Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η "σφιχτή" Γαλατά και η ευκαιρία της Άλμπα! (Ανάλυση Eurocup και προτάσεις)




Δεν καλύφθηκαν χθες τα χάντικαπ από Τόφας και Όλντενμπουργκ και δεν ήταν δυνατό να πληρωθούμε. Είπαμε πάντως πως πάμε συντηρητικά ενώ προειδοποιήσαμε και για το «τυράκι» της Μπιλμπάο. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει eurocup και ένα παιχνίδι ευρωλίγκας. Αυτό της Άλμπα με τον Παναθηναϊκό.

Στον πρώτο όμιλο η ρώσικη Τριούμφ υποδέχεται την Μπουντιβέλνικ και η λογική λέει πως αυτό το 1,40 περνάει. Οι ρώσοι τελείωσαν την α’ φάση των ομίλων με ένα επιβλητικό 6 στα 6 άλλα μπήκαν με το αριστερό στο Τοπ 16 με διασυρμό στην Ποντγκόριτσα. Από την άλλη η Μπουντιβέλνικ όπως λέγαμε και στην πρεμιέρα είναι κυρίως ομάδα έδρας με εμφανείς εκτός έδρας αδυναμίες που τις στοιχίζουν. Δεν θέλω να μπλέξω με χάντικαπ. Κρατάω μόνο την  απλή νίκη για Τριούμφ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπάνβιτ είναι δίκαια το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης με την πανίσχυρη έδρα της, απλά στα χάντικαπ υπάρχει ένα θέμα καθώς η Μπουντούσνοστ διανύει περίοδο φόρμας και δεν ξέρω κατά πόσο τα παλικάρια του Ενέ θα μπορέσουν να κάμψουν εύκολα την αντίσταση των Μαυροβούνιων. Πιθανή άλλα πολύ χαμηλή (1,20) η νίκη της Μπάνβιτ που προσωπικά δεν την αγοράζω.

Στον δεύτερο όμιλο είπαμε χθες για το Ρίγα- Μπιλμπάο και σήμερα έχουμε το Νίμπουργκ- Βαλένθια. Σε αντίθεση με την Μπιλμπάο, η Βαλένθια πιστεύω πως κερδίζει σήμερα στην Τσεχία και το 1,50 της νίκης της είναι καλό σημείο. Μία Βαλένθια που έχασε εκτός από την Χιπούσκοα για την ισπανική λίγκα και λίγο δύσκολο για την ποιότητα της να κάνει 2 κολλητές ήττες έστω και αν η Νίμπουργκ είναι δυνατή ομάδα στην έδρα της. Συνεπώς διπλό νίκης και διπλό με χάντικαπ -3,5 για τον ΟΠΑΠ.

Στον τρίτο όμιλο οι ρώσικες ομάδες παίζουν εντός και είναι ξεκάθαρα φαβορί. Η Κούμπαν αντιμετωπίζει την ευχάριστη έκπληξη Ζιελόνα και αν έχει διάθεση καλύπτει και το χάντικαπ. Μπορεί οι πολωνοί να πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία ως τώρα άλλα κακά τα ψέματα τα δύο ρόστερ δεν συγκρίνονται. Δεν μπλέκουμε πάντως. Στο άλλο παιχνίδι, στην Αγία Πετρούπολη, η Σπαρτάκ μπορεί την νίκη με την Σεβίλλη άλλα η ισπανική ομάδα είναι σε άνοδο και σε καλή ψυχολογία μετά και το τεράστιο διπλό στο σπίτι της Μάλαγα οπότε καλό είναι να απέχουμε. Δύσκολα θα χάσει η Σπαρτάκ δεύτερο σερί εντός για το eurocup άλλα δεν χρειάζεται να «τραβήξουμε πιθανό ζόρι» για απόδοση του 1,28!

Στον τέταρτο όμιλο τέλος, η Ούνιξ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην αναμέτρηση με την Ουλμ άλλα το +11,5 μου μοιάζει προκλητικό εδώ και ίσως το βάλω για την πέριεργεια μου κάπου. Κρατάω το +4,5 της Γαλατασαράϊ πάντως ως το σημείο της αγωνιστικής από το eurocup στα χάντικαπ. Ο Ερυθρός Αστέρας παρουσιάζει φέτος μία πολύ καλή ομάδα με ποιότητα άλλα κακά τα ψέματα άλλο το επίπεδο της αδριατικής λίγκας και άλλο το Τοπ 16 του eurocup. Καλή η νίκη στην έδρα της Ούλμ σε ένα παιχνίδι run n gun άλλα σήμερα που περιμένω καλή άμυνα από την Γαλατασαράϊ δύσκολα θα καλυφθεί αυτό το +4,5. Καλή απόδοση και η νίκη της Γαλατά στο 2,50 περίπου ενώ σε σύνολο πόντων πάω με το under 159.5!

Στην ευρωλίγκα κρατάω το χάντικαπ της Άλμπα καθώς όπως έχουμε διαπιστώσει ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει ακόμα καλές λύσεις για να μην φαίνεται η απουσία του Διαμαντίδη στο παιχνίδι του ενώ και η Άλμπα (που δεν έπαιζε σαββατοκύριακο στην Μπουντεσλίγκα και ξεκουράστηκε) θα παλέψει εντός για ότι καλύτερο. Δεν περιμένω περίπατο για τον Παναθηναϊκό επομένως αυτό το +6,5 είναι καλή επιλογή. 

ΣΥΝΟΨΙΖΩ


ΤΡΙΟΥΜΦ  ΝΙΚΗ  1,40   84-85

ΒΑΛΕΝΘΙΑ  ΝΙΚΗ  1,50  77-82

ΟΥΛΜ (+11,5)  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ   87-95

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (+4,5)   74-91

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   UNDER  159,5

ΑΛΜΠΑ (+6,5)    73-79


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


723. ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (+4,5)    2

724. (+6,5) ΑΛΜΠΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     1

761. (+5,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΡΕΑΛ      1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ  2   ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

ΑΛΜΠΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ


ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΥΑΔΑ


ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ  2   ΝΙΚΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   UNDER  159,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου