Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πεισμωμένοι Καταλανοί ή πελάτες;




Εκπληκτική η χθεσινή μέρα παρόλο που είχε μόλις τρία παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη. Τα πιάσαμε, τα βάλαμε στο μικροσκόπιο, τα αναλύσαμε και το 3 στα 3 ήρθε να μας δικαιώσει. Συγκεκριμένα το χάντικαπ της Μπάνβιτ αποδείχτηκε σωτήριο αν και η γηπεδούχος ομάδα κυριολεκτικά αυτοκτόνησε και δικαιούταν την νίκη χθες. Ο Ερυθρός Αστέρας έβγαλε πειστικό διπλό μέσα στην Παρτίζαν οπότε δεν χρειάστηκαν καν οι 7,5π. που είχαμε υπέρ μας. Τέλος η Μπρέσια όπως ακριβώς έγραψα εμφανίστηκε ακόμα πιο ανταγωνιστική με συνέπεια το +4,5 να μας είναι υπέρ αρκετό. Να σημειώσω εδώ πως πανελλαδικά κανείς έλληνας μπασκετικός τίπστερ δεν ασχολήθηκε χθες με Σερβία και Ιταλία 2. Όπως κανείς δεν είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με Αυστρία, Ρουμανία, Ολλανδία και τόσες άλλες μη εμπορικές λίγκες ανά την Ευρώπη. Αυτά μόνο εδώ!

Πάμε τώρα στα σημερινά όπου έχουμε τρία παιχνίδια. Πρεμιέρα στους ιταλικούς τελικούς, το δεύτερο παιχνίδι στο κλάσικο της Ισπανίας και το τρίτο παιχνίδι στους τελικούς του ΝΒΑ. Η μέρα χρίζει προσοχής. Καλύτερα με λίγα χρήματα να πάμε σε ειδικά στοιχήματα μεγαλύτερου ρίσκου άλλα και απόδοσης.

Ξεκίνημα με τους τελικούς στην Ιταλία. Πρώτο παιχνίδι με την Ρόμα να έχει προβάδισμα σε ένα best of 7 (2-2-1-1-1). H Ρόμα πιστοποίησε την πολύ καλή χρονιά της φέτος με την παρουσία στους τελικούς.  Είχε τα ψυχικά αποθέματα (κυρίως) με την Καντού να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα και να προκριθεί πανηγύρικά μάλιστα καθώς στα έβδομα παιχνίδια εντός τόσο με την Ρέτζιο όσο και με την Καντού έκανε επιβλητικές εμφανίσεις και νίκες που δεν περίμεναν πολλοί. Η Σιένα είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια. Και ως πρωταθλήτρια είχε την καρδιά και την εμπειρία (με μειονέκτημα έδρας) να αποκλείσει την ακριβή Μιλάνο με σούπερ διπλό στο έβδομο ματς άλλα και την πρωτοπόρο Βαρέζε με επίσης ακόμα πιο σούπερ διπλό μέσα στο πανίσχυρο Βαρέζε επίσης στο τελευταίο παιχνίδι. Η στατιστική επομένως δείχνει θριλεράκι και την σειρά να εξαντλεί και τα 7 παιχνίδια. Θα δούμε…

Ειδικό στοίχημα βάσει απόδοσης θα έπαιζα πρωταθλήτρια Ρόμα στο 2,70. Σιένα και Μιλάνο έχουν συμβόλαιο με την ευρωλίγκα και η Ρόμα αν θέλει να είναι βάσει κριτηρίων στους ομίλους πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Φιναλίστ της Ιταλίας είναι αρκετά κάτω στα κριτήρια αδειοδότησης της ευρωλίγκα οπότε εξαρτάται από τις «καραμπόλες» μετά αν θα είναι ευρωλίγκα ή όχι. Σημαντικό κίνητρο για μία Ρόμα που μέχρι πρότινος ήταν μόνιμη και με συμβόλαιο στην ευρωλίγκα που το έχασε όμως λόγω μιας κάκιστης παλαιότερης χρονιάς που την άφησε πολύ μακριά από τα πλέι οφ. Η Σιένα θα παίξει για τον τίτλο όπως κάθε χρόνο απλά ο Μπάνκι απόδειξε αυτά που ήθελε και ήδη τον καλοβλέπουν άλλοι σύλλογοι με πολύ χρήμα ενώ και ο πρόεδρος Μινούτσι δύσκολο να βάλει τα χρήματα του παρελθόντος και γενικά ο κύκλος της Σιένα μάλλον κλείνει φέτος μετά από μία γεμάτη 10ετία με τίτλους και διακρίσεις. 1,40 πρωταθλήτρια Σιένα δεν παίζω ποτέ.

Το σημερινό παιχνίδι δίκαια δίνεται στα ίσια. Προσέχουμε πως η  Ρόμα στα πρώτα παιχνίδια της πάντα είναι επιρρεπείς στην γκέλα. Καλύτερα να το αφήσουμε ήσυχο. Για την ιστορία στην κανονική περίοδο είχαμε 2 διπλά.

Στην Μαδρίτη στο πρώτο παιχνίδι είχαμε ανατροπή ολκής από την Ρεάλ από το -11 που βρέθηκε και έκανε δίκαια το 1-0 στην σειρά. Ροντρίγκεζ και Γιούλ έκαναν «παπάδες». Λογικά όπως συμβαίνει σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι περιμένουμε τώρα να αντιδράσει το αντίπαλο δέος. Επομένως σαν βάση έχουμε το +5,5 της Μπαρτσελόνα που ήταν αρκετά καλό χάντικαπ και στην πρώτη αναμέτρηση που δεν καλύφθηκε κιόλας οριακά μιας και η Ρεάλ κέρδισε με 4π. Νίκη Ρέαλ δεν παίζουμε και λόγω μομέντουμ τώρα. Τουναντίον ίσως αξίζει και βάση απόδισης τώρα τα τρία φράγκα της Μπαρτσελόνα. Αδιάφορο το σύνολο πόντων που και πάλι είναι θέμα ρυθμού και δεν αξίζει να μπλέξουμε. Στα ειδικά στοιχήματα. Μας χρυσοπλήρωσε το 2ημιχ/ 1 τελικό στο πρώτο παιχνίδι. Τώρα ίσως να ρισκάρουμε στο 1ημιχ/ 2τελικό (ΟΠΑΠ 7,00 απόδοση). Στα ειδικά παιχτών βάζουμε Τόμιτς όβερ 10,5 πόντους και Μίροτιτς όβερ 5,5 ριμπ. Δεν κρατάω κάτι άλλο. Η παράταση όπως έχουμε πει άπειρες φορές σε τέτοια ντέρμπι εννοείται.

 Στο ΝΒΑ τέλος η σειρά είναι στο 1-1 και μεταφερόμαστε στο Σαν Αντόνιο πλέον. Λογικά και με την έδρα το Σαν Αντόνιο σήμερα δίκαια είναι φαβορί και το Μαϊάμι θα ψάξει ένα break στα τρία συνεχόμενα παιχνίδια που έχουμε τώρα στο Σαν Αντόνιο. Άκρως ρεαλιστικό και για τα φόντα του Μαϊάμι άλλα και για την λογική του ΝΒΑ στην οποία δύσκολα περνάνε στους τελικούς 3 στα 3 για τον γηπεδούχο εδώ που βρισκόμαστε. Το θέμα είναι σε ποιο από τα 3 θα γίνει το break ή τα break (μπορεί να είναι και δύο). Για το σημερινό πάντως 55-45 νίκη Σαν Αντόνιο είμαι άλλα το παίζω με το μαχαίρι στο λαιμό και μόνο. Στα ειδικά ΟΠΑΠ δεν έχουμε καλό μομέντουμ στα head to head και τα αφήνουμε. Βάζω τις ανατροπές εκατέρωθεν και ισόποσα πάντως δηλαδή 2/1 και 1/2.  Ισχύουν τα αναφερόμενα για την  παράταση.

Θυμίζω πως έχουμε επιλέξει μακροχρόνια Σαν Αντόνιο 4-2 και 4-3 πριν ξεκινήσει η σειρά.

Συνεπώς

ΡΕΑΛ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   2   ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


ΕΙΔΙΚΑ


ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ- ΜΑΪΑΜΙ     1   ΗΜΙΧ/ 2  ΤΕΛΙΚΟ    6,25

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ- ΜΑΪΑΜΙ    2  ΗΜΙΧ/   1 ΤΕΛΙΚΟ     5,50

ΡΕΑΛ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    1   ΗΜΙΧ/ 2  ΤΕΛΙΚΟ    7,00


ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΤΩΝ


ΤΟΜΙΤΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  ΟΒΕΡ  10,5 ΠΟΝΤΟΥΣ

ΜΙΡΟΤΙΤΣ- ΡΕΑΛ   ΟΒΕΡ  5,5 ΡΙΜΠ.


ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ


ΡΟΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ   2,70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου