Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πέφτουν κορμιά σε Κάουνας και Ποντγκόριτσα (Eurocup- Euroleague)



Τα ταμεία συνεχίζονται ακατάπαυστα. Επιπλέον χθες «κατεβάσαμε» μονόστυλο το Eurochallenge με 5 στα 5 και πλήρη επιτυχία. Το ταμείο μας έγινε με την αγχωτική νίκη της Κατάγια απέναντι στην Γκας Μετάν και το παλικαρίσιο χάντικαπ της Παρί που πέρασε δια… πυρός στο παιχνίδι με την Γκραβελίν. Από την Παρασκευή «τρέχει» ένα σερί ταμείων και σίγουρα δεν θέλουμε να σταματήσει.

Σήμερα έχουμε το δεύτερο μέρος του Eurocup. Με τον πρώτο και τρίτο όμιλο να κάνουν φινάλε. Στον τρίτο όμιλο όλα έχουν κριθεί. Η Κούμπαν είναι πρώτη και περιμένει τον δεύτερο του πρώτου ομίλου στα νοκ άουτ. Η Σπαρτάκ είναι δεύτερη και περιμένει τον πρώτο του πρώτου ομίλου για την δική της μάχη. Δεν έχουν στοιχηματική αξία συνεπώς τα παιχνίδια με Ζιελόνα και Σεβίλλη για Κούμπαν και Σπαρτάκ αντίστοιχα. Εκεί όπου έχουμε όλο το ενδιαφέρον είναι ο πρώτος όμιλος και εκεί θα εστιάσουμε.

Στην Ποντγκόριτσα, η Μπουντούσνοστ υποδέχεται την Μπάνβιτ και οι τούρκοι υπερέχουν με 3 νίκες και αρκετά σενάρια τους ευνοούν.  Η Μπάνβιτ προκρίνεται αν κερδίσει, αν χάσει μέχρι 9π. και κερδίζει η Μπουντιβέλνικ στο άλλο ματς, αν χάσει μέχρι 5π. και κερδίζει η Τριούμφ στο άλλο ματς. Αυτό είναι και το βασικό σενάριο που θα μας απασχολήσει στοιχηματικά και μοιάζει το πιο εφικτό. Δηλαδή η Μπουντούσνοστ να προσπαθεί να πάρει διαφορά 10π. και η Μπάνβιτ να προσπαθεί να χάσει έστω μέχρι 9π.! Οι τούρκοι είναι καλή ομάδα, δεμένο σύνολο και με καλή χημεία. Ομάδα έδρας όμως και εκτός βγάζει τις αδυναμίες της.  Η Μπουντούσνοστ φέτος δεν έχει την πανίσχυρη έδρα άλλων χρόνων άλλα κάνει ζημιές εκτός που άλλοτε ήταν ανίσχυρη. Ομάδα με πλούσιο ταλέντο χωρίς το μεγάλο όνομα και παραδοσιακή μπασκετική σχολή  που εκκολάπτει αστέρες! Σε ένα τέτοιο παιχνίδι που παίζει με την πλάτη στον τοίχο ίσως της βγει άγχος και στην ουσία αυτό θα είναι ο κύριος αντίπαλος της. Ομάδα τριπόντου που μάλλον θα επιδιώξει να της βγει το σουτ σήμερα. Ρεαλιστικά τόσο η Μπουντούσνοστ όσο και η Μπάνβιτ θα παίξουν για την νίκη. Δεν θα περιμένει η Μπάνβιτ να πάει το παιχνίδι στα average αν μπορεί να το καθαρίσει από νωρίς. Επειδή όμως και οι γηπεδούχοι θα τα δώσουν όλα και με τον κόσμο μαζί, αυτό το +1,5 για Μπουντούσνοστ διαδικτυακά είναι καλή επιλογή.

Στο άλλο παιχνίδι η Μπουντιβέλνικ υποδέχεται της Τριουμφ. Οι ρώσοι χρειάζονται ένα μικρό θαύμα για να προκριθούν και το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να κερδίσουν με 2π. και παράλληλα να κερδίζει και η Μπάνβιτ. Υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί άλλα ας μην «πονοκεφαλιαστούμε» καλύτερα. Οι ουκρανοί έχουν πολύ καλή έδρα φέτος και με όπλο αυτή με νίκη θα είναι στα προημιτελικά. Μεγάλη επιτυχία αν σκεφτεί κανείς πως βασικός στόχος της ομάδας ήταν και είναι το Eurocup. Οι ρώσοι «ξύπνησαν» αργά στον όμιλο και γενικά δεν είναι από τις καλές ρωσικές ομάδες καθώς το χρήμα δεν ρέει τόσο και άπαντες στηρίζονται στο καλό κλίμα και την ομαδική δουλειά. Είναι πονηρή ομάδα πάντως και φοβάμαι το διπλό της εδώ και δεν παίζω νίκη Μπουντιβέλνικ στο 1,50 ακόμα και αν βγει πανηγυρικά. Γενικά απέχω από το συγκεκριμένο παιχνίδι και με +3,5 χάντικαπ καθώς η σοβαρή Μπουντιβέλνικ το καλύπτει εύκολα.

Πάμε περιληπτικά να πούμε και δύο λόγια για την Ευρωλίγκα καθώς θα είναι στις σημερινές μας προτάσεις αναγκαστικά μιας και δεν έχουμε πολλές επιλογές. Βέβαια η καθιερωμένη μας ανάλυση θα είναι αύριο, οπότε και θα διαβάσατε γιατί κατέληξα στα σημεία που κατέληξα. Πάμε με χάντικαπ ΟΠΑΠ. Τα διαδικτυακά ακόμα δεν έχουν «κλειδώσει».

Στην Πόλη η Ουλκέρ είναι ανεβασμένη και θέλει προσοχή το +5,5 που έχει. Η Μπαρτσελόνα βγάζει κούραση πλέον και αυτό είναι εμφανές, Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι κάποτε πρέπει και να κερδίσει και εντός καθώς είναι τεράστιο όνομα. Όπως η Μπαρτσελόνα έτσι και η Σιένα (που δεν έχει το γεμάτο οπλοστάσιο άλλων χρόνων) βγάζει κούραση και δίκαια έχασε και από την Σκαβολίνι δευτεριάτικα. Κρατάω νίκη Μακάμπι στο χαμηλό 1,45 πάντως. Ματσάρα στο Κάουνας με την Ζαλγίρις να έχει τα οικονομικά της και τον Γιανκούνας νέο πλήγμα εκτός άλλα κέρδισε στην παράταση την Μπάμπεργκ και αναπνέει. Ο Παναθηναϊκός μετά την εύκολη ήττα από την ΤΣΣΚΑ πάει πιο «σφιχτός» τώρα για το μεγάλο διπλό- μισή πρόκριση. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν την νίκη πολύ. Καλό το +4,5 του Παναθηναϊκού. Στην Γερμανία,  μία νίκη θα κάνει η Μπάμπεργκ στον όμιλο και σήμερα ήρθε η ώρα . Η Μάλαγα δεν είναι σε καλή κατάσταση και με το ζόρι κέρδισε (πάλι στην Γερμανία) την Άλμπα άλλα διασύρθηκε από την Εστού δίκαια στα εγχώρια. Με την νίκη της Μπάμπεργκ είμαι (1,95). Από την Παρασκευή είναι καλό το χάντικαπ της Κάχα. Οι δύο ομάδες φέτος έχουν «γνωριστεί» καλά και δεν περιμένω περίπατο του Ολυμπιακού.

** Στην πρόταση ΟΠΑΠ έβαλα τα 3 καλύτερα σημεία για μένα. Αγόρασα Μπουντούσνοστ διαδικτυακά με καλύτερες προϋποθέσεις. Όποιος θέλει να την βάλει και ΟΠΑΠ, άσσο βλέπω απλά θέλει προσοχή με -1,5. Διαδικτυακά η πρόταση είναι σημερινή και φυσικά διαδικτυακά κάθε μέρα θα έχει φρέσκια πρόταση ελέω περισσότερων επιλογών.

ΣΥΝΟΨΗ


ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ (+1,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ (ανάποδο χάντικαπ για  ΟΠΑΠ)

ΟΥΛΚΕΡ (+5,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΙΚΗ   1,45

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+4,5)

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    ΝΙΚΗ  1,95

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+6,5)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


754. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+4,5)    2

755. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΜΑΛΑΓΑ (+0,5)   1

769. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+6,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ- ΜΠΑΝΒΙΤ  1  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΜΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΣΙΕΝΑ  1  ΝΙΚΗ ΜΑΚΑΜΠΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου