Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θα δαγκώσει ο δράκος αν τον αφήσεις!




Είναι κρίμα να περνά η Μονς (και με νίκη μάλιστα) και να βραχυκυκλώνει στο τελευταίο λεπτό η Ντιζόν και να χάνει από την Χιμίκ. Στην άλλη πρόταση χάθηκε δίκαια η Άρμια, σε ένα παιχνίδι όπου «βαρούσαν» αμφότερες οι ομάδες μόνο τρίποντα και κέρδισε ο πιο εύστοχος, ένω η Νόρκεπινγκ έστω και δύσκολα έκανε το χρέος της. Στο eurocup πέρασε εύκολα το χάντικαπ της Λε Μαν. Οι γάλλοι μάλιστα κέρδισαν και με 9π.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει eurocup. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές από χθες απλά πρέπει να προσέξουμε 2 πράγματα. Πρώτον, οι «μεγάλοι» παίζουν αναλόγως τα κέφια και μία ήττα μπορεί να την ρεφάρουν εύκολα στην συνέχεια. Δεύτερον, υπάρχουν ομάδες με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, όπου δεν έχουν ρόστερ για διπλό ταμπλό και θέλει προσοχή το κάθε παιχνίδι που δίνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πανιώνιος που τα πάει περίφημα στα εγχώρια άλλα στην Οστάνδη έχασε αμαχητί  και πολύ εύκολα. Συνεπώς δεν ανοιγόμαστε και καλό είναι τα παιχνίδια με χάντικαπ να τα παίζουμε και μονά αποδεκτά αν μας επιτρέπει το μπάτζετ μας.

 Στον πρώτο όμιλο η πιο έμπειρη Μπουντιβέλνικ μπορεί την νίκη (1,40-1,45) απέναντι στην Πριενάϊ (που την προτιμούμε στα εντός συνήθως καθώς έχει πιτσιρίκια λιθουανούς και παίζουν στο σπίτι με ενθουσιασμό) ενώ το παιχνίδι στο Ισραήλ ανάμεσα σε Χάποελ και Νίμπουργκ πάει παντού και δεν θα μας απασχολήσει.

Στον δεύτερο όμιλο η Μπουντούσνοστ (που αυτοκτόνησε στο Μπιλμπάο στην πρεμιέρα) λογικά δεν χάνει από την Ακαντέμικ στην Ποντγκόριτσα. Μόνο αν έχουμε καμιά μαγεία!!! Καλός άσσος στο 1,50-1,55. Με το -3,5 στον ΟΠΑΠ οριακά πάμε προς τον άσσο καθώς αν μπαίνει το τρίποντο των μαυροβούνιων θα είμαστε καλά, αν δεν μπαίνει και πάμε στις άμυνες θα είμαστε «σφιχτά».

Στον τρίτο όμιλο δεν παίζω Τριουμφ. Οι ρώσοι με δικαίωσαν στην πρεμιέρα με το σημαντικό διπλό στο «Ανταρές» άλλα τώρα δεν δικαιολογώ τόσο φαβοριτισμό. +12,5 άνοιξε το χάντικαπ της Άρτλαντ που είναι πονηρή ομάδα και άκρως επικίνδυνη, με εμπειρίες από eurocup και eurochallenge παλαιότερα. Συνεπώς καλό διπλό με χάντικαπ.

Στον τέταρτο όμιλο έχουμε παρασκήνιο. Την Δευτέρα είχαμε παιχνίδι για την ουκρανική λίγκα ανάμεσα σε Αζόβμας και Ντόντετσκ (το παραδοσιακό ντέρμπυ). Με συνοπτικές διαδικασίες η λίγκα ανέβαλε την αναμέτρηση για να διευκολύνει τους εκπροσώπους της στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Την μεν Αζόβμας εντός με την Βαλένθια. Την Ντόνετσκ εκτός με την Γαλατασαράϊ. Η Βαλένθια έχασε από την Κάχα για την ισπανική λίγκα και ίσως παρουσιαστεί πολύ σοβαρή. Γενικά πάντως οι ισπανικές ομάδες σε αυτή την φάση κάνουν και συντήρηση πάντα. Πιστεύω πως οι ουκρανοί της Αζόβμας μπορούν να μείνουν εντός νίκης μέχρι τέλους, Κρατάω το +5,5 που έχουν. Λογικά κερδίζει και η Μπάνβιτ άλλα το 1,16 είναι αστείο.

Στον πέμπτο όμιλο έχουμε δύο ξεκάθαρα φαβορί. Κούμπαν και Γαλατά. Θέμα διάθεσης είναι τι θέλουν να κάνουν με τα χάντικαπ. Απλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα διπλό με χάντικαπ αυτό θα ήταν της Ντόνετσκ (και για τον λόγο που είπα παραπάνω).

Στον έκτο όμιλο αφήνουμε ήσυχο τον Πανιώνιο εντελώς ενώ το χάντικαπ της Οστάνδης θέλει προσοχή μιας και η Ούνιξ συνηθίζει να χαλαρώνει σε θεωρητικά εύκολα ματς. Δεν ακουμπάμε πάντως γενικά τον όμιλο. 

Στον έβδομο όμιλο, πονηρή η Σολέ εκτός  και το χάντικαπ έχει μία λογική σκέψη (γενικά οι ρώσοι σήμερα και οι 4 γηπεδούχοι θέλουν προσοχή στα χάντικαπ) ενώ η Ουλμ με την Τσιμπόνα είναι ζευγάρι προς αποφυγή.

Τέλος, στον όγδοο όμιλο μέχρι να φύγει ο Ρενέσες εγώ Σεβίλλη δεν ακουμπάω. Πάντως ο Αστέρας έχει ρίξει χρήμα φέτος και με την νίκη επί της Παρτίζαν ίσως να κάνει πάρτι άλλα ίσως και να έχει μείνει ακόμα στα πανηγύρια… Περίεργο παιχνίδι και αυτό της Ορλεάν με την Σάσαρι. Οι ιταλοί (που είναι ομάδα έδρας) λογικά θα «σκάσουν» κάποια στιγμή καθώς παίζουν μόνιμα με 6 παίχτες σε Ιταλία και Ευρώπη. Η Ορλεάν είναι τραγική, η φόρμα και το timing δείχνουν Σάσαρι άλλα εγώ το φοβάμαι για τυράκι και δεν θα πάρω, ευχαριστώ!

Από eurochallenge κρατώ μόνο νίκη για Κεραυνό στο 1,55 περίπου.

Συνοψίζω

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ    ΝΙΚΗ    8/10
ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ   ΝΙΚΗ   8/10
ΑΡΤΛΑΝΤ (+11,5)     8,5/10
ΑΖΟΒΜΑΣ (+5,5)   7.5/10
ΝΤΟΝΕΤΣΚ (+12,5)   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
ΣΟΛΕ (+13,5)    ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
**ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ   ΜΠΑΝΒΙΤ- ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ   UNDER 147,5


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  7,5/10

727. ΤΡΙΟΥΜΦ- ΑΡΤΛΑΝΤ (+10,5)     2  72-72
728. (+5,5) ΑΖΟΒΜΑΣ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ    1   70-76
764. (+4,5) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΡΕΑΛ      1    79-68

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ     1  8.5/10

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ- ΠΡΙΕΝΑΪ    1   ΝΙΚΗ   84-57
ΤΡΙΟΥΜΦ- ΑΡΤΛΑΝΤ   2  ΜΕ 11,5π. ΥΠΕΡ ΑΡΤΛΑΝΤ  84-79 (72-72)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2    8/10

ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ- ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ  1   ΝΙΚΗ  75-72
ΚΕΡΑΥΝΟΣ- ΚΑΤΑΓΙΑ   1   ΝΙΚΗ  72-67



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου