Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σούπερ αγωνία στην Μπουντεσλίγκα ( Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακο)




Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν την ιντερνετική μας πρόταση της Πέμπτης με Μπαρτσελόνα και Εφές. Στον ΟΠΑΠ πήραμε μόνο την Μπαρτσελόνα ενώ στην πρόταση διαδικτύου της Παρασκευής απέχαμε πολύ. Στην ευρωλίγκα πλέον μας έμειναν 2 σπουδαίοι τελικοί σε Βαρκελώνη και Πειραιά. Έχουν προκριθεί ήδη ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ. Μπροστά μας όμως είναι ένα γεμάτο διήμερο από μπάσκετ στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές λίγκες. Το ενδιαφέρον είναι στην Γερμανία κυρίως καθώς η μάχη της ουράς είναι σε πλήρη εξέλιξη και άκρως συναρπαστική. Ενδιαφέρον μεγάλο έχουμε και στην Ελλάδα στο θέμα της ουράς ενώ Ιταλία και Ισπανία έχουν ξεκαθαρίσει αυτά τα πράγματα. Πάμε να δούμε τι κρατάμε για Σαββάτο και Κυριακή. 

Προτελευταία αγωνιστική στην Γερμανία. Η Γκίσεν έπεσε. Ψάχνουμε τον δεύτερο.

Πρώτη επιλογή είναι η Μπραουνσβάϊγκ. Που θέλει τουλάχιστον μία νίκη για να πάει σε σενάριο ισοβαθμιών (αν υποθέσουμε πως κερδίσει και η Λούντβι) ενώ με 2 νίκες καθαρίζει την «μπουγάδα». Βατό πρόγραμμα αν είναι σοβαρή καθώς μετά έχει εντός την Μπρεμερχάβεν. Η Τούμπιγκεν θεωρητικά θέλει πλέι οφ άλλα βάσει προγράμματος δεν προλαβαίνει οπότε και είναι ρεαλιστικά αδιάφορη. Καλή ομάδα πάντως (αν και ξεκίνησε για παραμονή μόνο) προέρχεται από σερί νίκες με την τελευταία μάλιστα μέσα στο Τρίερ όπου έκανε «κηδεία» στην παράταση. Η Μπραουνσβάϊγκ δεν πολυπείθει άλλα στην μέρα της κάνει μεγάλες νίκες. Έτσι κέρδισε και την Άλμπα προ ημερών και ανέπνευσε. Έχασε λογικά από την Λούντβι πάντως στον τελικό. Δεύτερο σερί εκτός έδρας για αυτήν. Πάω με το +5,5 της φιλοξενούμενης. Έχει κίνητρο, μπορεί να παίξει και καλό μπάσκετ, πετυχαίνει ουσιαστικά αδιάφορη ομάδα και το σημείο θα χαθεί μόνο αν η Τούμπιγκεν παίξει με πάθος για την ιστορία της και παράλληλα η Μπραουνσβάϊγκ κάνει ένα κακό παιχνίδι.

Δεύτερη επιλογή είναι η Λουντβιγκσμπουργκ. Που ποντάρει εντός για να σωθεί φέτος και εντός έχει κερδίσει Ουλμ, Άρτλαντ και Άλμπα (από τους μεγάλους). Στην έδρα της παίζει με ψυχή ανεξαρτήτου αντιπάλου και πραγματικά θα είχε σωθεί ήδη αν δεν είχαμε μερικά «μαγικά» αποτελέσματα όπως π.χ. την νίκη της Μπέϊρουθ μεσοβδόμαδα επί της Όλντενμπουργκ και παράλληλα αν δεν αυτοκτονούσε η Λούντβι εντός με την Μιτελντόϊτσερ παλαιότερα σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε. Πρέπει να κάνει την υπέρβαση με την Μπάγερν. Για μένα μπορεί να την κάνει. Οι βαυαροί είναι σαφώς ανώτεροι και στην μέρα τους κερδίζουν σχετικά άνετα άλλα προσέχουμε πως η Μπάγερν στα τελευταία 5 εκτός έδρας όντας πάλι φαβορί μικρό ή μεγάλο έχει χάσει!!! Άσσος λόγω έδρας, κινήτρου και Πάτρικ.

Τρίτη επιλογή είναι η Μπάμπεργκ. Μέχρι στιγμή στα μεταξύ τους αν υπολογίσω και την ευρωλίγκα το σκορ είναι 3-0 υπέρ της Άλμπα. Πιστεύω επομένως πως ήρθε η ώρα για το 3-1. Επίσης η Μπάμπεργκ προέρχεται από μεσοβδόμαδη ήττα σοκ από την Άρτλαντ πάλι εντός. Πιστεύω δεν ξαναχάνει δεύτερο σερί εντός. Έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Τρίτον η Μπάμπεργκ στα ντέρμπυ παίζει σοβαρά και δείχνει γιατί είναι το φαβορί και φέτος για την κούπα. Αντιμετωπίζει ως crush test αυτά τα παιχνίδια. Έτσι παρόλο που ήταν φαινομενικά ντεφορμέ διέλυσε στο προηγούμενο ντέρμπι εντός έδρας την Ουλμ. Για όλα αυτά είμαι με τον άσσο.

Την Κυριακή πρώτη επιλογή είναι η Ρόμα. Που μετά από 3 σερί ήττες λογικά κερδίζει την Μπρίντιζι. Στα θετικά πως οι φιλοξενούμενοι είναι εδώ και ένα μήνα σε πρόωρες διακοπές. Είχαν 7 σερί ήττες. Κέρδισαν εντός την προηγούμενη εβδομάδα την ουραγό Μπιέλα (θα ήταν ντροπή να χάσουν και εκεί) άλλα τώρα δεν νομίζω να δυσκολέψουν ιδιαίτερα την Ρόμα. Αν δεν συμβεί «μαγεία» είναι εύκολος άσσος.

Δεύτερη επιλογή είναι η Βανόλι. Πονηρό το χάντικαπ εδώ δεδομένου πως η Βανόλι είναι παντελώς αδιάφορη και η Βαρέζε θέλει να κρατήσει την πρωτιά. Γιατί μόνο 4,5 χάντικαπ τώρα. Γιατί η Βανόλι εντός έδρας ακόμα και αδιάφορη με τις κορυφαίες ομάδες τα δίνει όλα. Και γιατί η Βαρέζε αν κερδίσει στην πανίσχυρη της έδρα την επόμενη αγωνιστική την Σκαβολίνι είναι πρώτη και με την «βούλα»! Οπότε αδιάφορη ρεαλιστικά εδώ και φυσικά δεν θα «κλάψει» αν χάσει κιόλας εν ολίγοις. Τυράκι συνεπώς η νίκη της Βαρέζε. Πάω με το πονηρό χάντικαπ της Βανόλι.

Τρίτη επιλογή η αλλοπρόσαλλη Βενέτσια. Που έχασε εντός από την Καζέρτα τη  προηγούμενη αγωνιστική (ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρει γιατί σε αντίθεση με την Καζέρτα, η Βενέτσια θελει τα πλέι οφ) και τώρα ως συνήθως θα πάει για ένα μεγάλο «μπαμ» στην έδρα της πρωταθλήτριας Σιένα. Βέβαια η Σιένα δεν τρομάζει πλέον, με την ελλιπέστατη Μπολόνια κέρδισε εύκολα άλλα δεν έθελξε και απέναντι στην πονηρή Βενέτσια αν κερδίσει εν τέλει πιστεύω θα είναι πολύ οριακά. Καλό το +8,5 της Βενέτσια επομένως.

Στο διαδίκτυο πάμε το Σάββατο με την νίκη της Καβάλας (1,75) και την νίκη της Μπάμπεργκ (1,30). Εξτραδάκι η νίκη της Μίτελντόϊτσερ (1,50) για όποιον θέλει να ανεβάσει απόδοση. Την Κυριακή πάμε με το χάντικαπ της Βενέτσια και την νίκη της Ρόμα (1,25). Εξτραδάκι εδώ το χάντικαπ της Βανόλι για όποιον θέλει μεγαλύτερη απόδοση.

Επίσης από Ελλάδα εκτός ΟΠΑΠ καλές τύχες έχουν οι νίκες για Περιστέρι 1,75 και ΠΑΟΚ 1,60.

Τέλος την Κυριακή στον τελικό της βαλκανικής λίγκας είμαι με την Λέφσκι. Αποδόσεις δεν έχουν βγει ακόμα. Όσο και να την δώσει θα την παίξω. Απλή νίκη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


707. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΑΛΜΠΑ (+7,5)   1

716. (+4,5) ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΑΓΕΡΝ   1

719. ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ- ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ (+5,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΚΑΒΑΛΑ- ΚΟΛΟΣΣΟΣ  1   ΝΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑ

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΑΛΜΠΑ  1  ΝΙΚΗ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

*εξτραδάκι

ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΤΣΕΡ- ΜΠΕΪΡΟΥΘ   1  ΝΙΚΗ ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΤΣΕΡ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ


730. ΡΟΜΑ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ (+8,5)   1

734. (+4,5) ΒΑΝΟΛΙ- ΒΑΡΕΖΕ    1

739. ΣΙΕΝΑ- ΒΕΝΕΤΣΙΑ (+8,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΣΙΕΝΑ- ΒΕΝΕΤΣΙΑ   2  ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΒΕΝΕΤΣΙΑ

ΡΟΜΑ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ  1   ΝΙΚΗ   ΡΟΜΑ

*εξτραδάκι

ΒΑΝΟΛΙ- ΒΑΡΕΖΕ  1  ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΒΑΝΟΛΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου