Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Μαχητικοί μαγυάροι; (Eurocup Τρίτης Ανάλυση- Προτάσεις)




Δύο ομάδες, μία σε κάθε πρόταση ΟΠΑΠ μας στέρησαν περισσότερα από όσα μπορούσαμε και περιοριστήκαμε σε μόνο ένα ταμείο, στην πρόταση διαδικτύου της Κυριακής. Συγκεκριμένα Ηλυσιακός και Μπεσίκτας δεν τα κατάφεραν. Πέρασαν και πλήρωσαν η Μοντεγκρανάρο, η Σιένα, η Μπρεμερχάβεν και η Μπραουνσβάϊγκ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Γυροφέρνουμε την μέρα που θα γίνει το «μπαμ»!!
Σήμερα και αύριο είναι πλέον παραδοσιακά μέρα Eurocup. Από την ερχόμενη Τρίτη θα έχουμε και Eurochallenge ενώ ξεκίνησε και το ΝΒΑ.

Το ΝΒΑ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη γη. Πολύ θέαμα, εκπληκτικοί παίχτες, συνεχόμενα παιχνίδια σε έναν οργασμό marketing, αυτό που «γουστάρουν» οι αμερικάνοι εν ολίγοις. Στοιχηματικά ποτέ δεν ασχολήθηκα φανατικά με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Και πώς να το κάνω όταν στην regular season  συμβαίνουν τα απίστευτα κάθε χρονιά! Θα έχουμε επιλεκτικά χτυπήματα κυρίως βάσει μομέντουμ και απουσιών. Έτσι κι αλλιώς προσωπικά παίζω για να κερδίζω και όχι απλά για να έχει ενδιαφέρον το ξημέρωμα μου.

Αυτά ως ένας μίνι πρόλογος μιας και καταλαβαίνω πως πολλοί είστε λάτρεις του ΝΒΑ και δικαίως. Απλά άλλο το άθλημα- θέαμα και άλλο το στοίχημα.

Πάμε στο Eurocup τώρα.

Στο Ταλίν η Κάλεβ Κράμο υποδέχεται την Ούνιξ. Οι δύο ομάδες συμμετέχουν και στην vtb λίγκα και θα βρεθούν αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο για την λίγκα αυτή  στις 24/11. Τα δεδομένα πάνω – κάτω γνωστά τουλάχιστον για όσους μας παρακολουθούν συστηματικά. Η Κάλεβ από την Εσθονία είναι ομάδα έδρας, πρώτη φορά στο Eurocup άλλα θαμώνας χρόνια στο Eurochallenge. Το ρόστερ της δεν έχει ποιότητα για Eurocup άλλα εντός έδρας «χτυπά» όλα τα παιχνίδια είτε είναι Eurocup είτε vtb και ότι βγει. Έτσι κέρδισε την Ντόνετσκ την Κυριακή εντός για την vtb και έχει καλή ψυχολογία. Στο προηγούμενο παιχνίδι για το Eurocup έχασε αντός από την Ρίγα με 5π. Η Ούνιξ είναι σαφέστατα ανώτερη της Κάλεβ και ένα από τα φαβορί και για την «κούπα» ακόμα. Βουγιούκας- Ζήσης- Καϊμακόγλου από έλληνες άλλα γενικά σπουδαίο ρόστερ και αήττητη ως τώρα σε vtb και Eurocup. Κέρδισε την Μπάνβιτ εντός με τρίποντο στην εκπνοή την προηγούμενη αγωνιστική άλλα γενικά της αρκούν 10 λεπτά καλού μπάσκετ για να «καθαρίσει» ένα παιχνίδι με κατώτερη ποιοτικά ομάδα. Με +12,5 και σεβόμενος της προσπάθειας που κάνει η Κάλεβ εντός είμαι με τον άσσο.

Στην Σερβία προσέχουμε πως η Ραντνίσκι έχει αρχίσει να κουράζεται από τα συνεχόμενα παιχνίδια και η Σπαρτάκ ναι μεν φέτος είναι αισθητά αποδυναμωμένη άλλα είναι πονηρή ομάδα και δεν ξεχνάμε το διπλό με την Μπεσίκτας. Είναι ομάδα έδρας η Ραντνίσκι άλλα πονηρό το χάντικαπ και το αφήνουμε.

Γκραβελίν και Μπιλμπάο απογοητεύουν στα πρωταθλήματα τους άλλα «ξεδίνουν» στο Eurocup και χρίζουν προσοχής καθώς πάλι έχασαν στα εγχώρια και είναι γρίφος τι θα κάνουν με τα χάντικαπ των βέλγων της Μόνς και της Σαρλερουά.

Η Σάσσαρι παίζει τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι. Στην Ιταλία 2 στα 2. Στο Eurocup 0 στα 1. Η Σαλόν πάντως είναι σε μία μίνι κρίση και έδιωξε τον προπονητή της. Περίεργο ματς με πονηρό χάντικαπ. Η Σάσσαρι με την δυνατή έδρα λογικά μπορεί και +10 άλλα δεν θέλω να μπλέξω με την αλλοπρόσαλλη Σαλόν.

Ντέρμπι στην Ρώμη και το αφήνουμε ήσυχο. Λίγο Ρόμα μόνο απλά για την περιέργεια.

Στην Pro A της Γαλλίας η Αντίμπ κάνει κινήσεις μεταγραφικά μπας και σουλουπωθεί λίγο και λογικά δεν θα χάνει αμαχητί πάντα άλλα και η Ροάν έχει ανάγκη την νίκη σήμερα οπότε +5,5 Αντίμπ μόνο μία εκτίμηση.

Τέλος στην Ουγγαρία η Φέχερβαρ παίζει ξανά εντός στο Eurocup και το μυαλό ήταν σε αυτό το παιχνίδι από το Σάββατο ακόμα όταν έχασε εύκολα από την Καποσβάρι εκτός για τα εγχώρια. Μία Φέχερβαρ που πλήρωσε την απειρία της με τον ΠΑΟΚ άλλα είπαμε εντός έδρας θα δώσει τις μάχες της και ότι βγει. Η Χιμίκ από την Ουκρανία ξεκίνησε εντυπωσιακά στο Eurocup με ένα 2 στα 2  άλλα επίσης πρωτάρα στο Eurocup και το +6,5 της Φέχερβαρ νομίζω είναι η πιο σωστή επιλογή.

Από ΝΒΑ πρεμιέρα με ΣΙΚΑΓΟ (+5,5).

Συνεπώς


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ (συγκρατημένα)


700. (+12.5) ΚΑΛΕΒ ΤΑΛΙΝ- ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ    1

702. (+6,5) ΦΕΧΕΡΒΑΡ- ΧΙΜΙΚ     1

710. ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ- ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (+5,5)   2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΡ (συγκρατημένα)


ΚΑΛΕΒ ΚΡΑΜΟ- ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ  1  ΜΕ 12,5π. ΥΠΕΡ ΚΑΛΕΒ ΚΡΑΜΟ

ΦΕΧΕΡΒΑΡ- ΧΙΜΙΚ  1   ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΦΕΧΕΡΒΑΡ



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου