Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τα περίχωρα της Μόσχας είναι αφιλόξενα! (Ανάλυση- Σύνοψη Προτάσεις Eurocup)



Πλήρωσε χθες η βασική μας πρόταση ίντερνετ καθώς η Μινσκ δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της ενώ και η Χιμίκ κέρδισε την Νόρκεπινγκ μέσα στο σπίτι της επιβεβαιώνοντας την αίσθηση που είχα. Στην δεύτερη πρόταση η Τόφας έχασε με 8π. οπότε χάθηκε και η πρόταση που έκλεινε την Πέμπτη βέβαια με την ΤΣΣΚΑ. Σήμερα έχουμε το κύριο μενού του eurocup. Επτά αναμετρήσεις στις πέντε από τις οποίες έχουμε ξεκάθαρο φαβορί. Η αγωνιστική πάντως είναι κομβική για αρκετές ομάδες.

Στον πρώτο όμιλο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε διπλό της Ρίγα μέσα στην Τσεχία και νίκη της Μπάνβιτ εντός επί της Τριουμφ. Η Μπάνβιτ είναι μία στρωμένη τουρκική ομάδα χωρίς μεγάλα ονόματα και πολύ δυνατή έδρα. Παίζει γενικά καλό μπάσκετ άλλα η ανάγκη της Τριούμφ για την πρώτη της νίκη με οδηγεί στον άσσο με χάντικαπ. Οι ρώσοι στην α΄φάση είχαν 6 στα 6 και δεν ξέχασαν ξαφνικά το μπάσκετ που έπαιζαν. Απλά στο Τοπ 16 είναι δυσκολότεροι οι αντίπαλοι. Εν τούτοις οριακά πιστεύω πως βγαίνει αυτός ο άσσος μιας και η Μπάνβιτ ρεαλιστικά είναι άνετη και στο επόμενο εντός με την Μπουντιβέλνικ μπορεί να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Στην Ποντγκόριτσα η Μπουντούσνοστ είναι γκραν φαβορί με τους ουκρανούς και αυτή η χαμηλή νίκη χρίζει προσοχής. Φέτος οι μαυροβούνιοι έχουν κάνει καλές γκέλες στην άλλοτε απόρθητη έδρα τους και δεδομένου πως η Μπουντιβέλνικ είναι ξεκούραστη και στο πρωτάθλημα Ουκρανίας έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, αυτόματα το eurocup είναι ο πρώτος και κύριος στόχος της ομάδας. Καλό το +5,5.

Στον δεύτερο όμιλο είπαμε χθες να προσέξετε την χαμηλή νίκη της Βαλένθια. Δεν ανταποκρινόταν η απόδοση στην δυσκολία του αγώνα και δικαιωθήκαμε. Σήμερα στην Λετονία η Νίμπουργκ θα παίξει για την ρεβάνς και το χάντικαπ είναι δίκαιο στους 6,5 πόντους καθώς εντός η Ρίγα είναι δυνατή φέτος και έχει κερδίσει μεγαλύτερα ονόματα από αυτήν. Οι τσέχοι πάντως είναι πονηρή ομάδα εκτός έδρας (βλ. διπλό στο Μπιλμπάο) και το +6,5 πιθανότατα δεν καλύπτεται σήμερα. 

Στον τρίτο όμιλο οι ρώσοι παίζουν εντός έδρας και τα χάντικαπ που πρέπει να καλύψουν είναι γρίφος. Αγωνιστικά η Σεβίλλη μοιάζει να μην ενδιαφέρεται για το eurocup πλέον άλλα δεν παύει να είναι μία ισπανική ομάδα, Η Ζιελόνα θα το παλέψει περισσότερο εκτιμώ και αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο χάντικαπ αυτό θα ήταν το +13,5 των πολωνών. Για περιέργεια απλά όμως,

Στον τέταρτο όμιλο τέλος, η Ουλμ με σούπερ ψυχολογία μετά την νίκη επί της Μπάγερν υποδέχεται την ποιοτικότερη Γαλατασαράϊ και νίκη Γαλατά δεν παίζω. Γενικά δεν ακουμπάω την αναμέτρηση που είναι σπαζοκεφαλιά με το χάντικαπ. Στο Βελιγράδι ο Αστέρας δείχνει να ξεπερνά την μίνι  «κοιλιά» που είχε κάνει, χρειάζεται την νίκη άλλα και η Ούνιξ είναι πολύ δυνατή ομάδα οπότε ή παίζουμε λίγο νίκη Αστέρα (όχι σε καλό δελτίο) ή τίποτα.

ΣΥΝΟΨΙΖΩ

ΤΡΙΟΥΜΦ (+2,5)   93-89

ΖΙΕΛΟΝΑ (+13,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ   81-54

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (+6,5)  81-59

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (+5,5)   75-77

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗ   ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ  81-73

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


716. (+2,5) ΤΡΙΟΥΜΦ- ΜΠΑΝΒΙΤ   1

719. ΡΙΓΑ- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (+6,5)    2

720. ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ- ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (+5,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΤΡΙΟΥΜΦ- ΜΠΑΝΒΙΤ  1  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΤΡΙΟΥΜΦ

ΡΙΓΑ- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ   2  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2  εξτραδάκι


ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ- ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ  2  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ  ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ

ΡΕΑΛ- ΤΣΣΚΑ  2   ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΤΣΚΚΑ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου