να επικεντρώνεται περισσότερο σε μονά αποδεκτά παρά σε τριάδες- τετράδες κ.ο.κ. Στα πλέι οφ οι ομάδες που συμμετέχουν είναι καλές στην πλειοψηφία τους οπότε καλό είναι να προσέχουμε όσο μπορούμε περισσότερο, να ερμηνεύουμε σωστά τα χάντικαπ όσο το δυνατό και να μην ενθουσιαζόμαστε υπερβολικά από ένα σημείο που φαινομενικά μοιάζει «δώρό»! Αρκετά όμως με την θεωρία. Πάμε στην δράση.

Στον ΟΠΑΠ πάλι μία τριάδα διημέρου και αυτή συντηρητικά πονταρισμένη καθώς τα παιχνίδια που μας προσφέρει ο οργανισμός είναι λίγα και πονηρά.

Πρώτη επιλογή είναι η Άρτλαντ, Η σειρά είναι best of five (1-1-1-1-1) και στο πρώτο η Ουλμ εντός έδρας κέρδισε εύκολα κάνοντας σε πρωτάθλημα και κύπελλο το 4-0 στα μεταξύ τους φέτος με την Άρτλαντ. Μία Άρτλαντ που έχει καλό υλικό άλλα δεν έχει «δέσει» όπως θα έπρεπε άλλα μην ξεχνάμε πως οι «δράκοι» είναι από τα καλά ονόματα της Γερμανίας με υπολογίσιμη έδρα και πάντα ικανοί να κερδίσουν στην μέρα τους οποιαδήποτε γερμανική ομάδα. Πονηρές οι εταιρίες δίνουν ψηλά την νίκη της Ουλμ. Ίσως επομένως να έχουμε «τυράκι» εδώ. Εγώ πιστεύω πως η Άρτλαντ κάνει το 1-1 στην σειρά και παράλληλα σπάει το φετινό αρνητικό σερί απέναντι στην Ουλμ. Αγωνιστικά η Ουλμ είναι ανώτερη άλλα εκτός έδρας (σε καλές έδρες) δεν παύει να βγάζει κάποιες αδυναμίες.

Δεύτερη επιλογή είναι το Μαϊάμι. Αποφεύγω το ΝΒΑ γενικά σε προτάσεις ΟΠΑΠ γιατί είναι αλλοπρόσαλλο και μπορεί να μας χαλάσει καλή τριάδα από το πουθενά. Ελλείψει επιλογών και δεδομένου πως στο πρώτο παιχνίδι έκανε σούπερ διπλό το Σικάγο λογικά περιμένω ένα συγκεντρωμένο Μαϊάμι σήμερα να κάνει πειστική εμφάνιση και ευρεία νίκη ψυχολογίας. Άσσος με -11,5. Εκτός ο Ντενγκ για το Σικάγο.

Τρίτη επιλογή είναι η Ρετζιάνα. Πρεμιέρα και στα πλέι οφ Ιταλίας όπου η σειρά είναι best of 7 (2-2-1-1-1). Η νεοφώτιστη Ρέτζιο εντυπωσίασε φέτος καθώς με την έδρα, την άμυνα και την χημεία που έχει, δίκαια βρίσκεται εδώ σήμερα και πλέον χωρίς άγχος μπορεί να συνεχίσει να κάνει ζημιές στους «μεγάλους» της χώρας. Η Ρόμα είναι όνομα. Έχει τον σούπερ Ντάτομε άλλα φέτος ήταν περισσότερο ομάδα των εκτός έδρας ενώ στην Ρώμη αρκετές φορές έπεσε θύμα έκπληξης ή κέρδισε οριακά στο τέλος παιχνίδια που έμοιαζαν χαμένα. Το +6,5 της Ρέτζιο μου αρέσει ως χάντικαπ. Νίκη Ρόμα σε τόσο χαμηλή απόδοση δεν θα έπαιζα ποτέ.

Πάμε να πούμε μία κουβέντα και για το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα.

Προσοχή στο 1,50 της Άλμπα στην νίκη της. Τιτανομαχία εδώ σε ένα ζευγάρι που μιλάει η έδρα φέτος άλλα είναι ημί-public bet και αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε κάντε το προσεκτικά. Εγώ πάντως σε πρόταση δεν το βάζω. Ίσως το βάλω μόνο του γιατί είμαι και περίεργος!

Την regular season της Ρωσίας την αφήνουμε ήσυχη και ας έχει σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε Κούμπαν και Κίμκι.

Αδιάφορο και το Παναθηναϊκός- Καβάλα με 26,5. Η Καβάλα έπεσε και κάλλιστα μπορεί να διασυρθεί πανεύκολα καθώς δεν υπάρχει και ψυχολογία άλλα δεν μπλέκουμε σοβαρά. Προς άσσο πάντως. Όχι προς διπλό.

Αφήνουμε Τουρκία. Στην Φινλανδία έχουμε παιχνίδι για την 3η θέση (ένα και μοναδικό) όπου η Κατάγια λογικά είναι το φαβορί και μπορεί και το -7,5 άλλα προσοχή και εδώ. Η Κατάγια ήθελε τίτλο. Υπέστη αποκλεισμό- σοκ στα ημιτελικά από την Κότκα και είναι λίγο γρίφος η διάθεση της πλέον. Το παιχνίδι γίνεται στην έδρα της Κατάγια πάντως βάσει συστήματος διεξαγωγής.

Αφήνουμε και τα πρώτα παιχνίδια στα ημιτελικά της Ουγγαρίας καθώς τόσο η Καποσβάρι όσο και η Ατομερόμου είναι επικίνδυνες εκτός έδρας και τα χάντικαπ που έχουν είναι ελαφρώς προκλητικά. Αφήνουμε επίσης Εσθονία και Ισραήλ. Ειδικά στο Ισραήλ μπορεί η Χάποελ Ιερ. να έχει μειονέκτημα έδρας άλλα έχει την «φανέλα» για ένα break.
Στην Ρουμανία θεωρώ απίθανο να «σκουπιστεί» η Γκας Μετάν. Χαμηλό πάντως το 1,35 άλλα δίκαιο καθώς παίζει και εντός έδρας πλέον. Το κρατάω. Ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα το ντέρμπι στο Πλοϊέστι.

Στην Τσεχία έχουμε πονηρό παιχνίδι. Η Προστέτζοφ βάσει αποτελεσμάτων είναι «λίρα εκατό» στην έδρα της ενώ φέτος στο συγκεκριμένο ζευγάρι μίλησαν οι έδρες μέχρι τώρα. Με προβληματίζει πάντως αυτό το 1,60 που βρίσκω στον άσσο. Είναι αρκετά ελκυστικό για να είναι τόσο αληθινό. Μπορεί και να βγει. Δεν το «βαφτίζω» τυρί άλλα καλοβλέπω περισσότερο το +3,5 που βρίσκω υπέρ της Οστράβας.

Στην Πολωνία τέλος «μαγικά» πράγματα φέτος. Έξω η Τρεφλ, έξω η Πρόκομ η λογική λέει πως δεν μένει έξω και η Ζιελόνα άλλα είναι αστεία η απόδοση της νίκης της σε ένα πρωτάθλημα εκπλήξεων ως τώρα οπότε ή διπλό με +6,5 ή τίποτα

Συνοψίζω


ΟΣΤΡΑΒΑ (+3,5)

ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ  ΝΙΚΗ

ΑΡΤΛΑΝΤ (+1,5)

ΜΑΪΑΜΙ (-11,5)

ΡΕΤΖΙΑΝΑ (+6,5)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


703. (+1,5) ΑΡΤΛΑΝΤ- ΟΥΛΜ   1

704. ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ- ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (+11,5)    1

708. ΡΟΜΑ- ΡΕΤΖΙΑΝΑ (+6,5)     2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΑΡΤΛΑΝΤ- ΟΥΛΜ   1   ΜΕ 1,5π. ΥΠΕΡ ΑΡΤΛΑΝΤ

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ- ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ   1    ΜΕ 11,5π. ΥΠΕΡ ΣΙΚΑΓΟ

*εξτραδάκι

ΠΡΟΣΤΕΤΖΟΦ- ΟΣΤΡΑΒΑ   2   ΜΕ  3,5π. ΥΠΕΡ ΟΣΤΡΑΒΑ

ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ- ΜΟΥΡΕΣ     1   ΝΙΚΗ ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου