Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πολλά τα φαβορί, θα έχουμε εκπλήξεις... (Eurocup Analysis)


Κακή η χθεσινή μέρα με το βασικό μας σημείο την Σζολνόκι να μην περνά τελικά και εύκολα. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο eurocup όπου φτάσαμε αισίως στην 4η αγωνιστική και σήμερα γίνεται εν πολλοίς το «ξεκαθάρισμα».

Στον πρώτο όμιλο ανοιχτά όλα ακόμα στην υπόθεση πρόκρισης με δύσκολα παιχνίδια σήμερα. Στο Κίεβο η Μπουντιβέλνικ φιλοξενεί την Χάποελ και θέλει, με όπλο την έδρα της, την νίκη. Νίκη που θέλουν και οι φιλοξενούμενοι και το παιχνίδι πάει παντού καθώς πάνω- κάτω ισορροπημένα είναι τα πράγματα σήμερα. Δεν αξίζει το 1,50 του άσσου. Ούτε όμως και το +5,5 του ΟΠΑΠ καθώς όλα είναι πιθανά οπότε απέχουμε. Στην Τσεχία η Νίμπουργκ λογικά κερδίζει την Πριενάϊ. Θέλει και +19 και μπορεί καθώς οι Λιθουανοί είναι ομάδα έδρας καθαρά. Άλλα με το τρίποντο αν είναι εύστοχοι μπορεί να μείνουν στο παιχνίδι μέχρι τέλους συνεπώς και εδώ no bet.

Στον δεύτερο όμιλο παρατηρούμε πως η Μπουντούσνοστ φέτος παίζει καλύτερα εκτός, παρά εντός και το +10,5 της Σαρλερουά θέλει προσοχή (και ας είναι κακή ομάδα οι βέλγοι) Για την περιέργεια και μόνο θα πήγαινα προς το διπλό. Στην Ισπανία, η Μπιλμπάο που είναι κατά πολύ ανώτερη της Ακαντέμικ αναλόγως την διάθεση καλύπτει ή όχι το χάντικαπ και εμείς απέχουμε.

Στον τρίτο όμιλο πλην της Τριούμφ που δείχνει εξασφαλισμένη, γίνεται «σφαγή» για το δεύτερο εισιτήριο. Το Λε Μαν- Άρτλαντ είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα απλά λίγο δύσκολα θα χάσουν εκ νέου οι γάλλοι στο Ανταρές (Δευτέρα έχασαν και από την Σαλόν για το πρωτάθλημα) και η νίκη τους στο 1,35 επιβεβαιώνεται άλλα είναι χαμηλή. Στα περίχωρα της Μόσχας η Ρίγα θέλει το διπλό και εμένα μου αρέσει να κοντράρω την Τριούμφ όταν παίζει εντός και δίνεται μεγάλο φαβορί. Καλό το +7,5 της Ρίγα επομένως.

Στον τέταρτο όμιλο τα φαβορί παίζουν εκτός έδρας και θέλουν προσοχή. Το +8,5 της Βουρτζμπουργκ δεν είναι μικρό (απών ο καλός Lishchuk  για την Βαλένθια) ενώ και το +5,5 της Αζόβμας θέλει σκέψη καθώς η Μπάνβιτ είναι καλή ομάδα άλλα μακριά από το σπίτι της αρκετές φορές έχει ζοριστεί όντας φαβορί και έχει χάσει μάλιστα. Συνεπώς πάμε με τα χάντικαπ αν πρέπει κάτι να διαλέξουμε.

Στον πέμπτο όμιλο η Γαλατασαράϊ κερδίζει (1,30)  και με τον άσσο είμαστε στο -6,5. Μία Γαλατά που ταλαιπωρήθηκε μέχρι να φτάσει στο Κούμπαν στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής όπου και έχασε εύκολα όντας κουρασμένη. Σήμερα πάντως αναμένεται να πάρει την εκδίκηση της στο «καυτό» πάντα Αμπντί Ιπεχτσί! Αδιάφορο το Τρεφλ- Ντόνετσκ όπου πάει παντού κυριολεκτικά.

Στον έκτο όμιλο ο Πανιώνιος παίζει στο Καζάν για την διασκέδαση και μόνο. Το ίδιο και η Ούνιξ που αναλόγως τα κέφια καλύπτει ή όχι το χάντικαπ. Σημαντικό παιχνίδι μισή πρόκριση έχουμε στην Πολωνία πάντως με την Οστάνδη να «βολεύεται» και με ήττα 5 πόντων. Το +3,5 του ΟΠΑΠ είναι πονηρό. Το +6,5 αν το είχαμε θα ήταν καλό διπλό! Ισοδύναμες πάντως οι ομάδες γενικά, λογικά ντερμπάκι θα έχουμε.

Στον έβδομο όμιλο η Τσιμπόνα  κάνει αλλαγές μήπως και στρώσει και
την προσέχουμε. Ειδικά σήμερα που αντιμετωπίζει γαλλική ομάδα το +8,5 είναι προκλητικό. Η Σολέ και φέτος αποδίδει συνήθως καλύτερα εκτός έδρας. Ίσως παίζει με λιγότερο άγχος μακριά από το σπίτι. Καμία αξία φυσικά στην πολύ χαμηλή νίκη των γηπεδούχων. Ίσως έχουμε και ξερό διπλό εδώ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ουλμ με την ήττα- σοκ από την Φρανκφούρτη στην Γερμανία, έδειξε πως το μυαλό είναι στο eurocup και στην υπόθεση πρόκριση. Την περιμένω σοβαρή σήμερα και άσχετα που οι ρώσοι σαν ρόστερ είναι πιο γεμάτοι αυτό το +3,5 των γερμανών που βρίσκω μπορεί να μοιάζει φαινομενικά χαμηλό άλλα πιστεύω πως δεν θα καλυφθεί.

Στον όγδοο όμιλο τέλος, χθες η Σεβίλλη κέρδισε την Ορλεάν. Σήμερα η Σάσσαρι θέλει την νίκη για να πάει την επόμενη αγωνιστική στην Ισπανία με άλλη ψυχολογία. Το θέμα είναι πως ο Ερυθρός Αστέρας είναι  «καυτός» και δεν δικαιολογώ ως φαβορί την Σάσσαρι επειδή έχει μεγαλύτερο κίνητρο νίκης από τον Αστέρα. Προσωπικά θα απέχω.


ΣΥΝΟΨΙΖΩ

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ (+10,5)    ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ   59-55
ΛΕ ΜΑΝ   ΝΙΚΗ      ΧΑΜΗΛΟ ΟΜΩΣ      88-51
ΡΙΓΑ (+7,5)    82-77
ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ (+8,5)    ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ    89-82
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ     ΝΙΚΗ   ΚΑΙ   ΜΕ  ΧΑΝΤΙΚΑΠ (-6,5)     76-52
ΟΣΤΑΝΔΗ ΜΕ RAISE ΧΑΝΤΙΚΑΠ +6,5    1,56   85-61
ΤΣΙΜΠΟΝΑ (+8,5)    79-59
ΟΥΛΜ (+3,5)  ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ    74-77

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ 

715. ΤΡΙΟΥΜΦ- ΡΙΓΑ (+7,5)     2
722. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΚΟΥΜΠΑΝ (+6,5)    1
726. ΣΟΛΕ- ΤΣΙΜΠΟΝΑ (+8,5)    2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΚΟΥΜΠΑΝ   1   ΝΙΚΗ
ΣΟΛΕ- ΤΣΙΜΠΟΝΑ   2   ΜΕ 8,5π. ΥΠΕΡ ΤΣΙΜΠΟΝΑ

ΒΟΜΒΕΣ

ΤΣΙΜΠΟΝΑ  ΝΙΚΗ    4,00 +
ΡΙΓΑ ΝΙΚΗ   3,50+


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου