Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Eurochallenge Analysis - 4η αγωνιστική



Φτάσαμε αισίως στην τέταρτη αγωνιστική του eurochallenge. Αρκετές ομάδες έχουν «καθαρίσει» την πρόκριση. Άλλες τόσες παλεύουν ακόμα…


Στον πρώτο όμιλο στον τουρκικό εμφύλιο η Καρσίγιακά υποδέχεται την Τόφας. Φέτος άλλες δύο φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες (μόνο στην  Προύσα). Για το πρωτάθλημα κέρδισε η Τόφας με 1π. Για το eurochallenge η Καρσίγιακα με 1π.! Καλύτερο υλικό έχουν οι σημερινοί γηπεδούχοι άλλα τίθεται ένα ερώτημα. Θα βοηθήσει η Καρσίγιακα την Τόφας να προκριθούν χέρι- χέρι ή θα την μπλέξει σε μέγιστες περιπέτειες πρόκρισης με αντίπαλο την Κρκα; Γρίφος! Για την περιέργεια και μόνο κρατάω το +7,5 της Τόφας σε μονό αποδεκτό. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η ΕΘΑ δεν πείθει φέτος. Με +10,5 υπέρ δεν θα ασχοληθούμε πάντως. Η Κρκα λογικά αν δεν αυτοκτονήσει, κερδίζει.


Στον δεύτερο όμιλο η Πλοϊέστι εντός είναι μαχητική και τίμια άλλα το κίνητρο το έχει η Κατάγια, που θέλει νίκη σήμερα για να παίξει εντός έδρας την επόμενη αγωνιστική την πρόκριση της με τον Κεραυνό (αν ηττηθεί αυτός αύριο από την Κρίλια). Η Κατάγια, που έχασε εντός από την Κριλία σε ένα ρεσιτάλ τριπόντων από τους ρώσους την προηγούμενη αγωνιστική, δεν είναι κακή ομάδα και λογικά σήμερα μπορεί να παίξει και άμυνα. Η νίκη της στο 1,60-1,65 μοιάζει καλή. Στο αυριανό παιχνίδι, ο Κεραυνός θα ξέρει ήδη τι έκανε η Κατάγια. Αν έχουν κερδίσει οι φινλανδοί θα πάω με το +6,5 που έχει ο Κεραυνός υπέρ του τώρα ακόμα πιο ζεστά καθώς οι κύπριοι είναι καλή ομάδα φέτος.


Στον τρίτο όμιλο η Τάμπερε έχει αποκλειστεί άλλα δίνεται φαβορί με την Σοντερτάλιε! Περίεργα δοσμένο άλλα οι φιλοσοφία των βόρειων λαών επιβεβαιώνει τον μπουκ και εμείς απέχουμε. Θα παλέψει και η Νόρκεπινγκ εντός με την ανώτερη Βέντσπιλς. Για την περιέργεια και μόνο θα πάω με το +2,5 των σουηδών.


Στον τέταρτο όμιλο η Ντιζόν (όπως έγραφα και στο προηγούμενο άρθρο του eurochallenge) έχει στρέψει το ενδιαφέρον καθαρά στο γαλλικό πρωτάθλημα και αυτό το +6,5 των ρουμάνων της Γκας Μετάν είναι πρόκληση. Θα το βάλω κάπου! Μαχητικοί και οι εσθονοί της Ταρτού οριακά μπορούν να κερδίσουν την Χιμίκ άλλα το σημείο δεν είναι για πολλά, πολλά.


Στον πέμπτο όμιλο τεράστιο το χάντικαπ της Πιτέστι. Όχι πως είναι κάτι το ιδιαίτερο οι ρουμάνοι άλλα με την αλλοπρόσαλλη Παρί  τέτοιες τιμές (+22,5) είναι δελεαστικές για μία μικρή κόντρα  Στον βέλγικο εμφύλιο παρατηρούμε πως η Μονς τα πάει καλύτερα εκτός τώρα στο ξεκίνημα και ίσως αξίζει περισσότερο το +5,5 που έχει σε σχέση με την χαμηλή νίκη της Άαλσταρ.


Στον έκτο όμιλο η Όλντενμπουργκ δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση άλλα τους γερμανούς τους προτιμούμε κυρίως εντός που οργιάζουν. Οι ούγγροι της Σζολνόκι με νίκη καπαρώνουν την δεύτερη προνομιούχα θέση και ο όμιλος ξεκαθαρίζει από νωρίς. Χαμηλό με μία πρώτη ματιά το +5,5 της Σζολνόκι άλλα δύσκολα θα καλυφθεί για μένα. Αδιάφορο στοιχηματικά το Κόρμεντ- Τιμισοάρα.


Στον έβδομο όμιλο έχουμε τρίτο σερί εντός έδρας ματς στο eurochallenge για την Μινσκ που πάει φουλ για πρόκριση (με όπλο καθαρά την έδρα της) αν νικήσει σήμερα και την Γκραβελίν. Το πρόβλημα είναι πως πετυχαίνει την Γκραβελίν σε ανάκαμψη και σωστά ο μπουκ δίνει +6,5 για τους γηπεδούχους (πριν 1 βδομάδα μπορεί να ήταν το πολύ +2,5). Λογικά κερδίζει η Γκραβελίν άλλα στο eurochallenge τόσο χαμηλές αποδόσεις δεν αξίζουν. Αδιάφορο το παιχνίδι της Νανσί με τον Απόλλωνα.


Στον όγδοο όμιλο τέλος, προσέχουμε πως η Βόννη ίσως να ξεσπάσει, ίσως και όχι στην Αντβέρπ μετά την ήττα από την Γκίσεν συνεπώς δεν μπλέκουμε στα κέφια της. Για την περιέργεια θα πάω όμως με το +2,5 της Άρμια στο παιχνίδι που γίνεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο την Χάποελ.


Συνοψίζω


ΤΟΦΑΣ (+7,5)    ΜΟΝΟ ΤΟΥ  -  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ   78-56
ΚΑΤΑΓΙΑ ΝΙΚΗ    1,60-1,65   67-80
ΚΕΡΑΥΝΟΣ (+6,5)    ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΟ (αν κερδίσει η Κατάγια πάμε πιο ζεστά)
ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ (+2,5)     ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ - ΛΙΓΑ   51-69
ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ  (+6,5)   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ   83-79
ΤΑΡΤΟΥ ΝΙΚΗ   1,75   ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ   94-77
ΠΙΤΕΣΤΙ (+22,5)    ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ-  ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ   84-70
ΜΟΝΣ (+5,5)   ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ   97-84
ΣΖΟΛΝΟΚΙ (+5,5)    ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΟΥ     67-85
ΑΡΜΙΑ (+2,5)   ΜΟΝΟ ΤΟΥ- ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ  72-79


ΠΡΟΤΑΣΗ 1   8/10


20.00 ΣΖΟΛΝΟΚΙ- ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ       1   ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΣΖΟΛΝΟΚΙ
ΤΕ 19.30 ΚΕΡΑΥΝΟΣ- ΚΡΙΛΙΑ    1   ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΚΕΡΑΥΝΟΥ   


ΠΡΟΤΑΣΗ 2 (χωρίς βαθμολογία)


16.00 ΑΡΜΙΑ- ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ   1  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΑΡΜΙΑ
20.00 ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ- ΤΟΦΑΣ   2   ΜΕ  7,5π. ΥΠΕΡ ΤΟΦΑΣ


(η δεύτερη πρόταση πάει και σε μονά αποδεκτά όπως γράφω και στην σύνοψη)


ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ
ΣΖΟΛΝΟΚΙ – ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ    1    ΝΙΚΗ    2,55- 2,60


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου