Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο θάνατος σου, η ζωή μου (Ανάλυση- Σύνοψη - Προτάσεις φινάλε Ευρωλίγκα)



Μετά το απαραίτητο χθεσινό ρεπό (δεν είχε άλλωστε και κάτι σπουδαίο το πρόγραμμα) επιστροφή στην δράση με την τελευταία αγωνιστική στην ευρωλίγκα η οποία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον άλλα είναι δύσκολη στοιχηματικά καθώς οι εταιρίες είναι πολύ σωστά διαβασμένες στα χάντικαπ τους ενώ οι αδιάφορές ομάδες παίζουν μεταξύ τους και οι ενδιαφερόμενες επίσης. Οπότε έχουμε 4 μεγάλους τελικούς, ένα παιχνίδι με μονόπλευρο κίνητρο και 3 ματς εντελώς αδιάφορα. Θα τα πούμε όλα αναλυτικά ξεκινώντας ευθύς αμέσως.

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε με τους αδιάφορους.

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Μπάμπεργκ με το μυαλό και τον δύο να είναι πλέον στις εγχώριες λίγκες. Ειδικά η Μπάμπεργκ που είναι σε κακή κατάσταση (ντεφορμέ και με τραυματισμούς βασικών πχ Γουολς, Ζίρμπες) ψάχνει την ανασύνταξη εν όψει των γερμανικών πλέι οφ που σε ένα μήνα ξεκινάνε. Στα αγωνιστική η Ζαλγκίρις θα έχει τον Πόποβιτς πλέον άλλα όχι τον Λαφαγιέτ ενώ όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο,  τα οικονομικά της μπαίνουν σε μία τάξη με την βοήθεια του δήμου Κάουνας. Μία Ζαλγκίρις που έρχεται από ντροπιαστική ήττα στο Βερολίνο από την Άλμπα. Λογικά κερδίζει άλλα η Μπάμπεργκ δεν έχει ακόμα νίκη στο Τοπ 16 και φοβάμαι λίγο καμιά «κουφή» βόμβα εδώ. Αγωνιστικά πάντως καθαρά είναι άσσος και με -7,5 το παιχνίδι. Δεν θα μπλέξω όμως.

Στην Μάλαγα η Ουνικάχα όντας απογοητευμένη από τον αποκλεισμό παρά το σπουδαίο διπλό με την Εφές, υποδέχεται την Άλμπα σε ένα επίσης αδιάφορο παιχνίδι. Η Μάλαγα όπως τα λέγαμε και το Σάββατο στρέφει αποκλειστικά το ενδιαφέρον της στην Ισπανία καθώς έχει μείνει πίσω βαθμολογικά και πρέπει να ανακάμψει. Προέρχεται από σπουδαία νίκη εντός με την Κάχα για το πρωτάθλημα και λογικά ίσως έχουμε και μίνι rotation από τον Ρέπεσα σήμερα εν’ όψει της επικίνδυνης εξόδου της ομάδας στα Κανάρια Νησιά το Σάββατο. Αμφίβολος ο σεντερ Πέροβιτς. Περιζήτητος ο καλός Γουϊλιαμς. Η Άλμπα ήταν χοτ μέχρι που την Κυριακή την προσγείωσε απότομα η Ουλμ σε  σημείο να έχουμε λογομαχίες μεταξύ του κόοουτς Ομπράντοβις και του σταρ Γουντς στα αποδυτήρια όπως διέρρευσε. Λογικά πάντως όλα καλά τώρα. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην α’ φάση των ομίλων. Μέχρι στιγμής η Μάλαγα έχει το 3 στα 3 με νίκες +2, +11, +5. Μόνο για την περιέργεια μου θα πάω με το +8,5 της Άλμπα που βρίσκω διαδικτυακά. Πιστεύω δεν θα καλυφθεί.

Την Παρασκευή παίζουν οι δύο τουρκικές μεταξύ τους. Φέτος 4 στα 4 στα μεταξύ τους για την Ουλκέρ. Το χάντικαπ διαδικτυακά είναι +4,5 για την Μπεσίκτας τώρα (2π. παραπάνω από τον ΟΠΑΠ). Επίσης για την περιέργεια θα βάλω λίγα στον άσσο.

Πάμε στα παιχνίδια με κίνητρο. Όλα τα σενάρια πρόκρισης (75 συνδυασμοί) εδώ. Για να μην σας κουράζω με υποθέσεις.

Στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ σε ένα παιχνίδι που το θέλουν και οι δύο. Η ΤΣΣΚΑ για να κλειδώσει την πρωτιά και ο Παναθηναϊκός για να αποφύγει την τέταρτη θέση που μοιραία θα τον φέρει με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες άσχετα αν ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Πανιώνιο στην Α1 την Κυριακή. Το μυαλό όπως είχαμε γράψει και τότε ήταν στο σημερινό σπουδαίο παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω νικητή. Το live εδώ μοιάζει ιδανικό για να κινηθούμε ενώ έχουν ενδιαφέρον και τα ειδικά στοιχήματα ΟΠΑΠ σε ημίχρονα/ τελικά. Κομπλέ οι δύο ομάδες. Λογικά θα έχουμε καλές άμυνες (πιστεύω έκανε πρόβα για σήμερα με τον Πανιώνιο ο Πεδουλάκης στο πρώτο ημίχρονο εκείνου του αγώνα). Άλλωστε και ο Μεσίνα είναι μέγας θιασώτης της άμυνας. Πάμε με το under (διαδικτυακά μέχρι 146,5 που βρίσκω τώρα).

Στην Μαδρίτη η Ρεάλ λίγο δύσκολα θα κάνει τέταρτη σερί ήττα στην ευρωλίγκα (όσο ντεφορμέ και να είναι). Η Εφές άλλωστε δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα σταθερότητας στην ευρωλίγκα γενικά. Με το χάντικαπ πάντως υπάρχει θέμα. Εκ πρώτης όψεως δεδομένου πως και η Εφές θα παίξει δυνατά για την νίκη μοιάζει καλό το +7,5 των τούρκων. Φοβάμαι όμως το γεγονός  η Ρεάλ να μην θυμίσει την ομάδα τρένο που συνηθίσαμε και τελικά έχει ένα εύκολο βράδυ παρά το κίνητρο και της Εφές. Μόνο απλή νίκη Ρεάλ κρατάω (1,25) και θα την βάλω μόνο και μόνο για κλείσιμο δυάδας. Όσοι καλύπτεστε με μονά αποδεκτά μην την βάζετε. Όλα τα άλλα είναι ανοιχτά σε στοιχηματικό επίπεδο.

Στην Βαρκελώνη σπουδαίο παιχνίδι με το κίνητρο να το έχει θεωρητικά μόνο η Μακάμπι. Άλλα όπως έχουμε δει ως τώρα η Μπαρτσελόνα έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια κανονικά για την νίκη και την έχει πάρει (ρεκόρ 12-1). Συνεπώς και τώρα κανονικά θα παίξει πιθανότατα. Εκτός ο Μαϊκλ. Ο Ναβάρο θεωρητικά σε αδιάφορα παιχνίδια ξεκουράζεται άλλα και πάλι είναι απόφαση του κόουτς Πασκουάλ τι θα κάνει. Σωστά δίνεται φαβορί πάντως και ας είναι αδιάφορη. Στον αντίποδα η Μακάμπι με μία σπουδαία αντεπίθεση διαρκείας από εκεί που ήταν ξεγραμμένη έκανε σπουδαίες νίκες και πλέον ακόμα και με ήττα χρειάζεται συνδυασμός αποτελεσμάτων για να αποκλειστεί από τα ημιτελικά. Θα παίξει για την νίκη φυσικά και αυτή. Είναι προσηλωμένη αποκλειστικά σε αυτό το παιχνίδια μιας και στο Ισραήλ λόγω απεργίας δεν είχαμε δράση. Ξεκούραστη συνεπώς άλλα δεν ξέρω κατά πόσο βοηθά αυτό μιας και στο Ισραήλ έτσι κι αλλιώς προπονήσεις κάνει στην regular season.  Δεν θέλω να κρατήσω κάτι. Με «τρώει» το χάντικαπ το +5,5 της Μακάμπι άλλα δεν θεωρώ πως είναι καλό σημείο για πρόταση. Ίσως για την περιέργεια μόνο…

Στην Βιτόρια η Κάχα υποδέχεται την ντεφορμέ Σιένα και η νίκη της είναι η δεύτερη πίσω από αυτή της Ρεάλ για μένα που πιστεύω πως δεν χαλάει. Μία Κάχα που μετά το σπουδαίο διπλό στην Μόσχα με την Κίμκι θα πρέπει να είναι σωστός «αυτόχειρας» αν χάσει. Δυνατή έδρα πάντα. Καλύτερο υλικό από την φετινή Σιένα. Οι ιταλοί κάνουν την «κοιλιά» τους στο χειρότερο σημείο της φετινής χρονιάς. Τώρα που κρίνονται τα πάντα στην ευρωλίγκα άλλα και οι θέσεις κατάταξης της 8άδας στην ιταλική λίγκα μιας και εκεί οδεύουμε προς το φινάλε. Μία νίκη μόνο στα τελευταία 9 παιχνίδια και αυτή εντός για το campionato με την Καντού. Βέβαια κανείς δεν περίμενε πολλά από την φετινή Σιένα που είναι σε κατάσταση ολικής ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού άλλα αν σκεφτεί κανείς πως πριν ένα μήνα η ομάδα είχε σίγουρα τα προημιτελικά της ευρωλίγκα όντας 2η τότε εύκολα συνεπάγεται πως η ψυχολογία δεν είναι και στα καλύτερα της. Γενικά για μένα η πρόκριση για την Σιένα χάθηκε με την ήττα από την Μπεσίκτας στην Τουρκία. Κρατάω την νίκη της Κάχα (1,30) και το ΟΠΑΠικό -5,5 της Κάχα (στο διαδίκτυο είναι -7,5).

Στο Σεφ τέλος σπουδαίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να θέλει την νίκη άλλα πάντα στο θέμα πρόκρισης να είναι πιο άνετος σε σχέση με την Κίμκι που μετά την ήττα από την Κάχα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Θυμίζω πως ο Ολυμπιακός εντός έδρας φέτος δεν είναι η ομάδα- εγγύηση των προηγούμενων χρόνων και αυτή την αδυναμία την καλύπτει με σπουδαία διπλά σε καυτές έδρες που άλλοτε έχανε αμαχητί. Κρατάω το +5,5 της Κίμκι. Περιμένω όλα να κρίνονται οριακά και δεν αποκλείω νίκη της Κίμκι στο καλοπληρωμένο 3+ απόδοση. Από τα 3 χάντικαπ +5,5 του ΟΠΑΠ δηλαδή βλέπω άσσο Κάχα, διπλό Κίμκι και ελεύθερο να κάτσει όπου θέλει αυτό της Μακάμπι. Περιμένω και άμυνες καλές. Το under 154,5 διαδικτυακά μου αρέσει πολύ. Ουσιαστικά κομπλέ οι δύο μονομάχοι (Μαυροειδής και Μάντζαρης είναι μακροχρόνιοι). Το παιχνίδι είναι τηλεοπτικό από ελεύθερο κανάλι οπότε και το live  εδώ προσφέρει μία πολύ καλή λύση σε συνδυασμό με το θέαμα.

Στις καθιερωμένες παρατάσεις με σειρά προτίμησης θα επέλεγα ΟΣΦΠ-ΚΙΜΚΙ, ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ, ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΜΑΚΑΜΠΙ. Θεωρώ πως σε Μαδρίτη και Κάχα θα αποφύγουμε το θριλεράκι. Τα αδιάφορα παιχνίδια δεν με αγγίζουν.

Από χαμηλές νίκες 1,25 εώς 1,50 κρατάω Ρεάλ και Κάχα. Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα τις φοβάμαι γιατί ναι μεν είναι ρεαλιστικές αγωνιστικά άλλα δεν έχω καλό προαίσθημα. Από τις αδιάφορες μικρές νίκες φοβάμαι και της Μάλαγα και της Ουλκέρ σε σπάσιμο.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΟΠΑΠ


053-413 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΙΜΚΙ          1 / 2        7,50

053-421 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΙΜΚΙ          2 / 1        6,00

054-413  ΠΑΟ- ΤΣΣΚΑ                    1 / 2        6,00

054-421  ΠΑΟ- ΤΣΣΚΑ                    2 / 1        5,75


*ΟΛΑ ΙΣΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑ


ΣΥΝΟΨΗ


ΑΛΜΠΑ (+8,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ

ΚΑΧΑ (-5,5)   ΟΠΑΠ

ΜΑΚΑΜΠΙ (+5,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ- ΛΙΓΑ

ΚΙΜΚΙ (+5,5)

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (+4,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ

ΡΕΑΛ ΝΙΚΗ

ΚΑΧΑ ΝΙΚΗ

ΠΑΟ- ΤΣΣΚΑ  UNDER  146,5 διαδικτυακά

ΟΣΦΠ- ΚΙΜΚΙ   UNDER   154,5   διαδικτυακά


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ (για λίγα)


719. ΚΑΧΑ- ΣΙΕΝΑ (+5,5)   1

722. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΙΜΚΙ  (+5,5)   2

723. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΤΣΣΚΑ   UNDER 143,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΙΜΚΙ   2  ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΚΙΜΚΙ

ΡΕΑΛ- ΕΦΕΣ   1  ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ


ΠΡΟΤΑΣΗ UNDER/OVER


ΠΑΟ- ΤΣΣΚΑ  UNDER  146,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΟΣΦΠ- ΚΙΜΚΙ   UNDER   154,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου