Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα (Ανάλυση- Σύνοψη Προτάσεις)




Το Eurocup στην πρεμιέρα του απόδειξε περίτρανα αυτό που σας έγραψα στις προτάσεις Τρίτης και Τετάρτης. Πάμε συγκρατημένα, μαζεμένα ή όπως αλλιώς μπορούμε να το πούμε όταν θέλουμε μεν να παίξουμε άλλα αν χάσουμε να μην μας στοιχίσει πολύ. Ενδεικτικό της θολής πρεμιέρας του Eurocup γενικά ήταν πως ο ΟΠΑΠ άλλαξε αυτό το διήμερο χάντικαπ σε 11-12 αγώνες του. Και αναφέρομαι στον ΟΠΑΠ καθώς είναι από τις εταιρίες που δύσκολα αλλάζει το αρχικό του χάντικαπ σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Από αποτελέσματα είχε τα πάντα ο «μπαχτσές»! Από την εκκωφαντική ήττα εντός της Κίμκι από την ρουμάνικη Πλοϊέστι, από τα φαβορί που αρκετά εξ αυτών καταποντίστηκαν, είχαμε ομάδες που έδειχναν προβληματικές στα πρωταθλήματα τους άλλα έκαναν σπουδαία διπλά (βλ. Σαλόν, Γκραβελίν), είχαμε και πρωτάρες που άλλες αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη και άλλες ήταν κατώτερες του αναμενομένου. Σήμερα και αύριο θα μας απασχολήσει η Ευρωλίγκα. Επίσης πρεμιέρα όπου χθες η Μπάμπεργκ εύκολα κέρδισε το Στρασβούργο και η Γαλατασαράϊ έβγαλε διπλό στην Τοσκάνη με την Σιένα.

Στην Ουκρανία η Μπουντιβέλνικ υποδέχεται την ακριβότερη και ποιοτικότερη Ουλκέρ. Μία Ουλκέρ που ξεκίνησε με δύο νίκες (σούπερ καπ και πρεμιέρα Τουρκίας) θα έχει εκτός Σαβάζ και Ονάν άλλα και πάλι έχει πολύ μεγάλη πληρότητα σε όλες τις θέσεις και σίγουρα στοχεύει ψηλά. Επικίνδυνη έξοδος πάντως καθώς η Μπουντιβέλνικ εντός είναι δυνατή ομάδα και η έδρα της υπολογίσιμη. Οι ουκρανοί λογικά θα έχουν έτοιμο και τον Λαβρίνοβιτς ενώ ξεχωρίζει ο σκόρερ Μίναρντ και ο φόρ Σάμερς. Και οι ουκρανοί παίχτες είναι αξιόλογοι ενώ και ο Μπακάτσκις στον πάγκο είναι γνώστης. Στερείτε βέβαια εμπειρίας στην Ευρωλίγκα άλλα ήταν «θαμώνας» Eurocup για πολλά χρόνια και έχει μάθει να παίζει δύο παιχνίδια ανά βδομάδα. Με χάντικαπ +7,5 διαδικτυακά και +6,5 ΟΠΑΠικά είμαι με τον άσσο. Στον ΟΠΑΠ έχω το σημείο και στην τριάδα μου καθώς στην πρεμιέρα αυτή δεν βρίσκω και καλύτερες επιλογές.

Στο Βελιγράδι ο Αστέρας υποδέχεται την Κούμπαν. Καλύτερο υλικό οι ρώσοι απλά ο Αστέρας (επίσης πρωτάρης εδώ) έχει την έδρα και αρκετό ταλέντο. Η Κούμπαν επίσης δεν έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα απλά είναι δεμένη ομάδα, με σπουδαίες μονάδες και ικανή για το διπλό σήμερα. Ξεκίνησε φουριόζα στην vtb άλλα επίσης καλά ξεκίνησε και ο Αστέρας στην Αδριατική Λίγκα. Έχουμε ελαφρύ φαβορί την Κούμπαν δίκαια άλλα το παιχνίδι πάει παντού οπότε προσωπικά δεν θα ακουμπήσω.

Στο Αμπντί Ιπεχτσί η Εφές φιλοξενεί το Μιλάνο με τις δύο ομάδες να προέρχονται από οδυνηρές ήττες στην πρεμιέρα των πρωταθλημάτων τους. Η Εφές διασύρθηκε από την Γαλατά εντός, η Μιλάνο θύμισε τα περσινά χάλια και ηττήθηκε από την Μπρίντεζι επίσης εκτός. Εκτός ο Γκονλούμ για την Εφές άλλα ήρθε αντικαταστάτης ο Ντραγκίσεβιτς (όχι τόσο ποιοτικός όμως), εκτός ο Μος για την Μιλάνο, ο ψηλός Τζίλι και αμφίβολος ο Κανγκούρ. Τι περιμένουμε τώρα. Ένα παιχνίδι που κανείς δεν θέλει να χάσει άλλα στατιστικά χθες οι τούρκοι κέρδισαν ιταλούς και δεν ευνοεί η στατιστική δεύτερη τουρκική νίκη. Συνεπώς 1,35 Εφές είναι μικρό και ας βγει. Από εκεί και πέρα όντως η Εφές με την έδρα είναι δίκαια το φαβορί άλλα με +6,5 διαδικτυακά για την περιέργεια και μόνο θα έβαζα λίγα στην Μιλάνο.

Στην Βιττόρια η Λαμποράλ υποδέχεται την Μακάμπι επίσης σε μία αναμέτρηση απογοητευμένων. Η Λαμποράλ έχασε εντός στο σούπερ καπ από την Μπαρτσελόνα και πάλι εντός από τα Γκραν Κανάρια για το πρωτάθλημα. Λίγος ο Σκαριόλο όπως λέω πάντα και φαίνεται με το καλημέρα, θα έχει εκτός Μαϊνόλντι, Χάνγκα και Κλαρκ. Καλές απουσίες. Η Μακάμπι κέρδισε το winners cup στο Ισραήλ άλλα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχασε από την Χάποελ Χολόν. Βέβαια η Μακάμπι έχει την πολυτέλεια να κάνει αρκετές ήττες στο Ισραήλ χωρίς να το πληρώσει. Η Λαμποράλ στην Ισπανία δεν έχει τέτοια περιθώρια. Κομπλέ η Μακάμπι και είναι λίγο «άτοπο» που φαβορί είναι η Λαμποράλ άλλα ο μπουκ ποντάρει στην λογική πως δεν θα κάνει ήττα σε τρίτο σερί εντός (σε διαφορετική διοργάνωση πάντως). Σέβομαι την λογική του και έχει καλό μομέντουμ άλλα με τραβάνε πίσω οι τραυματισμοί και ο … Σκαρίολο που απέναντι στον Μπλάτ πιστεύω είναι αισθητά κατώτερος. Δεν ακουμπάω στοιχηματικά αν και επαναλαμβάνω βάσει εικόνας το +3,5 της Μακάμπι που βρίσκω σε ορισμένες εταιρίες είναι προκλητικό.

Στο Βίλνιους ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Λιέτουβος σε μία επικίνδυνη έξοδο. Οι πράσινοι δεν άρεσαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θέλουν δουλειά αναμφίβολα. Η ευρωλίγκα δίνει απόντα τον Μπράμος άλλα δεν το επιβεβαιώνουν ελληνικά μέσα ακόμα. Η Λιέτουβος είναι πιο έτοιμη. Έχει παίξει προκριματικά όπου με 3 στα 3 είναι στους ομίλους ενώ ξεκίνησε και «ζεστα» σε vtb και Λιθουανία. Δύσκολα θα χάσει εκ νέου ο ποιοτικότερος Παναθηναϊκός άλλα πόσο αξίζει το 1,40 για μία ανέτοιμη ομάδα ακόμα απέναντι σε μία καλή έδρα και μία στρωμένη ομάδα; Προς χάντικαπ +5,5 για Ρίτας είμαι και επειδή όπως προείπα οι επιλογές για ΟΠΑΠ είναι μετρημένες το βάζω και στην πρόταση.

Στην Γαλλία η Ναντέρ ζει το όνειρο. Μία Ναντέρ που ξεκίνησε με ένα 2 στα 2 στην Γαλλία άλλα η σοβαρή ΤΣΣΚΑ εδώ αν θέλει μπορεί να καλύψει και το -11,5. Εκτός ο Τραορέ (σέντερ) για την Ναντέρ, εκτός ο Βορόντσεβιτς για την ΤΣΣΚΑ που έχει πληθώρα όμως. Φοβάμαι να παίξω ΤΣΣΚΑ. Την είδα και με την Ρίγα εντός στα πλαίσια της vtb και πραγματικά κέρδισε εύκολα άλλα παίζει με «ξεσπάσματα» ακόμα. Ίσως έχει και υπερβολική σιγουριά ανωτερότητας. Από την άλλη και η Ναντέρ ξεκίνησε καλά και δεν μπορώ να την ψυχολογήσω για σήμερα. Το αφήνουμε ήσυχο.

Στην Βαρκελώνη, η Παρτίζαν νομίζω δεν έχει τύχη άλλα η Μπαρτσελόνα είδαμε και με την Βαλένθια πως δεν έχει σταθερότητα και αξιόπιστες λύσεις ακόμα. Θα στρώσει πάντως  Εκτός ο Όλεσον. Η Παρτίζαν βρίσκεται σε μία μόνιμη ανανέωση και συνεχώς πουλάει ότι είναι κάτω από 23 και αξίζει. Έφυγε ο Λούσιτς, έχει πάντα πολύ ταλέντο άλλα επίσης δεν μπλέκω με 16,5 πόντους χάντικαπ εκατέρωθεν.

Αύριο στο Καόυνας σπουδαίο παιχνίδι μεγάλων ονομάτων άλλα η Ζαλγκίρις φέτος είναι αποδυναμωμένη αισθητά με έναν μόλις αμερικανό, με πολλούς λιθουανούς (και όχι πρώτης γραμμής) και τον Λαβρίνοβιτς εκτός. Η Ρεάλ είναι κομπλέ και «πεινασμένη». Το μόνο όπλο της Ζαλγκίρις απέναντι στην Ρεάλ είναι η δυνατή έδρα, σίγουρα η νοοτροπία νικητή που πάντα έχουν οι λιθουανοί της ομάδας και η φανέλα. Η σοβαρή Ρεάλ πάντως απέναντι σε αυτό το ρόστερ της Ζαλγκίρις αν παίξει όπως μπορεί μπορεί και το -7,5. Βλέπω νίκη Ρεάλ συνεπώς και 1,25 για τοκογλυφία άλλα όσοι επιλέξετε πάτε με γνώση ότι είναι παιχνίδι πρώτης αγωνιστικής οπότε κάνετε και τα κουμάντα σας. Εγώ για την περιέργεια θα έβαζα Ρεάλ με -7,5 λίγα.

Στην Πολωνία ντέρμπι «νεοφώτιστων» στην λίγκα με την Μπάγερν να έχει σούπερ υλικό και να παίζει εδώ με wild card γιατί είναι μεγάλο όνομα και έχει πάντα πολύ χρήμα να διαθέσει και μελλοντικά. Οι πολωνοί έκαναν καλές κινήσεις (Χρικάνιουκ) έχουν καλό υλικό για Πολωνία και για Eurocup ενδεχομένως άλλα εδώ δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξουν. Επίσης δεν έχουν και από της έδρες φόβητρο. Λογικά η Μπάγερν κερδίζει μιας και είναι φορμαρισμένη με ένα 4 στα 4 στην Γερμανία ενώ η Ζιελόνα ξεκίνησε μουδιασμένα τις δικές τις υποχρεώσεις. Ήδη όμως η νίκη της Μπάγερν είναι πολύ δημοφιλής και αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος που με ανησυχεί. Καθαρά αγωνιστικά η Μπάγερν κερδίζει και με -2,5 στον ΟΠΑΠ.

Στο ΣΕΦ τέλος ο δις πρωταθλητής Ευρώπης υποδέχεται την Μάλαγα. Σας έχω πει στην ανάλυση της Ισπανίας πως η Μάλαγα φέτος θα είναι καλή ομάδα. Μετά το περσινό κάζο πήρε καλό προπονητή και έκανε κινήσεις ουσίας. Εκτός ο Ούρτασαν άλλα υπάρχει πληρότητα και καλή ψυχολογία μετά την ευρεία νίκη με την Εστουντιάντες. Ο Ολυμπιακός επίσης έχει καλή ψυχολογία μιας και κέρδισε τον «αιώνιο» άλλα έχει πρόβλημα στο σκορ, είναι αμφίβολος και ανέτοιμος ο Λο έτσι κι αλλιώς και το +8,5 της Μάλαγα είναι για μένα το καλύτερο σημείο από την Ευρωλίγκα αυτή την πρώτη αγωνιστική. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός  ακόμα και αν κερδίσει δεν θα είναι με περίπατο και το +8,5 δύσκολα θα καλυφθεί. Για τους τολμηρούς υπάρχει νίκη Μάλαγα με 4,00 απόδοση!!!


ΣΥΝΟΨΗ


ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (+7,5)  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΜΙΛΑΝΟ (+6,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΜΑΚΑΜΠΙ (+3,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΑΠΛΑ

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+5,5) ΟΠΑΠ- ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΡΕΑΛ ΝΙΚΗ   1,25 ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΙΚΗ 1,60 ΑΛΛΑ PUΒLIC ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

ΜΑΛΑΓΑ (+8,5)  ΟΠΑΠ- ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


ΒΟΜΒΑ


ΜΑΛΑΓΑ  ΝΙΚΗ  4,00

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

720. (+6,5) ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ- ΟΥΛΚΕΡ   1
732. (+5,5) ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1
737. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΛΑΓΑ (+8,5)    2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΛΑΓΑ   2   ΜΕ 8,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΓΑ


Και από εκεί και πέρα ΔΥΑΔΑ με

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΡΕΑΛ   2   ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ  (διπλασιάζει)  ή

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ- ΟΥΛΚΕΡ  1  ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ  ( υπερτριπλασιάζει 3,50+)




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου