Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Φινάλε στην Γερμανία (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακου)




Πόνεσε πολύ το χθεσινό με την Εφές. Και πόνεσε γιατί ήταν πολλά τα λεφτά για μένα προσωπικά. Δεν χάθηκε μόνο το χάντικαπ ημέρας. Χάθηκαν και τα μακροχρόνια 3-2 πρόκριση Εφές άλλα και πρόκριση Εφές χωρίς σκορ που είχα δώσει πριν ξεκινήσουν τα νοκ άουτ. Ευτυχώς πέρασε η κάλυψη μας στο 2ημ/1τελ σε καλή απόδοση. Στο στοίχημα πάντως μία βασικότατη αρχή είναι να σηκώνεσαι αμέσως όσο ισχυρό και αν είναι το χτύπημα. Επομένως πάμε στο γεμάτο από αγώνες κουπόνι του σαββατοκύριακου χωρίς καθυστέρηση.

Πολλά πρωταθλήματα ήδη είναι σε «φάση» πλέι οφ. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά με τα οποία ασχολείται ο ΟΠΑΠ οδεύουν στο φινάλε τους. Στην Γερμανία είμαστε τελευταία αγωνιστική σήμερα όπου έχουμε ένα παιχνίδι σωστό τελικό, άλλα αδιάφορα και άλλα υπό προϋποθέσεις επίσης αδιάφορα. Το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας η αλήθεια είναι πως αν γίνει το σχετικό ξεσκαρτάρισμα ελάχιστα μένουν να παίξουμε καθώς η μάχη του υποβιβασμού σε Ιταλία και Ισπανία έχει τελειώσει, πολλοί είναι οι αδιάφοροι που παίζουν αναλόγως τα κέφια και την μέρα ενώ γενικά το σημείο «ευκαιρία» δεν υπάρχει. Οπότε πάμε συνετά.

Πρώτη επιλογή είναι η Άλμπα. Αδιάφορη παντελώς η Μπέϊρουθ που στις τελευταίες 2 αγωνιστικές κέρδισε παιχνίδια (Όλντενμπουργκ- Μίτελ) που βάσει της εικόνας της στο πρωτάθλημα γενικά έπρεπε να χάσει και σώθηκε. Χωρίς άγχος σήμερα στο Βερολίνο και μετά διακοπές. Η Άλμπα με νίκη σήμερα τερματίζει 5η καθώς έχει την ισοβαθμία με την Άρτλαντ. Λογικά κερδίζει. Εγώ έχω επιλέξει τον άσσο και με χάντικαπ -12,5 καθώς την Τετάρτη η Άλμπα υπέστη ήττα- σοκ από την Τρίερ σε παιχνίδι πάλι στο Βερολίνο σε ένα ματς μάλιστα που ήταν μπροστά με 13π. περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος. Σωστή αυτοκτονία. Περιμένω να είναι σοβαρή σήμερα επομένως μιας και ξεκινούν τα πλέι οφ και πρέπει η ομάδα να έχει και ψυχολογία. Τώρα θα πει κάποιος βέβαια. Εμπιστεύεσαι; Θα απαντήσω ναι. Αν είχε κερδίσει η Άλμπα την Τρίερ με 1-2 πόντους δύσκολα δεν θα ακουμπούσα το σημείο. Τώρα όμως η Άλμπα εκτός από μία καλή εμφάνιση χρωστά και μερικές απαντήσεις για την μεσοβδόμαδη ήττα εν’ όψει πλέι οφ.

Δεύτερη επιλογή είναι η Ροάν. Θεωρητικά και οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο άλλα ρεαλιστικά η Νανσί πιστεύω πως αν θα πρέπει τελευταία αγωνιστική να κερδίσει εντός την Λε Μαν για να σωθεί θα το κάνει όπως και να χει. Άλλωστε μέχρι τότε μπορεί να χάσει η Μπουλαζάκ στο πονηρό εντός που παίζει σήμερα με την Λιμόζ οπότε και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση παραμονή από σήμερα. Η Ροάν είναι επίσης ομάδα έδρας και θέλει όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα και για να έχει αβαντάζ έδρας στα προημιτελικά άλλα και για να αποφύγει ομάδες με πανίσχυρη έδρα όπως είναι πχ η Βιλερμπάν που κέρδισε χθες στο Παρίσι και έσφιξε αρκετά τους ανταγωνιστές της. Στα πολύ θετικά η εκτός προγράμματος ήττα της Ροάν την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην αδιάφορη Χάβρη. Σέβομαι την Νανσί και μας έχει χρυσοπληρώσει αρκετές φορές άλλα σήμερα πιστεύω δεν γλιτώνει.  Άσσος με -6,5.

Τρίτη επιλογή είναι η Λουντβιγκσμπουργκ. Το παιχνίδι είναι τελικός παραμονής. Με απλή νίκη η Φρανκφούρτη σώνεται και υποβιβάζεται η Λούντβι. Με νίκη των φιλοξενούμενων πάμε από διπλή μέχρι τετραπλή ισοβαθμία αναλόγως τι θα κάνουν Μπραουνσβάϊγκ και Μιτελντοϊτσερ. Αν πάντως κερδίσει η Λούντβι σώνεται καθώς έχει το πάνω χέρι και με την Φρανκφούρτη και με την Μπραουνσβαϊγκ. Η Φρανκφούρτη είναι ιστορική ομάδα και φανέλα. Περίμενα να πάρει το παιχνίδι (πάλι εντός) με την Τρίερ άλλα έκανε τα εύκολα πολύ πολύ δύσκολα. Πάλι όμως με την έδρα ορθά είναι το φαβορί όχι όμως για 1,30. Εν τέλει για να μην το κουράζω. Βλέπω να κερδίζει η Φρανκφούρτη με δραματικό τρόπο. 1,30 δεν παίζω άλλα πάω με το +6,5 των φιλοξενούμενων καθώς πιστεύω πως θα τα δώσουν όλα κυριολεκτικά στο σημερινό παιχνίδι.

Η Κυριακή έχει Ισπανία και Ιταλία κατά βάση.

Πρώτη επιλογή είναι η Βενέτσια. Δεύτερο σερί εκτός για την Βενέτσια που στην Σιένα ήταν εξαιρετικά άτυχη και άξιζε την νίκη. Φιλοξενείται από την αδιάφορη Αβελίνο. Γιατί όμως είναι φαβορί η γηπεδούχος ενώ η Βενέτσια έχει θεωρητικά το κίνητρο; Εξηγώ. Η Αβελίνο είναι ομάδα έδρας και θα παίξει στα ίσια το παιχνίδι κυρίως για τον κόσμο της. Η Βενέτσια ακόμα και με ήττα δύσκολα θα χάσει την 8η θέση καθώς υπέρτερεί της Καζέρτα στην ισοβαθμία. Ξερά ρεαλιστικά επομένως ούτε η Βενέτσια καίγεται. Παίζουμε διπλό γιατί η Βενέτσια είναι καλή ομάδα εκτός έδρας φέτος και επειδή όταν χάνεις στην Σιένα με τέτοιο τρόπο οφείλεις στην επόμενη εκτός έδρας απόπειρα σου να διορθώσεις τα λάθη σου.

Δεύτερη επιλογή είναι η Μοντεγκρανάρο. Πονηρό χάντικαπ σε ένα παιχνίδι όπου η Σιένα καίγεται και η Μοντεγκρανάρο θεωρητικά κάνει τουρισμό. Δεν είναι όμως έτσι. Η Μοντεγκρανάρο εντός σε όλο το β’ γύρο έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και το κίνητρο να κερδίσει κάποιος την ισόβια πρωταθλήτρια είναι πάντα μεγάλο. Ειδικά όταν την πετυχαίνεις σε κάμψη. Κακά τα ψέματα η Σιένα δεν έχει στρώσει ακόμα και στο εντός με την Βενέτσια ήταν αρκετά τυχερή. Εκτός έδρας φέτος έχει πολλές αδυναμίες τις οποίες αν εκμεταλλευτεί η Μοντεγκρανάρο ίσως να μην χρειαστούμε καν το +5,5.

Τρίτη επιλογή είναι η Μπιλμπάο. Το σημείο το κρατάω 1) επειδή το χάντικαπ θέλει να μας ωθήσει στο διπλό βάσει εικόνας ομάδων (τυράκι). Είναι ανεξήγητα ψηλό και ας έχει έδρα η Μπιλμπάο 2) Τόσο η Μπιλμπάο όσο και η Μάλαγα είναι ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν. Φέτος η χρονιά δεν τους πάει καλά άλλα πιστεύω έστω τώρα στο τέλος θα ανακάμψουν μιας και τελείωσε η ευρωπαϊκή περιπέτεια που έφερε και κούραση. Η Σαραγόσα με όπλο την έδρα κυρίως κάνει εντυπωσιακή χρονιά άλλα μετά και το κάζο που έπαθαν στην Τενερίφη οι βάσκοι πιστεύω πως σήμερα καθαρίζουν και με -7,5.

Στο διαδίκτυο το Σάββατο πάμε με το +6,5 της Λούντβι και την νίκη της Ροάν (1,30) για κλείσιμο δυάδας. Την Κυριακή πάμε με το +5,5 της Μοντεγκρανάρο και την απλή νίκη της Ρεάλ στο ντέρμπι (1,45).

Από το ΝΒΑ που καλό είναι να μην το μπλέκετε με άλλα πρωταθλήματα κρατάω  raise χάντικαπ +5,5 για Μπρούκλυν (1,60 περίπου) και λίγο νίκη Ατλάντα στο 1,70.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


734. ΑΛΜΠΑ- ΜΠΕΪΡΟΥΘ (+12,5)    1

732. ΡΟΑΝ- ΝΑΝΣΙ (+6,5)    1

741. ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (+6,5)     2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΡΟΑΝ- ΝΑΝΣΙ  1   ΝΙΚΗ ΡΟΑΝ

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ  2   ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΛΟΥΝΤΒΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (προσεκτικά εδώ)


751. ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ (+7,5)    1

752. ΑΒΕΛΙΝΟ-  ΒΕΝΕΤΣΙΑ (+3,5)    2

755. (+5,5) ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ- ΣΙΕΝΑ    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΡΕΑΛ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1  ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ

ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ- ΣΙΕΝΑ   1   ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου