Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Απόδραση από το "κλουβί" του Ιπεχτσί; (Ευρωλίγκα ανάλυση και προτάσεις)




Ήρθε επιτέλους το 2013 χωρίς πάντως να έχει αλλάξει κάτι στην ζωή μας δραματικά. Ας ελπίσουμε να καλυτερέψουν τα πράγματα πάντως κυρίως στην Ελλάδα και ως συνέπεια στην προσωπική ζωή του καθενός.  Στο πρώτο κουπόνι της νέας χρονιάς έχουμε την δεύτερη αγωνιστική στην ευρωλίγκα. Μία αγωνιστική που χαρακτηρίζετε από τις απουσίες των Διαμαντίδη- Ναβάρο από Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Δύο παίχτες που είναι οι φυσικοί ηγέτες των ομάδων τους και χωρίς αυτούς υπάρχει πρόβλημα! Πάμε να αναλύσουμε τα παιχνίδια ένα- ένα.

Από νωρίς στα περίχωρα της Μόσχας η πολύ καλή εντός Κίμκι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και ήδη λόγω… Ναβάρο το χάντικαπ διαδικτυακά από +4,5 πήρε την κατηφόρα. Αγωνιστικά η Μπαρτσελόνα στα δύο τελευταία εντός με Ουλκέρ και Ρεάλ ξέσπασε επιθετικά άλλα δεν παύει να είναι μία ομάδα με αμυντικές αρετές και χωρίς τον «Λα Μπόμπα» πιθανότατα αυτές οι αρετές να χρειαστούν. Θιασώτης της άμυνας και ο κόουτς Κουρτινάϊτις της Κίμκι οπότε το under 148,5 είναι μία πολύ καλή επιλογή. Σε σημείο, θα προτιμήσω το +4,5 στον ΟΠΑΠ που ενδέχεται να αλλάξει αργότερα όμως. Νίκη απλή για Μπαρτσελόνα δεν πάιζω. Αν αλλάξει το χάντικαπ εν τέλει βάζουμε το under στο δελτίο μας.

Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι θέλει την νίκη άλλα εδώ και 2 εβδομάδες προβληματίζει με τις εμφανίσεις της. Ήττα και στην Τοσκάνη από την Σιένα ενώ στην συνέχεια υποδέχεται και την Ουλκέρ σε ένα ακόμα πονηρό παιχνίδι. Η Κάχα από τότε που ανέλαβε ο Τάμπακ είναι μαζί με Ρεάλ και Ολυμπιακό από τις πιο χοτ ομάδες της Ευρώπης και θέλει προσοχή. Μία Κάχα που προπονήθηκε με την Φουενλαμπράδα για την ισπανική λίγκα κάνοντας και συντήρηση ενώ στην ευρωλίγκα κέρδισε στην πρεμιέρα εύκολα τον Ολυμπιακό. Δύσκολο παιχνίδι με το +7,5 για Κάχα. Θα ήθελα να πάω με τον άσσο άλλα φοβάμαι το μομέντουμ των δύο ομάδων.  Ίσως το over 154,5 να μοιάζει μία πιο συνετή λύση δεδομένου πως η Κάχα παίζει «ανοιχτά» και η Μακάμπι εντός θα ψάξει ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της.

Στο θρυλικό Αμπντί Ιπεχτσί η Εφές υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και η νίκη είναι μονόδρομος για τους τούρκους για περισσότερους από έναν λόγο. Μία Εφές που πάλι κατέρρευσε ( για άλλους το παράτησε) στον τέταρτο δεκάλεπτο με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και συμπλήρωσε αισίως τις 3 συνεχόμενες κακές ήττες στην ευρωλίγκα. Ξεμπούκωσε με την Τόφας στα εγχώρια άλλα ψάχνει την μεγάλη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός όπως είπαμε και στο πρόλογο δεν θα έχει Διαμαντίδη (δεν τον είχε και με την Ζαλγκίρις ουσιαστικά) και πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι των τούρκων με καλές άμυνες κυρίως σε Φάρμαρ και Βούγιασιτς που στην μέρα τους «σκοτώνουν». Δεν θα κρατήσω πάντως το under, στα χάντικαπ οριακά θα πάω με τον άσσο και ουσιαστικά κρατάω μόνο την νίκη της Εφές στο 1,45. Χαμηλή άλλα πολύ πιθανή.

Στην Γερμανία εκ νέου η Ρεάλ που μετά την νίκη στην πρεμιέρα με την Άλμπα αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές της χώρας αυτή την φορά. Η Μπάμπεργκ που πήρε και τον γνώριμο μας  Μάσεϊ άλλα δεν θα παίξει σε όλο τον πρώτο γύρο, γενικά θα προσπαθήσει εντός να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τα παιχνίδια με τα «θηρία». Το πάλεψε στην Ανδαλουσία με την Μάλαγα άλλα λύγισε στο τέλος. Η Ρεάλ έχασε το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα άλλα πλην του γοήτρου καμία άλλη συνέπεια δεν είχε αυτό. Δεν ξέρω αν θα θελήσει να ξεσπάσει, η Μπάμπεργκ θα προσπαθήσει να μείνει κοντά πάντως και το under 159,5 διαδικτυακά είναι ανεκτό όριο.

Αύριο, στο Κάουνας, η Ζαλγίρις λογικά κερδίζει την Μάλαγα άλλα είναι αστείο το 1,25 της νίκης της για τέτοιο επίπεδο ανταγωνισμού. Δεν μπλέκουμε και με το χάντικαπ καθώς η Ζαλγκίρις αν θυμηθεί τον αρχικό καλό της εαυτό το καλύπτει. Θα τον θυμηθεί όμως;

Στο Βερολίνο η Άλμπα υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ σε ένα παιχνίδι με πονηρό χάντικαπ. Η Άλμπα που «γκέλαρε» εκ νέου στην μπουντεσλίγκα (με την Μπέϊρουθ αυτή την φορά) θυσιάζοντας νίκες για λίγη ξεκούραση των πενταδάτων παιχτών παραπάνω. Η ΤΣΣΚΑ καθάρισε την Εφές στο τέλος άλλα πάλι δεν έπαιξε την γνωστή «άμυνα Μεσίνα» και όσο δεν την παίζει ανά πάσα στιγμή είναι ευάλωτη. Θα κρατήσω το χάντικαπ της Άλμπα (μέχρι +11,5 διαδικτυακά) με την ελπίδα να δούμε δυνατές άμυνες και μία Άλμπα μαχητική στο παρκέ. Φυσικά καλή επιλογή και το under 147,5.

Στην Πόλη ο Πιανιτζιάνι υποδέχεται το δημιούργημα του, την αγαπημένη του Σιένα σε ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει αυτός πάντως και όχι οι συμπατριώτες του. Δεν χρίζει εμπιστοσύνης η Ουλκέρ άλλα το παιχνίδι είναι κομβικό δεδομένου πως μετά οι τούρκοι πάνε στο «καυτό» Γιαντ Ελιάου. Χαμηλή η νίκη της Ουλκέρ στο 1,40, όποιον τον καλύπτει μπορεί να την βάλει σε ένα παρολί (όχι φανατικά). Η Σιένα προέρχεται από ήττα εκτός από την Βενέτσια ( έκοψε το τρίποντο ο Ματσόν και πήρε την νίκη) άλλα έτσι κι αλλιώς κάποτε θα έχανε μιας και με το τρίποντο κυρίως εδώ και ένα μήνα παίζει φουλ επιθετικό μπάσκετ. Πονηρό το χάντικαπ. Ο Πιανιτζιάνι μπορεί να «κλειδώσει» τα ατού της Σιένα και στον ΟΠΑΠ με το μαχαίρι στο λαιμό πάλι προς άσσο είμαι άλλα μόνο για την περιέργεια και τίποτε παραπάνω.

Στο ΣΕΦ τέλος ο Ολυμπιακός λογικά κερδίζει την Μπεσίκτας και επειδή εντός παίζει και φοβερές άμυνες κρατάω μόνο το under 154,5 που το θεωρώ και ένα από τα καλύτερα under/ over του κουπονιού.

ΣΥΝΟΨΗ

ΚΙΜΚΙ (+4,5)   ΟΠΑΠ   78-65

ΚΙΜΚΙ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   UNDER    148,5    ΟΠΑΠ   78-65

ΜΑΚΑΜΠΙ- ΚΑΧΑ OVER   154,5   ΟΠΑΠ     ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ   70-71

ΕΦΕΣ   ΝΙΚΗ   1,45   78-64

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΡΕΑΛ     UNDER   159,5     ΟΠΑΠ   67-82

ΑΛΜΠΑ (+10,5)   ΟΠΑΠ    57-75

ΑΛΜΠΑ- ΤΣΣΚΑ   UNDER   147,5    ΟΠΑΠ    57-75

ΟΥΛΚΕΡ ΝΙΚΗ     1,40   92-98

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ    UNDER   154,5     ΟΠΑΠ     77-64


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


735. (+4,5)  ΚΙΜΚΙ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ     1   

756. (+10,5) ΑΛΜΠΑ- ΤΣΣΚΑ    1

758. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ   UNDER    154,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΠΕΜΠΤΗΣ



ΚΙΜΚΙ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   UNDER   148,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΕΦΕΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1    ΝΙΚΗ    ΕΦΕΣ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



ΑΛΜΠΑ- ΤΣΣΚΑ     1      ΜΕ 11,5π. ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ     UNDER   154,5   ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου