Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τα πάντα για την Ευρωλίγκα (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις)



Μια χαρά εξελίχθηκε η πρεμιέρα του Top 16 στο eurocup με 5 από τα 7 σημεία που προτείναμε να περνούνε. Αν είχαμε και καλύτερη χημεία στις προτάσεις μας θα πανηγυρίζαμε και ανάλογα ταμεία άλλα όπως έχουμε πει το καλύτερο όλων είναι να διαβάζετε τις αναλύσεις και την σύνοψη  και μόνοι σας να επιλέγετε τα σημεία που θα χρησιμοποιήσετε. Γι’ αυτό άλλωστε γίνεται και ανάλυση όλων των παιχνιδιών. Για να έχετε μία πλήρη εικόνα.

Σήμερα και αύριο θα μας απασχολήσει η ευρωλίγκα. Η αγωνιστική αυτή πάντως δεν χαρακτηρίζεται από κάποιο σούπερ σημείο. Τουναντίον σε όλα τα παιχνίδια οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί (μικρό ή μεγάλο) και καλούμαστε να βρούμε ποια έδρα θα σπάσει (αν σπάσει) και ποια χάντικαπ των φιλοξενούμενων δεν θα περάσουν. Συνεπώς πάμε συγκρατημένα αυτή την φορά και περιμένουμε το σαββατοκύριακο. 

Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μπάμπεργκ και οι ρώσοι παίζουν επιτέλους και άμυνα καθώς κράτησαν Άλμπα και Νεπτούνας στους 57π.! Εντός πάντα είναι πολύ δυνατοί και  πιο επιθετικοί στο παιχνίδι τους. Η Μπάμπεργκ είχε δύο εντός έδρας παιχνίδια για την Μπουντεσλίγκα Σάββατο και Δευτέρα όπου κέρδισε και τα δύο άλλα η κούραση υπάρχει καθώς δεν έχει τόσο πλούσιο ρόστερ ώστε να ανταποκρίνεται ανταγωνιστικά και στην Ευρώπη. Σωστά δοσμένο το χάντικαπ και πάμε για την περιέργεια με το διαδικτυακό +17,5. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην α’ φάση όπου η ΤΣΣΚΑ κέρδισε με +8 και +9 τα δύο παιχνίδια. Σε σύνολο πόντων δεν θέλω να κρατήσω κάτι καθώς το under που πίστευα αρχικά μπορεί εν τέλει να ξεφύγει αν χαλαρώσει η άμυνα της Μπάμπεργκ και βρει χώρο για showtime η ΤΣΣΚΑ.

 Στο ΟΑΚΑ ο πλήρης Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μάλαγα σε ένα παιχνίδι που θέλει να πάρει και με διαφορά αν γίνεται καθώς ποτέ δεν ξέρει στο τέλος τι θα γίνει με τις ισοβαθμίες. Δυνατός εντός πάντα, προέρχεται από εύκολη ήττα στην Τουρκία με την Εφές και πιθανότατα να έχουμε τις άμυνες που δεν είδαμε εκεί από τον Πεδουλάκη όπου έκανε τις δοκιμές του με τον Απόλλωνα σε μία καλή προπόνηση την Κυριακή. Η Μάλαγα προέρχεται από βαρύ πρόγραμμα με 3 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια (Βαλένθια- Ζαλγκίρις- Γκραν) και ισάριθμες ήττες καθώς δεν πήρε τις απαραίτητες ανάσες και βγάζει την αναμενόμενη κούραση. Θεωρητικά ο καλός Παναθηναϊκός μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό και να επικρατήσει άνετα άλλα και πάλι δεν μπορώ να παίξω άσσο με χάντικαπ -8,5 γιατί μιλάμε για μία έμπειρη ισπανική ομάδα. Προς under είμαι 146,5 αν έπρεπε κάτι να διαλέξω για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο Τελ Αβίβ έχουμε ντέρμπυ απογοητευμένων. Η Μακάμπι δεν έχει κάνει ακόμα «σεφτέ» στο Τοπ 16 και προέρχεται από ήττα σοκ εντός με την Κάχα. Λογικά δεύτερο σερί εντός δεν χάνει. Η Ουλκέρ παραπαίει και χθες ο πρόεδρος της ομάδας δεν ήταν πολύ …ευγενικός με το team. Άσσο με χάντικαπ δεν μου πάει να παίξω πάντως. Βρίσκω το χάντικαπ της Ουλκέρ στο +7,5 και για περιέργεια θα έβαζα διπλό με την ελπίδα πως ίσως μετά και τα τελευταία γεγονότα αρχίσει να στρώνει η ομάδα. Το σύνολο πόντων έτσι όπως παίζει η Ουλκέρ (καθόλου άμυνα δηλαδή) φωτογραφίζει το over άλλα προσωπικά θα απέχω.

Στην Βιτόρια η αναγεννημένη και χοτ Κάχα υποδέχεται την Μπεσίκτας και εμείς πάμε με το under 151,5 και το διπλό εδώ. Ο Κουντέρ (πέρσι στην Σολέ για όποιον θυμάται) είναι λάτρης της άμυνας και λογικά αυτή θα εφαρμόσει και σήμερα με κύριο μέλημα του να «κόψει» το φαρμακερό σουτ (τρίποντο) των γηπεδούχων. Δεν ξεχνάμε πως η Μπεσίκτας είναι ομάδα συνόλου χωρίς το μεγάλο όνομα- ηγέτη και αυτό συνεπάγεται μία σφιχτή ομάδα με άκρως αμυντικές αρετές. Η Κάχα εντός αν βρει ρυθμό «σκοτώνει» άλλα δεν πιστεύω να τα καταφέρει σήμερα τόσο εύκολα ώστε να κάνει έναν περίπατο με μεγάλο σκορ απέναντι στους τούρκους.

Αύριο στην Πόλη η Εφές υποδέχεται την Άλμπα και η λογική λέει πως δεν θα έχει πρόβλημα. Γενικά η Εφές δείχνει να στρώνει με δύο μεγάλες νίκες εντός με Παναθηναϊκό και Ουλκέρ και ίσως καλύψει και το χάντικαπ της Άλμπα. Δεν θα έβαζα τον άσσο πάντως σε καλό δελτίο. Γενικά το παιχνίδι είναι προς αποφυγή.

Στην Βαρκελώνη έχουμε μεγάλο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Η ελληνική ομάδα ταξιδεύει εκ νέου στη Ισπανία και σίγουρα θα θελήσει κάτι καλύτερο από την εύκολη ήττα που είχε με την Κάχα. Οι γηπεδούχοι πάντως είναι κομπλέ και μετά την ήττα από την Κίμκι δύσκολα θα χάσουν εκ νέου. Οριακό το +6,5 του Ολυμπιακού οπότε αποφεύγουμε το χάντικαπ. Κρατάω μόνο την χαμηλή νίκη της Μπαρτσελόνα στο 1,30 και το under 149,5 καθώς τόσο ο Πασκουάλ όσο και ο Μπαρτζώκας πιστεύω θα έχουν κύριο μέλημα να αφοπλίσουν Σπανούλη και Ναβάρο αντίστοιχα.

Στην Μαδρίτη η πάντα φορμαρισμένη Ρεάλ υποδέχεται την Ζαλγκίρις και δίκαια δίνεται μεγάλο φαβορί αν συνυπολογίσουμε και την καλή απουσία του Ντάριους Λαβρίνοβιτς στα σέντερ. Τα εντός έδρας παιχνίδια της Ρεάλ καταλήγουν over στην  πλειοψηφία τους άλλα ο Πλάθα της Ζαλγκίρις τελευταία έχει ρίξει βάρος στην άμυνα και δεν θέλω να ακουμπήσω. Συνεπώς ένα no bet είναι η καλύτερη επιλογή.

Στην Τοσκάνη τέλος, η εξαιρετικά φορμαρισμένη Σιένα υποδέχεται την Κίμκι και το +3,5 των ρώσων είναι επιλογή. Η ομάδα του Κουρτιναϊτις με τις εμφανίσεις της στα εγχώρια δείχνει ότι έχει ρίξει αποκλειστικά το βάρος στην ευρωλίγκα (όπου ψάχνει την υπέρβαση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο) και δεν αποκλείω (παρόλο την επιθετική δεινότητα της Σιένα) να έχουμε ακόμα και ένα καθαρό διπλό εδώ. Οι ιταλοί παίζουν πολύ με το τρίποντο, πράγμα που θα προσπαθήσει να περιορίσει η Κίμκι (έχει τα φόντα) οπότε και το under 158,5 έχει καλές τύχες στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Επίσης έχουμε πολλές μικρές νίκες των γηπεδούχων. ΤΣΣΚΑ και Εφές βγαίνουν εκτός συναγωνισμού. Από τις υπόλοιπες η Μπαρτσελόνα δύσκολα θα χάσει, όπως και ο Παναθηναϊκός οπότε αυτά τα 1,30 και 1,25 αντίστοιχα μάλλον περνάνε. Από τα υπόλοιπα, δηλαδή νίκες για Κάχα, Μακάμπι, Σιένα και Ρεάλ αν μου έλεγαν να διαλέξω ένα που θα μπορούσε να «σπάσει» σε καθαρό διπλό αυτό θα ήταν το 1,50 της Σιένα.

ΣΥΝΟΨΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΑΛΑΓΑ  UNDER  146,5 ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ   78-73

ΟΥΛΚΕΡ (+7,5)       ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ     91-73

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (+13,5)     77-51

ΚΑΧΑ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ   UNDER  151,5     77-51

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   UNDER  149,5 76-68

ΚΙΜΚΙ (+3,5)         82-76                                                          

ΣΙΕΝΑ- ΚΙΜΚΙ    UNDER   158,5        82-76


ΑΠΛΕΣ ΝΙΚΕΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1,30

ΚΙΜΚΙ 2,50

Οι πράκτορες απεργούν επομένως πάμε με προτάσεις διαδικτύου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΚΑΧΑ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ   2  ΜΕ   13,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

ΣΙΕΝΑ- ΚΙΜΚΙ   2   ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΚΙΜΚΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    2


ΚΑΧΑ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ  UNDER  151,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΙΕΝΑ- ΚΙΜΚΙ   UNDER    158,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


**Όπως είπα και στον πρόλογο δεν χρειάζεται να ανοιγόμαστε σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου