Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανάλυση προτελευταίας αγωνιστικής στην Α1 (σενάρια- εκτιμήσεις)



Πάμε να πούμε δύο λόγια για την κρίσιμη αγωνιστική στην Α1.

Καταρχήν τα παιχνίδια των αιωνίων είναι αδιάφορα καθώς ο μεν Ολυμπιακός είναι πρώτος, ο Πανιώνιος τρίτος, ο Παναθηναϊκός λογικά αν πάνε όλα τερματίζει δεύτερος και ο Κολοσσός έχει σωθεί άλλα ακόμα και να «καιγόταν» σίγουρα δεν υπολογίζει νίκη μέσα στον ΟΑΚΑ στο πρόγραμμα του. Παρόλα αυτά για την περιέργεια ίσως έβαζα πολύ λίγα στα χάντικαπ Πανιωνίου (+6,5) και Κολοσσού (+19,5) σε μονά αποδεκτά και επαναλαμβάνω για την περιέργεια καθαρά. Από εκεί και πέρα.

Η Καβάλα θέλει ένα θαύμα να για σωθεί και ρεαλιστικά ξερά να το δούμε πρέπει να πέσουν και 2 ομάδες. Η Καβάλα έχασε την μάχη της παραμονής με την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό. Τώρα ακόμα και αν στην έδρα της (θεωρητικά) κερδίσει το άνετο Ρέθυμνο πρέπει να κάνει την υπέρβαση στο Αλεξάνδρειο καθώς οι 6 νίκες δεν φτάνουν και στο εξ’ αναβολής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ δεν περιμένει νίκη. Ο Άρης θέλει 6άδα άλλα για μένα δεν είναι ο σούπερ στόχος που αν δεν επιτευχθεί θα φέρει γκρίνιες. Ο Άρης πάντως είναι ομάδα που ακόμα και εντελώς αδιάφορος να ήταν θα έπαιζε κανονικά το παιχνίδι καθώς τιμά την ιστορία του και φυσικά την τεράστια φανέλα που διαθέτει. Ο Αγγέλου πάντως διαδέχθηκε τον Αλεξανδρή που είναι τώρα στην Καβάλα και μία πονηρή σκέψη που έχω (παρά της απουσίες της Καβάλας) είναι να μην διασυρθεί η φιλοξενούμενη ομάδα. Θα επέλεγα το +10,5 της Καβάλας άλλα όχι φανατικά πάλι. Κυρίως λόγω Αλεξάνδρη και δεχόμενος πως είναι υποχρεωμένη η Καβάλα να παλέψει μέχρι τέλους για το θαύμα.

Στο Ρέθυμνο η τοπική ομάδα είναι 5η ότι και να γίνει οπότε παίζει χωρίς κίνητρο τα τελευταία δύο παιχνίδια με Περιστέρι και Καβάλα (γι αυτό και υποθέτω πως 26η αγωνιστική κερδίζει η Καβάλα αν «καίγεται»). Το Περιστέρι έχει κίνητρο άλλα ο Πέτρουλας (αρχηγός)  είναι απών και ο Πάρκερ είναι παρελθόν οπότε ναι μεν μπορεί να θέλει το Περιστέρι άλλα το 0-12 που έχει εκτός έδρας και το ρόστερ του δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Οπότε ρεαλιστικά το Περιστέρι περιμένει τον Ηλυσιακό τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο του σε έναν τελικό εκτός αν σήμερα κερδίσει η Ελευσίνα (που έχει την ισοβαθμία με το Περιστέρι) οπότε θα παρακαλά το Περιστέρι έστω ήττα Ηλυσιακού με τον αδιάφορο ΚΑΟΔ για να πάει για το +3 τελευταία αγωνιστική ώστε να πέσει ο Ηλυσιακός!!! Με νίκη Ελευσίνας και Ηλυσιακού το Περιστέρι έχει πέσει από σήμερα παρέα με την Καβάλα. Συνεπώς και εδώ το χάντικαπ λογικά έχει ενδιαφέρον άλλα και πάλι αν το Ρέθυμνο παίξει στα ίσια το ματς η διαφορά θα φύγει πάνω από τους 20 πόντους. Συνεπώς no bet.

Πάμε και στα δύο public bet που παίζει όλος ο κόσμος. Ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον αδιάφορο ΚΑΟΔ και με νίκη έχει σωθεί εκτός αν βγάλει διπλό το Περιστέρι στο Ρέθυμνο (ουτοπικό). Κατρακυλά η νίκη του Ηλυσιακού που έτσι κι αλλιώς άνοιξε στις περισσότερες εταιρίες σε χαμηλή απόδοση. Το σημείο πάντως έχει φορτωθεί πολύ καθώς  είναι ο ορισμός του μονόπλευρου ενδιαφέροντος. Είναι πάγια φιλοσοφία μου να μην ακουμπώ τόσο υπερφορτωμένα σημεία. Θεωρώ το 1,45 αστεία απόδοση από την στιγμή που υπάρχει και το Περιστέρι- Ηλυσιακός τελευταία αγωνιστική. Ας υποθέσουμε ότι η Ελευσίνα είναι η… «Μπαρτσελόνα» και κάνει 2 στα 2 με Ίκαρο και ΚΑΟΔ. Φτάνει 8 νίκες. Το Περιστέρι κάνει μαγεία διπλό στο Ρέθυμνο και ο Ηλυσιακός χάνει από τον ΚΑΟΔ. Ακόμα και σε αυτό το τρελό σενάριο ο Ηλυσιακός που είναι καλύτερο ρόστερ από το Περιστέρι, τελευταία αγωνιστική με διπλό επί του Περιστερίου σώνεται. Και το διπλό για τότε δεν είναι ουτοπικό.

Εν τέλει καταλήγω. Ναι μεν η νίκη του Ηλυσιακού είναι «δώρο» άλλα δώρα ίσως δεν κάνει κανείς και ο Ηλυσιακός ρεαλιστικά δεν καταστρέφεται με την ήττα. 1,45 δεν παίζω και ας βγει με περίπατο.

Τέλος η Ελευσίνα θέλει νίκη επί του Ικάρου και αναλόγως με τα παιχνίδια του Ηλυσιακού και του Περιστερίου θα πάει τελευταία αγωνιστική στην Δράμα για τον δικό της ίσως τελικό. Μία Ελευσίνα που εντός παίζει με πάθος και έχει κερδίσει στα τελευταία δύο εντός Πανιώνιο και ΠΑΟΚ!!! Ο Ίκαρος από τότε που ανέλαβε ο Καλαφατάκης έχει κάνει σερί νίκες και παίζει καλό μπάσκετ άλλα επίσης εκτιμώ πως η έκτη θέση δεν είναι ο σκοπός της ζωής στην Καλλιθέα και μια προχωρημένη σκέψη που κάνω καθώς στην Α1 δεν ξέρουμε αυτές οι ομάδες τι οικονομικά θα έχουν του χρόνου, γιατί να μην κάνει μια εξυπηρέτηση τώρα ο Ίκαρος δανεική; Κρατάω νίκη Ελευσίνας επομένως στο 1,65.

Σύνοψίζω

Για την περιέργεια Πανιώνιος (+6,5) και απορρίπτω τελικά τον Κολοσσό. Επίσης όχι φανατικά Καβάλα (+10,5) και σημείο μόνο το 1,65 της νίκης της Ελευσίνας. Δεν ανοιγόμαστε όπως και να έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου