Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Αν είσαι "μεγάλη" ομάδα το δείχνεις σήμερα



Μπορεί τον πρώτο τελικό της ελληνικής Α1 να τον διαβάσαμε υπέροχα. Στην κυριολεξία δεν χάθηκε σημείο από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο. Τόσο το διπλό, τόσο το under, ακόμα και ο Λάσμε πλήρωσαν χθες. Το κακό ήταν πως όντας πρεμιέρα επέλεξα να μην έχω στις προτάσεις μου σημείο από την «μητέρα των μαχών». Η Μπάνβιτ και ο Αστέρας δεν με δικαίωσαν οπότε ο κουβάς ήρθε φυσιολογικά.

Δύο λόγια για τον χθεσινό πρώτο τελικό. Περίμενα νευρικότητα, το έγραψα και έτσι ήταν. Πιστεύω από δω και πέρα θα αλλάξει το σκηνικό. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός έπαιξε τον Ολυμπιακό κάνοντας το μεγάλο όπλο των ερυθρόλευκων, όπλο δικό του. Την πολύ πολύ σκληρή άμυνα. Μία άμυνα που χάρισε στον Ολυμπιακό μέχρι και ευρωλίγκα. Βοήθησε βέβαια και η αστοχία του Ολυμπιακού από το τρίποντο (που άλλοτε τα βάζει) άλλα το τρίποντο είναι ρουλέτα και το ξέρουν άπαντες αυτό. Δικαιότατα κέρδισε ο Παναθηναϊκός που ήταν πιο συγκεντρωμένος και έδειξε μέσα στο παιχνίδι πολύ πιο αποφασισμένος για την νίκη. Γνώμη μου πως η απουσία του Λο (δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου) ήταν αισθητή. Πλέον μεταφερόμαστε στο ΟΑΚΑ όπου αύριο θα έχουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Στα σημερινά μόνο ένα ματς. Ναντέρ- Στρασβούργο. Η σειρά είναι στο 2-1 υπέρ της Ναντέρ. Με νίκη η «μικρούλα» παίρνει το πρωτάθλημα και συμμετέχει στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Επίτευγμα «πέρα από κάθε νου και φαντασία» αν σκεφτούμε πως η ομάδα ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία μόλις το 2011 και μιλάμε φυσικά για μία ομάδα που ουδέποτε στην ιστορία της θεωρήθηκε «μεγάλη» από το κοινό αίσθημα όπως συνέβη με τις Ορτέζ. Λιμόζ, Ρασίνγκ Παρί κτλ κτλ (αναφέρω ομάδες που την τελευταία 10ετία δεν πρωταγωνιστούσαν). Χωρίς άγχος λογικά. Πάλι στο Παρίσι ο αγώνας μάλλον για να έρθει περισσότερος κόσμος (11 χιλιόμετρα απόσταση χωρίζουν τις δύο πόλεις) καθώς το μικρό γήπεδο της Ναντερ (2000 θέσεων περίπου) δεν καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου και είναι λογικό. Έτσι αναμένεται να γεμίσει και πάλι το 5000 θέσεων Πιερ Ντε Κουμπερντέν του Παρισιού με την ελπίδα να τελειώσει σήμερα το πρωταθλήμα και να μην χρειαστεί το πέμπτο παιχνίδι στο Στρασβούργο. (Η ομάδα ξεκίνησε ως 8η στα πλέι οφ).

Στον αντίποδα, στο Στρασβούργο φέτος δεν είχαν Ευρώπη και αφοσιώθηκαν εξ’ ολοκλήρου στο πρωτάθλημα. Τερμάτισαν δεύτεροι  δίκαια με όπλο την πανίσχυρη έδρα. Στην ομάδα ονειρεύονται στιγμές 2005 όπου σκέφτηκαν πρωταθλητές και φυσικά έπαιξαν ευρωλίγκα. Γενικά το Στρασβούργο είναι από τις ομάδες που επένδυσε χρηματικά και φέτος καθώς ο Αζινκά στα σέντερ (και διεθνής) άλλα και ο Κολέ στον πάγκο (προπονητής εθνικής Γαλλίας) είναι κινήσεις που έκαναν την διαφορά σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Η ομάδα στα πλέι οφ «σκούπισε» την Ντιζόν άλλα και την Βιλερμπάν στα ημιτελικά μοιάζοντας ασταμάτητη άλλα ξαφνικά έπεσε και η ίδια «θύμα» της Ναντέρ όπως προηγούμενα η Σαλόν Σαονέ (περσινοί πρωταθλητές) άλλα και η Γκραβελίν (πρώτη της κανονικής περιόδου). Υποψιασμένη και προσεκτική πάντως θα είναι πλέον.

Στοιχηματικά όπως και να το δούμε το Στρασβούργο πρέπει να κερδίσει για να μείνει κυρίως ζωντανό στην υπόθεση τίτλου. Τρεις σερί νίκες για Ναντέρ μου φαίνεται υπερβολικό και γενικά είναι υπερβολικό η Ναντέρ να πάρει το πρωτάθλημα φέτος. Ωραίο το ταξίδι- όνειρο της ομάδας άλλα δεν ξέρω. Ακόμα πιστεύω πως το Στρασβούργο έχει τον πρώτο λόγο. Βέβαια Γαλλία είναι. Μια ζωή λέω πως πάμε συγκρατημένα όσο και αν ένα σημείο μας αρέσει υπερβολικά.


ΝΑΝΤΕΡ- ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ   2   ΝΙΚΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ   1,80


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ    2,00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου