Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αρκούδες έτοιμες για όλα;




Ο μέγας Γκαγκασούλης καθιέρωσε μία έκφραση ραδιοφωνικά την οποία ενστερνίστηκα άμεσα γιατί είναι μια μεγάλη αλήθεια. «Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πληρωθείς» έλεγε ο «Γκάγκας» και αυτό συνέβη χθες. Όπου πλήρωσαν 2 σημεία τα οποία πίστευα (αν δεν τα πίστευα δεν θα τα έδινα ποτέ) άλλα δεν έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά. Συγκεκριμένα η ΤΣΣΚΑ κάλυψε και το -8,5 στο παιχνίδι με την Κρίλια ενώ και η Γκας Μετάν το δικό της -4,5 στο παιχνίδι με την Οραντέα. Χρειαζόταν αυτό το ταμείο γιατί το σαββατοκύριακο πέσαμε σε «λακούβες…».

Το κουπόνι που κρατάμε στα χέρια μας παρουσιάζει το ενδιαφέρον του άλλα όχι πλέον για τριάδες. Είδατε χθες τι συνέβη πάλι στην Γαλλία επομένως εφ’ όσον ο ΟΠΑΠ μας προσφέρει τα γνωστά 6 πρωταθλήματα και δεν εμπλουτίζει την «γκάμα» του δεν θα παίζουμε για να χάνουμε. Θα παίζουμε όσα παιχνίδια πρέπει για να είμαστε εμείς οι κερδισμένοι. Αν προκύπτει ένα παιχνίδι, θα παίζουμε μόνο αυτό. Η μάχη με τους όρους του ΟΠΑΠ είναι άνιση και στα πλέι οφ επιστρατεύουμε «ανταρτοπόλεμο».

Ξεκίνημα με τα εγχώρια (best of 3) όπου το χάντικαπ του Άρη το βρίσκουμε μέχρι +10,5. Το +8,5 του ΟΠΑΠ είναι επομένως ανάξιο αναφοράς. Με 10,5 οριακά σε μονό αποδεκτό προς διπλό για την περιέργεια. Ο Άρης δείχνει βελτιωμένος σε σχέση με το πώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ο Πανιώνιος ενδεχομένως να αποδειχτεί λίγο υπερόπτης εντός έδρας. Δεν είναι για παραπάνω σάλιο η αναμέτρηση όμως. Στην Πυλαία Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ συνθέτουν το πιο αμφίρροπο ζευγάρι από τα τέσσερα των ημιτελικών. Στην κανονική περίοδο μίλησαν οι έδρες άλλα οι γηπεδούχοι ίδρωσαν κυριολεκτικά για να κερδίσουν. Στο σημερινό παιχνίδι πάντως έχουμε καλό μομέντουμ για ΠΑΟΚ που προέρχεται από 4 σερί ήττες και λογικά δεν χάνει και σήμερα. Το Ρέθυμνο είναι επικίνδυνη και δεμένη ομάδα, δεν μπλέκουμε πάντως με το χάντικαπ που υπάρχει (+4,5). Κρατάμε μόνο την νίκη για τους γηπεδούχους στο 1,45-1,50.

Προσπερνάμε την Γαλλία που εξελίσσεται σε μεγάλη παγίδα.

Στην Γερμανία (best of 5) έχουμε τα ημιτελικά και το περίεργο είναι πως φέτος η Ούλμ μετρά 2 στα 2 με την Όλντενμπουργκ άλλα σήμερα είναι αουτσάϊντερ και μάλιστα εξώφθαλμο (μέχρι +4,5 υπέρ της υπάρχει). Αγωνιστικά η Ουλμ είναι σοβαρή και δυνατή φέτος και εκτός έδρας ενώ η Όλντενμπουργκ όπως διαπιστώσαμε και στα παιχνίδια με την Βόννη εκτός «χωλαίνει». Εντός πάντως μέχρι στιγμής είναι «γκανιάν» αν και ποτέ δεν θα φόρτωνα σαν «γαϊδούρι» νίκη του 1,50 σε Γερμανία. Το χάντικαπ όπως προσφέρεται με οδηγεί στην απλή νίκη της Όλντενμπουργκ. Περισσότερο puplic bet θα γίνει το +4,5 της Ούλμ παρά η νίκη της Όλντενμπουργκ στην απλή σκέψη του κόσμου, σενάριο που πιθανόν εξυπηρετεί τον μπουκ γι’ αυτό άλλωστε έδωσε και τέτοιο «λουκούμι» χάντικαπ! Φιλόδοξο μπετ η Όλντενμπουργκ με -3,5.

Στην Ιταλία σήμερα θα μάθουμε ποιος ακολουθεί την Βαρέζε στα ημιτελικά. Τα παιχνίδια όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο είναι δύσκολα απλά με ερεθίζει το μάτι η απόλυτη συμμετρία στο Σάσσαρι- Καντού και λέω να κοντράρω σήμερα ζεστά τους νησιώτες και να αγοράσω το +6,5 της Καντού. Δεν θα σταθώ σε αγωνιστικά θέματα. Είναι πλέον όλα γνωστά μετά από 6 συνεχόμενα παιχνίδια. Απλά πιστεύω πως ένα σπάσιμο θα έχουμε είτε στην Σάσσαρι, είτε στην Μιλάνο. Αίσθηση μου. No bet η Ρόμα.

Στο ΝΒΑ κρατάω +5,5 του Μέμφις. Με βολεύει που στο πρώτο παιχνίδι έκανε περίπατο το Σαν Αντόνιο. Είδα το Μέμφις και με τους Κλίπερς και με την Οκλαχόμα. Die hard! Αν δεν έχουμε εξωπραγματική εμφάνιση από κανένα γεροντοπαλίκαρο στο Σαν Αντόνιο το χάντικαπ δεν καλύπτεται (off the record ο Πάρκερ πάντως είναι συγκλονιστικός).

Στα εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ και στην Τουρκία, η Εφές έκανε το χρέος της χθες ενώ η Μπεσίκτας ήδη αποτελεί ανάμνηση. Στην Τουρκία προσέχουμε πως οι ομάδες δεν έχουν «μπέσα» και χρίζουν άλλης αντιμετώπισης. Στα σημερινά παιχνίδια για την περιέργειας ίσως λίγο +10,5 για Τόφας ενώ στην Σμύρνη έχουμε crush test. Η ισχυρή εντός Καρσίγιακα υποδέχεται το δεύτερο μεγαλύτερο όνομα της χώρας. Την ακριβή Ουλκέρ. Που είναι άρρωστη όμως και άπαντες κάνουν προγραμματισμό για την νέα χρονιά αρχής γενομένης με έναν καλό κόουτς (Ίβκοβιτς;;;). Δεν παίζω ποτέ Ουλκέρ με την νοοτροπία πως δεν θα σκουπιστεί από την Καρσίγιακα. Παίζω Καρσίγιακα και ας χάσω. Παίζω την πιο δεμένη ομάδα που επιπλέον έχει δυνατή έδρα. Στο 1,90.

Στην Ελβετία για την περιέργεια μια ψιλή βάζουμε το +8,5 της Λουγκάνο. Τελικοί best οf 5 (2-2-1). 

Στην Τσεχία τέλος πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα σε Προστέτζοφ και Οστράβα. Περιμένει η Νίμπουργκ στους τελικούς. Το συγκεκριμένο ζευγάρι παρουσιάζει μία ιδιομορφία εξαιρετικά χρήσιμη. Οκτώ φορές αναμετρήθηκαν φέτος οι δύο ομάδες μεταξύ τους είχαμε 8 νίκες για την γηπεδούχο με ένα απόλυτο καθαρό 4-4. Και στα 8 προηγούμενα παιχνίδια φαβορί ήταν η γηπεδούχος (μικρό ή μεγάλο). Σήμερα πρώτη φορά είναι φαβορί μικρό η φιλοξενούμενη ομάδα, δηλαδή η Οστράβα. Θα έχουμε 9 στα 9 για τον γηπεδούχο; Δεν το πιστεύω ή μάλλον θα το πίστευα λίγο αν είχα 1,75 στον γηπεδούχο, όχι στον φιλοξενούμενο. Άλλα και πάλι το παιχνίδι είναι για μονό αποδεκτό. Μιλάμε για ένα σούπερ ντέρμπυ χωρίς αύριο. Διπλό για μένα πάντως.



ΣΥΝΟΨΗ


ΑΡΗΣ (+10,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΠΑΟΚ ΝΙΚΗ  1,45-1,50

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΝΙΚΗ   1,50

ΚΑΝΤΟΥ (+6,5)

ΜΕΜΦΙΣ (+5,5)

ΤΟΦΑΣ (+10,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ ΝΙΚΗ  1,90

ΛΟΥΓΚΑΝΟ (+8,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΟΣΤΡΑΒΑ ΝΙΚΗ  1,75


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ/ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


704. ΣΑΣΣΑΡΙ- ΚΑΝΤΟΥ  2  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΚΑΝΤΟΥ

705. ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ- ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ  2  ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΜΕΜΦΙΣ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    2 (διπλασιασμού)


ΠΑΟΚ- ΡΕΘΥΜΝΟ  1  ΝΙΚΗ ΠΑΟΚ

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΟΥΛΜ   1   ΝΙΚΗ ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου