Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Γερμανός έχει τον τρόπο; (Ανάλυση- Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν την δευτερευουσα πρόταση διαδικτύου μας. Συγκεκριμένα Όλντενμπουργκ και Λε Μαν κέρδισαν στην παράταση Τσεντεβίτα και Νίμπουργκ αντίστοιχα. Η Νίζνι νωρίτερα είχε κάνει έναν υγιεινό περίπατο εντός έδρας με την Μπουντούσνοστ. Στην βασική πρόταση η Ιγκόκεα μας πλήγωσε καθώς έχασε εντός από την Πλοϊέστι. Γενικά όποιος διάβασε την «ακτινογραφία- άρθρο» μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι. Αρκετά σημεία πήγαν όπως περίμενα (βλ. Βιλερμπάν, Άνκαρα, Νεπτούνας) άλλα ακόμα και κατόπιν εορτής δεν μετάνιωσα που δεν τα έβαλα σε μία πρόταση ΟΠΑΠ. Για μένα ήταν δύσκολα παιχνίδια παρά την σωστή εκτίμηση που είχα γι’ αυτά.

Σήμερα και αύριο έχουμε Ευρωλίγκα. Πάμε να δούμε ένα προς ένα τα παιχνίδια όλης της αγωνιστικής.

Ξεκίνημα από το Κίεβο όπου η Μπουντιβέλνικ υποδέχεται την Παρτίζαν. Οι ουκρανοί μοιάζουν να είναι σε μία μίνι «κοιλιά» καθώς συμπλήρωσαν αισίως 4 σερί ήττες. Και αν στην Ευρωλίγκα ήταν αναμενόμενες με Ουλκέρ και ΤΣΣΚΑ στην εγχώρια λίγκα οι ήττες από Πολυτέκνικα και Φέρρο προξένησαν εντύπωση. Στην Σούπερ Λίγκα της Ουκρανίας υπάρχει πάντως πολύ δρόμος και οι ήττες αυτές συμβαίνουν μάλλον επειδή η Μπουντιβέλνικ θεωρεί (και ορθά για μένα) πως η τέταρτη θέση στον όμιλο στην Ευρωλίγκα (με Ναντέρ και Παρτίζαν τους άλλους δύο μονομάχους είναι κάτι αρκετά εφικτό). Συνεπώς σούπερ κομβικό παιχνίδι για τους ουκρανούς που στην ουσία παίζουν το πρώτο από τα 4 μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι τους φέτος. Λογικά με αρκετό κόσμο και φυσικά κομπλέ αφού και ο Λαβρίνοβιτς είναι μια χαρά. Στον αντίποδα η Παρτίζαν έκανε την νίκη που έπρεπε με την Ναντέρ εντός (και πολύ εύκολα μάλιστα) γενικά είναι σε καλή κατάσταση (πέρασε και με διπλό από τα Σκόπια) και φυσικά ο Βουγιόσεβιτς άλλα και άπαντες στο Βελιγράδι έχουν μάθει την «δουλειά» με τα πιτσιρίκια χρόνια τώρα. Πάντως η ομάδα εκτός έδρας βγάζει αδυναμίες που εντός δεν υπάρχουν ποτέ. Αμφίβολος ο γάλλος ο Βέστερμαν. Εκτός σταθερά ο Μπερτάνς. Είμαι με την πρώτη  νίκη των ουκρανών σε ένα άκρως κομβικό παιχνίδι για αυτούς όπως είπα παραπάνω για την κατάκτηση της προνομιούχο τέταρτης θέσης. Πλέον 1,60-1,65. Μέχρι και χθες την βρίσκαμε λίγο παραπάνω. Οριακό το χάντικαπ για ΟΠΑΠ άλλα και πάλι προς άσσο είμαι και με -3,5.

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται το Στρασβούργο σε ένα μπερδεμένο ματς. Με Στομπέργκας η Ζαλγκίρις στον πάγκο, ο Ζούρος «χαιρέτησε» και η Ζαλγκίρις είναι μετά από πολλά χρόνια μία «οικογενειακή υπόθεση» με πολλούς λιθουανούς (κόουτς- παίχτες) και ελάχιστους ξένους. Τα χαμηλά μπάτζετ τα έχουν αυτά! Πάντα υπολογίσιμη εντός επίσης στον δικό της όμιλο ξέρει πως πρέπει να κερδίσει σήμερα αν θέλει να ελπίζει στην τέταρτη θέση στον όμιλο (με Μπάμπεργκ και Στρασβούργο η μάχη εδώ). Αμφίβολος ο Γιασικεβίτσιους, εκτός ο Λαβρίνοβιτς. Κομπλέ το Στρασβούργο. Οι γάλλοι έχουν καθαρά το μυαλό στην Ευρωλίγκα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την εντός έδρας ήττα με την Σολέ την Δευτέρα. Βέβαια από ήττα εντός με την Σιαουλιάϊ προέρχεται και η Ζαλγκίρις επομένως καταλήγουμε πως μιλάμε για ένα παιχνίδι σήμερα όπου κανείς δεν θέλει να χάσει και το 1,40 της Ζαλγκίρις είναι χαμηλό. Δεν βολεύει και το μομέντουμ για τέτοια απόδοση. Βέβαια υπάρχει η έδρα που είναι σημαντικός παράγοντας άλλα καλύτερα να μην μπλέξουμε ή για την περιέργεια μόνο λίγα +6,5 Στρασβούργο.

Η Μάλαγα υποδέχεται την Γαλατασαράϊ σε ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι. Οι ανδαλουσιανοί μπορεί να έκαναν περίπατο με τους πολωνούς της Ζιελόνα εντός άλλα στο πρωτάθλημα την Κυριακή έχασαν επίσης εντός από την Βαλένθια και το κλίμα λίγο χάλασε εν’ όψει Γαλατά. Ή μάλλον «έσφιξε» καλύτερα. Ίσως να είναι και καλό αυτό. Η Γαλατά μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό  έχασε και από την Αλιάγκα δείγμα πως οι απανωτοί τραυματισμοί έχουν χαλάσει την καλή χημεία και ζητείται επειγόντως ηρεμία. Τζαβάι, Αλντεμίρ, Μαρκοϊσβίλι εκτός για τους τούρκους, αμφίβολος ο Αρσλάν ενώ πήρε εσπευσμένα τον γυρολόγο και έμπειρο άγγλο ψηλό Μενσά- Μπονσού. Νομίζω πάντως πως χρίζει προσοχής η ομάδα πλέον που δεν έχει την φρεσκάδα που είχε στο ξεκίνημα. Στον αντίποδα η Μάλαγα έχει δυνατή έδρα και το παιχνίδι για μένα το θέλει. Βοηθά η ήττα από την Βαλένθια μάλλον στο θέμα συγκέντωσης. Ανεκτό το 1,45 νίκη Μάλαγα άλλα όχι για πολύ καλό δελτίο- φορτωμένο.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν και το χάντικαπ είναι δίκαιο. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Μεγάλες ανατροπές, ψυχραιμία στο παιχνίδι του και οι νεοφερμένοι παίζουν σαν να είναι 2 χρόνια στην ομάδα ήδη. Λογικά θα έχει καλό αριθμό κόσμου. Παίζει και ο Μπέγκιτς. Έχουμε αμφίβολο τον Πέτγουεϊ. Η Μπάγερν έχει δύο μακροχρόνιες απουσίες (Τόμσον- Χάμαν) που δεν επηρεάζουν και γενικά φέτος παίζει μπάσκετ ως μία έμπειρη ευρωπαϊκή ομάδα και όχι ως μία πρωτάρα γερμανική. Πολύ καλή δουλειά από τον Πέσιτς που είναι «αλεπού». Μιλάμε έτσι κι αλλιώς για δύο από τις 3-4 πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρωλίγκα (μαζί με Ρεάλ και Ουλκέρ ίσως) όντας αήττητες και στα πρωταθλήματα τους. Βέβαια η έδρα και η εμπειρία είναι με τον Ολυμπιακό άλλα και το +9,5 των γερμανών έτσι όπως παίζουν δεν είναι αδιάφορο. Προς διπλό με χάντικαπ συνεπώς άλλα σε μονό αποδεκτό. (Η Μπάγερν σκοράρει πολύ και το over έχει μία λογική εδώ χωρίς πάντως να είναι σούπερ σημείο καθώς αν αποφασίσει ο Μπαρτζώκας να παίξει πιεστική άμυνα πάμε για 145 πόντους μάξιμουμ…).

Στην Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα λογικά κερδίζει την Ναντέρ άλλα ακόμα υπάρχει θέμα με τα μεγάλα χάντικαπ όταν πρέπει να τα καλύψει. Η Ναντέρ προσπαθεί με την άμυνα άλλα είναι εμφανές πως της λείπει η πείρα και το σκορ (59π. με ΤΣΣΚΑ, 43π. με Παρτίζαν) οπότε εδώ υπάρχει ένα θολό τοπίο. Η Μπαρτσελόνα με καλή άμυνα μπορεί πάλι να έχει την Ναντέρ στους 50π. και με ένα 70-50 π.χ. πάμε σε άσσο και under. Με ένα χαλάρωμα των καταλανών πάντως  αλλάζει άρδην το σκηνικό σε over διπλό με +16,5. Επομένως είναι θέμα διάθεσης των ισπανών παραπάνω η διαφορά εδώ. Όλεσον- Λόρμπεκ σταθερά εκτός για την Μπαρτσελόνα. Λις για Ναντέρ που πήρε όμως τον περσινό της σκόρερ και MVP του Σαμπιονά Λάϊγκντι και μάλλον ντεμπουτάρει σήμερα. Πολύ καλή προσθήκη. Συνεπώς με βάσει τα άνωθεν ή λίγο Ναντέρ με +16,5 ή τίποτα.

Στην Πόλη η Ουλκέρ σε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι, crush test υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ  του Μεσίνα και ευελπιστεί μετά την Μπαρτσελόνα να «καθαρίσει» και την αρκούδα στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Σούπερ ψυχολογία έτσι κι αλλιώς για μία Ουλκέρ που πήρε και όλα τα ντέρμπι στην Τουρκία και οι μακροχρόνιες απουσίες των Σαβάζ- Καραμάν δεν επηρεάζουν την πετυχημένη χημεία που βρήκε ο Ζοτς. Η ΤΣΣΚΑ χωρίς να εντυπωσιάζει παίζει μπάσκετ ουσίας και είναι επίσης αήττητη στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Μακροχρόνια εκτός ο Βορόντσεβιτς, εκτός και ο Ζοζούλιν που δεν επηρεάζει. Λογικά παίζει ο καλός Γουϊμς. Τιτανομαχία. Ότι και να πούμε εδώ είναι λίγο. Πλειάδα αστεριών στο παρκέ, πολύ ωραίο παιχνίδι να το δει κάποιος και να παίξει live. Εκτός live ίσως για την περιέργεια 51-49 αξίζει περισσότερο το +2,5 της ΤΣΣΚΑ και από εκεί και πέρα στον ΟΠΑΠ οι ανατροπές από 1 σε 2 και από 2 σε 1 στο ημίχρονο –τελικό άλλα και η παράταση. Λίγα χρήματα φυσικά.

 Αύριο στο Κράσνονταρ η Κούμπαν υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα περίεργα δοσμένο παιχνίδι. Η Κούμπαν έχει κάνει το 2 στα 2 στην Ευρωλίγκα και γενικά αναπνέει υγεία με καλό ρόστερ πάντα άλλα όχι τόσο δυνατή έδρα όσο θα έπρεπε. Κέρδισε την Ρίτας πάλι εντός και πάει φουλ για το 3 στα 3…  Ξεκουράζεται πάντα ο Καλνιέτις στην vtb για να «φορτσάρει» στην Ευρωλίγκα μιας και η ρώσοι δεν το έκρυψαν ποτέ πως θέλουν Τοπ 16. Στην Μακάμπι έχουμε γκρίνια και προβληματισμό. Η ομάδα του «λαού» έχει ξεκινήσει με 1 στα 3 στην λίγκα του Ισραήλ και μάλιστα Δευτέρα έχασε από την νεοφώτιστη Ζιόνα!!! Κέρδισε τον Ερ. Αστέρα στην Ευρωλίγκα άλλα γενικά προβληματίζει (κυρίως στο Ισραήλ). Κομπλέ εδώ. Στοιχηματικά τώρα. 1,55 νίκη Κούμπαν σε δεύτερο σερί εντός δεν παίζω. Η Μακάμπι άλλωστε είναι τεράστιο μέγεθος και με πλήρης ρόστερ οπότε αν υποθέσουμε πως αφυπνίζεται περνά από το Κράσνονταρ με ξερό διπλό. Συνεπώς προτιμότερο το +3,5 της Μακάμπι εδώ σε ένα κατά τα άλλα πονηρό ματς πάντως.

Στην Πολωνία η Ζιελόνα ψάχνει την πρώτη  της νίκη άλλα το ίδιο ψάχνει και η Σιένα και το παιχνίδι ορθά δίνεται όπως δίνεται. Τσεσνάουσκις εκτός για Ζιελόνα, Νέλσον εκτός για Σιένα. Οι ιταλοί πάντως έκαναν νίκη ψυχολογίας εντός με την Μπολόνια την Δευτέρα και έχουν καλό ηθικό για αυτό το διπλό. Οι πολωνοί πιστεύω μαζεύουν εμπειρίες καθαρά στην πρώτη τους χρονιά στην Ευρωλίγκα απλά εντός είναι μαχητικοί και πάντα χρίζουν προσοχής. Πιστεύω πως περνά αυτό το 1,35 της Σιένα εύκολα ή δύσκολα. Με χάντικαπ πάω πάσο.

Στην Γερμανία σπουδαίο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ να δίνεται ελαφρώς αουτσάϊντερ άλλα δίκαια καθώς στην έδρα της φέτος είναι άλλη ομάδα από αυτή που βλέπουμε εκτός. Διασυρμός από την Ρεάλ εκτός, λίγο έφτιαξε ψυχολογία εντός με την Μπέϊρουθ σε ένα παιχνίδι πάντως που την διαφορά την πήρε κυριολεκτικά στο τέλος. Το θέλει και αυτό το παιχνίδι καθώς αποκτά σαφέστατο προβάδισμα έναντι της Ζαλγκίρις και του Στρασβούργο για την τέταρτη θέση. Κομπλέ εδώ. Η Εφές είναι μπερδεμένη ακόμα. Έχασε εύκολα τα ντέρμπι στην Τουρκία άλλα στην Ευρωλίγκα έκανε το 2 στα 2 σχετικά εύκολα με Μιλάνο και Στρασβούργο. Πάντα καλό υλικό, εκτός ο Γκονλούμ άλλα μέσα Μπάρατς και Σαβάνοβιτς. Στοιχηματικά μου φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή η νίκη της Εφές σε μία τέτοια απόδοση. Η Μπάμπεργκ θεωρώ πως κερδίζει σήμερα σε ένα θριλεράκι μάλλον και το σημείο το έχω στις προτάσεις. Βοηθά η συντριβή από την Ρεάλ άλλα και το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας για την Ευρωλίγκα της Εφές.

Στο Βελιγράδι ο Αστέρας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο πρωτάρης Αστέρας έχει έδρα άλλα ο Παναθηναίκός φυσικά είναι πολύ έμπειρος σε τέτοια ματς. Η Ρίτας πάντως τον κέρδισε στην πρεμιέρα και γενικά θέλει προσοχή η αθηναϊκή ομάδα σε τέτοιες αποδόσεις νίκης φαβορί 1,35. Κομπλέ αμφότεροι οι μονομάχοι. Μέσα και ο Ούκιτς πιθανόν. Κατάμεστο το γήπεδο λογικά. Με +5,5 είμαι με τον άσσο για ΟΠΑΠ. Εκτιμώ πως αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι με περίπατο. Νίκη 1,35 Παναθηναϊκού δεν παίζω.

Στην Μαδρίτη τέλος η «χοτ» Ρεάλ κάνει ότι θέλει με το χάντικαπ. Δεν θα ασχοληθώ.

ΣΥΝΟΨΗ

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ   ΝΙΚΗ  1,60-1,65

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ +6,5  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ

ΜΑΛΑΓΑ  ΝΙΚΗ  1,45  σε δευτερεύων δελτίο

ΜΠΑΓΕΡΝ +9,5 ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

ΝΑΝΤΕΡ +16,5    ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΛΙΓΑ

ΟΥΛΚΕΡ- ΤΣΣΚΑ  ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΗΜΙΧ/ ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ +3,5   ΠΟΝΗΡΟ (ΝΑΙ ΓΙΑ ΟΠΑΠ)

ΣΙΕΝΑ ΝΙΚΗ   1,35

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ +1,5

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ  +5,5


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


751. ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (+3,5)    2

753. (+1,5) ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΕΦΕΣ    1

754. (+5,5) ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  1


ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ- ΠΑΡΤΙΖΑΝ   1   ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΕΦΕΣ  1  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΚΟΥΜΠΑΝ- ΜΑΚΑΜΠΙ    2   ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΚΑΜΠΙ

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ- ΣΙΕΝΑ     2    ΝΙΚΗ ΣΙΕΝΑ



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου