Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η Ακτινογραφία της Ευρωλίγκα (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις)




Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν την πρόταση διαδικτύου μας. Συγκεκριμένα η Γαλατασαράϊ έκανε πάρτυ στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα και η Άλμπα έστω και δύσκολα μας πλήρωσε στο χάντικαπ της. Εδώ θέλω να πω κάτι. Το χάντικαπ της Άλμπα από κάποια ώρα και μετά πήγε στο +5,5. Εγώ στον απολογισμό μου πάντα αναφέρομαι στα χάντικαπ που υπάρχουν την ώρα που σηκώνονται τα άρθρα. Άλλες φορές αυτό είναι υπέρ μας. Άλλες όχι. Π.χ. θυμάμαι παιχνίδι που με τις αλλαγές πλήρωνε πρόταση διαδικτύου και εγώ το προσμέτρησα ως χαμένο! Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων. 

Σήμερα μονοπωλεί το ενδιαφέρον η ευρωλίγκα. Πάμε να κάνουμε την καθιερωμένη μας ανάλυση.

Στην Γερμανία η Μπάμπεργκ φιλοξενεί την Εφές και θέλει να «σπάσει το ρόδι» με μία νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Δεδομένου πως έπειτα παίζει εμφύλιο με την Άλμπα (σε ένα βατό παιχνίδι) η σημερινή αναμέτρηση παρουσιάζει βαθμολογικά υψηλό κίνητρο. Για τα εγχώρια οι πρωταθλητές προπονήθηκαν με την Τούμπιγκεν εντός (103-73) ενώ γενικά και στην ευρωλίγκα ως τώρα έχουν καλές εμφανίσεις παρόλο που αντιμετωπίζουν «θηρία». Η Εφές κέρδισε εντός Άλμπα και Παναθηναϊκό και δείχνει να στρώνει. Άλλα ήταν παιχνίδια εντός έδρας που έτσι και αλλιώς η Εφές στο Ιπεχτσί σχεδόν πάντα είναι φαβορί. Θέλει την νίκη καθώς θεωρητικά παίζει με «εύκολο» αντίπαλο άλλα δεν με πείθει προσωπικά με τις εκτός έδρας εμφανίσεις της ως τώρα. Θα προτιμήσω τον άσσο με χάντικαπ εδώ. Δεν κρατάω κάτι από σύνολο πόντων.

 Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ σε ένα κλασικό ντέρμπυ της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ. Το κίνητρο στα μεταξύ τους παιχνίδια δεν είναι μόνο βαθμολογικό άλλα και θέμα πρεστίζ! Κανείς δεν αδιαφορεί (κόσμος, παίχτες, διοίκηση) και όλοι θέλουν την νίκη ακόμα και αν μιλούσαμε για φιλικό. Για την Vtb λίγκα φέτος πάλι στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις κέρδισε την ΤΣΣΚΑ με 76-66 (σε μία περίοδο που η Ζαλγκίρις έβγαζε φωτιές και στην ευρωλίγκα όσο θυμούνται) ενώ αμφότερες οι ομάδες είχαν εύκολα παιχνίδια το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Αν δω την αναμέτρηση ξερά- βαθμολογικά η Ζαλγκίρις έχει περισσότερο ανάγκη την νίκη. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Δεν θέλω να κρατήσω κάποιο σημείο στην αναμέτρηση καθώς μπορεί όλα να συμβούν. Προτιμώ το under  146,5 (μέχρι 148,5 βρήκα) άλλα και το ενδεχόμενο παράτασης διαδικτυακά!

Στην Ανδαλουσία έχουμε ισπανικό εμφύλιο με προφανέστατο φαβορί την Ρεάλ. Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Η Ρεάλ πλην της ήττας από την Μπαρτσελόνα για την ισπανική λίγκα έχει ξεχάσει να χάσει ενώ είναι πάντα πρώτη σε Ισπανία και ευρωλίγκα (στον όμιλο της). Διέλυσε και τα Γκραν Κανάρια την Κυριακή. Η Μάλαγα δείχνει να κάνει «κοιλιά» με 5 σερί ήττες (2 στην ευρωλίγκα και 3 στην Ισπανία). Το κερασάκι ήταν η ήττα εντός από την Σεβίλλη! Κάποιος διαβάζοντας τους αριθμούς μπορεί να πει ότι το 1,35 του διπλού για έναν «πακετά» είναι δώρο. Διαφωνώ. Αν ο αντίπαλος της Μάλαγα ήταν ομάδα άλλης χώρας δεν θα ακουμπούσα την αναμέτρηση. Άλλα απέναντι στην Ρεάλ πιστεύω πως τα παλικάρια του Ρέπεσα θα τα δώσουν όλα πάντα με την βοήθεια του κόσμου σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Καλό το χάντικαπ της Μάλαγα. Μέχρι +6,5 το βρίσκω.

Στην Πόλη η Μπεσίκτας υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Μία Μπαρτσελόνα που χάνει στην Ισπανία και κερδίζει στην ευρωλίγκα άλλα όσο δεν παίζει ο Ναβάρο σε φουλ ρυθμούς πάντα θα έχει πρόβλημα. Η Μπεσίκτας είναι ομάδα συνόλου και με την άμυνα θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Για μένα το καλύτερο εδώ είναι να περιμένετε το live και να πράξετε αναλόγως καθώς όσο δίνεται αμφίβολος ο Ναβάρο και δεν ξεκαθαρίζει η συμμετοχή του δεν μπορούμε να ασχοληθούμε σοβαρά με την αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην πρώτη φάση των ομίλων όπου η Μπαρτσελόνα κέρδισε με +12 και +30.

Στα περίχωρα της Μόσχας, η Κίμκι υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι καθώς δημοσιεύθηκαν οικονομικά προβλήματα για την Κίμκι και συρρίκνωση του ρόστερ άλλα έβαλε «πλάτη» η δημοτική αρχή και η όλη υπόθεση θυμίζει αυτή της Ζαλγκίρις που έγινε ντόρος για το απόλυτο τίποτα. Γενικά οι «σοβιετικοί» αρέσκονται σε τέτοιες διαρροές και προσωπικά δεν επηρεάζομαι. Αγωνιστικά η Κίμκι με την δυνατή της έδρα και την άμυνα θα πάει για μία ακόμα νίκη ενώ παίζει καλό μπάσκετ και έχασε παιχνίδι που έλεγχε με την Σιένα την προηγούμενη αγωνιστική. Η Μακάμπι νίκησε την προβληματική Ουλκέρ και έκανε «σεφτέ» και γνώμη μου είναι πως θα στρώνει από δω και πέρα. Η μίνι κρίση πέρασε! Σωστό το χάντικαπ. Οριακά θα πήγαινα με το διπλό με +3,5. Σε σύνολο πόντων προτιμώ το under 153,5 (μέχρι 155,5 στο διαδίκτυο).

Στην Πόλη εκ νέου η Ουλκέρ φιλοξενεί την Κάχα και  η λογική λέει πως η ακριβή αυτή ομάδα κάποτε πρέπει να κερδίσει. Χαμηλή η νίκη της πάντως που δεν δικαιολογεί τις εμφανίσεις των παιδιών του Πιανιτζιάνι άλλα για μία ομάδα με καλό ρόστερ που ψάχνει εναγωνίως την πρώτη της νίκη πάντα είναι φαβορί εντός έδρας. Αγωνιστικά η Ουλκέρ δεν παίζει άμυνα. Επομένως η Κάχα αν βρει ρυθμό σε ένα run n gun παιχνίδι μπορεί να την «σκοτώσει» κυρίως με το τρίποντο. Δεν ξέρω αν αποφασίσουν οι τούρκοι να παίξουν άμυνα άλλα η ουσία είναι πως μετά και τα τελευταία αποτελέσματα ήδη η θέση του Πιανιτζιάνι είναι επισφαλής με ότι αυτό συνεπάγεται. Η Κάχα είναι από τις πιο χοτ ομάδες της Ευρώπης. Αγωνιστικά αξίζει το χάντικαπ. Προσωπικά δεν θα μπλέξω. Αν συνεχίσει να μην παίζει άμυνα η Ουλκέρ το over 156,5 καλύπτεται.

Τέλος, στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα χάσει από την Σιένα. Μία Σιένα που έχασε στην Σαρδηνία εύκολα από την Σάσσαρι την Δευτέρα και έδειξε πως αν την παίξει κάποιος άμυνα και της κόψει το τρίποντο τότε δεν είναι απειλητική ποτέ. Βούτυρο στο ψωμί του Μπαρτζώκα δηλαδή! Αν αποδώσει η άμυνα πάμε σε έναν άσσο ακόμα και στον ΟΠΑΠ με -8,5 και φυσικά στο under 156,5. Λογικά εκεί θα θελήσει να το πάει ο Ολυμπιακός. Το ερώτημα μου είναι κατά πόσο θα το πετύχει. Γενικά μιλάμε για ένα παιχνίδι με προσοχή στην άμυνα για τον Ολυμπιακό από την αρχή και πάμε με under 156,5, νίκη Ολυμπιακού άλλα πολύ χαμηλή και ανά χείρας το live μην γίνει ροντέο το ματς για να καλύψουμε!

ΣΥΝΟΨΙΖΩ


ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+2,5)   76-94

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΤΣΣΚΑ   UNDER   148,5  διαδικτυακά   73-87

ΜΑΛΑΓΑ (+5,5)   64-72

ΜΑΚΑΜΠΙ (+3,5)   88-67

ΚΙΜΚΙ- ΜΑΚΑΜΠΙ  UNDER 155,5  διαδικτυακά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΣΙΕΝΑ    UNDER  156,5   72-74

ΑΠΛΕΣ ΝΙΚΕΣ

ΜΑΛΑΓΑ  3,40
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  2,25

**ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΛΑΓΑ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ. ΣΥΝΕΠΩΣ  ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΛΑΓΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ UNDER ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  (για λίγα)


759. (+2,5) ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΕΦΕΣ    1

792. ΚΙΜΚΙ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (+3,5)    2

794. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΣΙΕΝΑ UNDER  156,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΑΛΑΓΑ- ΡΕΑΛ  1   ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΓΑ

ΚΙΜΚΙ- ΜΑΚΑΜΠΙ   UNDER  155,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου