Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Φινάλε στην Γαλλία (Ανάλυση όλων των παιχνιδιών- Προτάσεις)



Τραγικό το τρίτο δεκάλεπτο χθες για την Φέρρο. Μας στοίχισε το ταμείο καθώς οι Νετς «καθάρισαν» εύκολα το Σικάγο. Πέρασε και το εξτραδάκι του Χιούστον καθώς κέρδισε την Οκλαχόμα. Εν ολίγοις όποιος δεν πρόλαβε το ουκρανικό που ξεκινούσε νωρίς και έβαλε δυάδα ΝΒΑ είναι πληρωμένος. Σήμερα το ενδιαφέρον είναι στην ελληνικη Α1 όπου έχουμε την προτελευταία αγωνιστική άλλα και στην Γαλλία όπου έχουμε φινάλε. Ξεκίνησαν και οι τελικοί στην Λιθουανία ανάμεσα στο γνωστό ζευγάρι εδώ και χρόνια (Ζαλγκίρις- Λιέτουβος) άλλα στο πρώτο αυτό παιχνίδι με +9,5 για Ρίτας καλό είναι να απέχουμε.

Την ανάλυση των παιχνιδιών στην Α1 μπορείτε να την διαβάσετε στο χθεσινό άρθρο. Σήμερα θα αναλύσουμε την Γαλλία και φυσικά θα έχουμε προτάσεις.

Στο Νανσί η τοπική ομάδα που είναι καλό όνομα στην Γαλλία και μέχρι πρότινος πρωταθλήτρια με συμμετοχές στην ευρωλίγκα υποδέχεται ένα επίσης καλό όνομα την Λε Μαν και η νίκη είναι πλέον μονόδρομος καθώς οι γηπεδούχοι με ήττα δική τους και νίκη της Μπουλαζάκ στην Χάβρη υποβιβάζονται. Είχα γράψει και παλαιότερα πως αν φτάσουμε τελευταία αγωνιστική η Νανσί να θέλει νίκη με την Λε Μαν την παίρνει. Τότε δεν γνώριζα αποδόσεις φυσικά άλλα κάπου εκεί τις περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Γύρω στο 1,40.   Το σημείο  είναι καρμπόν με του Ηλυσιακού από Ελλάδα. Η Λε Μαν έχει κίνητρο καθώς με νίκη δική της και συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να έχει καλύτερο πλασάρισμα εν όψει πλέι οφ άλλα σίγουρα δεν είναι ισοδύναμα το κίνητρο της παραμονής με το κίνητρο του πλασαρίσματος. Εξάλλου αν η Λε Μαν ήθελε τόσο υπερβολικά αυτό το πλασάρισμα δεν θα έχανε εντός από την υποβιβασμένη Ποϊτιερ την προηγούμενη εβδομάδα!!! (γι’ αυτό είναι τρελή η Γαλλία). 

Όπως είπα και χθες για το ματς του Ηλυσιακού δεν είμαι λάτρης των public bet. Απλά εδώ έχουμε μία σημαντική διαφορά. Ο Ηλυσιακός με ήττα δεν χάνεται. Η Νανσί με ήττα αν κερδίζει η Μπουλαζάκ χάνεται. Όπως και να έχει παρόλο που η Νανσί έχει καλή έδρα και φανέλα δεν καλύπτομαι από την απόδοση και θα απέχω χωρίς να σημαίνει ότι δεν πιστεύω την νίκη της Νανσί καθαρά αγωνιστικά. Για να είμαι ειλικρινής ψιλοβλέπω το +5,5 της Λε Μαν που αν το παιχνίδι γινόταν ένα μήνα πριν θα μιλούσαμε για το «δώρο» της χρονιάς.

Στα υπόλοιπα τώρα. Φαβορί η Μπουλαζάκ μέσα στην Χάβρη επειδή έχει κίνητρο. Καλώς. Η Χάβρη όντας αδιάφορη και χωρίς των αρχισκόρερ της αμερικανό που έφυγε μόλις σώθηκε η ομάδα έκανε νίκη με Ροάν εντός και διπλό μέσα στο κάστρο της πρωταθλήτριας Σαλόν!!! Πάλι δεν βγαίνει άκρη συνεπώς με την λογική της αδιαφορίας. Η Χάβρη θα το παίξει το ματς στα ίσια. Απλά στην Μπουλαζάκ κάνουν τεράστια υπέρπροσπάθεια με ένα 2 στα 2 μέχρι στιγμής και σίγουρα θα τα δώσουν όλα και ότι βγει. Προς απλή νίκη Μπουλαζάκ είμαι και 1,70. Προσεκτικά πάντα.

Στο Αστρομπάλ η Βιλερμπάν στην πανίσχυρη έδρα της υποδέχεται την Σαλόν σε μία μάχη τετράδας. 1,60 Βιλερμπάν δεν παίζω ειδικά όταν η Σαλόν προέρχεται από 2 σερί ήττες και η δεύτερη μάλιστα ηχηρό σοκ εντός από την Χάβρη. Το ματς ίσως αποδειχθεί και θριλεράκι οπότε το +3,5 της Σαλόν διαδικτυακά είναι καλό και στον ΟΠΑΠ αναγκαστικά πάμε με το πιο «σφιχτό» +1,5. Πιθανή παράταση εδώ.

Στο Μπομπλάν έχουμε αδιάφορο παιχνίδι καθώς και η Ναντέρ έχει εξασφαλίσει τα πλέι οφ ακόμα και αν έχουμε ισοβαθμίες και το μυαλό είναι ήδη στο Μπερσί όπου την Κυριακή έχουμε τον τελικό του κυπέλλου με την Παρί. Η Ναντέρ φέτος ζει μεγάλες στιγμές καθώς πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίζει σε πλέι οφ Pro A ενώ και ο τελικός του κυπέλλου είναι ακόμα μία τεράστια επιτυχία. Το χάντικαπ είναι πονηρό εδώ. Με μπερδεύει. Δεν μπορώ να υπολογίσω αν η Ναντέρ θα δει το ματς ως καλό τεστ εν όψει τελικού ή αν θα κάνει εκ νέου συντήρηση για να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής. Η Λιμόζ πάντως δεν είναι σταθερή εντός οπότε ούτε και αυτή εμπιστοσύνης. Συνεπώς no bet.

Σπουδαίο ματς στο Ντιζόν όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Σολέ και ο νικητής τερματίζει όγδοος. Η Ντιζόν έχει μέτρια έδρα φέτος άλλα είναι μπασκετούπολη. Προέρχεται από μεγάλη νίκη πάλι εντός επί του Στρασβούργου και το σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε ρεπό ελέω Γκραβελίν. Η Σολέ είναι περισσότερο ομάδα έδρας άλλα σαφώς μεγαλύτερο όνομα της Ντιζόν και κάνει τρελό ντεμαράζ νικών (4 σερί) αποδεικνύοντας πως θέλει πολύ να είναι στην 8άδα. Είμαι με το διπλό. Πιστεύω η φανέλα και η εμπειρία της Σολέ σε ματς «τελικούς» θα επικρατήσουν.

Αδιάφορο το Ορλεάν- Παρί καθώς η Ορλεάν χάνει στις ισοβαθμίες την 8η θέση ενώ η Παρί θα παίξει ελεύθερα έχοντας το μυαλό στον τελικό της Κυριακής που γίνεται στην πόλη της και θέλει το τρόπαιο όσο τίποτε άλλο.

Το Στρασβούργο δείχνει να συνέρχεται από το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που είχε. Έβγαλε σημαντικό διπλό με την Ναντέρ και με νίκη εδώ τερματίζει στην δεύτερη θέση καθώς έχει υπέρ του την ισοβαθμία με την Σαλόν. Δυνατή έδρα πάντα. Η Γκραβελίν έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και προέρχεται από το final 4 του eurochallenge που διεξήχθη στην Σμύρνη το σαββατοκύριακο και τερμάτισε με 2 ήττες τέταρτη. Πλέον ανασύνταξη εν όψει πλέι οφ και λογικά ξεκούραση βασικών σήμερα. Αν έπρεπε να διαλέξω μία μικρή νίκη από Γαλλία (κάτω του 1,40) ανάμεσα από Ορλεάν, Νανσί, Ροάν και Στρασβούργο θα ήταν αυτή.

Τέλος η Ροάν θέλει την νίκη στην έδρα της Ποϊτιερ και αν είναι σοβαρή την παίρνει. Απλά η Ποϊτιέρ όσο μαχόταν για την παραμονή της έχανε ματς που δεν έπρεπε και μόλις έπεσε και με την «βούλα» έκανε διπλό και άνετο στο Ανταρές. Δεν είναι σοβαρή ομάδα αυτή. Νο bet.

ΣΥΝΟΨΙΖΩ (μαζί με τα ελληνικά)


ΚΑΟΔ (+5,5)

ΕΛΕΥΣΙΝΑ  ΝΙΚΗ

ΚΑΒΑΛΑ (+10,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (+6,5)

ΛΕ ΜΑΝ (+5,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ (+3,5) ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ

ΣΟΛΕ (+2,5) ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ

ΜΠΟΥΛΑΖΑΚ  ΝΙΚΗ   1,70   (ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΝΙΚΗ  1,30 ΚΑΙ ΟΠΑΠΙΚΟ -4,5 VALUE (-7,5 ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ)

ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ- ΣΑΛΟΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


704. (+6,5) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1

708. ΝΤΙΖΟΝ- ΣΟΛΕ (+1,5)   2

705. ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ- ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ (+1,5)   2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ- ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ  2  ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΣΑΛΟΝ

ΝΤΙΖΟΝ – ΣΟΛΕ  2  ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΣΟΛΕ

*εξτραδάκι


ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ- ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ  1   ΝΙΚΗ ΝΤΕΝΒΕΡ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1  ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ


**Σε σχέση με χθες ζεστάθηκα λίγο για Πανιώνιο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου