Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!



Δεν μας έκανε την χάρη χθες τόσο η Βόννη, όσο και η Φρανκφούρτη όπου οριακά χάθηκαν τα σημεία τους. Πήραμε την Λούντβι που κέρδισε δίκαια και καθαρά την Μπρεμερχάβεν. Το έχω πει αρκετές φορές άλλα θα το ξαναγράψω γιατί είναι σημαντικό. Στην αρχή των πρωταθλημάτων και μέχρι να δούμε τι «παίζει» στα νέα ρόστερ των ομάδων πάμε πάντα συγκρατημένα. Αν υπάρχει κάποιο λάθος των εταιριών το γράφουμε άλλα από εκεί και πέρα δεν ανοιγόμαστε γιατί ακόμα η εικόνα που έχουμε είναι περισσότερο θεωρητική παρά πρακτική.


Σήμερα η μέρα δεν έχει κάτι σπουδαίο. Ένα παιχνίδι κράτησα όλο κι όλο για τον διαδικτυακό «χαβά».


Στο σούπερ καπ της Ισπανίας σπουδαία ματς και δίκαια Ρεαλ και Μπαρτσελόνα είναι φαβορί. Γρίφος πάντως τα χάντικαπ των βάσκων. Η Μπιλμπάο στην μετά Κατσικάρη εποχή χωρίς ελληνική «παροικία». Η Λαμποράλ (είναι γηπεδούχος εδώ) έχει πολλές αλλαγές και είναι ερωτηματικό η ετοιμότητα της. Ναι μεν η εδρά βοηθά άλλα έχασε Λάμπε και Μπιέλιτσα όπου πέρσι ήταν από τους πρωταγωνιστές της. Ο Λάμπε μάλιστα αντιμετωπίζει με το καλημέρα την παλιά του ομάδα. Συνεπώς απέχουμε.


Στην Γαλλία επίσης πρεμέρα και ραδιοφωνικά θα αναλύσουμε τις ομάδες όλες όπως κάναμε χθες με την Γερμανία. Απλά το Παρί- Λε Μαν πάει παντού και δεν προσφέρει στοιχηματικές συγκινήσεις. Μία Παρί που κατέκτησε το σούπερ καπ πάντως με αντίπαλο την Ναντέρ.


Με το διηπειρωτικό επίσης δεν μπλέκουμε. Είναι τρόπαιο γοήτρου και πρεστίζ άλλα διαφορετική φιλοσοφία των δύο ομάδων, δίκαια μεγάλο φαβορί ο Ολυμπιακός ο οποίος όμως έχει χαλάσει πλέον τον περσινό κορμό του.


Μας μένει ο τελικός προκριματικός στην ευρωλίγκα όπου η οικοδέσποινα Λιέτουβος αντιμετωπίζει την ευχάριστη έκπληξη Οστάνδη. Οι βέλγοι απέκλεισαν Κίμκι και Μπάνβιτ προς γενική έκπληξη άλλα λίγο δύσκολο να κάνουν και το ίδιο απέναντι στους ήδη υποψιασμένους λιθουανούς. Άλλωστε εδώ που φτάσαμε η Ρίτας και με τον κόσμο νομίζω δεν χάνει τους ομίλους στην ευρωλίγκα. Το χάντικαπ είναι στο 8,5 και με μία πρώτη ματιά μοιάζει μεγάλο για να καλυφθεί από την Ρίτας ειδικά έτσι όπως παίζει η Οστάνδη. Εγώ πιστεύω πως η Λιέτουβος θα ψάξει μία διαφορά ασφαλείας 10π. για να μην την πατήσει όπως η Κίμκι και η Μπάνβιτ. Εφικτό καθώς έχει καυτή περιφέρεια που αποδίδει καλά στην παρούσα φάση. Μία περιφέρεια που είναι και το όπλο της Οστάνδης οπότε με καλή άμυνα από τους λιθουανούς νομίζω το -8,5 καλύπτεται. Το κακό με την Κίμκι και την Μπάνβιτ άλλωστε ήταν πως δεν έπαιξαν την άμυνα που έπρεπε, υποτίμησαν τον αντίπαλο τους  και δέχτηκαν η μεν Κίμκι 90π.!! και η Μπάνβιτ 82π. !! Η υποψιασμένη Λιέτουβος καθαρίζει το ματς και πανηγυρίζει μπροστά στο κοινό της την πρόκριση.


Συνεπώς



ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΟΣΤΑΝΔΗ  1   ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΟΣΤΑΝΔΗΣ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου