Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Έχουν ανάγκη την νίκη (Ανάλυσεις- Προτάσεις ΣαββατοΚύριακου)




Για πρεμιέρα Ευρωλίγκα δεν τα πήγαμε και άσχημα. Πέρασαν η Λιέτουβος Ρίτας, η Μπάγερν, η Ρεάλ και η Μάλαγα. Όσοι αγοράσατε τον διπλασιασμό με Μάλαγα- Ρεάλ πληρωθήκατε κιόλας. Οι άλλες 2 προτάσεις είχαν την «μαγεία» στο Κίεβο όπου η Μπουντιβέλνικ με ένα επιμέρους 7-31 στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασε ένα παιχνίδι που μέχρι τότε και για 30 λεπτά έδειχνε πως το έλεγχε απόλυτα.

Σήμερα έχουμε φουλ δράση σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει.

Πρώτη επιλογή είναι η Λιμόζ. Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός στο θρυλικό Μπομπλάν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο να χάσει εκ νέου η «ανανεωμένη» επιθετικά Λιμόζ. Υπολογίσιμη η Ροάν άλλα έκανε την νίκη που ήθελε με την Παρί εντός και δεν έχει ιδιαίτερη πίεση εδώ. Λογικά ο Παβίσεβιτς της Ροάν θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς σήμερα. Απλά θεωρώ πως μετά την ήττα εντός από την Σολέ, η Λιμόζ επίσης θα προσέξει λίγο την άμυνα της (85π. παθητικό) και έστω με 1π. θα είναι τελικά αυτή η νικήτρια της αναμέτρησης.

Δεύτερη επιλογή είναι ο Κολοσσός. Ντέρμπι ομάδων επαρχίας και μάλιστα νησιωτικής Ελλάδας από δύο υγιείς ομάδες με καλές έδρες. Αν και ο Κολοσσός πέρσι απογοήτευσε. Οι ροδίτες έχασαν στην Πυλαία άλλα στάθηκαν πολύ καλά και ήταν μέχρι τέλους στην διεκδίκηση της νίκης. Το Ρέθυμνο εντός υπόταξε τον Ίκαρο δύσκολα πάντως σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Ο Φραγκιάς κοιτάζει και την άμυνα, ο Γιαπλές θέλει να κοιτάξει και την άμυνα άλλα το Ρέθυμνο έχει μάθει σε ένα run n gun παιχνίδι τα τελευταία δύο χρόνια και δύσκολα το αλλάζει. Του πάει πάντως. Ντέρμπι- θριλεράκι περιμένω για να είμαι ειλικρινής και δεδομένου της δύσκολης συνέχειας του Κολοσσού (εκτός Απόλλων, εντός Ολυμπιακός, εκτός Ελευσίνα) πιστεύω πως έχει περισσότερο ανάγκη την νίκη σήμερα και είμαι με το +2,5 που έχει υπέρ του.

Τρίτη επιλογή είναι η Εφές. Δεύτερο σερί ντέρμπι στην Τουρκία για την Εφές. Στο πρώτο στην πρεμιέρα η Γαλατασαράϊ την «ξεφτίλισε». Η Ουλκέρ έχει ξεκινήσει καλά όντας αήττητη στα πρώτα 3 επίσημα παιχνίδια της. Οι τούρκοι δεν έχουν μπέσα. Άλλα σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να τους ακουμπάμε κατ’ εξαίρεση. Η Εφές έδειξε να συνέρχεται από το χαστούκι με την Γαλατά και διέλυσε το Μιλάνο εντός για την Ευρωλίγκα. Λογικά στο παιχνίδι με την Ουλκέρ δεν θα ξαναδιασυρθεί πιστεύω γιατί είναι  μεγάλο όνομα και ήττες- συντριβή σε κορυφαία ντέρμπι κάνουν πολλαπλό κακό. Νίκη Ουλκέρ δεν βάζω πουθενά. Είναι χαμηλή για ένα τέτοιο ντέρμπι. Το +7,5 της Εφές και βάσει μομέντουμ πιστεύω δύσκολα θα καλυφθεί.

Τέταρτη επιλογή είναι η Ράστα Βέχτα. Που φιλοξενεί την ανώτερη Άρτλαντ μεν άλλα το χάντικαπ είναι πονηρό. Η Ράστα προέρχεται από τρεις σερί ήττες και ποντάρει εντός για να σώσει την παρτίδα φέτος. Η Άρτλαντ είναι χοτ άλλα έχει πλέον Eurocup και ίσως μετά τις μεγάλες νίκες με Άλμπα και Μπάμπεργκ υποτιμήσει την μικρούλα αντίπαλο της. Επίσης δεν ξεχνάμε πως τώρα στο ξεκίνημα της Μπουντεσλίγκα η Άρτλαντ είναι άλλη ομάδα εντός και άλλη εκτός. Στα θετικά εδώ πως η Άρτλαντ θέλει διάκριση στο Eurocup, το πάλεψε με την Καντού εκτός και έρχεται μεσοβδόμαδα κρίσιμο παιχνίδι εντός με την Οστάνδη. Για όλα αυτά είμαι με το +5,5 της Ράστα. Πιστεύω θα πουλήσει πανάκριβα το τομάρι της.

Πέμπτη επιλογή είναι η Βιλερμπαν. Που λογικά κάνει σεφτέ στις νίκες μέσα στο Αστρομπάλ άλλα στον ΟΠΑΠ δεν έχουμε νίκες!! Πάω με το -5,5 των γηπεδούχων. Πιστεύω θα επιδιώξουν διαφορά ασφαλείας για παν ενδεχόμενο. Η Ορλεάν ξεκίνησε άλλωστε με ένα 2 στα 2 και εδώ θα πάει για το κάτι παραπάνω άλλα οι «λυωνέ» είναι αυτοί που καίγονται. Βοηθά και το πρόγραμμα που έρχεται. «Βατό» εντός με Ορτέζ η Ορλεάν, εκτός με την πρωταθλήτρια Ναντέρ η Βιλερμπάν. Άσσος με -5,5.

Έκτη επιλογή είναι η Ρέτζιο Εμίλια. Που είναι σφιχτή ομάδα με καλή έδρα (όπως είδαμε και πέρσι) με καλό υλικό καθώς δεν έκανε τεράστιες αλλαγές (και γιατί να κάνει) και προέρχεται από συντριβή στο Βαρέζε σε ένα παιχνίδι που μέχρι και 5 λεπτά πριν την λήξη ήταν στον πόντο πάντως. Η Σιένα ξεκίνησε καλά στα εγχώρια άλλα δεν είναι η Σιένα άλλων εποχών και η Γαλατασαράϊ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα της έκανε σπουδαίο διπλό. Σε ένα πρωτάθλημα πάντως 2 ταχυτήτων οι πρωταθλητές πιστεύω μπορούν να ρίξουν το βάρος περισσότερο στο παιχνίδι με την Μπάγερν που έρχεται παρά στο καμπιονάτο που έχει πολύ δρόμο και δεν επείγει. Και κακά τα ψέματα εκτός έδρας δεν είναι πλέον το μέγα φόβητρο. Κρατώ  το +3,5 της Εμίλια.

Εξτραδάκι το +25,5 του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ.

Απλές νίκες για Ίκαρο, Βιλερμπάν και Λουντβιγκσμπουργκ πιστεύω είναι από τις καλύτερες του διημέρου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   1  ΒΑΣΙΚΗ 

741, (+2,5) ΚΟΛΟΣΣΟΣ- ΡΕΘΥΜΝΟ    1
747. (+0,5) ΛΙΜΟΖ- ΡΟΑΝ    1
763. ΟΥΛΚΕΡ- ΕΦΕΣ  (+7,5)    2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  2

751. (+5,5)   ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ- ΑΡΤΛΑΝΤ    1
778. (+3,5)  ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ- ΣΙΕΝΑ   1
781. ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ- ΟΡΛΕΑΝ (+5,5)   1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ     1    ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ    1  ΝΙΚΗ ΛΟΥΝΤΒΙ   1,50
ΚΟΛΟΣΣΟΣ- ΡΕΘΥΜΝΟ   1   ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΙΚΑΡΟΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ   1  ΝΙΚΗ  ΙΚΑΡΟΥ    1,60
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ- ΟΡΛΕΑΝ  1   ΝΙΚΗ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ   1,45




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου