Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τα φώτα στην PalaDesio (Euroleague analysis)




Κακή η μέρα χθες όσον αφορά το eurocup. Τα σύνολα πόντων ξέφυγαν αρκετά ενώ και η Ακαντέμικ στην Σόφια υποτάχθηκε εύκολα στην ανώτερη Μπιλμπάο. Πήραμε την Πριενάϊ εύκολα πάντως όπως και την νίκη της Χάποελ άλλα και την Άρτλαντ. 

Σήμερα μονοπωλεί το ενδιαφέρον η ευρωλίγκα. Βρισκόμαστε στην έβδομη «στροφή» και ίσως είναι η πρώτη φορά από το ξεκίνημα που πλην ενός- δύο σημείων τα άλλα όλα χρίζουν μεγάλης προσοχής. Κομβική αγωνιστική πάντως που θα κρίνει αρκετά.

Στον πρώτο όμιλο ο Παναθηναϊκός στην Ιταλία με νίκη «κλειδώνει» την πρόκριση και η Καντού με δική της νίκη συνεχίζει να ελπίζει πως θα πετάξει έξω έναν «μεγάλο». Πολύ δυνατή εντός η Καντού, παίζει με πάθος και δύσκολα αντιμετωπίζεται από τους αντιπάλους της. Στα θετικά για εμάς που είμαστε με την Καντού σήμερα το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει «λαβωμένος» (Σχορτσιανίτης- Ούκιτς). Πιθανό και το under 148,5 που βρίσκουμε στο διαδίκτυο. 

Στην Πόλη η Ουλκέρ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στην Ολίμπια. Το χάντικαπ πάντως θέλει προσοχή καθώς δίνονται αμφίβολοι Μακ Κάλεμπ- Σάτο, παίχτες που έχει «αγαπήσει» ο Πιανιτζιάνι από τα χρόνια του στην Σιένα. Στην Μαδρίτη τέλος, η Ρεάλ κερδίζει την Κίμκι άλλα η νίκη της πληρώνει ψίχουλα (1.18). Με το χάντικαπ οριακά προς άσσο είμαι άλλα όχι φανατικά! Ίσως καλύτερο όλων το under 158,5 εδώ μιας και ο Κουρτινάϊτις πιθανότατα να κατέβει «σφιχτός» για να μην ξεφύγει η αναμέτρηση και έχουμε πολλά με λίγα!

Στον δεύτερο όμιλο ένα τεράστιο no bet και εξηγώ. Το Σαλόν- Άλμπα είναι τελικός πρόκρισης στην ουσία με την Σαλόν να θέλει και νίκη με 4π. για να έχει την ισοβαθμία. Εκτός και αν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχουμε βόμβα νίκης από Σαλόν ή Άλμπα επί ενός «θηρίου». Δεν θα μπλέξω πάντως. Νίκη Σαλόν δεν παίζω με τίποτα. Αξίζει να κυνηγήσουμε την Άλμπα με raise χάντικαπ στο +5,5 καθώς καλύπτουμε και τα σενάρια ισοβαθμιών. 

Η Μάλαγα υποδέχεται την Πρόκομ και ίσως ξεσπάσει εδώ μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Εστουντιάντες για την ισπανική λίγκα ενώ στο πολύ δυνατό παιχνίδι της Σιένα με την Μακάμπι όλα είναι πιθανά. Οι ιταλοί είναι σε φόρμα και μετρούν συνεχόμενες νίκες, η «ομάδα του λαού» έρχεται από εντός έδρας ήττα με την Μάλαγα και ίσως για λόγους «ανωτερότητας» θελήσει πειστική νίκη επί των γηπεδούχων. Καλύτερα συνεπώς να απέχουμε.


Στον τρίτο όμιλο κλασικά χαμός καθώς μιλάμε για έναν εκρηκτικό όμιλο. Ο Ολυμπιακός θέλει να «εκδικηθεί» για την συντριβή στην Πόλη (στην 2η αγωνιστική), εντός σχεδόν πάντα παίζει καλά και σίγουρα τον ενδιαφέρει και πιθανή πρωτιά καθώς βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Ζαλγκίρις. Η Εφές έχει ποιότητα αξιοζήλευτη (Φάρμαρ- Βούγιασιτς- Ερντέν) και αυτή είναι στο κατόπι της Ζαλγκίρις ενώ έχει κάνει και αρκετές «κηδείες» παλαιότερα σε ελληνικές ομάδες. Όλα πιθανά. Νίκη του Ολυμπιακού δεν παίζω γιατί είναι χαμηλή και το παιχνίδι πολύ δύσκολο. Χάντικαπ Εφές μέχρι +6,5 που βρίσκω αξίζει και βάσει απόδοσης περισσότερο. Προς under 155,5 μιας και λογικά θα έχουμε άμυνες σήμερα (κυρίως από τον Ολυμπιακό) σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.


Στο Μιλάνο, η γηπεδούχος Αρμάνι (χωρίς Μπουρούση- Τζεντίλε πιθανότατα) υποδέχεται την Τσεντεβίτα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την τέταρτη προνομιούχο θέση. Η Μιλάνο αλλοπρόσαλλή τελείως όσο κοουτσάρει ο Σκαριόλο, απλά κέρδισε την κάκιστη Βανόλι για την ιταλική λίγκα. Η Τσεντεβίτα είναι σε ανοδική πορεία άλλα έχει «σοκαριστεί» από την φυγή του «Μπόζα» άνευ λόγου!!! Μπερδεμένο παιχνίδι. Δεν θα ακουμπήσω.


Στο Κάουνας τέλος, η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Κάχα. Μία Κάχα που γύρισε σελίδα και πλέον έχει τον Τάμπακ στον πάγκο αντί του Ιβάνοβιτς. Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει αυτό την ομάδα. Ελπίζω να την βοηθήσει... Σίγουρα πάντως περιμένω άμυνα επιτέλους από τους βάσκους οπότε το under 154,5 είναι μία καλή επιλογή. Σε χάντικαπ προτιμούμε το +7,5 της Κάχα πάμε με την ελπίδα η αλλαγή προπονητή να αφυπνίσει άπαντες.


Στον τέταρτο όμιλο ελάχιστα πράγματα. Θέμα διάθεσης ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα τα χάντικαπ. Με το μαχαίρι στο λαιμό πάω με ΤΣΣΚΑ (-14,5) και Λιέτουβος Ρίτας με (+16,5). Στο κομβικό παιχνίδι πρόκρισης της Μπάμπεργκ με την Μπεσίκτας απέχουμε αν και το χάντικαπ των γερμανών είναι πονηρό!


Συνοψίζω


KANTOY ΝΙΚΗ   KAΛO
ΡΕΑΛ- ΚΙΜΚΙ  UNDER  158,5   8/10
ΑΛΜΠΑ RAISE +5,5    1,50
ΕΦΕΣ (+6,5)   8,5/10   ΚΑΙ UNDER  155,5    8,5/10
ΚΑΧΑ (+7,5)    8/10  ΚΑΙ  UNDER   154,5    (χωρίς βαθμολογία)
ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+16,5)     ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

762. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΦΕΣ   UNDER   154,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ   75-53
771. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΚΑΧΑ   UNDER  154,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΡΗΣΗ   82-45
773. ΚΑΝΤΟΥ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (+0,5)    1   69-71

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΕΜΠΤΗΣ (διπλασιασμού)

21.00 ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ- ΑΛΜΠΑ  2  ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΑΛΜΠΑ  +5,5  1,50  82-87
21.45 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΦΕΣ   2   ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΕΦΕΣ +10,5  1,43  75-53

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

19.45 ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ   2  ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΚΑΧΑ 
21.00 ΚΑΝΤΟΥ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     1    ΝΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου