Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Οι "αιώνιοι" τα δίνουν όλα! (Ανάλυση- Ειδικά- Προτάσεις)



‘Ένα κακό Σαββατοκύριακο πέρασε στην ιστορία. Η πλάκα είναι πως η Ιταλία που ήταν πληγή των τελευταίο μήνα έχει σχεδόν στρώσει ενώ άλλα πρωταθλήματα όπως το ελληνικό ή το ισπανικό παρουσιάζουν διακυμάνσεις σε σχέση πάντα με τα αρχικά τους χάντικαπ και το πώς έχουμε μάθει να διαβάζουμε αυτά. Θα ανταπεξέλθουμε πάντως, αρχής γενομένης με το σημερινό ντέρμπυ αιωνίων στο μπάσκετ που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της σημερινής μέρας.

Τα φωτά λοιπόν στο ΣΕΦ! Και θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλές αναλύσεις σε μέσα ενημέρωσης (ράδιο, sites  κτλ) απλά εμείς θα δούμε το παιχνίδι από την δική μας γωνία. Την καθαρά στοιχηματική. 

Ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη με +5 για να είναι πρώτος και να έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς (είχε χάσει με 4π. στο ΟΑΚΑ και θεωρούμε πως καμία ομάδα δεν θα γκελάρει ως το τέλος). Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα στην Πυλαία άλλα και από νίκη επί της Ουλκέρ για την ευρωλίγκα στο τελευταίο του παιχνίδι αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εντός τον Άρη άλλα ίδρωσε με την Μπάμπεργκ (πάλι εντός) για την ευρωλίγκα και προσωπικά μου έδειξε πως το μυαλό ήταν ήδη στο ΣΕΦ… 

Το +5,5 ως χάντικαπ του Παναθηναϊκού είναι η βασική μου επιλογή. Οι «πράσινοι» είναι σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με την ομάδα που είδαμε στον α’ γύρο ενώ οι αλλαγές που έγιναν πιστεύω ωφέλησαν και ωφελούν την ομάδα προς το καλύτερο. Κίτσεν, Αρμστονγκ και Πάνκο δεν απέδωσαν αυτά που αποδίδουν μέχρι τώρα ο Καπόνο, ο Γκιστ και ο Μπανκς. Έχει προσαρμοστεί και ο Λάσμε πλέον στο παιχνίδι που θέλει ο Πεδουλάκης, συνεπώς όπως και να το δούμε ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα. Στον αντίποδα ο «αιώνιος» του έχει την απουσία του Μάντζαρη που ήταν καλό εργαλείο (κυρίως αμυντικά) άλλα είναι δουλεμένη ομάδα από πέρσι με τον Ίβκοβιτς καθώς έχει σχεδόν την ίδια ομάδα και φέτος με πολύ καλή χημεία. Στους πάγκους οι δύο έλληνες Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης έχουν τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους άλλα προπονητικά δεν απέχουν και πολύ σε ποιότητα μεταξύ τους. Θα έλεγα είναι μάλιστα πάνω- κάτω και ίδιας φιλοσοφίας με έμφαση στην άμυνα. Προφανές επομένως το under 145,5 που επειδή είναι τόσο προφανές σημείο προσωπικά δεν θέλω να το κρατήσω γιατί αν έχουμε και βολές στο τέλος μάλλον δεν θα επιβεβαιωθεί τόσο εύκολα όσο μοιάζει.

Παραδοσιακά στο ΣΕΦ ο παίχτης που ξεχωρίζει για το υπέρμετρο πάθος του σε αυτά τα ντέρμπυ είναι ο Πρίντεζης. Του βγαίνει το οπαδικό στοιχείο στο παιχνίδι του με την καλή έννοια. Παθιάζεται, σκυλιάζει, δεν νοιώθει κούραση, με λίγα λόγια τα δίνει όλα. Είναι η επιλογή μου για πρώτο σκόρερ σήμερα και σε συνάρτηση με το 9,00 που πληρώνει στον ΟΠΑΠ πιστεύω είναι καλή επιλογή.

Σε σημείο καθαρής νίκης και βάσει απόδοσης πάντα, αξίζει περισσότερο το 2,80-2,85 του Παναθηναϊκού παρά το πενιχρό 1,35-1,40 που βρίσκουμε στον γηπεδούχο. Αν θα έπαιζα νίκη Παναθηναϊκού πάντως θα ήταν περισσότερο για την περιέργεια αφού όπως προείπα το βασικό μου στοίχημα είναι το +5,5.

Σε τέτοια παιχνίδια που περιμένουμε οριακά να προκύπτει ο νικητής πάντα παίζουμε ένα συμβολικό ποσό στην  παράταση. 17,00 στον ΟΠΑΠ είναι καλή απόδοση. Επίσης σε τέτοια παιχνίδι που περιμένουμε διακυμάνσεις στο σκορ χρησιμοποιούμε και το live. Παίζουμε εξ’ αρχής νίκη Παναθηναϊκού στο 2,85 και όταν στο live βρούμε και νίκη Ολυμπιακού σε ανάλογες αποδόσεις την αγοράζουμε. Ότι και να γίνει μετά είμαστε κερδισμένοι. Βέβαια αυτό το στοίχημα προτιμάται από τους «πακετάδες» που με ένα ποσό πχ των 1000€ έχουν ξεκούραστο κέρδος  850€. Σημαντικό αυτό σε τέτοια παιχνίδια και πολύ καλός τρόπος παιξίματος.

Τέλος σε ένα fun bet μπορείτε να βάλετε 1 ημίχρονο- 2 τελικό σε απόδοση 7,50 στον ΟΠΑΠ. Αν βλέπετε νίκη Παναθηναϊκού αξίζει το ρίσκο.

ΣΥΝΕΠΩΣ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+5,5) ΒΑΣΙΚΟ ΜΠΕΤ

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ  9,00

ΠΑΡΑΤΑΣΗ  17,00 

1ΗΜΙΧ- 2 ΤΕΛΙΚΟ   7,50  FUN BET


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


818. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+5,5)      72-67

819. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ (+20,5)   2   93-74

820. ΡΟΑΝ- ΛΕ ΜΑΝ (+2,5)     2   82-82


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2   ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΚΙΜΚΙ- ΣΠΑΡΤΑΚ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ  UNDER  148,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ  72-60


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου