Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Θα έχουμε πάρτι ή διακοπή; (final3)



Μπορεί στο ΝΒΑ να μην πέρασαν οι ανατροπές μας άλλα στο Ρεάλ- Μπαρτσελόνα στήσαμε ένα πάρτι κυριολεκτικά. Συγκεκριμένα. Πέρασε το χάντικαπ της Μπαρτσελόνα, η νίκη της που όταν προτάθηκε την έβρισκε κάποιος μέχρι 3,00 απόδοση άλλα και η ανατροπή στο 1ημιχ./ 2 τελικό σε απόδοση 7,00!!! Καλοφάγωτα. Σήμερα λογικό είναι να μας απασχολήσει ο τρίτος τελικός των αιωνίων άλλα έχει και τελικούς σε Τουρκία, Γερμανία και Σερβία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Ξεκίνημα από την Ελλάδα και στην μάχη της 3ης θέσης. Ο Πανιώνιος υποδέχεται το Ρέθυμνο και μέχρι στιγμής είχαμε δύο αμφίρροπα παιχνίδια όπου κέρδισαν οι γηπεδούχοι άλλα το δεύτερο ειδικά παιχνίδι στο Ρέθυμνο είχε άκρως χιτσκοκικό φινάλε. Σήμερα με την έδρα λογικά ο Πανιώνιος κάνει το 2-1 άλλα όχι και με -6,5 άλλα και πάλι δεν είναι για πολλά το παιχνίδι και ο καλός Πανιώνιος μπορεί καλύτερες εμφανίσεις από αυτές που είδαμε. Γενικά και πάλι όλα ρευστά ειδικά στα χάντικαπ. Καμία αξία η χαμηλή νίκη του γηπεδούχου. Μόνο live για μένα όπου ειδικά λόγω Ρεθύμνου έχουμε σερί εκατέρωθεν και βρίσκουμε καλές ευκαιρίες πονταρίσματος.

Στην Σερβία η σειρά είναι best of 5 (1-1-1-1-1) και ο Ερ. Αστέρας στο τελευταίο παιχνίδι μέσα στην καυτή έδρα της Παρτίζαν έβγαλε εμφατικό διπλό και μείωσε σε 2-1 την σειρά. Σαν γηπεδούχος έχει μικρό προβάδισμα δίκαια άλλα τα τρομερά «μωρά» του Βουγιόσεβιτς είναι ικανά και για δεύτερο σερί διπλό οπότε δεν ακουμπώ νίκη Αστέρα αν και είμαι υπέρ αυτής άλλα μόνο 55-45. Σταθερά ηλεκτρισμένη και φανατική ατμόσφαιρα. Θυμίζω πως στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς πάλι με Αστέρα γηπεδούχο είχαμε νίκη Παρτίζαν 71-69 με ανατροπή στο β’ ημίχρονο των δεδομένων. Αλήθεια ο Λούσιτς πότε θα πάρει μεταγραφή;;;

Στην Τουρκία στο προηγούμενο παιχνίδι (στο πρώτο με γηπεδούχο την Μπάνβιτ) η συμπαθής ομάδα αυτοκτόνησε απέναντι στην Γαλατασαράϊ καθώς έχασε στην κυριολεξία δικό της παιχνίδι και μάλιστα με τρίποντο του Αρσλάν στο τέλος. Η Γαλατά δεν χάνει αυτό το πρωτάθλημα και το μόνο ενδιαφέρον βρίσκεται αν θα «σκουπιστεί» η Μπάνβιτ ή όχι. Στο προηγούμενο παιχνίδι το +2,5 της Μπάνβιτ είχε αποδειχτεί χρυσάφι καθώς μας πλήρωσε έστω και με αυτό τον τρόπο που κρίθηκε το ματς. Τώρα με +1,5 ΟΠΑΠ και +2,5 διαδικτυακά για την Μπάνβιτ πάω πάλι με τον άσσο για δύο λόγους. Η Μπάνβιτ θα θέλει έστω μία νίκη τιμής μπροστά στον κόσμο στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς. Η Γαλατά πολύ πιθανόν να θέλει να γιορτάσει το πρωτάθλημα στο σπίτι της παρέα με τον κόσμο της. Τι πιο όμορφο η λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας να πανηγυρίζει μέσα στο κατάμεστο Αμπντί Ιπεχτσί ένα πρωτάθλημα στο μπάσκετ μετά από 23 χρόνια αναμονής καθώς το τελευταίο της ήταν στο μακρινό 1990. Ευκαιρία κιόλας φέτος που Εφές και Ουλκέρ ήταν «χώμα»! Στα πολύ θετικά η δυνατή έδρα της Μπάνβιτ. Στο προηγούμενο άρθρο φωτογράφισα και ακριβές σκορ σειράς το 4-1.

Στην Γερμανία δεύτερος τελικός σε ένα best of 5 (1-1-1-1-1). Στον πρώτο η Όλντενμπουργκ, όπως περίμενα, δυσκόλεψε την Μπάμπεργκ και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Τώρα στην πανίσχυρη έδρα της θα πάει για την ισοφάριση της σειράς και σαφέστατα μπορεί να τα καταφέρει. Από πλευράς μομέντουμ είμαστε καλά. Η Όλντενμπουργκ φέτος μετρά μόνο ήττες από την Μπάμπεργκ και λογικά κάπου θα την «κάνει»! Θυμίζω πως πριν την Μπάμπεργκ πρωταθλήτρια ήταν η Όλντενμπουργκ. Οπότε μιλάμε για μία ομάδα με σταθερό στόχο κάθε χρόνο τον τίτλο και έμπειρη. Δίκαια δοσμένο το παιχνίδι καθώς η Μπάμπεργκ είναι πάντα Μπάμπεργκ άλλα σήμερα η επιλογή μου για όλα τα παραπάνω είναι άσσος με χάντικαπ.

Πάμε και στον περιβόητο ελληνικό τελικό που αναμενόμενα κλέβει την παράσταση. Βάζω στην άκρη την γραφική κοκορομαχία των παραγόντων και του χρωματισμένου τύπου περί διαιτησίας, μεροληψίας, επηρεασμού κτλ κτλ κτλ. Αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση των οπαδών. Η ιστορία έγραψε πως ο Ολυμπιακός με το ζόρι έφτανε τους 50π. και αν στο πρώτο παιχνίδι είπαμε «είναι μία κακή μέρα» στο δεύτερο αποδείχτηκε πως δεν έφταιγε η μέρα άλλα κάτι πάει διαφορετικά στην ομάδα σε σχέση με πριν που ήταν ασταμάτητη, παθιασμένη και ικανή για όλα. Ο Παναθηναϊκός ποντάρισε στην άμυνα και δικαιώθηκε. Σήμερα όμως θα έχουμε μια από τα ίδια;

Νίκη Ολυμπιακού θα παίξει όλη η γη, το σύμπαν και το υπερπέραν μαζί. Μόνο ως κλείσιμο δυάδας μπορεί να χρησιμεύσει αυτή η απόδοση που για μένα ακόμα και να βγει πανηγυρικά δεν αξίζει να παιχτεί μόνο και μόνο γιατί είναι το απόλυτα προφανές σημείο (κοινώς σούπερ public bet). Τι αξία αγοράζεις δηλαδή; Το 1,30 επειδή λες δεν χάνει στο ΣΕΦ ξανά, δεν γίνεται να χάσει ξανά, θα διακοπεί αν χάνει κτλ κτλ κτλ;;; Στο στοίχημα όλα πληρώνουν και όλα χάνονται. Και εγώ 1,30 για να μάθω αν θα «ξυπνήσει» ο Ολυμπιακός δεν θα αγοράσω. Μακάρι να κερδίσει με 20π. διαφορά να πληρωθεί όλος ο κόσμος γιατί ξέρω ήδη πολλοί από εσάς από τότε που άνοιξαν οι αποδόσεις έχει τιμήσει την απλή νίκη. Εγώ θα απέχω. Μακάρι να βγει το σημείο. Θα το περιμένω και εγώ άλλα σε ένα 2ημιχ/ 1 τελικό σε απόδοση 5,50. Τουλάχιστον να αξίζει το ρίσκο. Άλλο 5,50 και άλλο 1,30.

Στα υπόλοιπα τώρα. Σαν πρώτος σκόρερ αν υποθέσουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει ως γνωστός Ολυμπιακός θα έβαζα Παπανικολάου με10,00 απόδοση. Έκπληξη ολκής καθώς όλοι περιμένουν τον Σπανούλη να οδηγεί την αναμέτρηση άλλα ο «μικρός» έχει τρίποντο, τσαμπουκά γενικά συνδυαστικά απόδοση-ικανότητα παίχτη μου αρέσει ως στοίχημα.
Τα head to head τα αφήνω σήμερα. Δεν με εξυπηρετεί και το μομέντουμ. Αφήνω και το σύνολο πόντων αν και με 136 που βρίσκω διαδικτυακά λιγουρεύομαι το όβερ. Αν αποφασίσω να το βάλω θα είναι σε μονό αποδεκτό πάντως.

Βάζουμε την παράταση λίγα και με +5,5 για Παναθηναϊκό δεν μπλέκουμε γιατί το ματς για μένα είναι σήμερα από άσσος 10+ μέχρι και ήττα Ολυμπιακού. Καλύτερα live επομένως. Να δούμε με τα μάτια μας. Είναι έτοιμος ο Λο; Τρώει σίδερα ο Ολυμπιακός; Ή βραχυκύκλωμα εκ νέου;;;

Συνεπώς

ΜΠΑΝΒΙΤ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   1    ΜΕ   2,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΝΒΙΤ

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    1  ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ


ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     2  ΗΜΙΧ/   1   ΤΕΛΙΚΟ   5,50

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου