Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το αίμα της πίσω!!! (Ανάλυσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Eurochallenge)




Η Σκαβολίνι κέρδισε την Σιένα χθες και ακόμα 2 ταμεία είναι πλέον πραγματικότητα. Έκλεισε η πρόταση ΟΠΑΠ του Σαββάτου με Καβάλα, Χιπούσκοα και Σκαβολίνι ενώ διαδικτυακά πλήρωσε αδρά η ξερή νίκη της ιστορικής ομάδας σε αποδόσεις του 3,70! Καλοφάγωτα για πολλοστή φορά! Σήμερα παραδοσιακά έχουμε Eurochallenge άλλα και Eurocup τα μισά παιχνίδια. Το ενδιαφέρον πάντως είναι περισσότερο στο eurochallenge μια και στο eurocup τα αυριανά παιχνίδια είναι τελικοί… Πάμε στην καθιερωμένη μας ανάλυση.

Στον πρώτο όμιλο θεωρητικά όλοι ελπίζουν αν και ρεαλιστικά Καρσίγιακα και Βέντσπιλς ως ονόματα μπορούν να περάσουν έστω και στο φινάλε. Σήμερα τα δύο «ονόματα» αναμετρώνται στην Τουρκία και το +9,5 των ανεβασμένων λετονών έχει κάποια αξία. Για την φετινή Καρσίγιακα τα έχουμε ξαναπεί. Εκπληκτική χρονιά, πανίσχυρη έδρα άλλα πετυχαίνει σε καλό «φεγγάρι» και την Βέντσπιλς. Για την περιέργεια μόνο βάζουμε λίγα στο διπλό με χάντικαπ. Στο άλλο παιχνίδι, στην Φινλανδία η Κατάγια υποδέχεται την Γκας Μετάν και  ορθά δίνονται αουτσάϊντερ οι ρουμάνοι μιας και είναι ομάδα έδρας σχεδόν αποκλειστικά και οι φινλανδοί δεν είναι αδιάφοροι. Λίγο άσσο με -5,5 και πιθανότατη νίκη της Κατάγια στο χαμηλό πάντως 1,40.

Στον δεύτερο όμιλο έχουμε αρκετό ενδιαφέρον με την ουγγρική Σζολνόκι να πασχίζει να πετάξει έξω μία εκ των δύο γαλλικών ομάδων στην μάχη της πρόκρισης. Οι ούγγροι στην καλή τους έδρα μπορούν και το -9,5 με την απογοητευμένη και ντεφορμέ Χάποελ. Στον γαλλικό εμφύλιο όλα είναι πιθανά άλλα για μένα αυτή την φορά ήρθε πιστεύω η ώρα της Παρί! Η Γκραβελίν είναι ασταμάτητη και ήδη κατέκτησε το Leaders Cup στον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Φουλ φόρμα και 2 στα 2 με την Παρί τον τελευταίο μήνα στα μεταξύ τους. Η Παρί έχει ισχυρή έδρα για τα γαλλικά δεδομένα, τελευταία είχε και μία μίνι «κοιλιά» όμως έστρωσε και έρχεται με  ένα παιχνίδι λιγότερο (συνεπώς και λιγότερη καταπόνηση) από το final 8 του Leaders Cup σε σχέση με την Γκραβελίν. Το παιχνίδι πάει παντού. Απλά εγώ δεν πιστεύω να κάνει το 3 στα 3 η Γραβελίν μέσα σε ένα μήνα. Βαθμολογικά το κίνητρο είναι το ίδιο εξ’ ίσου. Άσσος με +2,5!

Στον τρίτο όμιλο η Κρίλια κάνει ότι θέλει με το χάντικαπ. Η Χιμίκ έχει εντός την Νόρκεπινγκ τελευταία αγωνιστική και αν την κερδίσει τότε και προκρίνεται οπότε ουσιαστικά εδώ παίζει ελεύθερα και ότι βγει. Στο άλλο παιχνίδι, στην Προύσα, η Τόφας ψάχνει ένα θαύμα για να προκριθεί αφού χάνει και την ισοβαθμία με την Χιμίκ. Η Νόρκεπινγκ όμως που παίζει με την Χιμίκ τελευταία αγωνιστική μοιάζει να κρατάει την τύχη στα χέρια της (έστω και αν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες). Καλό αυτό το +11,5 των σουηδών που θα παλέψουν πιστεύω.

Στον τέταρτο όμιλο τέλος, αφήνουμε ήσυχο το Άασταρ- Μινσκ ενώ στον γερμανικό εμφύλιο πάμε με το χάντικαπ της Βόννης που είναι σε καλή κατάσταση αυτή την περίοδο και στον όμιλο έχει αυτή μόνο το  βαθμολογικό κίνητρο καθώς η  Όλντενμπουργκ  έχει ήδη προκριθεί ως πρώτη και είναι σκανδαλιστικά αδιάφορη.

Στα σημερινά παιχνίδια του Eurocup αδιάφορο το Γαλατασαράϊ- Ερ. Αστέρας και δεν μας απασχολεί. Ο νικητής του Ουλμ- Ούνιξ είναι πρώτος στον όμιλο και περιμένει μία εκ των Βαλένθια- Μπιλμπάο ή Ρίγα. Μπερδεμένο στοιχηματικά το παιχνίδι καθώς η Ουλμ έβγαλε διπλό στο Καζάν και έχει μία δυνατή έδρα. Η Ούνιξ αν πει να παίξει την άμυνα που μπορεί πάντως περνά και εύκολα από την Γερμανία. Γρίφος γενικά και no bet. Η Βαλένθια λογικά τώρα που έστρωσε μπορεί να καλύψει και το -15,5 της Νίμπουργκ άλλα δεν θα ήθελα να πληρώσω για να μάθω. Τέλος στο σημαντικότερο παιχνίδι από άποψης κινήτρου η Μπιλμπάο με απλή νίκη προκρίνεται ως πρώτη από τον όμιλο της ενώ μόνο νίκη θέλει και η Ρίγα εκτός και αν η Νίμπουργκ ντυθεί « Άγιος Βασίλης» (πράγμα χλωμό!). Για την Ρίγα το έχουμε πει αρκετές φορές φέτος. Είναι καλή ομάδα, δουλεμένη, με καλή χημεία και ικανή για ζημιές ακόμα και σε μία ισχυρή έδρα όπως αυτή των βάσκων. Νίκη Μπιλμπάο στο αστείο 1,25 δεν παίζω ποτέ! Λίγο χάντικαπ με +7,5 για Ρίγα για την περιέργεια μου το προτιμώ.

ΣΥΝΟΨΗ

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (+9,5)  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΚΑΤΑΓΙΑ ΝΙΚΗ 1,40

ΠΑΡΙ (+2,5)

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ (+11,5)

ΒΟΝΝΗ (+8,5)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΠΑΡΙ- ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ  1   ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΠΑΡΙ

ΚΑΤΑΓΙΑ- ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ  1  ΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου