Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μπορεί το διπλό η Παρί!



Πολλά «σπασίματα» είχαμε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε κομβικά παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην πληρωθούμε. Βέβαια εμείς δεν πληρωθήκαμε άλλα κάποιες άλλες ομάδες εξαιτίας αυτών των αποτελεσμάτων έχουν χάσει ήδη πολλά περισσότερα. Και εξηγώ. Κατ’ αρχήν ένα μεγάλο μπράβο σε Λούντβι- Νανσί και Καντού που στάθηκαν στο ύψος τους για ακόμα μία φορά. Ειδικά για Λούντβι και Νανσί. Από εκεί και πέρα. Η Ποϊτιέρ με την ήττα της το Σάββατο και βάσει προγράμματος ακολουθεί το δρόμο για την β’ κατηγορία. Ομοίως και η Χιπούσκοα που παρέα με την Μανρέσα θα φιγουράρουν από του χρόνου στα «μικρά» σαλόνια. Στην Γερμανία η Τρίερ έχασε μοναδική ευκαιρία να σωθεί από χθες και πλέον (αν δούμε και το υπόλοιπο πρόγραμμα) δεν αποκλείεται να το πληρώσει αν φτάσουμε σε τετραπλή ισοβαθμία στο τέλος. Τώρα μοιάζει δύσκολο ως σενάριο  άλλα από τα παιχνίδια που έχει να δώσει η Τρίερ το μόνο «βατό» ήταν το χθεσινό εντός. Τέλος η Μάλαγα κινδυνεύει άμεσα να πάθει πλέον αυτό που έπαθε η Ρόμα πέρσι. Να χάσει δηλαδή το εγγυημένο συμβόλαιο με την ευρωλίγκα. Αν συνεχίσει λίγο ακόμα να «πετάει αετό» τότε σίγουρα και δικαιότατα θα πούμε «καλά να πάθει»! Άλλωστε δεν έχει και εύκολο πρόγραμμα πια. Τουλάχιστον μας έκανε την χάρη η Κούμπαν στον τελικό του Eurocup όπου δίκαια κέρδισε την αναιμική Μπιλμπάο. Αυτά ως σούμα για το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. 

Μπροστά μας έχουμε ένα ελπιδοφόρο μεσοβδόμαδο κουπόνι με πολύ ευρωλίγκα όπου τώρα η σειρά αλλάζει έδρα και οι πρώην φιλοξενούμενοι γίνονται νυν γηπεδούχοι για 2 παιχνίδια (αν χρειαστεί). Έχουμε όμως και σε πολλές αντιεμπορικές λίγκες τα προημιτελικά των πλέι οφ. Τα παρακολουθούμε όλα και όποτε έχει κάτι άξιο αναφοράς θα το λέμε.
Όπως σήμερα όπου στην Ρουμανία έχουμε στην Κραϊόβα το δεύτερο παιχνίδι της σειράς της τοπικής ομάδας με την Γκας Μετάν. Οι φιλοξενούμενοι είναι καλύτερη ομάδα άλλα βαθμολογικά στην regular season πλήρωσαν την υπερπροσπάθεια στο eurochallenge με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 5η θέση. Δεν θα έχουν πρόβλημα πάντως και θα κάνουν τα απαραίτητα break αν χρειαστεί μέχρι τον τελικό. Έτσι εύκολα με 78-64 κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι πάλι στο ίδιο γήπεδο και τώρα χωρίς άγχος θα παίξουν εκ νέου για την νίκη άλλα δεν θα στεναχωρηθούν αν χάσουν κιόλας καθώς έρχονται τα επόμενα 2 παιχνίδια στην πολύ καλή τους έδρα όπου και θα καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά. Όρθο το +4,5 υπέρ της Κραϊόβα. Αίσθηση μου είναι πως δεν θα καλυφθεί τόσο εύκολα όσο θέλει να μας πείσει…

Στο κουπόνι μας ένα παιχνίδι από Γαλλία έχουμε μόνο. Η Λιμόζ  που προέρχεται από σπουδαίο διπλό στο Στρασβούργο υποδέχεται την ντεφορμέ Παρί που την Παρασκευή έχασε από την Σαλόν εντός εύκολα και γενικά σε 6 μέρες θα έχει δώσει 3 παιχνίδια. Το βαθμολογικό κίνητρο είναι με την Παρί πάντως που θα παλέψει μέχρι τέλους για την είσοδο στην τελική 8άδα. Η Λιμόζ είναι από χθες η πιο αδιάφορη ομάδα της Γαλλίας μαζί με την Χάβρη. Επίσης η Λιμόζ φέτος ποτέ θα κατάφερε να εκμεταλλευτεί το «θρυλικό» Μπομπλάν (το άλλοτε απόρθητο γήπεδο της). Εν ολίγοις εντός η Λιμόζ δεν τρομάζει κανέναν φέτος οπότε η Παρί μπορεί να κάνει το διπλό και να επανέλθει στις νίκες που τόσο πολύ χρειάζεται.

Πρόταση δεν αξίζει να δώσω. Αυτά τα δύο παιχνίδια αξίζουν λίγο από σήμερα αν θέλουμε να έχουμε ενδιαφέρον. ΚΡΑΪΟΒΑ (+4,5) και ΠΑΡΙ ΝΙΚΗ  (1,75). Τα χρησιμοποιείτε όπως θέλετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου