Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Eurochallenge πρεμιέρα




Στο eurochallenge έχουμε 8 ομίλους των τεσσάρων. Περνάνε οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.


Στον πρώτο όμιλο η Κρκα δίκαια είναι φαβορί με την ΕΘΑ. Δεν είναι η Κρκα πάντως η περσινή καλή ομάδα και προσέχουμε το χάντικαπ. Ίσως απλή νίκη εδώ μόνο. Στο άλλο παιχνίδι πάμε με το διπλό της Καρσίγιακα που έχει καλύτερο υλικό από την Τόφας ενώ δεν ξεχνάμε πως το Σάββατο για το πρωτάθλημα είχαμε Τόφας- Καρσίγιακα 95-94 στην παράταση. Προσωπικά δεν πιστεύω να κερδίσει εκ νέου η Τόφας.

Στον δεύτερο όμιλο η φινλανδική Κατάγια έδειξα και στα προκριματικά ότι είναι αξιόμαχη άλλα δεν θέλω να μπλέξω καθώς οι ρουμάνοι της Πλοϊέστι είναι μεγάλος γρίφος! Στο άλλο παιχνίδι οι ρώσοι της Κρίλια κάνουν ότι θέλουν με την διαφορά. Απλά θυμίζω πως η Κρίλια και παλαιότερες χρονιές σε αυτή την φάση εμφανίζεται αρκετά ασόβαρη.

Στον τρίτο όμιλο η Βεντσπιλς αν θέλει, μπορεί να καλύψει και το χάντικαπ της Νόρκεπινγκ ενώ δεν βγαίνει άκρη στο άλλο παιχνίδι μεταξύ σουηδών και φινλανδών σε ένα μικρό σκανδιναβικό ντερμπάκι.

Στον τέταρτο όμιλο προσέχουμε την Γκας Μετάν που είναι πονηρή τόσο εντός άλλα πολύ περισσότερο εκτός. Δεν θα έχει εύκολο έργο η Ντιζόν και ας είναι το όνομα της αναμέτρησης. Αδιάφορο το Χιμίκ- Ταρτού Ροκ. Οι ουκρανοί με τους εσθονούς δημιουργούν εκρηκτικό δίδυμο…

Στον πέμπτο όμιλο οι ρουμάνοι της Πιτέστι μπορούν να μην διασυρθούν από τους Γάλλους της Παρί (κυρίως και λόγω έδρας) συνεπώς κρατώ το χάντικαπ τους. Δεν ακουμπάμε τον βέλγικο εμφύλιο ανάμεσα σε Μονς και Άαλσταρ.

Στον έκτο όμιλο εντελώς αντιστοιχηματικό το Τιμισοάρα- Κόρμεντ ενώ πιθανότατα ξεσπά η Όλντενμπουργκ μετά το κάζο στην Βόννη, στην αδύναμη μακριά από την Ουγγαρία Σζολνοκι και καλύπεται το -10,5 που ξεκίνησε από -8,5 και ενδέχεται να ανέβει και άλλο.

Στον έβδομο όμιλο ο πεισματάρης Απόλλωνας μπορεί να δυσκολέψει τους γάλλους της Νανσί που περνάνε δύσκολη εποχή. Αντίθετα η Γκραβελίν κερδίζει με όσο θέλει την Μινσκ από την Λευκορωσία. Αρκεί να θέλει.

Τέλος στον όγδοο όμιλο δεν μπλέκουμε με την τρελο- Βόννη ενώ η Άρμια σαν ομάδα θα μας απασχολήσει σε μελλοντικά παιχνίδια. Όχι σήμερα.

Συνοψίζω

Πετάμε της μικρές νίκες για Κρκα και Κατάγια καθώς δεν αξίζουν για eurochallenge. Κρατάμε 5 σημεία. Νίκη Καρσίγιακα (1,65), Βέντσπιλς (-12,5), Πιτέστι (+9,5), Όλντενμπουργκ (-10,5), Απόλλων (+9,5).

ΠΡΟΤΑΣΗ 1

ΤΟΦΑΣ- ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ   2  ΝΙΚΗ   63-64
ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΣΖΟΛΝΟΚΙ  1  ΜΕ 10,5π. ΥΠΕΡ ΣΖΟΛΝΟΚΙ  87-70

ΠΡΟΤΑΣΗ 2

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ- ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ    1   ΜΕ  12,5π. ΥΠΕΡ ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ  72-68
ΠΙΤΕΣΤΙ- ΠΑΡΙ    1  ΜΕ 9,5π. ΥΠΕΡ ΠΙΤΕΣΤΙ   75-91

*εναλλακτικό πρότασης 2 ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΥΠΕΡ ΤΟΥ


***Από το eurocup δεν θα μας απασχολήσουν τα σημερινά παιχνίδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου