Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μπορεί το διπλό η Χιμίκ (Ανάλυση- Σύνοψη- Προτάσεις Eurochallenge)



Δεν καταφέραμε, σε μία τρομερά δύσκολη πάντως στοιχηματικά μέρα, να συνεχίζουμε το σερί των ταμείων διαδικτύου. Η Ντόνετσκ μας έστειλε αδιάβαστους παρόλο που η Ιντιάνα πήγε το παιχνίδι όπως ακριβώς περίμενα. Στον πόντο! Γενικά στο ΝΒΑ σπάνια χάνουμε βασικό  σημείο (βγήκε και η νίκη του Μέμφις) καθώς πλέον το πρωτάθλημα έχει «ρολάρει» και η λογική που ακολουθούμε αποδίδει καλά. Σήμερα ως παραδοσιακή Τρίτη έχουμε Eurochallenge με κομβικά παιχνίδια στο πρόγραμμα. Πάμε να αναλύσουμε τους ομίλους όπως κάθε φορά.

Στον πρώτο όμιλο Καρσίγιακα και Βέντσπιλς είναι δίκαια τα μεγάλα φαβορί απέναντι σε Κατάγια (ή Κατάζα κατά άλλους) και Γκας Μετάν αντίστοιχα. Στο πρώτο παιχνίδι χρονικά στην Λετονία, η Βεντσπιλς χρειάζεται την νίκη για να κάνει «σεφτέ» και την παίρνει λογικά. Οι ρουμάνοι της Γκας Μετάν είναι ομάδα έδρας οπότε στα χάντικαπ αν θέλουμε να ασχοληθούμε πάμε με το -11,5 του άσσου όχι όμως φανατικά. Στην Τουρκία, θέμα διάθεσης το χάντικαπ για την ανώτερη και φορμαρισμένη Καρσίγιακα οπότε δεν μας απασχολεί η αναμέτρηση ή παίζουμε λίγο διπλό με +16,5 μήπως και κάνουν συντήρηση οι τούρκοι εν’ όψει του ντέρμπυ με την Μπεσίκτας για τα εγχώρια.

Στον δεύτερο όμιλο η Παρί στην δυνατή της έδρα μπορεί να επιστρέψει στις νίκες. Η Σζολνόκι τελευταία παίζει καλά και κερδίζει σε eurochallenge και αδριατική λίγκα άλλα συνεχίζει να έχει μέτριο ρόστερ που δεν τρομάζει. Δεν ακουμπάμε και την Γκραβελίνι που είναι ξανά χοτ άλλα χάνει εύκολα τις  μεγάλες διαφορές που έχει.

Στον τρίτο όμιλο στην Προύσα, η Τόφας υποδέχεται την Κράσνιε Κρίλια σε ένα κομβικό παιχνίδι για αυτήν. Μία Τόφας που έχασε από την Άνκαρα εντός το Σάββατο άλλα λογικά και με την άμυνα της σήμερα θα τα πάει καλύτερα. Άνετη η Κρίλια που σίγουρα δεν θα την στενοχωρήσει μία ήττα σήμερα. Συνεπώς +5,5 για Τόφας για εμάς. Στην Σουηδία η Νόρκεπινγκ υποδέχεται την Χιμίκ και με νίκη οι γηπεδούχοι κάνουν βήμα πρόκρισης. Οι ουκρανοί πάντως είναι πονηρή ομάδα, πάλεψαν και με την Κρίλια στο προηγούμενο εντός  και δεν πιστεύω  πως θα χάσουν σήμερα. Το κίνητρο της νίκης είναι μεγάλο και για τους δύο και εμείς πάμε με το διπλό!

Στον τέταρτο όμιλο τέλος, προτιμούμε την καλή έδρα της Μινσκ, που έχασε από την Άαλσταρ στην παράταση εντός την προηγούμενη αγωνιστική και με περισσότερο πείσμα θα παίξει σήμερα για την πρώτη της νίκη. Η Βόννη είναι ομάδα μέρας και εφ’ όσον προέρχεται από διπλό στην Βρέμη με την Μπρεμερχάβεν ενδέχεται σήμερα να μην είναι σε τόσο καλή «μέρα» όσο την Κυριακή. Ο ορισμός της αλλοπρόσαλλης ομάδας με λίγα λόγια απλά εμπιστεύομαι την έδρα της Μινσκ σήμερα και την ανάγκη για νίκη οπότε  το χάντικαπ μοιάζει καλό.

Έχουμε και ένα σημαντικό παιχνίδι για το eurocup σήμερα. Βαλένθια και Μπιλμπάο αναμετρώνται 3η φορά μέσα σε 20 μέρες περίπου με τις έδρες να μιλούν μέχρι στιγμής. Για το πρωτάθλημα η Βαλένθια κέρδισε δύσκολα στην παράταση. Για το eurocup την προηγούμενη εβδομάδα η Μπιλμπάο κέρδισε εύκολα. Τώρα η λογική λέει πως η Βαλένθια εύκολα ή δύσκολα κερδίζει άλλα προσωπικά η απόδοση της νίκης της (1,45) δεν με ελκύει. Προσοχή. Δεν λέω πως δεν θα βγει. Απλά προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ χαμηλή για ένα τέτοιο είδους παιχνίδι και δεδομένου πως οι «νυχτερίδες» είναι ντεφορμέ με 3 σερί ήττες και στην ισπανική λίγκα. Συνεπώς απέχω.


ΣΥΝΟΨΙΖΩ

ΚΑΤΑΓΙΑ (+16,5)    ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ  ΜΟΝΟ   89-70

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (- 11,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ   ΜΟΝΟ   96-64

ΤΟΦΑΣ (+5,5)  70-78

ΧΙΜΙΚ  ΝΙΚΗ  1,70   76-81

ΜΙΝΣΚ (+4,5)   74-70


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ- ΧΙΜΙΚ   2   ΝΙΚΗ ΧΙΜΙΚ

ΜΙΝΣΚ- ΒΟΝΝΗ   1  ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΜΙΝΣΚ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΤΟΦΑΣ- ΚΡΑΣΝΙΕ ΚΡΙΛΙΑ   1  ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΤΟΦΑΣ

ΡΕΑΛ- ΤΣΣΚΑ   2   ΜΕ   4,5π. ΥΠΕΡ ΤΣΣΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου