Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Καμίνι σήμερα η Holon City Arena (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Eurochallenge)



Πληρώθηκαν μία καλή απόδοση όσοι εμπιστεύθηκαν την πρόταση διαδικτύου μας της Κυριακής που έκλεισε χθες βέβαια. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε ενώ χθες το χάντικαπ της Νανσί δεν καλύφθηκε ποτέ ενώ λίγο έλλειψε η γηπεδούχος ομάδα να κερδίσει κιόλας. Στο ΝΒΑ σωστά διαβάσαμε το «τυράκι» της Βοστώνης άλλα το Σαν Αντόνιο ισοπέδωσε το Σικάγο στο άλλο μας σημείο. Σήμερα και μέχρι την Παρασκευή επιστρέφουμε στα κλασικά ευρωπαϊκά μας κουπόνια με Eurochallenge, Eurocup και Euroleague.

Παραδοσιακά η Τρίτη είναι αφιερωμένη στο Eurochallenge. Εκεί όπου βρισκόμαστε στην 4η αγωνιστική, μία αγωνιστική κομβική για το θέμα πρόκρισης σε πολλούς.

Στον πρώτο όμιλο στην Ρουμανία η Γκας Μετάν υποδέχεται την ανώτερη Καρσίγιακα και το χάντικαπ είναι λογικό. Οι ρουμάνοι πάντως είναι αξιόμαχοι εντός και χρίζουν προσοχής. Η Καρσίγιακα φέτος κάνει μία καλή χρονιά, είχε το κύπελλο Τουρκίας πάντως που δεν προχώρησε αρκετά καθώς έπεσε πάνω στην Ουλκέρ με το καλημέρα και στο eurochallenge έχει ουσιαστικά προκριθεί και μάλιστα ως πρώτη καθώς ( ακόμα και αν χάσει σήμερα- εξαιρετική έκπληξη) την επόμενη αγωνιστική στην πανίσχυρη έδρας της δύσκολα θα χάσει από την Βέντσπιλς. Παρόλα αυτά για την μαχητικότητα της Γκας Μετάν άλλα και για τις ανάσες χαλάρωσης της Καρσίγιακα είμαι με τον άσσο στο +13,5.

Σημαντικό παιχνίδι και στην Λετονία όπου η Βέντσπιλς υποδέχεται την φινλανδική Κατάγια. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από νίκες στα εγχώρια τους και η Βέντσπιλς σήμερα (ως και το όνομα της αναμέτρησης) θέλει νίκη με 3π. και πάνω για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Με μία πρώτη ματιά φαίνεται μεγάλο το χάντικαπ της Κατάγια άλλα είναι σωστό δεδομένου πως εντός η Βέντσπιλς (που είναι ομάδα ρυθμού) αν της βγει το μακρινό σουτ από την αρχή θα έχουμε πολλά με λίγα. Γενικά το αφήνουμε πάντως το παιχνίδι. No bet.

Στον δεύτερο όμιλο η χοτ Γκραβελίν υποδέχεται την ουγγρική Σζολνόκι και το χάντικαπ είναι «θολό». Θεωρητικά είναι ντέρμπυ πρόκρισης το παιχνίδι και μάλιστα η Γκραβελίν θέλει και +5 για παν ενδεχόμενο. Ρεαλιστικά η φορμαρισμένη Γκραβελίν μπορεί να κάνει και πάρτυ σήμερα οπότε no bet. Στο άλλο παιχνίδι όμως έχουμε καλό σημείο. Η Χάποελ Χολόν υποδέχεται την Παρί και το +5,5 που έχει η Χάποελ είναι το σημείο μου από το eurochallenge

Καλή έδρα οι ισραηλινοί, λογικά θα κάνουν την ύστατη προσπάθεια μήπως και μπούνε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Παρί γνήσια γαλλική ομάδα των εκπλήξεων και των διακυμάνσεων έβγαλε με ζόρι διπλό στην Ποϊτιερ άλλα γενικά εκτός έδρας δεν αρέσει. Σημαντικό! Την Παρασκευή ξεκινά το leaders cup στο Παρίσι (κάτι σαν το final 8 είναι) και η οικοδέσποινα Παρί σίγουρα θα θέλει να πρωταγωνιστήσει αν και ξεκινά με πολύ δύσκολο παιχνίδι. Με την πρωταθλήτρια Σαλόν. Για μένα το μυαλό των γάλλων είναι εκεί. Μέχρι και ξερή νίκη Χάποελ βλέπω σε αποδόσεις του 3,00!

Στο τρίτο όμιλο οριακό όπως και στον α’ γύρο το Χιμίκ- Τόφας. Γενικά η Τόφας τα παιχνίδια της τα κάνει να έχουν δραματικό φινάλε. Συνεπώς +4,5 για Τόφας εδώ για την περιέργεια και υποψία παράτασης φυσικά λόγω Τόφας. Στο άλλο παιχνίδι οι σουηδοί της Νόρκεπινγκ θα παίζουν ελεύθερα απέναντι στο θηρίο της διοργάνωσης που είναι η Κράσνιε Κρίλια ( Σαμάρα) οπότε δεν θα μας απασχολήσει στοιχηματικά.

Στον τέταρτο όμιλο τέλος, η Βόννη έχει κερδίσει ήδη την Άαλσταρ και η Όλντενμπουργκ (που έρχεται από 2 ήττες σε κύπελλο και πρωτάθλημα Γερμανίας) μπορεί την νίκη με την Μινσκ άλλα το +7,5 των λευκορώσων είναι πονηρό. 

Στο eurocup 3 παιχνίδια σήμερα. Ενδιαφέρον μηδαμινό πάντως. Το Σεβίλλη- Ζιελόνα είναι εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά και οι ομάδες θα παίζουν απλά για την χαρά του παιχνιδιού. Στην Ρίγα η ανεβασμένη Βαλένθια μπορεί το διπλό (2,00 απόδοση) άλλα όπως έχω πει και παλαιότερη η φετινή Ρίγα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Τέλος στην Τσεχία, η Νίμπουργκ αφού κατέκτησε το κύπελλο στα εγχώρια υποδέχεται την Μπιλμπάο που δείχνει να βγάζει λίγο κόπωση και δεν έπαιξε καλά με τα Γκραν στο κύπελλο. 1,50 νίκη Μπιλμπάο θα σκεφτώ  για να παίξω σε καλό δελτίο. Δεν είμαι ζεστός.

ΣΥΝΟΨΙΖΩ


ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ (+13,5)

ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ (+5,5)

ΤΟΦΑΣ (+4,5)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΝΙΚΗ 2,00 ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ   ΝΙΚΗ 3,00

ΧΙΜΙΚ- ΤΟΦΑΣ  ΠΑΡΑΤΑΣΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ – ΠΑΡΙ  1  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΧΑΛΟΕΛ  84-101

ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ- ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ  1  ΜΕ 13,5π. ΥΠΕΡ ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ  77-69


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου