Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Οριακές καταστάσεις (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακου)




Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν την πρόταση διαδικτύου μας. Συγκεκριμένα Ολυμπιακός και Μπεσίκτας έκαναν το καθήκον τους. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε. Η Μπεσίκτας το χρειάστηκε αν και για ένα διάστημα προηγούταν κιόλας και πήγαινε για σούπερ έκπληξη. Γενικά αν εξαιρέσω την Μακάμπι, η ευρωλίγκα κύλησε κερδοφόρα καθώς 5 στα 6 σημεία της σύνοψης επιβεβαιώθηκαν. ΤΣΣΚΑ, ΕΦΕΣ, UNDER ΕΦΕΣ, ΟΣΦΠ και ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ!

Σήμερα και αύριο έχουμε το κλασικό μας κουπόνι, χωρίς Γαλλία πάντως καθώς έχουμε το Leaders Cup στο Παρίσι (μέχρι πρότινος Semaine De As). Χθες έγιναν τα προημιτελικά, σήμερα είναι τα ημιτελικά άλλα γενικά τα παιχνίδια είναι πονηρά και δεν προσφέρουν ενδιαφέρον στοιχηματικό. Πάμε στα υπόλοιπα πρωταθλήματα όπου αυτή την φορά έχουμε πολύ συγκεκριμένες επιλογές που ή θα μας πληρώσουν αδρά ή θα «κουβαδιαστούμε» πανηγυρικά. Και θα καταλάβετε τι εννοώ παρακάτώ.

Πρώτη επιλογή είναι η Καβάλα. Μία Καβάλα που μέχρι τώρα έχει κάνει πάρα πολλές αλλαγές (και σε προπονητές και σε παίχτες) και ψάχνει να βρει χημεία μήπως και σωθεί. Βλέποντας το πρόγραμμα που έρχεται ρεαλιστικά το μόνο «βατό» παιχνίδι μέχρι τέλους για τους μακεδόνες είναι το εντός με τον ΚΑΟΔ (άντε και λίγο με τον Κολοσσό). Περιστέρι και Ίκαρο τους έχει εκτός έδρας και αυτό είναι πρόβλημα. Συνεπώς αναγκαστικά παλεύει όλα τα παιχνίδια πλέον η Καβάλα, αρχής γενομένης από το σημερινό με τον άνετα βαθμολογικά Απόλλωνα που είναι ομάδα έδρας και έχει απουσιούλες. Άσσος με χάντικαπ.

Δεύτερη επιλογή είναι η Χιπούσκοα.Οι βάσκοι είναι στον πάτο της βαθμολογίας και ήδη για να σωθούν φέτος πρέπει να κοπιάσουν πολύ μέχρι το τέλος. Έχουν ενισχυθεί αγωνιστικά σε σχέση με πριν και μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να γίνουν ανταγωνιστικοί στην μάχη της σωτηρίας. Με την Μάλαγα πάντως το πάλεψαν και άρεσαν! Η Βαγιαδολίδ έχει επίσης μέτριο ρόστερ άλλα πρόλαβε να κάνει 8 νίκες και είναι άνετη. Κέρδισε και την Μπανταλόνα στο τελευταίο παιχνίδι και εδώ θα είναι σαφέστατα χωρίς άγχος σε σχέση με την αντίπαλο της. Η Χιπούσκοα αν χάσει κατά 90% και βάσει προγράμματος έχει πέσει κιόλας. Και ας έχουμε ακόμα ένα σωρό παιχνίδια. Μόνο το άγχος της φοβάμαι. Τίποτε άλλο.

Τρίτη επιλογή είναι η Σκαβολίνι από την Δευτέρα. Που θα το παλέψει εντός με την καταπονημένη και κουρασμένη Σιένα που έδωσε 3 ματς για το κύπελλο (το πήρε) και χθες κέρδισε εντός και την Κάχα σε ένα σπουδαίο ντέρμπι. Βαθμολογικό κίνητρο υπάρχει μέγιστο για την ομάδα του Πέζαρο. Πιστεύω θα είναι άκρως μαχητική στην αναμέτρηση με την Σιένα.

Πάμε στα αυριανά.

Πρώτη επιλογή είναι η Μπιέλα. Που ενισχύθηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες και πλέον τα δίνει όλα με Πέζαρο, Μοντεγκρανάρο και Αβελίνο στην μάχη της παραμονής και σίγουρα άπαντες θέλουν να βάλουν και την Βανόλι στο παιχνίδι και ας έχει 7 νίκες τώρα. Η Ρέτζιο είναι νεοφώτιστη, σφιχτή ομάδα που ξεκίνησε απλά για να σωθεί. Στόχος επετεύχθη! Στα συν ότι η Μπιέλα μετά πάει στην Τοσκάνη για να παίξει με την Σιένα!

Δεύτερη επιλογή είναι η Μπρίντιζι. Που παίζει καλά και κάνει ζημιές στους μεγάλους όποτε της βγαίνει το παιχνίδι με το τρίποντο. Καλή έδρα και μαχητική ομάδα που δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά ενώ και αυτή ξεκίνησε απλά για παραμονή. Η Καντού δεν είναι η περσινή ομάδα «μπετόν αρμέ»  ενώ με την φυγή του Μαρκοϊσβίλι χάνει πλέον και σκορ. Θα προσπαθήσει να είναι στην τετράδα άλλα φέτος έχει δύσκολο έργο. Σωστό το χάντικαπ. Εγώ πιστεύω πως κερδίζει η Μπρίντιζι.

Τρίτη επιλογή η ιστορική Φρανκφούρτη. Στην Μπουντεσλίγκα η Γκίσεν έπεσε και ψάχνουμε τον δεύτερο. Η Λούντβι έκανε σωστές κινήσεις, η Μπραουνσβάϊγκ έκανε κολλητές νίκες οπότε η Φρανκφούρτη με 5 σερί ήττες κατρακύλησε προτελευταία. Είναι μεγάλο όνομα πάντως για να πέσει την στιγμή που η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται να «ανεβάσει» και το Αμβούργο! Γενικά οι γερμανοί θέλουν όλες οι μεγάλες πόλεις να έχουν μία ομάδα στην λίγκα οπότε έχουμε δρόμο ακόμα στο πρωτάθλημα άλλα και η Φρανκφούρτη πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της και στο σπίτι της να κερδίζει την μικρομεσαία Τούμπιγκεν. Πιστεύω θα το κάνει.

Διαδικτιακά το Σάββατο πάμε με νίκη Χιπούσκοα (1,55) και νίκη Μπέϊρουθ (1,50). Την Κυριακή πάμε με νίκη Φρανκφούρτης (1,80) και νίκη Αβελίνο (1,55).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


778. (+1,5) ΚΑΒΑΛΑ- ΑΠΟΛΛΩΝ  Π.   1

784. ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ- ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ (+3,5)    1

838. (+6,5) ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ- ΣΙΕΝΑ   1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ- ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ  1  ΝΙΚΗ ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ

ΜΠΕΪΡΟΥΘ- ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ    1   ΝΙΚΗ ΜΠΕΪΡΟΥΘ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


807. ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ (+1,5)    1

820. ΜΠΙΕΛΑ- ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ (+1,5)    1

821. ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ- ΚΑΝΤΟΥ (+0,5)    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ  1   ΝΙΚΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

ΑΒΕΛΙΝΟ- ΒΑΝΟΛΙ  1  ΝΙΚΗ ΑΒΕΛΙΝΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου