Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μπορεί φέτος την υπέρβαση;




Χθες ελέω Κουκ η Λιέτουβος Ρίτας κέρδισε με 9 με συνέπεια το σημείο μας να χαθεί και παράλληλα να μην πληρωθούμε. Στο 39’, μένοντας ένα μόνο λεπτό πριν το τέλος και μετά από ένα καλό come back της Ρίγα το σκορ έφτασε στο 75-71. Εκεί μίλησε ο Κουκ που με τρίποντο έκανε το 78-71, στην ουσία «σκότωσε» τους λετονούς οι οποίοι χωρίς ψυχολογία έχασαν τελικά με 80-71! Μεγάλη δικαίωση είχαμε για την Κηφισιά πάντως όπου το λάθος χάντικαπ +5,5 του ΟΠΑΠ ήταν καλό δωράκι άλλα είχαμε την ατυχία να το έχουμε σε τριάδα… Το απόγευμα φτάσαμε με +0,5 υπέρ Ελευσίνας…


Σήμερα θα μας απασχολήσουν μόνο τα δύο παιχνίδι από την Ευρωλίγκα. Εξακολουθώ να τονίζω πως πάμε μαζεμένα τώρα στην αρχή.


Ξεκίνημα από το απογευματινό παιχνίδι όπου η Κίμκι αντιμετωπίζει την Οστάνδη. Σαφέστατη η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων με τους ρώσους βάσει ρόστερ και εμπειρίας να βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω. Γενικά η Κίμκι όσες φορές δεν ήταν απ’ ευθείας στους ομίλους της Ευρωλίγκα έπαιρνε την πρόκριση μέσω προκριματικών καθώς σε σχέση με τους υπόλοιπους μονομάχους έχει πολύ καλύτερο υλικό σχεδόν κάθε χρόνο. Έτσι και τώρα δικαιότατα είναι το φαβορί άλλα πρέπει να είναι σοβαρή.


Ομάδα με πληρότητα σε όλες τις θέσεις και με καλό κορμό. Λείπει ο Πλάνινιτς βέβαια άλλα πιστεύω πως στην παρούσα φάση δεν θα φανεί αυτό.


Η Οστάνδη και μόνο που βρίσκεται εδώ είναι επιτυχία. Η ομάδα πλην του γερόλυκου Ράϊτ έχει παίχτες συνόλου άλλα όχι κάποιον ηγέτη- αρχισκόρερ. Στο σουπέρ καπ του Βελγίου προ ημερών ηττήθηκε εύκολα από την Άάλσταρ και αυτό ίσως να σημαίνει κάτι. Πιθανόν ανετοιμότητα. 


Λογικά η Κίμκι «καθαρίζει» εύκολα, εκτός αν κάνει συντήρηση σε μία διοργάνωση μάξιμουμ 3 αγωνιστικών οπότε με το -12,5 που πρέπει να καλύψει δεν μπλέκουμε. Αν ήταν ένα και μοναδικό παιχνίδι χωρίς συνέχεια θα παίζαμε Κίμκι πάντως.


Πάμε και στο βραδινό παιχνίδι όπου η τσέχικη Νίμπουργκ αντιμετωπίζει την τουρκική Μπάνβιτ. Οι τσέχοι «πολεμούν» καιρό να μπουν στους ομίλους της ευρωλίγκα άλλα δεν είναι και εύκολο. Και φέτος έχουν μία καλή ομάδα άλλα περισσότερο για επίπεδο Γιούροκαπ. Μαχητική πάντως όπως κάθε χρόνο με καλούς αμερικανούς και έμπειρους τσέχους. Η Μπάνβιτ έκανε εξαιρετική πορεία πέρσι και δίκαια βρίσκεται εδώ. Καλή η κίνηση με Ρόουλαντ, καλός και ο Ντέϊβις, ταλαντούχος ο Πρέπελιτς και μένει να δούμε αν ο Ιτούδης ως χεντ κόουτς θα τα καταφέρει. 


Αμφίρροπο παιχνίδι περιμένω. Ναι μεν η Μπάνβιτ στα χαρτιά μοιάζει να έχει καλύτερο υλικό άλλα η Νίμπουργκ έχει εμπειρία από προκριματική φάση ευρωλίγκας και ίσως αποδώσει καλύτερα. Με +5,5 για Νίμπουργκ (+6,5 άνοιξε διαδικτυακά) είμαι με τους τσέχους και ας ελπίσουμε να έχουμε θριλεράκι. Νίκη Μπάνβιτ στο 1,40 δεν παίζω.

Με το Μπάμπεργκ- Μιτελντόϊοτσερ δεν ασχολούμαστε.


Συνεπώς



ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΟΝΟ


ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΑΝΒΙΤ   1  ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ
και φτάνει!!!



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Ραδιοφωνικά μας ακούτε 4 με 5 σχεδόν καθημερινά ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου