Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Θα ανατραπεί το σκηνικό; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Σε μία μέρα χαλάρωσης όπως η χθεσινή κάναμε νικηφόρο «ποδαρικό» στην Ρουμανία με το χάντικαπ της Κραϊόβα. Στην Γαλλία η Λιμόζ τώρα που είναι αδιάφορη θυμήθηκε να κάνει το παιχνίδι της ζωής της ή καλύτερα να παίξει την άμυνα της ζωής της. Εν τέλει δικαιότατα χάθηκε το σημείο. Πλέον όμως από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή η μεγάλη μας προσοχή πέφτει στην ευρωλίγκα. Δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιο «σκούπισμα» ή γενικά να ξέρουμε από αυτή την εβδομάδα τις 4 ομάδες του final 4. Δεν αποκλείεται επίσης να χρειαστεί και 5ο παιχνίδι κάπου ακόμα και αν αυτό μέχρι τώρα μοιάζει λίγο… μακρινό. Εν ολίγοις η ευρωλίγκα είναι αρκετά απρόβλεπτη φέτος από την αρχή ακόμα των ομίλων ενώ το μόνο που αξίζει να προσέξουμε είναι πως πλην των ισπανικών ομάδων όλοι οι υπόλοιποι ξεκουράστηκαν καθώς στα πρωταθλήματα τους έχουν ρεπό!!!

Στο ΟΑΚΑ σήμερα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και η σειρά είναι στο 1-1. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια κρίθηκαν κυριολεκτικά στην λεπτομέρεια ενώ είχαμε under και στα δύο. Επομένως «φοβισμένος» ο ΟΠΑΠ βγαίνει με όριο 139,5! Στα αγωνιστικά ο Πεδουλάκης περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Γκίστ ενώ ο Πασκουάλ πλην των γνωστών απόντων Μάϊκλ, Ραμπάσεδα, Τοντόροβιτς κατεβαίνει «πάνοπλος» καθώς και ο Ίγκλις είναι στην αποστολή. Το παιχνίδι όπως βλέπετε και από το χάντικαπ άλλα όπως είδατε και στα δύο ματς που προηγήθηκαν στην Βαρκελώνη πάει παντού. Κυριολεκτικά. Αν βρει λύσεις η Μπαρτσελόνα στην πολύ καλή άμυνα του Παναθηναϊκού και μπορέσει να σκοράρει κάποια καλάθια ψυχολογίας εντός ρακέτας  με τους Τόμιτς- Λόρμπεκ (που μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί άψογα) νομίζω το διπλό θα έρθει εύκολα ή δύσκολα. Περίπατο Παναθηναϊκού λόγω έδρας δεν περιμένω. Απλά σίγουρα το «τριφύλλι» με τον κόσμο στο πλευρό του θα έχει άλλη ψυχολογία. Ίσως όμως και άγχος; Πολλές φορές ο κόσμος «βραχυκυκλώνει» αντί να βοηθά όταν η μπάλα «καίει». Εν τέλει πάω με το διπλό σήμερα και αν έρθει πάω ζεστά με τον άσσο την Πέμπτη με ένα σενάριο στο μυαλό μου όλα να κρίνονται στο πέμπτο παιχνίδι στην Βαρκελώνη. Σε σύνολο πόντων δεν θα έπαιζα under κυρίως επειδή σέβομαι και τους νόμους της στατιστικής. Επομένως ή λίγο over ή τίποτα.

Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι υποδέχεται την Ρεάλ. Να πω εδώ πως τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Ρεάλ ναι μεν είχαν την Κυριακή παιχνίδι για την ισπανική λίγκα άλλα παρόλο που έπαιζαν εντός έδρας έχασαν αμφότερες δείχνοντας χαρακτηριστικά πως το μυαλό είναι αποκλειστικά και μόνο στην ευρωλίγκα. Κλείνει η παρένθεση. Στο παιχνίδι μας τώρα. Καταρχήν να πω πως η σειρά είναι στο 2-0 υπέρ της Ρεάλ με 2 εύκολες νίκες στην Μαδρίτη. Τώρα τα δεδομένα είναι σίγουρα διαφορετικά (λόγω έδρας κυρίως) άλλα και πάλι η Ρεάλ είναι ποιοτικότερη αισθητά και αν είναι σοβαρή 40 λεπτά κερδίζει και «σκουπίζει». Δεν μπορώ να πιστέψω πάντως πως η Μακάμπι θα χάσει την σειρά με 3-0. Θέλετε ίσως λόγω έδρας, λόγω ονόματος, λόγω Μπλατ, δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς. Αυτή την αίσθηση έχω. Ίσως με 3-1. Άλλα όχι με 3-0. Αγωνιστικά λογικά θα παίξει και ο Οχαγιόν για την «ομάδα του λαού» οπότε δεν έχουμε κάποια σημαντική απουσία. Σε σύνολο πόντων πάλι στα 2 πρώτα παιχνίδια είχαμε under. Επίσης δεν παίξω under και με την ίδια φιλοσοφία που προείπα τείνω προς το over. Δεν κρατάω κάτι πάντως από σύνολα πόντων γενικά ζεστά. 

Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Τραγική η Εφές στο ΣΕΦ. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι. Τώρα όμως στο «φλεγόμενο» Αμπντί Ιπεχτσί θα είναι αλλιώς πιστεύω. Γενικά η Εφές ήταν ομάδα έδρας στους ομίλους και με την δύναμη αυτή βρίσκεται εδώ σήμερα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός φέτος είναι πολύ καλός εκτός έδρας έχοντας κάνει σπουδαία διπλά οπότε άκρως υπολογίσιμος ως αντίπαλος και εντός έδρας. Επίσης δεν βλέπω «σκούπισμα» του Ολυμπιακού σήμερα επί της Εφές επίσης. Πιστεύω το σημερινό το παίρνει η Εφές και με -2,5 ακόμα και αν είναι να έρθει η πρόκριση για την ελληνική ομάδα μέσα στην Τουρκία βλέπω πιθανότερο να γίνεται στο τέταρτο παιχνίδι. Αγωνιστικά δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες που να προέκυψαν τις τελευταίες μέρες. Επίσης 2 under είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Επίσης δεν μπλέκω με σύνολο πόντων και εδώ. Οπότε κρατάω μόνο νίκη Εφές ή Εφές (-2,5) στον ΟΠΑΠ και τίποτα άλλο.

Στην Βιτόρια τέλος ίσως να έχουμε και το μοναδικό «σκούπισμα» για μένα καθώς η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ ανώτερη της Κάχα. Μία Κάχα που είναι ξεκούραστη πάντως καθώς σε αντίθεση με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ το δικό της παιχνίδι με την Μπιλμπάο αναβλήθηκε λόγω του τελικού του Eurocup στον οποίο συμμετείχε η Μπιλμπάο. Μία Κάχα που έχει έδρα άλλα έχει υποστεί και σημαντικές «γκέλες» σε αυτήν. Γενικά ένα παιχνίδι μπερδεμένο σε χάντικαπ +5,5 για την Κάχα που δεν οδηγεί πουθενά. Σε αντίθεση με τα άλλα 3 ζευγάρια εδώ είχαμε 2 over στα 2 παιχνίδια στην Μόσχα. Δεν θα κρατήσω κάτι πάντως καθώς η σοβαρή ΤΣΣΚΑ μπορεί και -5,5 άλλα ακόμα και αν χάσει δεν θα στεναχωρηθεί κιόλας.

*Την παράταση όπως έχουμε πει και αρκετές φορές στο παρελθόν την βάζετε πάντα λίγα χρήματα σε κάθε ντέρμπι ή παιχνίδι που υπάρχει η «υποψία».

**Στο σημερινό παιχνίδι από την Γαλλία καλοβλέπω αυτό το +10,5 της Ντιζόν άλλα γενικά όπως είδαμε και χθες η Γαλλία είναι εμπιστοσύνης μόνο για συγκεκριμένες ομάδες (βλ. Νανσί). Επίσης στην Εσθονία η δελεαστική νίκη της Ράπλα απέναντι στην TTU ίσως σήμερα να μην είναι και τόσο καλή όσο φαίνεται… Προσοχή! 

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΟΠΑΠ (ΙΣΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑ)


053-413  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1 ΗΜ/  2 ΤΕΛ  

053-421  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    2ΗΜ/ 1ΤΕΛ

054-413  ΕΦΕΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1ΗΜ/ 2 ΤΕΛ

054-421  ΕΦΕΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   2ΗΜ/ 1 ΤΕΛ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


701. ΜΑΚΑΜΠΙ- ΡΕΑΛ (+0,5)    1

702. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (+0,5)    2

706. ΕΦΕΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (+2,5)    1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΑΚΑΜΠΙ- ΡΕΑΛ   1  ΝΙΚΗ ΜΑΚΑΜΠΙ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    2   ΝΙΚΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου