Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ημέρες Κυπέλλου (Ανάλυση σε 10 χώρες- Προτάσεις)




Δεν καταφέραμε χθες να πληρωθούμε. Στο άρθρο της τετράδας που πλήρωνε μεγάλη απόδοση χάθηκε στο τέλος η Άλμπα. Νωρίτερα είχαμε πάρει την Άρτλαντ, την Τρεφλ και τον Παναθηναϊκό. Στο βασικό άρθρο των προτάσεων ΟΠΑΠ και ίντερνετ αποδείχθηκε μεγάλη πληγή η Τρίερ. Προειδοποιήσαμε πάντως πως πάμε για συνετό παιχνίδι μιας και οι διοργανώσεις (κύπελλα και πόσο μάλλον Γερμανία) είναι πονηρές. Σήμερα στον χορό των κυπέλλων ρίχνονται και η Ιταλία με την Ισπανία. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα και αμφίρροπα πάντως και καλό είναι να προσέχουμε όπως και χθες.

Στην Ισπανία το Copa Del Rey είναι μία γιορτή και οι ομάδες που συμμετέχουν το θεωρούν μεγάλη τιμή. Πρώτο μέλημα όλων είναι το θέαμα και να ευχαριστηθεί ο κόσμος μπάσκετ αφού ουσιαστικά ο κυπελλούχος (με όλα τα θηρία να έχουν εγγυημένα ευρωπαϊκά συμβόλαια) δεν έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Φέτος ο θεσμός λαμβάνει χώρα στην Βιτόρια και η Κάχα είναι η οικοδέσποινα.

Από νωρίς διασταυρώνονται Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Όλοι θα ήθελαν το συγκεκριμένο ζευγάρι στον τελικό άλλα η κακή βαθμολογική θέση της Μπαρτσελόνα στον α’ γύρο την έφερε αντιμέτωπη στο ελ κλάσικο από τα προημιτελικά. Το pregame της αναμέτρησης μονοπωλεί ο Ναβάρο και το αν θα παίξει ή όχι. Ο ηγέτης των καταλανών ταξίδεψε κανονικά στην Βιτόρια και προσωπικά πιστεύω πως το παιχνίδι με την Ρεάλ δεν θα το έχανε ποτέ. Δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα ο «la bomba» άλλα μέχρι στιγμής στα παιχνίδια με την Ρεάλ αποδεικνύεται πραγματικός ηγέτης. Στοιχηματικά, ένα τέτοιο παιχνίδι πάντα πάει παντού καθώς μιλάμε για ένα κλασικό ντέρμπυ και άπαντες τα δίνουν όλα. Στον ΟΠΑΠ πάμε με το +3,5 της Μπαρτσελόνα. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές για να διαλέξουμε άλλωστε καθώς το κουπόνι μας είναι «φτωχό» σε επιλογές. Δεν χάνετε τίποτα σε τέτοια ντέρμπυ, όπως και στο κύπελλο που έρχεται Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός πάλι να βάζετε λίγα ευρώ και στην παράταση.

Η Κάχα ως οικοδέσποινα μπορεί να καλύψει και το χάντικαπ αν παίξει σοβαρά, αν και με την Σαραγόσα φέτος τα έχει βρει σκούρα. Για το πρωτάθλημα έχασε στην Σαραγόσα και στην έδρα της κέρδισε με 1π. στο τέλος. Περίεργα δοσμένο στα χάντικαπ και προσωπικά θα απέχω. 

Αύριο, ανεβάσαμε και σχετικό άρθρο, είναι value το -3,5 στον ΟΠΑΠ της Βαλένθια με την Εστού καθώς είναι μακράν το χαμηλότερο της αγοράς και λογικά η Βαλένθια με τις επιστροφές που έχει θα ψάξει και μία νίκη ψυχολογίας οπότε την περιμένω να παίζει καλό μπάσκετ. Ανεβασμένη η Εστού γενικά φέτος και σε καλή κατάσταση άλλα το μομέντουμ δείχνει άσσο.
Τέλος, Μπιλμπάο και Γκραν αναμένεται να μας προσφέρουν ακόμα ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Τα φετινά Γκραν έχουν πολύ καλή συμπεριφορά μακριά από το νησί και είναι πάντα πολύ επικίνδυνα πλέον. Η Μπιλμπάο είναι η κλασική ομάδα που έχει χτίσει από πέρσι ο Κατσικάρης. Πεισματάρα και με τρίποντο άλλα και με άμυνα όποτε βοηθά και ο αντίπαλος. Θα ψάξει να βρει ρυθμό άλλα θα βρει; Γενικά no bet η αναμέτρηση. Καλή η παράταση και εδώ.

Στην Γερμανία βρισκόμαστε στα προημιτελικά και η Μπάμπεργκ φιλοξενεί την Μπάγερν σε ένα δυνατό crush test. Ο αγώνας είναι νοκ άουτ και ο νικητής θα βρίσκεται στο final-4 του Βερολίνου παρέα με Ουλμ. Άρτλαντ και Άλμπα. Αγωνιστικά περιμένω ένα ντερμπάκι όπως είπα και χθες καθώς κανείς δεν θέλει να χάσει αυτό το παιχνίδι σήμερα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η "ξερή" νίκη της Μπάγερν σε αποδόσεις από 4,00 και πάνω. Καλό το +8,5 αρκεί να μην έχουμε τα χθεσινά στην Γερμανία.

Στην Ιταλία το final 8 γίνεται στο Μιλάνο. Η Μιλάνο λογικά ως οικοδέσποινα θα έπρεπε να είναι γκραν φαβορί άλλα η φετινή Μιλάνο αποδίδει σούπερ μακριά από το σπίτι και εντός έχει κάνει απίστευτες γκέλες. Τελαυταία δείχνει να στρώνει πάντως αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρός με την ομάδα του Σκαριόλο. Η Βαρέζε είναι η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής άλλα κάποτε θα κάνει και την «κοιλιά» της καθώς παίζει ανεξήγητα σούπερ για το υλικό που διαθέτει. Ήδη την Κυριακή στην Σιένα έχασε εύκολα πάντως. Σωστό το χάντικαπ. Πολύ διαβασμένες οι εταιρίες που περιμένουν φθορά και κούραση της πρωτοπόρου του καμπιονάτο. Επειδή πάντως δεν είναι εμπιστοσύνης το Μιλάνο θα κρατήσω μόνο την απλή του νίκη στο 1,40.

Δεν ακουμπάμε το Καντού- Ρόμα που πάει παντού όπως επίσης δεν ακουμπάμε και το Σιένα- Ρέτζιο Εμίλια με το χάντικαπ που έχει. Ακουμπάμε πάντως την Σάσσαρι ως εναλλακτικό σημείο στον ΟΠΑΠ, καλή και η χαμηλή της νίκη πάντως. Οι νησιώτες θέλουν σε μία καλή χρονιά για αυτούς να εμπλουτίσουν την φτωχή μέχρι πρότινος μπασκετική τους ιστορία. Πιστεύω ενδιαφέρονται πολύ για το κύπελλο και μόνο αγκάθι είναι η κούραση που έχουν καθώς οι πενταδάτοι έχουν χημεία άλλα ο πάγκος της ομάδας είναι λίγος… Η Μπρίντιζι ως νεοφώτιστη θα δώσει την μάχη της άλλα δεν είναι και η προτεραιότητα της το κύπελλο Ιταλίας. Η καλή Σάσαρι μπορεί να καλύψει τους 5,5 πόντους.

Στην Τουρκία είναι πόλος έλξης το Γαλατά- Εφές άλλα στοιχηματικά δεν αξίζει. Είναι μπερδεμένο πολύ το παιχνίδι αν και η Γαλατά στα σούπερ ντέρμπυ ανταποκρίνεται σωστά. Και εδώ παίζει η παράταση. Προσοχή! Στο Εσκισεχίρ όλοι οι αγώνες.

Τελικός σήμερα στο Ζάγκρεπ για το κύπελλο Κρέζιμιρ Τσόσιτς στην Κροατία με Τσεντεβίτα και Τσιμπόνα να τα δίνουν όλα! Χθες έυκολα η Τσιμπόνα υπόταξε την Ζαντάρ και επαγγελματικά η Τσεντεβίτα κέρδισε την Σπλιτ. Στοιχηματικά η Τσεντεβίτα είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Τσιμπόνα και δείχνει να έχει ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα. Με +4,5 για Τσιμπόνα πάντως σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο θέλει προσοχή… Καλύτερο όλων το live εδώ . Γενικά no bet.

Στην Σερβία το final 8 διεξάγεται στο Κρακούγιεβτς (Ραντνίτσκι host) και από τα σημερινά παιχνίδια αν θα έπαιζα κάτι θα ήταν για την περιέργεια μου μόνο την Μέγκα Βιζούρα στο -8,5. Την οποία βοηθά και ο Βελίτσκοβιτς μέχρι να ξαναβρεί την φόρμα του μετά από τον μακροχρόνιο τραυματισμό του.

Στο Ισραήλ έχουμε τον τελικό ανάμεσα στις Μακάμπι του Τελ Αβίβ και της Χάϊφα. Δεν θα ασχοληθώ ζεστά απλά θυμίζω πως η Μακάμπι του Τελ Αβίβ προχθες ζορίστηκε στα ημιτελικά αντιμετωπίζοντας αυτή του Ασντόντ οπότε το -13,5 που πρέπει να καλύψει θέλει λίγο προσοχή. Από την άλλη σε παλαιότερους τελικούς η γνωστή Μακάμπι έχει κάνει μεγάλα «πάρτυ». Εν ολίγοις θέμα διάθεσης και οριακά άσσο με -13,5 για μας σε μονό αποδεκτό αυστηρά.

Τα προημιτελικά του κυπέλλου Σλοβενίας που γίνεται στο Τσέλιε δεν θα μας απασχολήσουν ακόμα καθώς είναι νωρίς ενώ στα ημιτελικά της Τσεχίας ορθά Νίμπουργκ και Παρντούμπιτσε είναι γκραν φαβορί στα παιχνίδια τους. Προσοχή πάντως στην πονηρή Προστέχοφ και το +8,5 που έχει.

Τέλος ένα παιχνίδι, ένα ντέρμπυ για την λίγκα της Ρωσίας. Η ΤΣΣΚΑ αντιμετωπίζει την Ούνιξ εντός έδρας και το -11,5 που πρέπει να καλύψει δεν είναι μικρό. Άσχετα αν η Ούνιξ φαίνεται να περνά μία μικρή κρίση, οι ρώσικες ομάδες στην PBL παίζουν πολύ πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος σε σχέση με Ευρώπη και VTB λίγκα οπότε αυτό το +11,5 της Ούνιξ ενδεχομένως και να μην καλυφθεί!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

762. ΡΕΑΛ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (+3,5)   2  77-77
764. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΜΠΑΓΕΡΝ (+8,5)   2    69-77
789. ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (+3,5)   1   77-59


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΣΑΣΣΑΡΙ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ 1   ΝΙΚΗ ΣΑΣΣΑΡΙ    98-96
ΡΕΑΛ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ UNDER 156,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΕΦΕΣ   ΠΑΡΑΤΑΣΗ  16.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου