Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η προσοχή μας σε Ελλάδα και Ισπανία (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακου)



Παρόλο που η μέρα στην ευρωλίγκα ήταν μέτρια για τον πήχη που έχουμε θέσει εν τούτοις πλήρωσε η πρόταση διαδικτύου με τα under στα παιχνίδια Κάχα- Μπεσίκτας και Σιένα- Κίμκι. Σήμερα και αύριο όπως κάθε σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον μας μονοπωλούν τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει.

Πρώτη επιλογή είναι η Μπραουνσβάϊγκ. Αλλοπρόσαλλη και ασταθής η Βόννη φέτος. Παλαιότερα εντός έδρας ήταν δύναμη. Φέτος είναι γενικά ομάδα μέρας περισσότερο. Βρέθηκε επομένως σε καλή μέρα και κέρδισε την Τρίερ εντός. Δεν πείθει πάντως γενικά με το μπάσκετ που παίζει. Η Μπραουνσβάιγκ όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε στόχο τα πλέι οφ. Φέτος έχει την άνετη παραμονή καθώς το μπάτζετ μειώθηκε. Είναι επικίνδυνη πάντως και μακριά από το σπίτι με 3 διπλά ως τώρα και θέλει προσοχή. Το +5,5 είναι καλό χάντικαπ.

Δεύτερη επιλογή είναι η Χιπούσκοα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πονηρό χάντικαπ καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη άλλα η ιστορία δείχνει κάθε χρονιά πως εύκολα παιχνίδια στην Ισπανία δεν υπάρχουν. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το παλεύουν σε κάθε παιχνίδι πλέον. Εντός παίζουν καλύτερα πάντα. Η Βαλένθια μετά την επική νίκη επί της Μπιλμπάο, είχε την Ρίγα για το eurocup (όπου αγχώθηκε άλλα κέρδισε) και τώρα πάει στην χώρα των βάσκων σε μία ουσιαστικά επικίνδυνη έξοδο μιας και η Χιπούσκοα ψάχνει απεγνωσμένα νίκες.  Κούραση για τις «νυχτερίδες» υπάρχει. Ίσως το εκμεταλλευτεί η Χιπούσκοα. Νίκη Βαλένθια δεν θα έπαιζα ποτέ. Άσσος στον ΟΠΑΠ.

Τρίτη επιλογή είναι η Ουλμ. Η οποία την προηγούμενη αγωνιστική τα έδωσε όλα με την Μπάγερν και ηττήθηκε οριακά στο καλάθι και μεσοβδόμαδα σε ένα χορταστικό παιχνίδι ηττήθηκε εντός για το eurocup από τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι ομάδα με πολύ καλό υλικό πάντως και στόχο την τετράδα στην Μποιυντεσλίγκα. Η Όλντενμπουργκ έχει ισχυρή έδρα, έχει 5 σερί νίκες, είναι όνομα στην χώρα άλλα ανά πάσα στιγμή από εκεί που δεν το περιμένει κανείς μπορεί να κάνει την πιο ανόητη ήττα. Δεδομένου πως η Ουλμ θα παίξει με ακόμα περισσότερο πάθος (σε σχέση με την Μπάγερν) για να κερδίσει αυτό το ντέρμπυ (το δεύτερο κολλητό), το χάντικαπ είναι καλό. Δεν αποκλείω την παράταση. Τέτοια παιχνίδια είναι πάντα crush test για τις ομάδες που θέλουν τίτλο.

Τέταρτη επιλογή είναι η Εστουντιάντες. Που ζόρισε εντός την Κάχα την προηγούμενη αγωνιστική (και μας πλήρωσε). Πιθανότατα αν δεν κερδίσει την Μπαρτσελόνα, μάλλον θα την δυσκολέψει εξ’ ίσου καθώς όπως έγραφα και πριν μία εβδομάδα, η Εστού όταν παίζει με τους «μεγάλους» εντός δείχνει υπέρμετρο πάθος και αγωνιστικότητα. Καλό το +5,5. 

Πέμπτη επιλογή είναι ο Κολοσσός. Οι «πράσινοι» θα είναι χωρίς Διαμαντίδη και με το μυαλό στο Βερολίνο όπου θέλουν να πάρουν το κομβικό βαθμολογικά «βατό» παιχνίδι με την Άλμπα στα πλαίσια της ευρωλίγκα. Ο Κολοσσός έδιωξε τον Γκέκο, έφερε τον περσινό Φραγκιά (και καλά έκανε) και αναμένεται βελτιωμένος. Αποφεύγω τέτοια παιχνίδια στην Ελλάδα λόγω χάντικαπ άλλα το συγκεκριμένο πιστεύω βάσει μομέντουμ είναι καλή επιλογή.

Τελευταία επιλογή είναι η Μανρέσα. Που παλεύει λυσσαλέα για μία νίκη και για όποιον έχει καλή μνήμη πάντα ήταν μία ομάδα έδρας περισσότερο μικρομεσαία μεν άλλα σχετικά αξιόπιστη. Τα τελευταία τρία της παιχνίδια τα έχασε στις λεπτομέρειες. Πολύ πιθανό και το συγκεκριμένο να χαθεί πάλι οριακά. Η Κάχα είναι τρένο με τον Τάμπακ και κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις (κυρίως εντός όπου «σκοτώνει») άλλα λογικά αν το δούμε κάποτε θα έρθει και η εντολή για συντήρηση καθώς παίζει σε διπλό απαιτητικό ταμπλό σε φουλ ρυθμούς. Και γενικά η συγκεκριμένη έδρα ποτέ δεν ήταν φιλόξενει καθώς στις τελευταίες τρεις επισκέψεις της, τις δύο έχασε!

Διαδικτυακά το Σάββατο πάμε αμιγώς ελληνικά με τα χάντικαπ για Άρη και Απόλλωνα. Την Κυριακή κρατώ την νίκη για Μπανταλόνα (1,45) και το χάντικαπ του Περιστερίου.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


725. (+6,5) ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ      76-68

726. ΒΟΝΝΗ- ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ (+5,5)        74-64

741. ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΟΥΛΜ (+3,5)     91-95


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΚΑΒΑΛΑ- ΑΡΗΣ   2   ΜΕ   3,5π. ΥΠΕΡ ΑΡΗ   77-85

ΠΑΟΚ- ΑΠΟΛΛΩΝ Π.   2   ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΑΠΟΛΛΩΝΑ   68-61


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ


786. (+5,5) ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ     1    88-66

790. (+18,5) ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ        59-67

805. (+6,5) ΜΑΝΡΕΣΑ- ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ      1   83-83


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ- ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ    1    ΝΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ   89-87

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ- ΡΕΘΥΜΝΟ    1    ΜΕ   4,5π. ΥΠΕΡ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ   70-69



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου