Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Φινάλε στην Βαλτική Λίγκα με προσοχή!



Ακόμα ένα πάρτυ ταμείων είχαμε χθες σε μία φαινομενικά δύσκολα στοιχηματικά μέρα. Συγκεκριμένα πληρώθηκαν όσοι εμπιστεύθηκαν την πρόταση διαδικτύου μας της Κυριακής με Περιστέρι και Ποϊτιέρ. Πληρώθηκαν όμως και όσοι ακολούθησαν την μοναδική πρόταση της Δευτέρας με Βενέτσια και Μπαρτσελόνα. Καλοφάγωτα. Σήμερα το πρόγραμμα δεν είναι για πολλά και γενικά μέχρι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται πλην του φινάλε της ευρωλίγκα που ίσως δούμε και από αύριο δεν έχουμε σπουδαία παιχνίδια. Οπότε πάμε συγκρατημένα πάντως όμως με μόνο στόχο το ταμείο.

Από τα σημερινά παιχνίδια δεσπόζει ο μικρός και μεγάλος τελικός της Βαλτικής Λίγκα. Τα παιχνίδια είναι home-away και ισχύει η διαφορά πόντων. Σήμερα έχουμε τις πρώτες αναμετρήσεις.

Στην Ρίγα η Μπαρόνς υποδέχεται την Κάλεβ Κράμο από την Εσθονία με τον νικητή να παίρνει την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στον επίπονο μαραθώνιο της συγκεκριμένης λίγκα. Τα παιχνίδια έχουν κίνητρο για τις ομάδες και δεν μιλάμε για έναν μικρό τελικό «απογοητευμένων» όπως συνηθίζεται να λέγεται καθώς τόσο η Μπάρονς όσο και η Κάλεβ Κράμο ζητούν την καταξίωση και την αναγνώριση τα τελευταία χρόνια και εκτός στενών εγχώριων συνόρων (Λετονία και Εσθονία). Ειδικά η Μπαρόνς που ζει μόνιμα στην σκιά των Ρίγα και Βέντσπιλς θέλει ίσως και περισσότερο την 3η θέση από τους εσθονούς. Στοιχηματικά εφ’ όσον μιλάμε για δύο καθαρά ομάδες έδρας θα πήγαινα με το +2,5 του άσσου. Υπάρχει και επαναληπτικός άλλωστε ενώ δεν ξεχνάμε πως με όπλο την καλή της έδρα η Μπαρόνς πέτυχε +11 στα προημιτελικά με τους άλλους εσθονούς (της Ταρτού Ροκ) ενώ δυσκόλεψε πολύ και το φαβορί της διοργάνωσης, την Πριενάϊ. Άσσος λοιπόν η επιλογή μου.

Στον μεγάλο τελικό η Πριενάϊ (πρώην Ρουντούπις) υποδέχεται την Βέντσπιλς. Σαν «φανέλα» οι λετονοί νομίζω υπερτερούν απλά η φετινή Πριενάϊ ειδικά εντός έδρας (όσοι θυμάστε και από την πρώτη φάση των ομίλων του Eurocup) είναι σαρωτική καθώς παίζει γρήγορο μπάσκετ και σουτάρει με καλά ποσοστά από το τρίποντο σχεδόν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Η Βέντσπιλς φέτος ελάχιστα πράγματα κατάφερε εκτός έδρας και αυτός ίσως ήταν και ο λόγος που δεν κατάφερε να προχωρήσει στο Eurochallenge στα νοκ άουτ. Λογικά η Πριενάϊ μπορεί να πάρει σήμερα μια διαφορά ασφαλείας των 10-12 πόντων. Προς άσσο είμαι και εδώ άλλα με -6,5.

Με το Ροάν- Γκραβελίν δεν θα ασχοληθώ. Το παιχνίδι πάει παντού και ας έχει 5 στα 5 η Ροάν και δυνατή έδρα. Η Γκραβελίν είναι πάντα Γκραβελίν!

Αμφίρροπο και το παιχνίδι στην Ρωσία  με Νίζνυ και Σαμάρα να θέλουν εξ’ ίσου την νίκη. Δεν χρειάζεται να μπλέξουμε.

Συνεπώς. Δυάδα από Βαλτική λίγκα χωρίς να ανοιγόμαστε πολύ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΠΑΡΟΝΣ- ΚΑΛΕΒ ΚΡΑΜΟ   1  ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΡΟΝΣ

ΠΡΙΕΝΑΪ- ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ  1  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου