Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Φουλ του Άσσου (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Eurochallenge)




Τρίτη σήμερα και παραδοσιακά έχουμε το κύριο μενού του eurochallenge αυτή την μέρα. Φτάσαμε αισίως στην δεύτερη αγωνιστική του Τοπ 16 με τις καλές ομάδες στην πλειοψηφία τους να έχουν κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης. Γενικά πάντως μιλάμε για μία διοργάνωση με αρκετές εκπλήξεις και συναρπαστικά φινάλε! Πάμε να δούμε τους ομίλους έναν- έναν.

Στον πρώτο όμιλο Καρσίγιακα και Βέντσπιλς δύσκολα δεν θα προκριθούν εν τέλει και σήμερα παίζουν μεταξύ τους στην Λετονία. Πολύ καλή εξελίσσεται ως τώρα η χρονιά για τους τούρκους, πολύ καλή έδρα όμως οι λετονοί γενικά, συνεπώς καλό το +4,5 της Βέντσπιλς δεδομένου πως στην πρεμιέρα ηττήθηκε από την Κατάγια εκτός και θεωρητικά θέλει λίγο παραπάνω την νίκη από την Καρσιγιακά που προπονήθηκε εντός με την Γκας Μετάν και γενικά είναι και θα είναι άνετη βαθμολογικά. Αξίζει και η καθαρή νίκη 2,70+ της Βέντσπιλς ως απόδοση. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου εμπιστευόμαστε εκ νέου την έδρα. Οι ρουμάνοι της Γκας Μετάν (που είναι ομάδα έδρας) έκαναν ήδη την υπέρβαση βρισκόμενοι στο Τοπ 16 και αν τους ρωτούσαν εξ’ αρχής ποιο παιχνίδι σε αυτή την φάση θα μπορούσαν να πάρουν αν τερμάτιζαν με μία μόλις νίκη στον όμιλο θα απαντούσαν σίγουρα το εντός έδρας με την Κατάγια. Το σημερινό δηλαδή. Βέβαια οι φινλανδοί με νίκη σήμερα εφ’ όσον έχουν κερδίζει στην πρεμιέρα την Βέντσπιλς, ελπίζουν μέχρι και σε πρόκριση στο τέλος άλλα πιστεύω πως τελικά εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει απόψε η Γκας Μετάν. Στο 1,60-1,65 η νίκη της την κρατάω.

 Στον δεύτερο όμιλο λογικά Γκραβελίν και Χάποελ κερδίζουν Παρί και Σζολνόκι και ισοβαθμούν άπαντες στον όμιλο άλλα οι νίκες είναι πολύ χαμηλές και προς αποφυγή σε μία τέτοια διοργάνωση που έχουμε δει πολλά.

Στον τρίτο όμιλο η Κρίλια είναι το φαβορί και αν θέλει να περάσει αέρας από την Ουκρανία περνάει. Συνήθως όταν προέρχεται από καλή νίκη στην vtb league και μετά έρχεται eurochallenge κάνει συντήρηση πάντως και χαλαρώνει. Το Σάββατο η Κρίλια έβγαλε διπλό στο Καζακστάν με την Αστάνα σε ένα σημαντικό και απαιτητικό παιχνίδι. Γνωρίζει πως ακόμα και με ήττα σήμερα από την Χιμίκ έχει την ποιότητα στον όμιλο της να προκριθεί και σχετικά εύκολα. Οι ουκρανοί στον αντίποδα, ποντάρουν στην χαλαρότητα των ρώσων και στην καλή τους έδρα. Καλό χάντικαπ το +6,5 κατά την γνώμη μου πιθανότατα να μην καλυφθεί.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου δεν είναι εμπιστοσύνης η Τόφας εκτός και αυτό το 1,40 της νίκης της στην Σουηδία είναι προς αποφυγή.

Στον τέταρτο όμιλο τέλος, ένα μεγάλο no bet καθώς η Όλντενμπουργκ με την Βόννη φέρνουν ότι θέλουν στην κατάσταση που βρίσκονται και ύστερα από διακοπή δράσης λόγω all star game. Στο άλλο παιχνίδι η Άαλσταρ ναι μεν είναι πονηρή και ζημιάρα εκτός άλλα και η Μινσκ στην έδρα της ποντάρει σχεδόν αποκλειστικά. Οπότε τοίχος!

Έχουμε και παιχνίδι στην Ισπανία πάντως σήμερα. Απλά πάμε με την έδρα καθώς η Κανάριας εκεί ποντάρει (και μετά πάει Σαραγόσα που μάλλον χάνει και εύκολα) και η Εστού έκανε την μεγάλη νίκη με την Μπαρτσελόνα και ίσως «ψήλωσε» απότομα!



ΣΥΝΟΨΙΖΩ


ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (+4,5)

ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ    ΝΙΚΗ  1,60-1,65

ΧΙΜΙΚ (+6,5)

ΚΑΝΑΡΙΑΣ   ΝΙΚΗ  1,75


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1 (ΧΑΝΤΙΚΑΠ)


ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ- ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ  1   ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ  81-86

ΧΙΜΙΚ- ΚΡΑΣΝΙΕ ΚΡΙΛΙΑ   1   ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΧΙΜΙΚ   69-77


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2   (ΝΙΚΕΣ)


ΚΑΝΑΡΙΑΣ- ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ  1   ΝΙΚΗ ΚΑΝΑΡΙΑΣ  84-79

ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ- ΚΑΤΑΓΙΑ   1   ΝΙΚΗ  ΓΚΑΣ ΜΕΤΑΝ   84-82


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου