Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ρουμάνοι έτοιμοι για όλα!!! (Ανάλυση- Σύνοψη- Πρόταση Eurochallenge)



Δεν καταφέραμε χθες να πληρωθούμε. Η Σαλόν κατέρρευσε στο τέλος και έχασε με διαφορά από το Στρασβούργο. Η Μπεσίκτας έγινε φέτος ο καλύτερος πελάτης της Ουλκέρ. Έχασε για 4η φορά. Σήμερα έχουμε την τελευταία αγωνιστική του Eurochallenge. Τα περισσότερα εισιτήρια πρόκρισης έχουν κριθεί. Εμείς θα πάμε συντηρητικά με μία δυάδα στα χάντικαπ με ομάδες που έχουν κίνητρο άλλα είναι τα αουτσάϊντερ. Έτσι κι αλλιώς το Eurochallenge είναι μία διοργάνωση εκπλήξεων και δεν αξίζει ειδικά στην τελευταία αγωνιστική να αγοράζουμε χαμηλές αποδόσεις των φαβορί. Ακόμα και αν περάσουν εύκολα.

Στον πρώτο όμιλο η Γκας Μετάν στην καλή της έδρα αντιμετωπίζει την Βέντσπιλς και ο νικητής κατά πάσα πιθανότητα περνά και στα νοκ άουτ. Βέβαια με νίκη Γκας Μετάν και νίκη Κατάγια περνά η Κατάγια άλλα το παιχνίδι στην Ρουμανία ξεκινά μισή ώρα νωρίτερα! Στα αγωνιστικά για τους ρουμάνους τα έχουμε ξαναπεί. Ομάδα έδρας, στο σπίτι παίζουν με υπέρμετρο πάθος και όποιος τους υποτιμά το πληρώνει. Το έκανε η Καρσίγιακα με έχασε με 8π. Η Βέντσπιλς είναι όνομα, έχει εμπειρία καθώς είναι από τους μόνιμους εκπρόσωπους της Λετονίας στα ευρωπαϊκά δρώμενα άλλα φέτος πείθει κυρίως εντός και όχι τόσο εκτός. Το +5,5 της Γκας Μετάν είναι το καλύτερο σημείο αυτής της δύσκολης πάντως στοιχηματικά αγωνιστικής. 

Στο άλλο παιχνίδι, η φινλανδική Κατάγια υποδέχεται την πλήρως αδιάφορη Καρσίγιακα. Οι τούρκοι αν παίξουν στα ίσια το παιχνίδι κερδίζουν. Αν αδιαφορήσουν χάνουν και εύκολα καθώς οι φινλανδοί είναι μαχητικοί εντός και κάνουν ανατροπές στα σκορ. Νίκη Κατάγια στο 1,60 δεν παίζω ποτέ επειδή το κίνητρο το έχει μόνο η Κατάγια. Ας βγει. Δεν μου έχει σιγουρέψει κανείς εκ των προτέρων πως οι τούρκοι θα αδιαφορήσουν. 

Στον δεύτερο όμιλο η Γκραβελίν είναι άνετη και περασμένη και με νίκη στο Ισραήλ τερματίζει πρώτη. Άλλα και με ήττα τερματίζει πρώτη μάλλον οπότε δεν ακουμπάμε την αναμέτρηση με την Χάποελ. Στην Ουγγαρία έχουμε τα σπουδαία όπου ο νικητής από το Σζολνόκι- Παρί περνά στην επόμενη φάση. Οι ούγγροι είναι σε καλό φεγγάρι καθώς προέρχονται από τρεις σερί εντός έδρας νίκες. Με Τσεντεβίτα και Ολίμπια για την αδριατική λίγκα και με την Χάποελ για το Eurochallenge. Η Παρί είναι το αντίθετο. Έχασε εντός από την Γκραβελίν για το Eurochallenge και έπειτα πάλι εντός από την Ντιζόν για το πρωτάθλημα. Μοιάζει να κάνει «κοιλιά» η ομάδα άλλα το χάντικαπ είναι υπέρ των ούγγρων… Φαβορί η Παρί συνεπώς και πιθανότατα θα κερδίσει γιατί το χάντικαπ είναι πονηρά δοσμένο άλλα εμείς δεν θα μπλέξουμε για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας. Ίσως λίγο νίκη Παρί για την περιέργεια.

Στον τρίτο όμιλο η Κρίλια έχει 5 στα 5 και όπως στην πρώτη φάση μάλλον πάει για το 6 στα 6 για να διατηρήσει το αήττητο στο Eurochallenge. Η Τόφας έπρεπε να είχε κερδίσει άλλα παιχνίδια αν ήθελε πρόκριση και κακά τα ψέματα η Τόφας δεν παίζει καλά φέτος. Ούτε στην Τουρκία. Σωστό το χάντικαπ εδώ -15,5 για την Κρίλια. Δεν είναι μεγάλο. Στο άλλο παιχνίδι, στην Ουκρανία η Χιμίκ κερδίζει και περνά. Και ορθά είναι το φαβορί καθώς παίζει εντός και παίζει και καλό μπάσκετ για τα κυβικά της. Το θέμα είναι πως η Χιμίκ περνά και με ήττα εώς 9 πόντους καθώς στην τριπλή ισοβαθμία που θα προκύψει τότε υπερτερεί στα average (δεδομένου πάντα πως η Τόφας έχει χάσει). Συνεπώς είναι δελεαστικό το +12,5 της Νόρκεπινγκ που δεν παρατά παιχνίδια και θεωρητικά έχει ένα ουτοπικό κίνητρο να κηνυγά.

Στον τέταρτο όμιλο οι γερμανικές Όλντενμπουργκ και Βόννη έχουν προκριθεί και λογικά κερδίζουν σήμερα. Από τα δύο πάντως αν έπρεπε να διαλέξω ένα θα ήταν η Βόννη με -11,5. Για την περιέργεια μόνο.

ΣΥΝΟΨΗ


ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ (+5,5)

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ (+12,5)

ΒΟΝΝΗ (-11,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΠΑΡΙ ΝΙΚΗ   1,65


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ- ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ  1  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ

ΧΙΜΙΚ- ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ   2  ΜΕ  12,5π. ΥΠΕΡ ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ

**Μην ανοίγεστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου