Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σκέψεις...






Σε κάθε παιχνίδι εκτός από τα δεδομένα (απουσίες. φόρμα, ρόστερ κτλ) πάντα προσπαθώ να ερμηνεύσω το χάντικαπ του "μπουκ" γιατί στην ουσία αυτό είναι το μόνο όπλο της κάθε εταιρίας για να μοιράσει το παιχνίδι της. Θα σταθώ σήμερα σε δύο παιχνίδια από την ευρωλίγκα, όπου με μία πρώτη ματιά τα χάντικαπ δείχνουν το σημείο που θέλουν να μας πάνε οι μπουκ. Αν όμως μπούμε σε διαδικασία περισυλλογης, τα πράγματα ίσως είναι τελικά και διαφορετικά.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΜΙΛΑΝΟ (+7,5)

Είναι προφανές ότι ο μπουκ δίνοντας στο Μιλάνο (που φαινομενικά παραπαίει) τόσο χαμηλό χάντικαπ θέλει να πάρει παιχνίδι στον άσσο γιατί και ο ίδιος ο μπουκ ίσως βλέπει ...διπλό! Εξηγώ. Από την μία έχουμε την Ζαλγκίρις που σαρώνει στην Ευρωλίγκα, ενώ μεσοβδόμαδα κέρδισε και την ακριβή ΤΣΣΚΑ για την vtb λίγκα με 10π. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα και αυτο το 1,25-1,28 της νίκης της ο "πακετάς" μπορεί να το θεωρήσει μέγα δώρο. Οι λιθουανοί αντιμετωπίζουν εντός έδρας την Μιλάνο που έχασε από την Κάχα άλλα ακόμα χειρότερα στην ιταλική λίγκα έχασε πανεύκολα εντός έδρας από την νεοφώτιστη Ρέτζιο. Κακό το κλίμα, οργιάζουν οι φήμες σε πολλά σαιτ για τον Ομπράντοβιτς αντί του Σκαριόλο, θυμώνει ο Κουκ, μουρμουρίζει ο Αρμάνι γενικά εισπράτουμε μία κατάσταση αρρώστιας στην ομάδα. Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται ο μπουκ να μας πληρώσει 1,28 την καθαρή νίκη της Ζαλγκίρις και να δώσει +7,5 και +6,5 χάντικαπ στο Μιλάνο. Βρίσκει κανείς λογική; Δεν θα έπρεπε η Ζαλγκίρις που έκανε πλάκα σε ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό να έχει μεγαλύτερο χάντικαπ να καλύψει;  Έστω ένα -9,5 που υποσυνείδητα σε βάζει σε διαδικασία να δεις και το διπλό στα χάντικαπ με άλλο μάτι. Για όλα αυτά δεν έβαλα πουθενά νίκη Ζαλγκίρις (και ας βγει εύκολα, δεν με νοιάζει) ενώ έχω κρατήσει το φαινομενικά μικρό χάντικαπ της Μιλάνο.

ΟΥΛΚΕΡ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+6,5)

Εδώ, ο έλληνας μπουκ κυρίως, θέλει να κάνει το ανάποδο. Ποντάρει στην φανέλα του Παναθηναϊκού και στις 2 πολύ εύκολες νίκες που έκανε τελευταία με Ολίμπια και Ρέθυμνο. Ποντάρει επίσης στο γεγονός πως στην Ελλάδα εκτός από συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων δεν πάει στον παίχτη το χέρι να είναι υπέρ Τούρκων. Είναι ψυχολογικό. Βοηθούν και τα αποτελέσματα τον μπουκ. Η Ουλκέρ έβγαλε αδυναμίες με την Ρεάλ στο τελευταίο παιχνίδι, πάλι εντός,  συνεπώς κάποιος καλοπροαίρετα θα πει το "μομέντουμ" δείχνει πως είναι τεράστιο το +6,5 για τον εξάστερο Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως το +6,5 δόθηκε με τέτοιο τρόπο (και σε μονό αποδεκτό) ώστε να πάρει πάνω του πολύ παιχνίδι. Γιατί δεν μας έδωσε ο ΟΠΑΠ στοίχημα απλής νίκης; Έχει δώσει σε παιχνίδια ελληνικών ομάδων στο παρελθόν. Κάτι άλλο. Συνήθως ο ΟΠΑΠ μας προσφέρει στην ευρωλίγκα σε μονά αποδεκτά τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και πέραν τούτου μόνο αυτά που θεωρεί εξαιρετικά αμφίβολα. Στο Κάχα- Εφές καλά κάνει και το δίνει μονό αποδεκτό. Πάει παντού. Ποιο άλλο όμως είναι μονό αποδεκτό; To Zαλγκίρις- Μιλάνο...

Εν ολίγοις ο ΟΠΑΠ αγνά και αγωνιστικά σήμερα "γιορτάζει" και μας κάνει δύο "δώρα". Σε μονό αποδεκτό παίξιμο για να οικονομίσουμε το πετρέλαιο της χρονιάς. Άσσο Ζαλγκίρις (-7,5) και διπλό Παναθηναϊκός (+6,5). Μπορεί τα σημεία να βγουν. Στοίχημα είναι άλλωστε το οποίο σε όποιον εκτίθεται δημόσια μπορεί να τον εκθέσει. Εγώ απλά μοιράζομαι μία πονηρή μου σκέψη και υπερασπίζομαι την γνώμη μου πως προφανή λεφτά δεν δίνει καμία εταιρία. 

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου