Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ειδικά στοιχήματα Ευρωλίγκα- Πληρέστατη Ανάλυση!




Ένα εξαιρετικό στοιχηματικά σαββατοκύριακο τελείωσε αφήνοντας μας πάντως μία πικρή γεύση στο τέλος. Ασχοληθήκαμε με τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα και όχι μόνο. Στα 4 (Ελλάδα- Γερμανία- Γαλλία- Ισπανία) ήμασταν καταιγιστικοί. Έπρεπε να έρθει το βράδυ της Κυριακής και η Ιταλία για να μας επαναφέρει στην άνοστη πραγματικότητα ενός κουβά. Όπως και να έχει όμως επί συνόλου είμαστε κερδισμένοι. Αναλυτικά, πληρώθηκαν το Σάββατο όσοι εμπιστεύθηκαν την πρόταση ΟΠΑΠ με ΣΟΛΕ, ΛΟΥΝΤΒΙ και ΜΠΟΥΛΑΖΑΚ. Πλήρωσαν και οι δύο ιντερνετικές μας προτάσεις. Η βασική με ΛΟΥΝΤΒΙ και ΣΕΒΙΛΛΗ. Το εξτραδάκι με ΕΛΕΥΣΙΝΑ και ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ. Την Κυριακή πήραμε ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ και  ΒΑΛΕΝΘΙΑ άλλα χάσαμε τα τελευταία 2 σημεία του διημέρου. Την ΣΙΕΝΑ και την ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ.

Σήμερα μιας και δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στοιχηματικά είναι ευκαιρία να δώσουμε κάποια ειδικά στοιχήματα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα που ξεκινούν αύριο. Όπως κάνω σχεδόν πάντα όποτε δίνω ειδικά στοιχήματα η φιλοσοφία μου είναι να αγοράσω μία καλή απόδοση και όχι την προφανή. Πράγμα που με δικαίωσε τουλάχιστον σε ένα Ευρωμπάσκετ το 2011, σε ένα Μουντομπάσκετ το 2010 και στους Ολυμπιακούς του 2012. Συνεπώς διεκδικούμε εν ολίγοις τις λίγες πιθανότητες που μας αντιστοιχούν οπότε και τα πονταρίσματα μας είναι ανάλογα άλλα το προτιμώ από αστείες αποδόσεις του 1,20…
Από τα 4 ζευγάρια λοιπόν τα φαβορί για πρόκριση στο final 4 είναι η ΤΣΣΚΑ στο 1,15, η Μπαρτσελόνα στο 1,20, ο Ολυμπιακός στο 1,30 και η Ρεάλ επίσης χονδρικά στο 1,30. Ξεκινώ με την αίσθηση πως ένα τουλάχιστον φαβορί θα σπάσει. Μπορεί και δύο. Όχι τρία. Είναι παράλογο. Ένα σίγουρα. Δύο με ρίσκο. Πάμε να δούμε τώρα ποιο θα μπορούσε να σπάσει ώστε να το αγοράσουμε…

Θυμίζω πως Ελλάδα και Τουρκία έχουν αναβάλλει τα παιχνίδια των Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού- Εφές για να μην έχουν έξτρα καταπόνηση. Η Μακάμπι δεν έχει πρόβλημα στο Ισραήλ, όπως και η ΤΣΣΚΑ ενώ από τις τρεις ισπανικές ομάδες που κανονικά δίνουν σαββατοκύριακο παιχνίδια για την λίγκα μόνο η Ρεάλ έχει την πολυτέλεια να κάνει συνεχόμενες ήττες χωρίς να την στοιχίσει. Θεωρητικά η Κάχα και η Μπαρτσελόνα πρέπει να είναι σοβαρές και στην Ισπανία. Ρεαλιστικά πάντως τους παίρνει να κάνουν και 1-2 ήττες ακόμα. Επί συνόλου επομένως κανείς από τους 8 μονομάχους δεν έχει πίεση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ώστε να σκέφτεται και τα εγχώρια.

ΤΣΣΚΑ- ΚΑΧΑ

Μετά το περσινό κάζο με το πώς έχασε την κούπα η ΤΣΣΚΑ δύσκολα θα μείνει εκτός final 4 και μάλιστα ίσως φέτος το κατακτήσει κιόλας (σε πείσμα του περσινού) άλλα αποδόσεις του 2,50 είναι αστείες. Κυριολεκτικά τραγικές και δεν με ελκύουν. Σαν ζευγάρι, οι βάσκοι θα μπορούσαν να είχαν κάποιες λίγες πιθανότητες πρόκρισης αν π.χ. δεν έχαναν τον Τελέτοβιτς που είχαν πέρσι ή αν ακόμα είχαν λίγο πιο γεμάτο ρόστερ φέτος. Με τον Λάμπε (σέντερ) να κάνει όλη την δουλειά και με Σαν Εμετέριο και Νοτσίονι (όχι στα καλύτερα του) νομίζω εδώ που έφτασε η ομάδα είναι ταβάνι. Θα είχε τύχες αν αντιμετώπιζε έστω την Ρεάλ που ως δύο ισπανικές υπάρχουν ιδιαιτερότητες και η έκπληξη πάντα έρχεται πιο εύκολα. Η ΤΣΣΚΑ από τις επιλογές που είχε (Ολυμπιακός- Μακάμπι- Κάχα) νομίζω πέτυχε διάνα! Θα πρέπει να αυτοκτονήσει ολοκληρωτικά για να μην είναι στο Λονδίνο ή να τραυματιστούν συγχρόνως ο Γουϊμς με τον Κρστιτς και τον Χριάπα. Εν ολίγοις η ΤΣΣΚΑ περνά απλά ως σκορ πρόκρισης προτιμώ το 3-1 που πληρώνει 3,00 από το 1,80 του sweep 3-0.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εντάξει. Είναι ελληνική ομάδα και έχει πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια. Έχει και ειδικό βάρος. Και τα πήγε περίφημα ως τώρα ενώ αρκετοί δεν περίμεναν να περνά από το Τοπ 16. Ο Παναθηναϊκός βρίσκει αποθέματα ενέργειας και ως όντως μεγάλη «φανέλα» θα το παλέψει. Απλά πετυχαίνει μία καλοκουρδισμένη Μπαρτσελόνα που δύσκολα με πλεονέκτημα έδρας θα αποκλειστεί. Ακόμα και ένα break να γίνει, η Μπαρτσελόνα έχει την ποιότητα να επαναφέρει την τάξη με δικό της break στην Αθήνα. Καλή  η απώλεια του Μάϊκλ άλλα αν ήταν τόσο υπερπολύτιμη θα είχε γίνει κάποια αντίστοιχη προσθήκη. Όπως με συνοπτικές διαδικασίες και πριν 2 μήνες οι καταλανοί πήραν τον Όλεσον από την Κάχα όταν διαπίστωσαν πως ο Ναβάρο θα πρέπει να ξεκουράζεται συχνά. Επομένως σαν ρόστερ η Μπαρτσελόνα είναι υπερπλήρης. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει άγχος, είναι πάντα υπολογίσιμος, γενικά την ομάδα οι περισσότεροι ξέρετε πως παίζει και πως ανταποκρίνεται οπότε η δική μου αίσθηση είναι να κυνηγήσουμε ένα σκορ 3-2 υπέρ Μπαρτσελόνα που πληρώνει το ελκυστικό 4,20+.

ΡΕΑΛ- ΜΑΚΑΜΠΙ

Μεγάλα ονόματα και αναμένεται σκληρή μάχη. Η Ρεάλ θέλει την κορυφή της Ευρώπης άλλα κάνει μίνι «κοιλιά» στο κρισιμότερο σημείο. Βέβαια την Πέμπτη διέλυσε την Εφές εντός έδρας στο φινάλε των ομίλων άλλα δεν θυμίζει την ομάδα τρένο που σάρωνε στο διάβα της τους προηγούμενους μήνες, οπότε χρίζει και προσοχής στον φαβοριτισμό της. Στον αντίποδα η Μακάμπι δείχνει να φορτσάρει την καλύτερη στιγμή μετά από ένα δίμηνο (Ιανουάριος- Φεβρουάριος) που ήταν τραγικό και λίγο έλλειψε να της κοστίσει την πρόκριση. Ο Μπλατ αναβάθμισε τον Χίκμαν και γενικά η ομάδα βρίσκει επιθετικά λύσεις έχοντας περιορίσει τα συνεχόμενα μπλακ άουτ που πάθαινε. Η πρόκριση της Μακάμπι πληρώνει περίπου 3,20 και δεν με αφήνει ασυγκίνητο. Σίγουρα θα την βάλω λίγα χρήματα άλλα για την περιέργεια περισσότερο. Σαν σκορ αξίζει το 2-3 υπέρ της Μακάμπι σε αποδόσεις 6,00+.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΦΕΣ

Αν εξ’ αρχής που έλεγε  κάποιος πως «ένα φαβορί σπάει σίγουρα, ποιο πιστεύεις πως είναι» θα απαντούσα «ο Ολυμπιακός». Δεν ξέρω αν βλέπω τόσο λάθος ή έχω υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της Εφές. Αυτό θα φανεί στο τέλος. Για την πρόκριση της Εφές πάντως σε αποδόσεις 3,20+ είμαι ζεστός και αυτό θα παίξω από τις 4 αναμετρήσεις (άντε και λίγο Μακάμπι για περιέργεια όπως είπα). Από την μία έχουμε τον Ολυμπιακό που έχει πλεονέκτημα έδρας. Μία έδρα που σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν είναι «κάστρο» και στην οποία ο Ολυμπιακός φέτος έχει κάνει καλές γκέλες (Ζαλγκίρις- Σιένα- Μπαρσελόνα- Μακάμπι). Βέβαια έκανε και σπουδαία διπλά και δικαιότατα τερμάτισε στην δεύτερη θέση και βρίσκεται εδώ τώρα. Ο Μπαρτζώκας πάντως εξακολουθεί να μην με πείθει και η εξαιρετική πορεία για μένα οφείλεται κυρίως πως η ομάδα έχει σχεδόν το ίδιο ρόστερ με πέρσι (οπότε δεμένη) και στο ότι 3 παίχτες είναι αυτό που λέμε «όλα τα λεφτά». Ο Σπανούλης ως ηγέτης, ο Παπανικολάου που είναι χοτ και ο Χάϊνς που αθόρυβα κάνει εξαιρετική δουλεια πάντου και η συνδρομή του είναι υπερπολύτιμη. Με τραυματία τον Χάϊνς στο Τοπ 16 πιστεύω ο Ολυμπιακός δεν θα τερμάτιζε δεύτερος ποτέ. Η Εφές τώρα. Δεν έχει ούτε αυτή κάποιο ηχηρό όνομα στον πάγκο. Έχει τον … Πεδουλάκη της Τουρκίας κατά μία έννοια άλλα έναν προπονητή γέννημα- θρέμμα της Εφές και με πολύ καλή δουλειά πέρσι στην Γαλατά όπου με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ από το φετινό που διαχειρίζεται έκανε σπουδαία αποτελέσματα. Η Εφές σαν ρόστερ έχει αξιοζήλευτο. Τρεις πρώην NBA ερς (Φάρμαρ- Βούγιασιτς- Ερντέν) και από εκεί και πέρα πληθώρα σπουδαίων παιχτών όπως ο Σαβάνοβιτς, ο Λούκας και αρκετή…   εθνική Τουρκίας! Το πρόβλημα της ομάδας είναι η χημεία. Όταν έδεσε καλά το «υλικό» τον μήνα Φεβρουάριο- Μάρτιο είδαμε καλό μπάσκετ από την Εφές πάντα με δυνατές άμυνες (ελέω Μαχμούτι). Βέβαια το κακό είναι πως μέχρι τώρα δεν ήταν ποτέ ομάδα σταθερότητας. Πανίσχυρη έδρα πάντα. Δύσκολα περνά ομάδα από εκεί. Αν υποθέσουμε πως η Εφές τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία παίξει σοβαρά σε όλα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τότε η Εφές περνά για μένα στο final 4. Θα κυνηγήσω και ένα καλοπληρωμένο σκορ 2-3  με 6,00+ ή 1-3 πιο φιλόδοξο με 8,00+. 


Όπως βλέπετε όλες οι αποδόσεις είναι μεγάλες. Ελπίζω να δικαιωθούμε για το ρίσκο μας.


ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΦΕΣ         ΕΦΕΣ    3,20+       8,5/10

ΡΕΑΛ- ΜΑΚΑΜΠΙ   ΜΑΚΑΜΠΙ    3,20+    7/10


ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ ΣΕΙΡΑΣ



ΤΣΣΚΑ- ΚΑΧΑ     3-1   3,00

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    3-2   4,20

ΡΕΑΛ- ΜΑΚΑΜΠΙ     2-3    6,00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΦΕΣ   1-3    8,00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΦΕΣ   2-3   6,00 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου