Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η αφιλόξενη Σόφια και ο ενθουσιασμός των ταλαντούχων Λιθουανών (Eurocup analysis)




Δεν καταφέραμε χθες να πληρωθούμε. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε με τόση ευστοχία της Κρίλια από το τρίποντο. Στο α’ ημίχρονο οι ρώσοι διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα των φινλανδών και καταρράκωσαν την ψυχολογία τους. Δεν είναι και μικρό πράγμα να βλέπεις τον αντίπαλο να κάνει πάρτι ευστοχίας από τα 6,75! Πέρασαν πάντως η Παρί (και με νίκη), η Κρκα και η Σοντερτάλιε. Παραλίγο να είχαμε το απόλυτο επομένως!
Σήμερα έχουμε το κυρίως πιάτο στο eurocup. Η αγωνιστική είναι κομβική καθώς θα ξεχωρίσουν εν πολλοίς οι πρώτοι που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Προσέχουμε πάντως τις θεωρητικά «καλές» ομάδες  στα χάντικαπ. Οι εταιρίες είναι καλά διαβασμένες.

Στον πρώτο όμιλο η Νίμπουργκ δεν θα έχει πρόβλημα πρόκρισης άλλα οι λιθουανοί της Πριενάϊ παίζουν παθιασμένα και επιθετικά εντός (με ενθουσιασμό) και το +4,5 που έχουν είναι καλό χάντικαπ. Λογικά κάνει σεφτέ στις νίκες και η Χάποελ, που είναι καλό όνομα, με εμπειρία στον θεσμό και δεν μπορεί να είναι ντεφορμέ για πάντα! Στο 1,50 η νίκη της.

Στον δεύτερο όμιλο προσέχουμε το πονηρό χάντικαπ της Ακαντέμικ. Οι βούλγαροι φέτος παρουσιάζονται σοβαροί και εντός έδρας ιδιαίτερα αξιόμαχοι. Πιστεύω θα δυσκολέψουν αρκετά την Μπιλμπάο ( δεν παίζω νίκη Μπιλμπάο) και το φαινομενικά μικρό χάντικαπ εν τέλει δεν θα καλυφθεί. Θυμίζω πως η Μπιλμπάο είναι σε αναζήτηση χορηγών που θα καλύψουν μεγάλο μέρος των εξόδων της καθώς ο βασικός που είναι τώρα με την νέα χρονιά πλην απροόπτου δεν συνεχίζει. Το μυαλό συνεπώς είναι και εκεί για τους καλοπληρωμένους «σταρ»!

Στον τρίτο όμιλο χαμός! Η Τριούμφ είναι η πιο άνετη άλλα δύσκολα να βγάλει διπλό και στην Ρίγα. Το +5,5 που έχει πάντως δημιουργεί περιέργεια! Στην Άρτλαντ επιστρέφει επιτέλους ο Μάλετ και περιμένουμε να δώσει επιθετικές λύσεις. Η Λε Μαν πάντως είναι πονηρή ομάδα οπότε λίγο νίκη Άρτλαντ σε όχι καλό δελτίο και τίποτε άλλο.

Στον τέταρτο όμιλο η Μπάνβιτ είναι σωστά μεγάλο φαβορί. Στην Αζόβμας μάλλον πάνε για αλλαγή προπονητή και γενικά το ματς είναι περίεργο …λόγω Αζόβμας! Δεν ασχολούμαστε.
Στον πέμπτο όμιλο ξεκάθαρα τα πράγματα. Κούμπαν και Γαλατά παίζουν για την πρωτιά. Ντόντετσκ και Τρεφλ για τις εμπειρίες. Στην Τρεφλ έφυγε ο Τάμπακ (προπονητής) και πήγε στην Κάχα. Τους «κρέμασε» κοινώς τους πολωνούς που θα είναι με υπηρεσιακό. Η Ντόνετσκ μπορεί και το -9,5 αρκεί να είναι λίγο σοβαρή. Στο μεγάλο ντέρμπι Κούμπαν- Γαλατά κρατάμε μόνο το under 146,5 και τίποτε άλλο.

Στον έκτο όμιλο ο Πανιώνιος «σχόλασε» τον Σκουρτόπουλο μετά τις απανωτές εύκολες ήττες. Μάλλον με Οικονόμου σήμερα θα πορευτεί στο δύσκολο παιχνίδι με την Ούνιξ. Ψάχνει πάντως μία καλή εμφάνιση και το χάντικαπ του χρίζει προσοχής ακόμα και αν απέναντι του είναι η υπερπλήρης Ούνιξ. Δεν ακουμπάμε το Οστάνδη- Ζιελόνα.

Στον έβδομο όμιλο επίσης ξεκάθαρα τα πράγματα. Δύσκολα Ουλμ και Σπαρτάκ θα χάσουν την πρόκριση. Οι γερμανοί είναι σε καλό «φεγγάρι» άλλα οι ρώσοι είναι δίκαια εντός το φαβορί. Δεν αξίζει να πειραματιστούμε με το χάντικαπ. Το under 147,5 είναι η καλύτερη επιλογή.

Στο όγδοο όμιλο τέλος, δεν μας απασχολεί η Σεβίλλη όσο κοουτσάρει ο Ρενέσες ενώ  δεν αντέχει τόσο φαβοριτισμό ο Ερυθρός Αστέρας. Η Σάσαρι είναι πολύ στρωμένη ομάδα φέτος άλλα ο «μπουκ» πιθανόν έχει στο μυαλό του πως  είναι το τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για τους ιταλούς και πόσο να αντέξει μία ομάδα που παίζει μονίμως με 6 παίχτες; Μπερδεμένο συνεπώς καθώς μπορεί να βγάλει κούραση η Σάσαρι, μπορεί και όχι…

Συνοψίζω

ΣΠΑΡΤΑΚ- ΟΥΛΜ    UNDER  147,5     8,5/10   89-71
AKANTEMIK (+3,5)      8/10   64-85
KOYΜΠΑΝ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ     UNDER   146,5    8/10      91-66  
ΝΤΟΝΕΤΣΚ (-9.5)    7,5/10  ΜΟΝΟ ΤΟΥ- ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ  92-87
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (+9,5)    8/10   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ   72-92
ΠΡΙΕΝΑΪ (+4,5)    8,5/10  84-66
ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ     ΝΙΚΗ    1,50  81-67
ΑΡΤΛΑΝΤ    ΝΙΚΗ      ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ   76-71

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

720. (+3,5) ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ   1   
725. (+4,5) ΠΡΙΕΝΑΪ- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ    1
773. ΚΑΝΤΟΥ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (+0,5)    1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ- ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ   1    ΝΙΚΗ
ΣΠΑΡΤΑΚ- ΟΥΛΜ   UNDER   147.5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου