Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τοπ 16 και στο Eurocup (Αναλύσεις και προτάσεις)


Κακή η χθεσινή μέρα που ήταν μεγάλος κουβάς άλλα προειδοποιήσαμε πως είναι για χαλαρό ποντάρισμα έτσι κι αλλίως. Πάμε να δούμε την πρεμιέρα του Eurocup που έχει μεγάλα ντέρμπυ συνεπώς και δύσκολα στοιχηματικά παιχνίδια.

Σήμερα η Βαλένθια φιλοξενεί την Ρίγα και η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι ξεκάθαρη. Μία Βαλένθια που είναι πολυ δυνατή εντός άλλα σαφέστατα κουρασμένη μετά την επική νίκη της στην παράταση επί της Μπιλμπάο την Κυριακή. Από την άλλη η Ρίγα παρουσιάζεται καλύτερη ευρωπαϊκά φέτος σε σχέση με πέρσι και αν υποτιμηθεί πιθανότατα όχι μόνο δεν θα διασυρθεί άλλα μπορεί να μας προσφέρει και ένα συνερπαστικό φινάλε.Πέρσι βρέθηκαν εκ νέου στο Τοπ 16 του eurocup οι δύο ομάδες και μάλιστα στον ίδιο όμιλο όπως και φέτος. Η Βαλένθια έκανε φυσικά το 2 στα 2 (+31 και +11) άλλα ξανατονίζω η φετινή Ρίγα είναι καλύτερη της περσινής. Πονηρό το +13,5 του ΟΠΑΠ, διαδικτυακά το βρίσκουμε μέχρι +15,5 το χάντικαπ των φιλοξενούμενων. Για μία ομάδα που στην πρώτη φάση έβγαλε δύο διπλά νίκης σε Άρτλαντ και Λε Μαν νομίζω πως οριακά είναι προτιμότερο το διπλό με χάντικαπ.

Αύριο από νωρίς στην Αγία Πετρούπολη έχουμε ρώσικο εμφύλιο ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Σπαρτάκ και Κούμπαν συναντήθηκαν για την εγχώρια λίγκα πριν 2,5 μήνες περίπου στο ίδιο γήπεδο και σε ένα δραματικό παιχνίδι οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 74-70. Αγαπούν την άμυνα Ζντοβτς και Πασούτιν άλλα under δεν μπορώ να παίξω. Δεν μου πάει το χέρι! Αήττητη η Σπαρτάκ στην πρώτη φάση. 4-2 το ρεκόρ της Κούμπαν που ήταν πάντως σε δυσκολότερο όμιλο. Όλα είναι πιθανά στο στγκεκριμένο ζευγάρι απλά η Κούμπαν έχει ελαφρώς καλύτερο υλικό και παρόλο που η έδρα παίζει ρόλο σε τέτοια παιχνίδια εκτιμώ πως το +4,5 που έχει είναι καλό χάντικαπ.

Στην Πολωνία η Ζιελόνα υποδέχεται την Σεβίλλη του Ρενέσες. Μία Σεβίλλη που θεωρητικά στρώνει άλλα πρακτικά έκανε στην ισπανική λίγκα 2 κολλητές νίκες άλλα με ποιον; Με Βαγιαδολίδ και Μανρέσα. Οι πολωνοί είναι ομάδα συνόλου, έχουν καλή ψυχολογία καθώς για τα εγχώρια προέρχονται από νίκη επί της Πρόκομ και δεν πιστεύω πως η Σεβίλλη θα περάσει εύκολο απόγευμα. Είμαι με τον άσσο και το +1,5 των γηπεδούχων.

Στην Ουκρανία διεξάγεται ακόμα ένα δύσκολο στοιχηματικά παιχνίδι. Η πολύ καλή εντός έδρας Μπουντιβέλνικ υποδέχεται την εξ' ίσου καλή και "δεμένη" Μπάνβιτ σε ένα παιχνίδι που ο νικητής με το καλήμερα παίρνει προβάδισμα πρόκρισης καθώς μιλάμε για έναν όμιλο ανοιχτό χωρίς μεγάλο φαβορί. Οι ουκρανοί είναι ξεκούραστοι καθώς τελευταίο παιχνίδι έπαιξαν στην Μαριούπολη με την Αζόβμας στις 30/12. Η Μπανβιτ σαφέστατα είναι περισσότερη κουρασμένη καθώς το Σάββατο χρειάστηκε στην Αντάλυα την παράταση για να λυγίσει την τοπική ομάδα. Με το μαχαίρι στο λαιμό θα πάω με τον άσσο. Σέβομαι όταν παίζει εντός η φετινή Μπουντιβέλνικ. Ελπίζω να με δικαιώσει!

Στην Ποντγκόριτσα η έμπειρη πλέον Μπουντούσνοστ υποδέχεται την Τριούμφ που με 6 στα 6 πέρασε τρένο από την α' φάση των ομίλων. Η Μπουντούσνοστ παρόλο που πάντα ήταν κυρίως μία ομάδα έδρας βλέπουμε πως φέτος παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά. Κάνει μεγάλα διπλά σε αδριατική λίγκα και eurocup ενώ εντός αγχώνεται και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Η Τριουμφ δεν είναι στα οικονομικά επίπεδα των άλλων ομάδων της χώρας άλλα ο Καράσεφ έχει δημιουργήσει ένα μαχητικό σύνολο που δύσκολα χάνει άλλα και δύσκολα κερδίζει. Συνεπώς ίσως έχουμε θριλεράκι εδώ οπότε το +2,5 του ΟΠΑΠ το κρατάμε (μέχρι +3,5 το βρίσκουμε), δεν αποκλείω την παράταση άλλα είναι πολύ πιθανό και το ξερό διπλό των ρώσων για όποιον ψάχνει μία μεγαλύτερη απόδοση.

Μπερδεμένο αρκετά το Ουλμ- Ερ. Αστέρας καθώς οι σέρβοι φέτος έχουν μία πολύ ποιοτική ομάδα άλλα και οι γερμανοί κάνουν μία σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία 2 χρόνια σε αγωνιστικό επίπεδο και είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Δεν θα κρατούσα κάτι. Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως η μεν Ουλμ αποτελείται από 7 δηλωμένους αμερικανούς και φυσικά γερμανούς παίχτες. Ο Ερ. Αστεράς από 3 δηλωμένους αμερικανούς και σερβους παίχτες. Άλλες εθνικότητες στο παρκέ δεν θα υπάρχουν μιας και του γάλλου Τραορέ η μεταγραφή στον Αστέρα χάλασε τελευταία στιγμή,

Στην Βασκονία η Μπιλμπάο υποδέχεται την Νίμπουργκ και λογικό είναι και αυτή, όπως και η Βαλένθια, να είναι κουρασμένη από το κυριακάτικο χορταστικό παιχνίδι πρωταθλήματος. Η Νίμπουργκ είναι έμπειρη ομάδα στο eurocup και όλο αυτό το διάστημα αγωνιζόταν στην τσέχικη λίγκα όπου στην ουσία έκανε καλές προπονήσεις και δοκίμαζε συστήματα εν' όψει eurocup μιας και απέχει ως ρόστερ αρκετά από τους υπόλοιπους. Το +12,5 μοιάζει καλό χάντικαπ. Αν δεν περάσει της Ρίγα σήμερα γίνεται ακόμα καλύτερο.

Στην Πόλη τέλος, στο σημαντικότερο παιχνίδι της πρεμιέρας η Γαλατασαράϊ φιλοξενεί την Ούνιξ Καζάν σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι φέτος έχουν μία πληρέστατη ομάδα ενώ ενισχύθηκαν προ ημερών και με τον διάσημο Αρόγιο που ντεμπουτάρησε με τη  Χατσέτεπε στον υγιεινό περίπατο του Σαββάτου. Η Ούνιξ με την σειρά της είναι επίσης σε καλή κατάσταση και προέρχεται από εύκολο διπλό στο Ντόνετσκ για την vtb λίγκα. Τιτανομαχία συνεπώς με ελαφρύ προβάδισμα για την γηπεδούχο. Αταμάν και Πέτροβιτς πάντως αγαπούν την άμυνα όσο λίγοι άνθρωποι στα παρκέ και το under 144,5 στον ΟΠΑΠ είναι καλή επιλογή.

Από την Γερμανία που έχουμε 3 παιχνίδια, επιγραμματικά κρατάω την νίκη της Αρτλαντ (1,60) και το χάντικαπ της Λουντβιγκσμπουργκ (+10,5).

ΣΥΝΟΨΗ

ΡΙΓΑ (+15,5)   ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ   86-82
ΚΟΥΜΠΑΝ (+4,5)     70-84
ΖΙΕΛΟΝΑ (+1,5)   76-67
ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ  ΝΙΚΗ   1,85   76-69
ΤΡΙΟΥΜΦ (+3,5)   90-69
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΟΥΝΙΞ   UNDER   144,5   74-80
ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (+12,5)   83-85
ΑΡΤΛΑΝΤ   ΝΙΚΗ   1,60    72-71
ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (+10,5)    79-73


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  EUROCUP

716, ΣΠΑΡΤΑΚ ΑΓ, ΠΕΤΡ. - ΚΟΥΜΠΑΝ (+4,5)   2
717. (+1,5) ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ- ΣΕΒΙΛΛΗ    1
722. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ  UNDER  144,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ- ΤΡΙΟΥΜΦ    2  ΜΕ  3,5π. ΥΠΕΡ ΤΡΙΟΥΜΦ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1   ΝΙΚΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΥΑΔΑ

ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ- ΑΡΤΛΑΝΤ  2   ΝΙΚΗ  ΑΡΤΛΑΝΤ
ΤΡΙΕΡ- ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ   2   ΜΕ 10,5π. ΥΠΕΡ ΛΟΥΝΤΒΙ

**Μπορείτε να μπλέξετε τα σημεία με δική σας χημεία. Τα δύο γερμανικά κάλλιστα χωράνε σε πρόταση ΟΠΑΠ (Λούντβι) ή διαδικτύου (Άρτλαντ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου