Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τα "κουρέλια" τραγουδάνε ακόμα... (Euroleague analysis)




Εξαιρετική η μέρα χθες. Σχεδόν ότι δόθηκε πέρασε με συνέπεια να έχουμε και 2 ταμεία διαδικτύου. Ένα με Άρτλαντ και Μπουντιβέλνικ. Ακόμα ένα με Μπουντούσνοστ και Κεραυνό! Σε καλή μεριά! Σήμερα έχουμε ευρωλίγκα και τα φώτα όλα πέφτουν εκεί. Η αγωνιστική είναι δύσκολη πάντως αν και μερικές ομάδες πρέπει να κερδίσουν για παραπάνω από ένα λόγους.  Γενικά η φετινή ευρωλίγκα με το καλημέρα μας έχει στην έκπληξη πάντως και δεν το ξεχνάμε αυτό!

Στον πρώτο όμιλο χαμός πλέον με την Ρεάλ να είναι η μόνη που αναπνέει ελεύθερα. Μάχη στα περίχωρα της Μόσχας με την Κίμκι να προέρχεται από 2 στα 2 στην ευρωλίγκα και ενδιάμεσα νίκη και επί της Ούνιξ για την vtb. Εντελώς αντίθετη η πορεία της Ουλκέρ (που πληρώνει και την ανετοιμότητα του Μακ Κάλεμπ) με ήττα εύκολα στο Καντού και επίσης ήττα στην Καρσίγιακα για τα εγχώρια. Τρίτο σερί εκτός παιχνίδι, ίσως και να μην τριτώσει το κακό  καθώς ο Πιανιτζιάνι δεν είναι ηττοπαθής και μάλλον ξεκινά από την αρχή ο ηγέτης Μακ Κάλεμπ που προφυλάχθηκε με την Καρσίγιακα για να είναι ετοιμοπόλεμος τώρα. Εμείς πάμε με το +4,5 της Ουλκέρ σε μονό αποδεκτό όμως καλύτερα.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά. Το περιμέναμε άλλωστε μετά τις σαρωτικές αλλαγές άλλα έχει υπερβολικά μεγάλα νεκρά διαστήματα που δεν δικαιολογούνται. Η Ρεάλ πετάει. Εύκολα κέρδισε και την Μπιλμπάο στα εγχώρια. 1,50 νίκη Ρεάλ για την κατάσταση των δύο ομάδων μου μοιάζει εξαιρετικά υψηλό για να είναι αληθινό. Άλλα αγωνιστικά δίκαια είναι φαβορί και μπορεί να βγει η νίκη της. Απλά εγώ δεν θα την παίξω. Θα προτιμήσω το χάντικαπ της ελληνικής ομάδας και ας ελπίσουμε να μιλήσει το μέταλλο του πάλαι ποτέ πρωταθλητή!

Μίνι τελικός και στην Λιουμπλιάνα με την Ολίμπια θεωρητικά να έχει ακόμα αμυδρές ελπίδες πρόκρισης. Έστρωσε η Καντού άλλα στην Στόζιτσε Αρένα σήμερα θα ικανοποιήσω την περιέργεια μου με την άσσο της Ολίμπια.

Στον δεύτερο όμιλο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα είναι. Στο ντέρμπυ πρωτιάς ανάμεσα σε Μακάμπι και Μάλαγα δίκαια η «ομάδα του λαού» δίνεται γκραν φαβορί άλλα για μία Μάλαγα που στρώνει εκτιμώ πως το +9,5 είναι καλό χάντικαπ. Παιχνίδι μεγάλης βαθμολιγικής σημασίας στην Πολωνία όπου η Πρόκομ ορθά είναι ελαφρύ φαβορί (πήρε και τον Ρίτσαρντς) άλλα το παιχνίδι πάει παντού και δεν θα μας απασχολήσει. Πάντως το μυαλό και των δύο είναι στο σημερινό παιχνίδι εδώ και μέρες καθώς θα εγχώρια έχασαν αμφότεροι από υποδεέστερους αντιπάλους (Τσάρνι- Μπουλαζάκ). Επίσης δύσκολο σε προγνωστικά είναι και το Άλμπα- Σιένα με τις δύο ομάδες να δείχνουν ετοιμότητα με εύκολες νίκες στα πρωταθλήματα τους. Για την περιέργεια και μόνο θα πάω ελαφρά με την νίκη της Άλμπα.

Στον τρίτο όμιλο επίσης χαμός. Η Κάχα είναι στα σχοινιά και ελπίζουμε να συνέλθει καθώς με 1 νίκη δεν πάει πουθενά και πάλι ακόμα μία χρονιά η ευρωλίγκα θα αποδειχθεί πληγή. Ο Ολυμπιακός είναι «χοτ» έρχεται από διπλό στο Μιλάνο και «επαγγελματική» νίκη στο Περιστέρι, θα παίξει χωρίς άγχος εδώ άλλα για μένα η Κάχα δίκαια είναι φαβορί και μπορεί την νίκη. Άλλωστε ποτέ δεν ήταν ομάδα των εκτός έδρας ο Ολυμπιακός και ήδη με το διπλό στο Μιλάνο έκανε το χρέος του! 

Δύσκολα θα χάσει και η Εφές απλά είναι χαμηλή η νίκη της και η Μιλάνο όσο κοουτσάρει ο Σκαριόλο είναι προς αποφυγή γενικά μιας και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον ιταλό και πλέον είναι θέμα διάθεσης των παιχτών (υπερπλήρης ρόστερ) σε πιο παιχνίδι θα επιλέξουν να τον διώξουν με κάκιστη εμφάνιση (ακόμα μία). Στο Ζάγκρεμπ, στρώνει και η Τσεντεβίτα που έχει και τον σκόρερ Τόμας πλέον υγιή. Για την περιέργεια σε μονό αποδεκτό θα προτιμήσω το χάντικαπ των κροατών.

Στον τέταρτο όμιλο , η ΤΣΣΚΑ δύσκολα θα χάσει άλλα πάλι είναι αναμενόμενα χαμηλή η νίκη της. Για μία ΤΣΚΚΑ που δεν παίζει καλά πάντως και ήδη έχουν αρχίσει η διορθωτικές αλλαγές στο ρόστερ από τον Μεσίνα. Αν πάντως παίξει καλά η ΤΣΣΚΑ καλύπτει και το χάντικαπ εδώ. Η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει αυθημερόν στο Μπάμπεργκ για να παίξει το παιχνίδι και είναι πρώτη και αήττητη και με ήττα πάλι πρώτη θα είναι καθώς διέσυρε την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα άλλα δεν συνηθίζεται ομάδες σε τέτοιο υψηλό επίπεδο να ταξιδεύουν αυθημερόν. Η Ρεάλ και η Μάλαγα ταξίδεψαν Τρίτη! Διακρίνω μία υπεροψία ή υπερβολική σιγουριά για την νίκη από τους καταλανούς και ίσως το πληρώσουν. Καλό το χάντικαπ της Μπάμπεργκ συνεπώς. Στο Βελιγράδι τέλος, πάμε ζεστά με την πρώτη νίκη της Παρτίζαν στην διοργάνωση. Οι σέρβοι αυτοκτόνησαν με την Μπάμπεργκ στο προηγούμενο παιχνίδι (πάλι εντός), νομίζω πως σήμερα δεν χάνουν και ας είναι η Μπεσίκτας σε καλή κατάσταση.

Συνεπώς. Τρεις αήττητες ομάδες μέχρι τώρα. Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι. Προσοχή εδώ ίσως έχουμε βόμβα και σπάσιμο ενός αήττητου.

Απομονώνω τα αμφίρροπα παιχνίδια της Άλμπα, της Πρόκομ, της Παρτίζαν, της Κάχα και  της  Ολίμπια Λ. Μένουν 7 όπου έχουμε θεωρητικά (και βάσει φόρμας) λογικό φαβορί. Ρεάλ, Κίμκι, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Ζαλγκίρις, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα. Πλην Εφές και ΤΣΣΚΑ εγώ τα άλλα όλα τα φοβάμαι. Σε νίκη πάντα μιλάω σε συνδυασμό με τα ψίχουλα που πληρώνουν (πχ δεν αξίζει η νίκη της Μακάμπι και ας βγει πανηγυρικά). Επίσης βάσει απόδοσης θεωρώ «τυράκι» ένα εκ των Ρεάλ ή Κίμκι.

Συνοψίζω

ΟΥΛΚΕΡ (+4,5) ΜΟΝΟ ΤΟΥ  8/10 (ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ)
ΤΣΣΚΑ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΑΜΗΛΗ (δεν την βαθμολογώ καν ούτε θα την παίξω)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+8,5)   8,5/10
ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΙΑΝΑΣ  (+1,5)   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
ΜΑΛΑΓΑ (+9,5) 8,5/10
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (+7,5)   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
ΑΛΜΠΑ ΝΙΚΗ  1,85  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+4,5)      8,5/10  (ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΝΙΚΗ  (και ο Θεός βοηθός!!!) ΚΑΛΟ
ΕΦΕΣ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΑΜΗΛΗ (δεν την βαθμολογώ ούτε θα την παίξω)
ΚΑΧΑ  ΝΙΚΗ    ΚΑΛΟ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

758. (+8,5) ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ     1   66-86
761. ΜΑΚΑΜΠΙ- ΜΑΛΑΓΑ (+9,5)     2   62-64
764. (+4,5) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΡΕΑΛ     1    79-68


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ   1  ΝΙΚΗ       87-72
ΚΑΧΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1  ΝΙΚΗ  72-89

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου