Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο χορός των καταραμένων ξεκίνησε (τελικοί παραμονής) (Αναλύσεις - Προτάσεις Σαββατοκύριακο)




Είχαμε προειδοποιήσει ότι τα δεύτερα παιχνίδια στην ευρωλίγκα είναι δίκοπο μαχαίρι. Βέβαια δεν περίμενα να πέσει σε εμένα η πλευρά που κόβει σαν ξυράφι. Ήταν η χειρότερη προσέγγιση σε ευρωλίγκα μακράν για φέτος. Θα περιμένουμε πάντως να πάρουμε το αίμα μας πίσω στα τρίτα παιχνίδια!! Σήμερα και αύριο έχουμε πλούσιο πρόγραμμα με τις ευρωπαϊκές λίγκες να φτάνουν προς το τέλος. Επιλέγουμε ομάδες που έχουν κίνητρο και προσπαθούμε να αποφύγουμε τυχόν παγίδες που πάντα υπάρχουν σε έναν ολόκληρο σαββατοκύριακο. 

Πρώτη μας επιλογή είναι η Νανσί. Το παιχνίδι διαδικτιακά άνοιξε +3,5 υπέρ Νανσί και πλέον είναι στα ίσια. Ο ΟΠΑΠ συνεπώς ενδεχομένως να άλλαξει το χάντικαπ αργότερα. Προς το παρόν είναι η καλύτερη τιμή τώρα. Νανσί, Ποϊτιέρ και Μπουλαζάκ δίνουν την μάχη της παραμονής και όσο κερδίζουν ίσως βάλουν στον χορό και την Λιμόζ που δεν έχει εύκολο πρόγραμμα. Γενικά η Γαλλία σχεδόν κάθε χρόνο μας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι απλά θα πω πως όπλο της ιστορικής Νανσί είναι η έδρα. Σε αντίθεση με την Βιλερμπάν που εκτός έδρας πονάει και είχε την Τετάρτη στο Παρίσι παιχνίδι για το κύπελλο με την Παρί. Επόμενο παιχνίδι για την Νανσί ο τελικός εκτός με την Ποϊτιερ όπου εκεί θα πέσουν κορμιά άλλα μάλλον χάνει. Οπότε θέλει οπωσδήποτε νίκη εδώ και να χάσει έστω με 5π. στο επόμενο με την Ποϊτιερ (αν υποθέσουμε πως κερδίζει και η Ποϊτιέρ σήμερα την Σολέ). Και μέσα σε όλα αυτά αν χάσει φυσιολογικά η Λιμόζ από το Στρασβούργο έχουμε στην ουσία 3 ομάδες για ένα εισιτήριο παραμονής (δεδομένου πως η Μπουλαζάκ δεν θα σωθεί καθώς παίζει με αναλαμπες). Πολύ καλό σημείο το +2,5 για μένα της Νανσί.

Δεύτερη επιλογή είναι η Ποϊτιερ. Τα είπαμε περιληπτικά και παραπάνω. Η Ποϊτιέρ στην έδρα «κλουβί» που έχει θα προσπαθήσει να πάρει την Σολέ, την Νανσί και τελευταία αγωνιστική αν ακόμα πέφτει να τα δώσει όλα για όλα με την Ροάν. Στο προηγούμενο εντός νίκησε την Ντιζόν και γενικά είναι μία ομάδα όπου από τότε που ανέβηκε στο Pro A σχεδόν κάθε χρόνο αυτή την δουλεία κάνει. Σώνεται στο παρά ένα. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρει και φέτος άλλα το σίγουρο είναι πως δεν θα τα παρατήσει από τόσο νώρις. Η Σολέ φέτος είναι μέτρια, θεωρητικά θέλει πλέι οφ (το θέμα είναι αν μπορεί να τα προλάβει) και γενικά είναι μια ομάδα με εκτός έδρας αδυναμίες και την προτιμούμε στοιχηματικά κυρίως στα εντός έδρας της. Το χάντικαπ διαδικτυακά είναι +2,5 για την Ποϊτιερ. Εδώ ο ΟΠΑΠ πιο διαβασμένος το δίνει στα ίσια. Καλά κάνει. Άσσος.

Τρίτη επιλογή είναι η Λούντβιγκσμπουργκ. Μεγάλη μάχη και στην Μπουντεσλίγκα για το ποιος θα ακολουθήσει την Γκίσεν στην δεύτερη κατηγορία. Η νίκη της Μπραουνσβάϊγκ επί της Άλμπα μεσοβδόμαδα έβαλε φωτιά στην υπόθεση παραμονή καθώς ακύρωσε τρόπων τινά την σπουδαία νίκη της Λούντβι με την Άρτλαντ. Τώρα οι δύο ομάδες παίζουν τελικό κυριολεκτικά άλλα στην ουσία η Μπράουν έχει «βατό» πρόγραμμα με Μπρεμερχάβεν εντός και Τούμπιγκεν εκτός. Η Λούντβι όχι όμως με Μπάγερν εντός και Φρανκφούρτη εκτός. Άρα μόνο η Λούντβι είναι ρεαλιστικά με την πλάτη στον τοίχο και όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο ελπίζει κυρίως να πάει σε ισοβαθμίες και να μπλέξει και άλλες ομάδες στον χορό (Μπέϊρουθ κυρίως) οπότε τα παλικάρια του Πάτρικ κερδίζουν σήμερα και ψάχνουν ακόμα μία μεγάλη νίκη στα εναπομείναντα δύο. Σε περίπτωση ήττας η Λούντβι υποβιβάζεται από σήμερα βάσει προγραμμάτος και λογικής. Άσσος και με -4,5 για να καλύψει και το -2 του πρώτου αγώνα.

Την Κυριακή πρώτη επιλογή είναι η Καντού. Άσχετα με το αν φεύγει ή όχι ο Τριντσιέρι η Καντού θέλει τετράδα (από την οποία απέχει μία νίκη) και κυρίως θέλει να επανέλθει στις νίκες μετά από ένα ηχηρό 0 στα 3. Δυνατή έδρα. Υποδέχεται την παντελώς αδιάφορη Μοντεγκρανάρο που προέρχεται από ένα 4 στα 4 βέβαια άλλα πάντα είναι ομάδα τριπόντου και μέρας. Εν ολίγοις κόβοντας το τρίποντο η Καντού μάλλον κερδίζει και εύκολα καθώς η Μοντεγκρανάρο ποιους κέρδισε στα 4 αυτά παιχνίδια εκτός έδρας που δεν είναι και το «φόρτε» της; Την πεσμένη Μπιέλα που δεν παίζει άμυνα ποτέ και το Μιλάνο όπου εντός έδρας είναι αστεία ομάδα, Συνεπώς άσσος.

Δεύτερη επιλογή είναι το αστείο εντός έδρας Μιλάνο. Που εκτός έδρας είναι εγγύηση με 10-3 και που όταν παίζει με πρωτοπόρο ομάδα παίζει καλά γιατί νοιώθει ότι πρέπει να αποδεικνύει κάτι. Άλλωστε το Μιλάνο από θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους έχει κάνει πολλές ήττες ενώ κέρδισε δις την Ρόμα, δις την Σιένα, μία φορά την Σάσσαρι (εκτός έδρας) και τώρα έχει την Βαρέζε εκτός έδρας!!! Όταν κέρδισε την Σάσσαρι πριν 2 βδομάδες η Σάσσαρι είχε ρεκόρ εντός 11-1. Η Βαρέζε έχει ρεκόρ σήμερα 12-1 !!! Και γενικά άσχετα της εκπληκτικής πορείας της Βαρέζε τα ρόστερ δεν συγκρίνονται. Το Μιλάνο αν είναι σοβαρό κερδίζει καθαρά. 

Τρίτη επιλογή είναι η Μάλαγα. Που είναι ομάδά έδρας και θέλει να μείνει εντός οκτάδας γιατί αλλιώς θα χάσει το εγγυημένο συμβόλαιο με την ευρωλίγκα. Μία Μάλαγα που όσο χάνει εκτός έδρας θα πρέπει να κερδίζει εντός ανεξαρτήτου αντιπάλου καθώς δεν μένουν και περιθώρια πλέον. Η Σαραγόσα διανύει μία εξαιρετική χρονιά για τα κυβικά της άλλα επίσης είναι ομάδα έδρας (ο ορισμός θα έλεγα). Και βάσει προγράμματος η Μάλαγα πρέπει να κερδίσει. Εγώ πιστεύω πως θα καλυφθεί και το -5,5.

Μια κουβέντα για τον τελικό του Eurocup μόνο. Σπουδαίο παιχνίδι με δύο πολύ καλές ομάδες. Σωστά δίνεται στα ίσια αν και διαδικτυακά άρχισε να χρίζεται ελαφρύ φαβορί η Κούμπαν. Τεράστιο κίνητρο καθώς ο τροπαιούχος θα είναι στην ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Και για να είμαι λίγο πονηρός στην σκέψη. Πέντε ισπανικές ομάδες και μόνο δύο ο Ρώσος δεν είναι και το πιο δίκαιο Ζόρντι Μπερτομέου για μία χώρα που χώνει χρήμα στο μπάσκετ όπως η Ρωσία. Οπότε παρασκηνιακά νίκη Κούμπαν για μένα. Στο 1,75 περίπου.
Διαδικτυακά πάμε το Σάββατο με την Ποϊτιέρ στο +2,5 και την νίκη της
Λουντβιγκσμπουργκ (1,57). Την Κυριακή με την νίκη της Τρίερ (1,60) και την νίκη της Χιπούσκοα (1,45). Εξτραδάκι η νίκη της Μάλαγα για όποιον θέλει λίγο παραπάνω απόδοση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

764. (+2,5) ΝΑΝΣΙ- ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ   1

766. (+0,5) ΠΟΪΤΙΕΡ- ΣΟΛΕ   1

760. ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ (+4,5)   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ   1   ΝΙΚΗ ΛΟΥΝΤΒΙ  

ΠΟΪΤΙΕΡ- ΣΟΛΕ   1   ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΠΟΪΤΙΕΡ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


792. ΒΑΡΕΖΕ- ΜΙΛΑΝΟ (+2,5)    2

783. ΜΑΛΑΓΑ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ (+5,5)    1

787. ΚΑΝΤΟΥ- ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ (+6,5)   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΡΙΕΡ- ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ  1  ΝΙΚΗ  ΤΡΙΕΡ  
ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ- ΣΕΒΙΛΛΗ  1   ΝΙΚΗ ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ  


Εξτραδάκι


ΜΑΛΑΓΑ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ  1   ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΓΑ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου